Államvilág

Államvilág

Mindenkit zavar a diákok politkai megrontása, ez ellen tüntetünk

válasz a Figyelő "Senkit sem zavar a kiskorú diákok politikai megrontása? " cikkére

2018. január 11. - Békés Gáspár

A 19-ikei diákdemonstráció előtt menetrend szerint érkezett előbb a Magyar Idők (dupláztak!), majd a Figyelő cikke   (nyomokban újságírást tartalmazhat; felkészül: 888, Pestisrácok). Míg a Magyar Idők viszonylag konszolidált volt, a Figyelő Dózsa László által jegyzett cikke egészen durvára sikerült. Na persze én nem vagyok újságíró-géniusz, hogy szakmai szemmel megítéljem, lovagkeresztem sincs, mint a magyaridős fiataldemokrata Bayernek, de legalább meg tudom mondani, hogy ki van egy képen.

Sajnos az írásban még magukhoz képest sem tudtak újat mondani, a diákbáb archetípus permutációit kifulladásig és azon túl is tolták. A közéletben aktív civil diákok leggyakoribb jellemzője a kormánymédia és a társadalom egy bizonyos része szerint az, hogy minket kihasználnak az ellenzéki politikai erők. hogy az elején a szerző még „képzett aktivisták”-ról ír, később viszont már „tapasztalatlanok”-nak vagyunk titulálva, – a következetességet már azóta nem várom a Fidesztől, hogy megfúrták a tandíjat népszavazással, majd bevezettek egy jóval magasabbat.

Ilyenkor gondolkodik el az ember, hogy a „kihasznált diák” toposz bug (hiba) vagy feature (funkció)?


Azaz a Fiatal Demokraták pontosan tudják, hogy a jövő generációnak, a fiataloknak az ellenállása különösen veszélyes a hatalmukra nézve, hiszen lelkesek, tájékozottak, kiváló szervezők hála az internetnek, és nagy mobilitással rendelkeznek, tehát nehéz őket munkahellyel vagy családi helyzettel sakkban tartani. A másik lehetőség, (a kettő nem is feltétlen zárja ki egymást), hogy tényleg azt hiszik, hogy ~25 alatt nem lehet valakinek egy önálló épeszű gondolata. Egyszerűen lehetetlen, hogy valaki ne szeresse a fennálló poroszos, autoriter iskolarendszert magától, tehát balliberális pártpolitikai aktivista mondhat csak ilyet, aki „5 perc hírnévért” végzi a piszkos munkát; a résztvevő diákokat pedig csakis megrontani lehet, hiszen nem tudnak kritikusan gondolkodni, és elhiszik, hogy messzi országok hamis utópiájában nem kell 60+ órát magolniuk egy héten. Sajnos ezt a tévképzetet alátámasztja a jelenlegi társadalmi berendezkedés és a törvényi háttér. 18 év alatt a fiatalok a társadalom másodrangú tagjai. Nem véletlen, hogy a magyarok 36%- a szerint a gyereket lehet verni (magasabb lenne, ha a 18 alattiakat is megkérdezte volna a „reprezentatív” felmérés, azaz az érintetteket), hogy az iskolán belüli erőszak elképesztő mértéket ölt és semmi és senki nincs aki megállítsa a ragadozó tanárokat, beleértve az iskolavezetést, a tankerületet, az Oktatási Jogok Biztosát és a tanárszervezeteket is. Továbbra is lehet diákokat alaptörvény-ellenesen vallásosan indoktrinálni, mivel a gyerek 14 éves kora előtt a szülő joga a vallásáról dönteni, 18 éves koráig pedig közös a döntés, azaz lehet egyházi iskolába kényszeríteni (ahol a törvény szerint büntethetik, ha nem vesz részt vallásos tevékenységekben), körül lehet metélni, azaz megfosztani lelkiismereti szabadságától és testi integritásától. A demokratikus oktatás konferenciákon általában pár 60 éves férfi elmeséli a diákközpontú oktatás alapvetéseit. Az államilag egyedüliként elismert diák-érdekképviselet, az Országos Diákparlament zárt ajtók mögött ülésezik 2 évente egyszer, ahol cenzúrázzák a diákokat. Mi sem természetesebb, hogy „az, hogy mi legyen a tananyag nyilvánvalóan nem a diákok kompetenciája”, illetveMinden oktatási rendszerben van helye a diákok véleményének, megvan ennek a formája, leghatékonyabban az osztályteremben és az iskolai falai között”. Ki kell, hogy ábrándítsam a szerzőt, ez rohadtul nem magától értetődő. Mi járunk suliba, mi vagyunk az elszenvedői a jelenlegi rendszernek, és pusztán korunknál fogva elutasítani a véleményünket abszurd. Ideje, hogy mindenkit képessége és érvei alapján értékeljünk, nem pedig kora, státusza, neme vagy bőrszíne alapján. Ezt egyébként elméletileg még az Alaptörvény patchelt/frissített 2.6-os verziója is biztosítja, úgy hívják, hogy egyenlőség. Egyébként a Köznevelési törvény is biztosítja a véleményezési jogot, sikerült megint túlnőni a kormány hivatalos retorikáján a nagy buzgóság közepette.

Aztán persze mindenki csodálkozik a választási évben (a Fideszen kívül, nekik ez volt a céljuk), hogy az emberek fele nem megy el szavazni, aki meg igen, az többnyire inkább ne tenné. Miközben a pártok egymás elől rágják el a parlamenti küszöböt, nem sokaknak jut eszébe, hogy talán azzal lehetne a konstruktív választási hajlandóságot növelni, ha 18 évig nem néznék láthatatlannak az embereket.

 Persze ha diákok kiállnak magukért, akkor természetesen lógnak, mert ezt szeretik csinálni, heti 60+ óra tanulás tényleg kevés 13 évesen. Ember. Mi sztrájkolunk, nem lógunk! Ja, hogy erre nincs törvényi lehetőség? Akkor legyen, mert az elv azonos. Abban az egyben igaza van a szerzőnek, hogy a tüntetés nem spontán. Ez a rendszer évek óta nyomorítja meg a diákokat testileg és lelkileg, és a Független Diákparlament évek óta küldi el a javaslatait az EMMI-nek, melyre nem is reagálnak. Ezért megyünk az utcára és sztrájkolunk, mert nincs más választásunk.

A jelenlegi rendszer tarthatatlan, mert az oktatásban elmaradt a rendszerváltás.

Miközben az évszázados poroszos, autoriter oktatási rendszert tovább rombolja tudatosan a kormányzat, brüsszelezést íratva az egyentankönyvekbe, politikai biodíszletnek használva a diákokat, illegitim szakmai érettségit bevezetve, túlterhelve a tanulókat és kivéreztetve a gimnáziumokat és az egyetemeket, diákok egy csoportja úgy döntött, hogy ennyi, köszönik, de elég volt a politikai megrontásból! Legyen vége a kritikus gondolkodás mesterségesen alacsonyan tartásának, a versenyképesség, a kreativitás és a demokratikus szemlélet kiölésének. A diákok köszönik szépen, majd eldöntik, hogy csatlakoznak-e vagy nem. Felelős, gondolkodó emberek többnyire ők is, nincsenek ők megrontva.

Mindegy, hány újságíró gyalázza a diákokat, idéz olyan pestisrácos cikket, melynek alján ott a helyreigazítás, mert hazudtak, és ezért az FDP sajtópert nyert ellenük, ettől csak többen leszünk, és egyre elégedetlenebbek. „Gyér támogatók, meg a nagyobb számú józanok” helyett az emberek többsége egyetért kezdeményezésünkkel. Mi pedig nem félünk. Kifejezzük a véleményünket, nem csak az iskolai falai között, hanem akár a Parlament előtt is, ha bent nem hallgatnak meg. Nincs hatalmatok felettünk!


Demokráciát az oktatásban, demokráciát az országban!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allamvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5313565447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

haXXor 2018.01.11. 12:25:01

Biztos én vagyok a műveletlen (haha), de nekem nagyon nem jött át, hogy most ez a poszt miről is akart szólni.

ednet2023 2018.01.11. 13:12:36

@haXXor: Szeretném a véleményedet megerősíteni és egy következtetéssel segíteni.
Valószínűleg tényleg műveletlen vagy, ebből következhet, hogy nem jöttél rá, miről szól a poszt.

midnight coder 2018.01.11. 13:22:10

"A másik lehetőség, (nem is feltétlen zárja ki egymást), hogy tényleg azt hiszik, hogy ~25 alatt nem lehet valakinek egy önálló épeszű gondolata"

Nos, amíg a munkahely az iskola, a lakás pedig a papa-mama hotel, addig tényleg nem sok mindent tudsz a világból - kb. azt, amit az iskolában tanulsz, és amit az eléd kerülő agitprop az agyadba mos.

ednet2023 2018.01.11. 13:33:42

@midnight coder: Te tisztában vagy azzal, hogy a jelenlegi "álompolitikusok" (O. Viktor és csapata) hány évesen kezdték a politikát? Tudok mondani más példákat is, de ez volt a legkézenfekvőbb...

rallus 2018.01.11. 13:39:08

WEÖRES SÁNDOR (1913-1989):
A birka-iskola
Egyszer volt egy nagy csoda,
neve: birka-iskola.
Ki nem szólt, csak bégetett,
az kapott dicséretet.

Ki oda se ballagott,
még jutalmat is kapott,
így hát egy se ment oda,
meg is szűnt az iskola.

A tendencia jó, csak kitartani!

ednet2023 2018.01.11. 13:44:42

@rallus: Ezt hogy érted? A fideszes birkák, akik nem mennek az iskola közelébe még jutalmat is kapnak?
Látod? A jelenlegi fiatalok pont az ilyen birkaiskolák ellen szeretnének tenni.
Látom Te lelkes tanuló voltál ott. :)

marczy 2018.01.11. 14:05:28

@midnight coder: Nono. Ha a szüleid műveltek és maguk is képesek kritikusan gondolkodni, vagy - adja ég - jó példával jártak elöl, amikor neveltek, akkor nem nevelnek birkát belőled, és el fogják hinni ők is, te meg pláne, hogy nem szentírás, ami abban a rohadt tankönyvben van.
Ha meg magad is diplomás ember vagy, és a gyerekeidet kicsi koruktól kezdve épeszű kritikai érzékre neveled, akkor már láthatod, hogy nincs igazad. Ha meg még el is visznek máshova, és messze nem csak a háromnapos turistautakat értem ez alatt, akkor pláne. Én láttam holland iskolát belülről. Lehet, hogy angolt is fogok, nem is akármilyet, a kapcsolatom megvan.

Csak az a gond, hogy ezt kevesen engedhetik meg maguknak. A többieknek gyerekeinek marad az otthon dekkolás, a tankönyv elvtelen biflázása és a napi pofon, amit borgőzös apjuktól kapnak. Nem túl szívderítő jövőkép.
Akik viszont képesek ezen túllátni, azok ki fognak állni és az utcára fognak menni.

marczy 2018.01.11. 14:09:30

@rallus: Lám-lám, mennyire megváltozik ennek a versnek az olvasata a különféle politikai rendszerek tükrében... Bizony pont az ilyen birkaiskolák ellen szeretnének tenni a diákok, akik szülei látják, hogy normális ország oktatása hogy működik.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.11. 15:15:57

Senkit se zavar ez, hisz kampány van. Joguk van a ballibeknek kampányolni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.11. 15:22:54

"Persze ha diákok kiállnak magukért, akkor természetesen lógnak, mert ezt szeretik csinálni, heti 60+ óra tanulás tényleg kevés 13 évesen. Ember. Mi sztrájkolunk, nem lógunk!"

Miért nem szombaton vagy vasárnap tüntiznek?

ednet2023 2018.01.11. 15:40:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kedves Troll! Ígérem, utána fogok nézni, hogy 1988-ban a Fidesz vezetők (akik most számotokra a zsinórmérték) milyen napokon tüntetek. Ha ismered a történelmet, akkor tudod, hogy mindig a fiatalok csinálják a forradalmat. Remélem elnézést kérsz az 56-os fiatal áldozatok emlékétől is.

ednet2023 2018.01.11. 15:47:11

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Hát Birka! Te vagy a legsunyibb troll akit eddig olvastam. Ezt állítod: Fiatalok tüntetnek = ballibek. A legnagyobb szekértolója vagy a hazai gyűlöletkeltésnek - természetesen külföldről. Az a baj, hogy értem, amit mondasz: a fiatalok közvetlen pocskondiázása nem népszerű, ezért nevezzük Őket ballibsiknek! És máris mehet....
Ocsmány.

Szelid sunmalac 2018.01.11. 15:50:46

@marczy: "és messze nem csak a háromnapos turistautakat értem ez alatt," Na meselj cicukam mi a problemad a haromnapos utakkal? Elmesz ket hetre valami szar kis tengerprtra aztan benyogod, hogy lattad mondjuk Spanyolorszagot, vagy elmeszmondjuk nyolszor egy evben harom napra Europa kulonbozo fovarosaiba vagy akarhova. Na melyikkel szerzel tobb tapasztalatot kis kritikus zsenim?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.11. 16:04:18

@ednet2023:

Hol itt a pocskondiázás? Talán nem egy ballib diáktünti lesz ez?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.11. 16:09:27

@ednet2023:

"Kedves Troll!"

Kedves Faszkalap!

Eleddig arról szólt a mese, hogy politikamentes tüntizés lesz. Most meg már forradalmat vizionálsz?

Szelid sunmalac 2018.01.11. 16:18:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Most nem azert, de egymastol fuggetlenul minden egyes kibaszott blogon, minden egyes kommentelonek feltunik, hogy egy kibaszott troll vagy, akkor talan (de csak halkan mondom: TALAN) nem ok mennek szembe az autopalyan

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.11. 16:23:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A ballib forradalom per definitionem politikamentes. Abból, hogy ezt nem tudtad, nyilvánvaló, hogy fasiszta vagy!

Orban VikTROLL 2018.01.11. 16:35:31

"azaz a Fiatal Demokraták pontosan tudják, hogy a jövő generációnak, a fiataloknak az ellenállása különösen veszélyes a hatalmukra nézve"

Nagy lofaszt. Eleg egy alapos NAV vizsgalat a jovo generacio szuleinel, es aki nem akar arvahazban felnoni, mert a szulei bortonbe vannak adocsalasert, az majd inkabb otthon marad es kussol.
Ennyi. Ezenkivul az iskolai jegyeket is lelehet rontani, aki tuntet, az nem kaphat 2-esnel jobbat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.11. 16:38:41

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

És télleg. :D

@Szelid sunmalac:

"minden egyes kommentelonek feltunik, hogy egy kibaszott troll vagy"

Helyesbítek: minden egyes BALLIBA kommentelonek feltunik...

Szelid sunmalac 2018.01.11. 16:44:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Na tobbek kozt ezert tartanak trollnak.

Scott Tenorman Must Die 2018.01.11. 16:51:37

@Szelid sunmalac: megjött a dohánygyári proli szak érteni juhuhuhuuuuu

Scott Tenorman Must Die 2018.01.11. 17:06:42

@Szelid sunmalac: mindig csak 1. nem tehetek arról, h mindig kitiltanak a blogokról. ha én is olyan csöpögős hugyos ballibsi lennék, mint te akkor soha nem tiltanának ki. dehát nektek mindent szabad, anyázni, trágárkodni. nekünk meg annyit sem, h jelezzük a posztert, h hazudik (nem konkrétan erről a posztról van szó, inkább a b1 meg a dékás blogok ilyenek)

Szelid sunmalac 2018.01.11. 17:17:45

@Scott Tenorman Must Die: Aha...es kik azok a "ti"? Egyebkent en ezt a nicket hasznalom 10 eve. Tehat joval regebben, mint az ugymond "ballib" blogok amiket felsoroltal leteztek volna

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.11. 17:19:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ez van, nincs kiút. Megyek is most 20 percre gyűlölködni, mert ez nálunk, szemét fasisztáknál követelmény.

rallus 2018.01.11. 17:21:01

ednet2023
A gimis osztályfőnököm az átkos Horthy rendszerben érettségizett. Már akkor tudott latinul, ógörögül, németül, gyorsírni és még számtalan dolgot. Nem látszott hülyének a túlterheltség miatt.. Arról nem is beszélve, hogy szinte az összes Nobel-díjasunk olyan poroszos fegyelmű iskolában szerezte meg a tudása alapjait, ahol még nádpálca is volt. A jelek szerint szilárd alapokat...
Most meg írni, olvasni alig tudó, a matematika alapjaival az egyetemen ismerkedő nyikhajok tüntetnek a túlterheltség miatt! Tüntessenek, ha olyanok akarnak maradni, mint apuka...

ednet2023 2018.01.11. 17:33:10

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem. Ha EGYÁLTALÁN elolvastad a posztot? " Egyszerűen lehetetlen, hogy valaki ne szeresse a fennálló poroszos, autoriter iskolarendszert magától, balliberális pártpolitikai aktivista mondhat csak ilyet, aki „5 perc hírnévért” végzi a piszkos munkát; a résztvevő diákokat pedig csakis megrontani lehet, hiszen nem tud kritikusan gondolkodni... "
Na ezért írtam, hogy aljas dolog az egészre ráhúzni a ballib jelzőt.
A poszt keserű igazságát pedig a Te hozzászólásod erősítette meg.

Európai téridő 2018.01.11. 17:35:40

Verseghy Ferenc: Az igaz Bölcs

Nézd a' búzakalászt, büszkén emelődik az égnek,
még üres; és ha megért, földre konyíttya fejét.
Kérkedik éretlen kincsével az oskola gyermek,
még a' tellyes eszű Bölcs megalázza magát.

(Verseghy Ferenc: Az igaz bölcs. 1806.)

VaradiJanos 2018.01.11. 17:37:50

@ednet2023: nem a jelenlegi fiatalok, hanem ti

kvadrillio 2018.01.11. 17:38:25

"""nézzék meg ezt a stadiont, ez művészet !"""

JAHHH, LEHE H MŰVÉSZET, DE NÉZD MEG VIKTORKA A LAKÁSUKBAN MEGFAGYOTTAKAT, MILYEN MŰVÉSZIEN NÉZNEK KI MIATTAD HALÁLRAFAGYOTTAN !!!!!...BAZDMEG !

"""Orbán szerint "a magyarok eleve kritikusan állnak a civilizációkhoz, és úgy gondolják, hogy a modern társadalom nagyon veszélyes lehet a gyerekekre, ezt ellensúlyozza a sport."

"Jól haladunk, hogy újraélesszük a magyar futballt, de sokan nagyon kritikusak. Kevesen értenek velem egyet,
Ki kéne adnunk magyarul, Gyuri

A riport szerint Orbánnak annyira megtetszett az angoloktól kapott könyv, hogy rögtön Szöllősihez fordult: "Miért nem jelent ez még meg magyarul? Meg kéne csinálni, Gyuri, ki kéne adnunk".

sokan mondják azt, hogy a magyar futball szar, de a helyzet az, hogy nagyon szépen fejlődik, és előrefelé haladunk, nem igaz, Gyuri?

– fordult Szöllősihez a riport szerint, aki erre azt felelte,

abszolút, miniszterelnök úr!

Orbán Viktor miniszterelnök (b) beszél a Puskás Suzuki Kupa sajtótájékoztatóján 2013. március 21-én. Mellette Gheorghe Hagi 125-szörös román válogatott labdarúgó (j2) és Szöllősi György a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója (j).
Orbán Viktor miniszterelnök (b) beszél a Puskás Suzuki Kupa sajtótájékoztatóján 2013. március 21-én. Mellette Gheorghe Hagi 125-szörös román válogatott labdarúgó (j2) és Szöllősi György a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója (j).
Fotó: Kovács Attila / MTI

Orbán ezután a felcsúti akadémiáról is beszélt.

Ez az akadémia és ami körülveszi, egy része egy koncepciónak. Az én koncepciómnak, hogy a futballnak nem kell üzletiesnek lennie. A futball inkább a művészethez tartozik, nézzék meg ezt a stadiont, ez művészet.

Orbán meg is erősíti, hogy az akadémiájának fő koncepciója is az, hogy a futball egyfajta művészet. Ezután a Guardian újságíróit felinvitálta a stadion tetejére a miniszterelnök, ahol arról beszélt, hogy van még hely az akadémia terjeszkedésének. Ezután szelfiztek egyet közösen. "A feleségem utálja a stadiont, mert elrontja a kilátást a konyha ablakából" - jegyezte meg Orbán.

Arról is beszélt, hogy előbb-utóbb létre akarnak hozni egy Puskás-intézetet, mert hát ott van Felcsúton az akadémia, iskola, egy önálló kis univerzum, és most már egy NB I.-es csapat is, de szükség lenne még egy múzeumra, egy oktatási központra és egy kiadóra is.

Az emberekért

– mondta.

ami szabad 2018.01.11. 17:39:34

@ednet2023: Nem mellesleg: hol kezdték? Nem csak a koruk, de az adott korban elfoglalt helyük is jellemző. Tudatosan, átkönyökölve másokon készült az MSZMP segítségével KISZ titkárként politizálni ez dráááága ember.

kvadrillio 2018.01.11. 17:43:11

@kvadrillio: ...AZ EMBEREKÉRT---MONDTA. milyen emberekért viktorka ?...akiknek nem hallod meg a szavát ??? Ezek az emberkék rendes fizetéseket, bérlakásokat, jó egészségügyet, mindenkinek elérhető jó színvonalú opktatást...stb... akarnak ! TE BAROM....STADIONŐRÜLT !!!!!

ednet2023 2018.01.11. 17:43:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kedves Pöcsfej! Idézem a felböffentett, kinyilatkoztatásodat: Miért nem szombaton vagy vasárnap tüntiznek?
Jeleztem, hogy a tüntetések szervezésénél - fiatalok esetében sem - szokták figyelembe venni, hogy hétvégére esi-e vagy sem. Még akkor sem, ha kerek szemmel csodálkozol a világra, hogy "De hát így lenne természetes, nem?"
Ez a cinikus rácsodálkozásod általában sért minden fiatalt, mert mindegyikre vonatkoztatsz, dedós hülyének degradálva őket: "tüntizzenek" hétvégén! Erre hoztam a forradalmi példát, mert a kibaszottul igénytelen véleményed rájuk is vonatkozott.

anyadmajma 2018.01.11. 17:48:40

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: te egy bolsevik hazaáruló geci vagy, csak szeretnél fasiszta lenni. azok hozzád képes gerinces élőlények.

ednet2023 2018.01.11. 17:50:35

@VaradiJanos: Mi? Ki az a "ti"?
Arra gondolsz, hogy "mi" - vagyis én meg a rokonaim/barátaim/munkatársaim? - állunjk a diáktüntetés mögött? Bakker. Pont erről szól a poszt. Te sem hiszed, hogy nálad fiatalabbnak lehet önálló gondolata? Baszod.
"Egyszerűen lehetetlen, hogy valaki ne szeresse a fennálló poroszos, autoriter iskolarendszert magától, balliberális pártpolitikai aktivista mondhat csak ilyet, aki „5 perc hírnévért” végzi a piszkos munkát; a résztvevő diákokat pedig csakis megrontani lehet, hiszen nem tud kritikusan gondolkodni..."
Te is csak erősíted a poszt mondanivalóját.

anyadmajma 2018.01.11. 17:51:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mindenki tudja, hogy te is hazaáruló bolsevik geci vagy. Ehhez elég, ha 2 számjegyű az IQ-ja valakinek. Mondjuk nektek összesen nincs annyi, így nem is várom el, hogy akár csak egyetlen önálló gondolatod is legyen.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.11. 17:53:08

@ednet2023:

Egy csomó baj van az iskolarendszerrel, hosszú évek óta, de ez a tünti nem erről szól, mindenki jól tudja.

Kb. mint a vizitdíj szavazás, az se a vizitdíjról szólt.

Scott Tenorman Must Die 2018.01.11. 17:53:43

@anyadmajma: szia könnyenelkaptukuram. hh most ezt a nickedet használod?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.11. 17:54:10

@anyadmajma:

Régi vágyam gerinctelen fasisztakomcsi csúszómászónak lenni...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.11. 17:55:14

@anyadmajma:

Az én IQ-m mínuszos, de abban legalább 3-jegyű szám, erre büszke vagyok,

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.11. 17:57:50

@Szelid sunmalac:

"Na tobbek kozt ezert tartanak trollnak."

Szerinted mennyire érdekel engem, hogy te és az elvtársaid minek tartanak?

a) egyáltalán nem
b) kurvára nem
c) semmennyire
d) leszarom

Vlaszthatsz. :)

inteligencs elenzeki 2018.01.11. 18:04:55

Hmm. Az a poroszos iskolarendszer nevelte ki a magyar nobel díjasokat is.

Azért azt megnézném, hogy azokban az országokban, ahol dübörög a kreativitást segítő iskolarendszer, mennyire innovatívak az emberek ?
A finneket szokták felhozni, mint jó példát az oktatás kapcsán, de kérdem én, a NOKIA pl. innovatív cégnek tekinthető ? Vagy az ERICSON ? Mobil telefonokra gondolok.
Vagy a Philips régen egy fogalom volt, most meg már, (inkább hagyjuk).

ednet2023 2018.01.11. 18:08:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igaz. A Faszkalap-ra Pöcsfej-jel válaszolni tényleg fantáziátlan. Bocsánat, de nincs elég gyakorlatom ebben. ;)

stim 2018.01.11. 18:09:34

Az iskola tudtommal nem politizál. AMikor a lerongyolódottt iskolákat visszavették az önkormányzatoktól akkor gazdasági vezetőket neveztek ki az élükre mert a hasonló elodósodási problémák ellen költségvetési szigort és felügyeletet kellett alkalmazni. Eddig szerintem rendben is van.

Az ellenzék évek óta mondja, hogy a politikának semmi köze az iskolához. A helyzet az, hogy a politika, vagyis a polisznak a városnak a viselt dolgai iránt igenis van köze a politikának. Hiszen olyan nincs, hogy valaminek a fenntartását, a pénzelését elvárják tőlem de nincsen jogom beleszólni. Úgy gondolom, hogy az a kormányzás amikor a képességek a vezetéshez adottak. Tehát olyan környezetet teremtenek az iskolában amilyen a kormányzati szándék. Tehát a politika bizonyos szinten jelen van az intézményekben.

A legutóbbi intézkedésük, amiben terrorfenyegetettség ellen tervet, felkészülést várnak el az iskoláktól nekem szintén elfogadható. A japán iskolákban megtanítják, hogy földrengés esetén hogyan és mit kell csinálni. És ez segíti a diákok esélyeit hasonló helyzetben. Amíg pedig Brüsszelben bevándorláspárti politikusok ismeretlen személyazonosságú, szándékú, indittítású embereket ezrével, tízezrével vagy autómatikusan felső határ nélkül akarnak ránk erőszakolni addig az iskloa igenis tanítsa és veédja a diákokat. Mert minden épeszű, normális szülő a gyerekét biztonságban akarja tudni. Én nem is értem azokat akik bevándorláspárti ideológiát magukévá téve a saját és más gyerekeit is veszélyeztetik. Nem vall józan gondolkodásmódra.

Ami a diáktüntetéseket illeti. Van szerencsém diákokkal beszélgetni. Sajnos felnőtt egy olyan generáció amelyik magába szívta a minden rossz, semmi nem jó, mindnet fikázok mentalitás mérgező levegőjét. A saját hülye szüleik panaszkodó mentalitását tükrözik vissza a környezetükre. A GYEREK TÜKÖR. Aki a gyerekeket ilyen mnetalitásban neveli az mérgezi őket. Ezek a gyerekek felnőve sokkel kevesebb tartással rendelkeznek majd, nem mernek belevágni majd dolgokba mert fejben eldöntik előre, hogy nem érdemes belevágni. Ahogya mindent fikázó médiumok mérgezik a szülőket úgy rontják meg a szülőkön keresztül a gyerekeket is. A következő nemzedéket.

Mint mondtam van alkalmam beszélni diákokkal. Semmmi nem jó nekik, minden szar. Ez életkori sajátosság is a tizenéveseknél, tinédzserbetegség. De aki ebben szocializálódik abból nem lesz vállalkozó mert nem fog hinni a lehetőségekben és önmagában.

A tananyag valóban sok. Köszönjük meg a nyugati hatalmaknak, hogy voltak szívesek egy gazdag, kerek egészet alkotó országból egy csonka Magyarországot csinálni Trianonban. Mióta nincsenek nyersanyagok, bányák, természeti források azóta a tanulásból lehet megélni. A diák ahol tud lóg. Mert élni szeretne. Az irreálisan sok tananyag valóban oloyan szinten köti le a gyerekeket, hogy az más a szocializáció, az élet rovására mehet. Amikor a hétvégék szinte csak tanulással telnek és a hétköznapok is akkor el kell rajta gondolkozni, hogy a diákok terhelése vajon egészséges mértékű-e?

A sírás nagy része rossz mentalitás és a figyelemfelkeltés eszköze. De a leterheltséget úgy gondolom tényleg érdemes lenne vizsgálni.

Sokan azt mondják, hogy nem kell a lexikális tudás, ott az internet. A helyzet az, hogy amit az ember egyszer nem tanul meg az nincs benne a fejében vagyis az asszociációs adatbéziságban. Ha nem tanulja meg azt, hogy mi az elektromágnesesség sose fogja beírni az interenet keresőjébe.

Végezetül valóban megrontásnak, manipulácoiónak és kiskorúak tudatlansággal való visszaélésének tartom GYEREKEKET tüntetésre vinni. Ahogy a 2. világháború vége felé már a 3. birodalom vesztésre állt és gyerekeket küldött csatába úgyanúgy a vesztüket érző nem baloldaliak szintén gyerekekkel próbálnak előnyre szert tenni végső elkeseredettségükben. A gyerekeket kurvára ki kellene hagyni a politikából.

kvadrillio 2018.01.11. 18:10:35

@Comte de Gippaud: NONOI !!!...:)

Kategória:Finn Nobel-díjasok
Ez a lap egy ellenőrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A(z) „Finn Nobel-díjasok” kategóriába tartozó lapok

A következő 4 lap található a kategóriában, összesen 4 lapból.
A

Martti Ahtisaari

G

Ragnar Granit

S

Frans Eemil Sillanpää

V

Artturi Virtanen

stim 2018.01.11. 18:14:20

Ha az iskolával probléma van akkor a tanárok felnőttek, szakmabeliek, figyelembe kell venni a javaslataikat. A gyerekeket meg tessék békén hagyni a tüntetésekre lázítással. Valóban nincs rálátásuk a politikára, nem tudják kik és milyen célokra használják fel és ki őket.

kvadrillio 2018.01.11. 18:14:41

@kvadrillio: Magyarország NOBEL-DÍJASOK...

Avram Hersko* (Herskó Ferenc), Izraeli állampolgár, Kémiai Nobel-díj, 2004
Kertész Imre, Irodalmi Nobel-díj, 2002
Oláh György, Kémiai Nobel-díj, 1994
Harsányi János, Közgazdasági Nobel-emlékdíj, 1994
Polányi János, született Németországban, Kémiai Nobel-díj, 1986
Gábor Dénes, Fizikai Nobel-díj, 1971
Wigner Jenő, Fizikai Nobel-díj, 1963
Békésy György, Fiziológiai és orvostudományi Nobel-díj, 1961
Hevesy György, Kémiai Nobel-díj, 1943
Szent-Györgyi Albert , Fiziológiai és orvostudományi Nobel-díj, 1937
Zsigmondy Richárd, Kémiai Nobel-díj, 1925
Bárány Róbert, született Ausztria-Magyarországon, Medicine, 1914
Lénárd Fülöp, Fizikai Nobel-díj, 1905
Leopold Ružička született az Osztrák-Magyar Monarchiában, Kémiai Nobel-díj, 1939

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.01.11. 18:20:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Valami komoly gond van az olvasási képességeiddel. Hol vizionált forradalmat?

ednet2023 2018.01.11. 18:21:04

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Terelsz.
Tüntetni akkor szoktak, ha tele a hócipő.
Te azt várod, hogy olyan emberek menjenek az utcára akik nem a kormányt fogják kritizálni?
Most szólok: olyanok fognak.
És megismétlem a csúsztatásodat: azért mert valaki nem elégedett az iskolarendszerrel és kimegy elégedetlenkedni, akkor az ballibsi.
Legközelebb nevezd őket csótánynak (lásd. a Black Mirror 3. évadának egyik részét) Könnyebb lesz utálni őket.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.01.11. 18:24:39

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Régi vágyam gerinctelen fasisztakomcsi csúszómászónak lenni..."

És már régen teljesült is.

stim 2018.01.11. 18:35:03

A gyerekeknek még nincsen ellenállóképességük a manipulációval. Az érettségi azért érettségi mert 18 év táján van és addira lezajlik a gyerekek nagy részében a felnőtté válás. Bizonyos szinten. Kiben hogy. És persze lehet, hogy naivitás azt hinni, hogy a felnőtteknek van védettségük a manipuláció ellen. De nézzük a szavazás előtti, tizenéves korsztályt!

Keresik az önazonosságukat, mindent megkérdőjeleznek, ezért semmi nem jó nekik és annak az ellenzezője sem. Nem érett emberkék még. Azért van, hogy a szülő 18 éves koráig felel érte mert a jogalkotók is belátják, hogy ez még olyan életkori sajátosság amikor függőségi viszonban , a személyisége folyamatosan alakul, kiforrásban van még.

Nem szerencsés, sőt, véleményem szerint káros 18 éves kor előtt tüntetni. És erre biztatni gyerekeket.

Amellett a fiataloknak ha nincs rálátus a dolgokra hajlamosak radikálisabban gondolkozni, egy-egy türelmetlen intézkedés akarásának az árát nem képesek felmérni. Nincsen arányérzékük, a büdzséről úgy alkotnak véleményt, hogy azt sem tudják mi a büdzsé. Még a felnőttek nagy része sem tudja mi a büdzsé, nem ismeri a nagyságrendeket, nem tud eligazodni a közgazdaságban. Akkor hogyan is lenne ez elvárható gyerekektől, hogy mindezekenek a tudásoknak a birtokában tüntessenek egy változás mellett? Hogyan tudnák gyerekfejjel felmérni, hogy nekik miből, mit, mennyit kell megtanulniuk, mire lesz szükségük az életben?

Hagyjuk csak békén a gyerekeket a politikával. Az a felnőttek dolga.

kvadrillio 2018.01.11. 18:37:12

NEMÉÉÉÉRTEM !!! MIJAFASZT KERESNEK AZ IZRAELI BOMBÁZÓK, RAKÉTÁK SZÍRIÁBAN ???!!!
Izrael három támadást hajtott végre kedden szíriai célpontok ellen harci repülőgépekkel és földről indított rakétákkal, közölte a szíriai hadsereg. A szíriai állami tévé által idézett közlemény szerint izraeli harci gépek Libanon légteréből támadták a szíriai fővároshoz, Damaszkuszhoz közeli al-Kutaifa település környékét, és a szíriai légvédelem egy repülőgépet eltalált. Izrael ezt követően az általa megszállt Golán-fennsíkról indított föld-föld rakétákkal vette tűz alá a szíriai területet, de a légvédelem megsemmisítette őket. A hadsereg arról is beszámolt, hogy izraeli harci gépek végül izraeli területről nyitottak zárótüzet, négy rakétát lőttek ki, de egyet közülük a légvédelem megsemmisített, míg a többi anyagi károkat okozott.
Az izraeli hadsereg szóvivője nem volt hajlandó reagálni a szíriai bejelentésre.

Az izraeli légierő parancsnoka ugyanakkor tavaly augusztusban nyilvánosságra hozta, hogy alakulataik mintegy száz alkalommal mértek csapást Szíriára. Izrael általában nem erősíti meg, de nem is cáfolja az ilyen műveleteket. Fogadkozott ugyanakkor, hogy megakadályozza azt, hogy Irán szíriai területen katonai bázisokat létesítsen, vagy korszerű fegyvereket szállítson a Hezbollah libanoni síita szélsőséges mozgalomnak, amely támogatást nyújt a damaszkuszi vezetésnek a felkelők elleni harcban. A szíriai hadsereg mostani közleményében megismételte korábbi figyelmeztetését, hogy az izraeli támadásokra komoly megtorlás lesz a válasz. Azzal vádolta Izraelt, hogy támadásaival a szíriai felkelőcsoportokat segíti, írja az MTI.

kvadrillio 2018.01.11. 18:38:25

@kvadrillio: HMMM.....rájöttem ! EL AKAR TÜNNI A TÉRKÉPRŐL ! :o)))))

kvadrillio 2018.01.11. 18:39:57

@kvadrillio: TŰNNI...Román kormányfő: Ha kiteszik a székely zászlót, ők is lógni fognak....

EZ....UGYAN ÚGY FENYEGET, MINT ÉN SZOPTAM ! :o)))))

kvadrillio 2018.01.11. 18:43:33

SZEGÉNY....., SZEGÉNY......FIATALOK ! KI FOGJÁK NYÍRNI EZT A ROTHAdtlelkű 1 %-ot, amelyik most uralkodik a világon !

delon bácsi is megcsömörlött tőlük ! :)

Alain Delonnak hánynia kell a világtól
kovács m. dávid
kovács m. dávid követés
2018.01.11. 18:25

Alain Delon a pályafutása hatvanadik évfordulóján kiábrándult interjút adott a Paris Match nevű francia lapnak. A 82 éves legenda elmondta: sajnálkozás nélkül fog meghalni, mert utálja a kort, amelyben élünk.
GettyImages-679434324
Fotó: Sylvain Lefevre / Getty Images Hungary

"Nincs többé tisztelet, nincs adott szó. Csak a pénz számít. Egész nap csak a bűnözésről hallunk. Tudom, hogy sajnálkozás nélkül hagyom majd itt a világot" – idézi az MTI az interjút, amelyben Delon a pályája mellett a családjáról, a nőkről és az elvesztett barátairól is mesélt.

"Az élet már nem tartogat számomra sokat, mindent megismertem, mindent láttam már. De mindenekelőtt utálom ezt a kort, hányok tőle" – mondta Delon, aki a szerelmi életéről is elkenődötten beszélt, ugyanis hiába keresi, nem találja az igazit.

A színész egy olyan nőt keres, aki elkísérné őt a végsőkig, de még nem találta meg. "Nem állítom, hogy nincsenek jelöltek, akad vagy tíz, de egyikük sem olyan, akivel be tudnám fejezni az életemet" – mondja.

Alain Delont a magyar közönség legutóbb az Asterix az olimpián című filmben láthatta, amelyben Julius Caesart alakította, a legutóbb tervbe vett, La maison vide című filmje pedig végül nem készült el. Delon arra is kitért, hogy a kiábrándultsága ellenére egy legutolsó filmre még szívesen vállalkozna.

ami szabad 2018.01.11. 19:02:56

@stim: Igazad van. Csak az a kérdés, hogy amikor a tanárok szülők mentek tüntetni,azt komolyan vették? Pedig azok nem hugyozták össze a Kossuth teret , hanem elmondták- sok szakmai fórum után, ahol is qvára nem vették figyelembe a véleményüket- hogy ez így nagyon gáz. A héten olvastam valahol, hogy a mai 15 évesek- akik tehát lassan 8. éve ebben a szarban kénytelenek tanulni, hogy a 25 azaz 25% -a funkcionális analfabéta! Hiába a sikerjelentés, nem jó a mostani iskola, a tananyag, a könyv, és az egész központosított idiotizmus úgy ahogy van, egy oltári nagy tévedés. És képzeld, már az általános iskolások - felsősök - is értik, érzik ezt, hát még a középiskolás/ egyetemista ! Az a helyzet, hogy nem csak zsákutca, de kifejezetten káros is ami zajlik.

Békés Gáspár 2018.01.11. 19:29:15

@stim: Nem a büdzséről alkotunk véleményt, hanem az oktatásról, amelyben élünk. Egy demokratikus országban képviselők útján minden állampolgár kifejezheti a véleményét, és a Diákparlament ugyanezt teszi. Szerinted minden politikus szakember, és szakértői kormányunk van? Láttad már miket csinál Matolcsy?
A különbség az, hogy mi vitázunk, gondolkodunk kérdésekről, nem pedig elzárkózunk előlük. Ezért nem hogy kevesebbek, hanem többek vagyunk, mint a jelenlegi felnőtt kormány.

Békés Gáspár 2018.01.11. 19:34:42

@Comte de Gippaud: A Nobel-díjasaink akkor nőttek fel, amikor a kultúrfölény jegyében a hadsereg helyett oktatásra költöttek, Klebelsberg vezetésével; rossz kiindulás, jó végeredmény, mivel nem omladozó iskolában tanítottak éhbérért tanárok. Így a tehetségek valóban fel tudtak emelkedni, az már másik kérdés, hogy MINDEN Nobel-díjasunk külföldön élt. Azonban a poroszos iskolarendszer sikeresen kinevelt egy olyan társadalmat, ahol az emberek jelentős hányada simán feljelentette zsidó szomszédját, lepacsizott a németekkel, kiszolgálta a tehetségtelen és antiszemita Horthyt és a haverjait. A poroszos oktatás engedelmességre nevel, a hatalom kritikája nélkül. Kinyitunk egy törikönyvet és mutatja hova vezet ez.

Békés Gáspár 2018.01.11. 19:38:18

@stim: Milyen jó lenne, ha tényleg tudásalapú társadalmat és oktatást építenénk, mely tényleg az ország jövőjét jelentené! Én tudományos olimpikonként meg kell mondjam, ennek ellenkezője igaz. Ráadásul a kreativitást és a kíváncsiságot is kiöli az iskolarendszer, nem azért nem fog valaki utánanézni az elektromágnesességnek, mert nem tanul róla, hanem mert nem is érdekli. A jelenlegi rendszerben azzal, hogy tanítják, 2 hétig emlékszik majd rá; ennél nagyobb pazarlás nincs.

Békés Gáspár 2018.01.11. 19:40:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Úgy látom, nem érti a sztrájk lényegét.

Békés Gáspár 2018.01.11. 19:48:13

@stim: Mi diákok nem lázítunk, saját diáktársainkhoz szólunk, ez a "ne lázítsd a gyerekeket" olyan gagyi. A diákparlamenti képviselők többsége maga is fiatalkorú. Mi magunk meg hadd szólítsuk már meg a saját generációnkat! Kinek lenne több rálátása az iskolára, mint azoknak, akiket a legjobban érint?
Nem véletlenül a Független Diákparlament minden évben elküldi a javaslatait a szakmabelieknek és az EMMI-nek is. Csakhogy még választ se kapunk, pedig csak tavaly 80 pontot állított össze egy tucatnyi bizottság 100+ képviselője, akik megválasztásánál 6000 diák szavazott. Te mit tennél a helyünkben?

stim 2018.01.11. 19:53:16

@Békés Gáspár:

Kedves Gáspár, a kérdés az, hogy Te láttad-e hogy mit csinált Matolcsy? Vajon vannak-e emlékeid abból az időszakból amikor még nem volt az MNB élén és hogy az elődeihez képest mit csinált és annak milyen következménye lett a magyar gazdaságra?

Nem kívánok vitatkozni, azt javaslom tájékozódj.
www.echotv.hu/adasok/2018/01/04/hatterkep/2295

Pont ezért nem tartom szerencsésnek a diákok politizálását. Fiatalok, nem tájékozottak. Megértem az életkori sajátosságot, a türelmetlenséget, az ifjúkori hévet, lendületet, változtatni akarást. És hidd el, becsülöm is; aki tenni akar annak ilyen habitusa van:)!

Érdemes időben távolabbra is visszatekinteni, hogy legyen mit mivel összehasonlítani. Nameg mi az amit össze szeretnénk hasonlítani?
Jegybanki alapkamatot? Mi a jegybanki alapkamat szerepe? Hogyan viszonyul a megtakarításokhoz? És egy neoliberális tankönyv szerint a magas alakamat jó-e de a megtakarításoknak vajon az-e?
A diáktüntetést egy budget for education illusztrációval futtatják a FB-on. Kézenfekvő kérdés az oktatás költségvetéshez való viszonya úgy gondolom... Hol volt jobb helye az oktatásnak? A központi költségvetésben vagy az önkormányzatoknál? Melyik micsoda? Hol alakult ki adósság és hol nem és mi az oka? Nagyon sok kérdést tudnék feltenni a jegybankkal kapcsolatban is. Javaslom nézd meg ezt a videót és ha érted akkor sejted, hogy miért tüntetsz vagy miért nem.

Sok sikert kívánok a vizsgákhoz, éppen vizsgaidőszak van, ha lehet egy tiszteletteljes javaslat, inkább azzal lenne érdemes foglalkozni;) Könyvtárból minden könyv megvan már ami kel a tételsorhozl;)?

rallus 2018.01.11. 19:56:49

Békés Gáspár
Gáspár, Gáspár! Még rengeteget kellene olvasni és tanulni, hogy olyan mérhetetlenül okos legyél, ahogy most érzed! Majd 10 év múlva olvasd el, hogy most mit írtál! Ha úgy érzed, hogy bölcs dolgokat, akkor buta maradtál....

Scott Tenorman Must Die 2018.01.11. 20:12:30

@Békés Gáspár: Gáspár, őszintén érdekel a véleményed arról, hogy az északkeleti régiókban, ahol a többségi lakosság cigány, hogyan akarsz építeni tudásalapú társadalmat? de mondhatnám, bp egyes részeit. állítólag a gyermekek 3. cigány családokba születik, ami vonzza magával a szegénységet, idénytelenséget, a szocializáció teljes hiányát. mit kezdenél, kezdenétek ezzel a helyzettel? (kérlek ne ilyen himihumi dolgokat írj hanem a konkrét cselekvési tervet)

Scott Tenorman Must Die 2018.01.11. 20:15:18

@Scott Tenorman Must Die: "állítólag a gyermekek 3. cigány családokba születik" helyett állítólag minden 3. gyermek cigány családokba születik

stim 2018.01.11. 20:48:44

@Békés Gáspár:

...és még valami eszembe jutott amin talán érdemes gondolkozni. A diáknak nem az a feladata, hogy az oktatást kritizálja vagy megreformálja hanem hogy tanuljon. A diák és a tanár között nincs egyenlőségi viszony ahogy a gyerek és a szülő között sincs. Akinek több a tudása annak a szava többet ér. Aki gondoskodik a másikról azé a felelősség és ezt tisztelni kell. Sajnos olyan világban élünk, hogy tudatlan emberek tudatlanságukban azt hiszik, hogy annál több tudásuk van mint aki a tudását átadja neki.

Persze a tudatlanságban pont az a veszélyes, hogy amire nincs rálátása az embernek azt tévesen úgy hiheti, hogy ért hozzá. Ezért van az, hogy a legegyszerűbb emberek a legmagabiztosabbak. Egy szakma elsajátításához közel 10 év szükséges, beleszámítva a gyakorlatban eltöltött éveket.

Ami a hazai oktatást ileti, igyekszenek piacképes oktatást adni; erre van a duális képzés. Hogy ne büfészakon végezzenek az egyetemen a gyerekek és a használhatatlan tudásuk miatt vagy elégedetlenek lesznek vagy szorgalmasak és alázatosan megtanulnak egy új szakmát mert boldogulni szeretnének.

A duális képzés lényege, hogy a munkaerő piaci igényeket is felmérik és igyekszenek olyan oktatást adni, hogy el lehessen vele helyezkedni. Ezért csökken az elmúlt két ciklus alatt 12%-ról 4%-ra a munkanélküliség. Felteszem a kérdést. Ha olyan rossz ami most van akkor hegy lehet, hogy többen dolgoznak?

A long life learning, az élethosszon át való tanulás pedig a technológia felgyorsulásával szükségszerű mert mindig lesz mit tanulni. Szélsőséges esetekben ez az állandó tanulás annyi idejét köti le az embernek, hogy másra alig jut ideje. Aki menő (vagyis élvonalbeli, folyamatosan fejlődő) szakmában dolgozik az meg tudja ezt erősíteni. Manapság nincsenek nyugdíjas állások mint amik a régi rendszerben voltak. Folyamatosan fejlődni kell. Mert a világ nincsen kész, az is folyamatosan fejlődik.

Ezért az iskolában nem arra kell panaszkodni, hogy mennyi a tanulnivaló hanem örülni kell, hogy ott az a diák dolga és egy jó alapot kap. Illúzió azt hinni, hogy kevsebb de okosabb tanulással több tudáshoz jut az ember. Életrevaló, piacképes szakmákkal lehet neki állása, családja és akkor boldog mert boldogul. Ez a cél.

nick papagiorgo 2018.01.11. 21:06:18

Tökmindegy, ki milyen hangosan mondja, ki hogy csűri-csavarja, ki milyen vélt vagy valós eszméket használ az alátámasztására:
18 éven aluli (kiskorú), iskolába járó GYEREK ne menjen tüntetni. És pont. Semmi mellett, vagy ellen.
Ha ezt nem tartjuk tiszteletben, legközelebb már az ovisok is tüntetnek meg sztrájkolnak, hogy a szemét Orbán (Gyurcsány, Karácsony stb. bármi behelyettesíthető) kormány csak lekvároskenyeret ad, pedig "nekünk jogunk van a húshoz" meg "mi mindig bélszínt eszünk otthon, itt meg nem engedik azt se hogy behozzuk, ez diszkriminác....diszkri....... iszkiri.....izé, tudjátok, mire gondolok".
"Le a cumival" mozgalom, stb.

Nagyon helyes, ha a diákságnak van öntudata, de ugyanúgy, ahogy vezetni is jogsival lehet (ahhoz meg meg kell lenni 17 évesnek) úgy tüntetni is kellene egy bizonyos fajta érettség, ill életkor.

Egyébként halkan jegyzem meg, hogy annak kéne örülni, hogy ma egyáltalán mindenki, általánosan és ingyenesen tanulhat, mert régebben ez marhára nem volt olyan egyértelmű. És nem biztos, hogy pl. a 14 éves Gonosz Herpeszes Ödönkének kéne megmondania, hogy mit is kéne tanulnia (mert szerinte pl. semmit). Vegyük észre, hogy abban, hogy mit kéne tanítani, még a pedagógustársadalom se ért egyet, ezek meg itt megmondják :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.11. 21:18:14

@stim:

"amit az ember egyszer nem tanul meg az nincs benne a fejében vagyis az asszociációs adatbéziságban"

Ezt pofázom én is már régóta.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.11. 21:22:56

@ami szabad:

"És képzeld, már az általános iskolások - felsősök - is értik, érzik ezt"

A diákok többsége minden oktatási rendszerben, ahol tanulni is kell, azt érzi, hogy rossz az oktatási rendszer.

közép dunántúli régió 2018.01.11. 22:19:48

@rallus: akik közül csak az egyetlen Szent-Györgyi kapta a Nobel-díjat az itthoni tevékenységéért, mert amint tudtak, elmenekültek az országból.
Szilárd Leó, Teller Ede, Neumann János ráadásul valószínűleg nem Nobel-díjat kapnak, ha maradnak, hanem ingyenjegyet Auschwitzba.

közép dunántúli régió 2018.01.11. 22:21:49

@Békés Gáspár: kedves Gáspár! Közismert kormánypárti trollokkal, akik minden blog.hu-s bejegyzésre rárepülnek, teljesen feleslegesen vitatkozol. Csak az energiáidat pazarlod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.11. 22:43:13

@közép dunántúli régió:

Amit írsz, az erősen valószínű.

Csakhogy itt az oktatásról van szó. Márpedig ezek a Nobel-díjas magyarok MIND a poroszos magyar oktatási rendszerben váltak akkor koponyává.

Jakab.gipsz 2018.01.11. 23:13:41

@közép dunántúli régió:

Ha Szilárd és Teller Auschwitzba kötött volna ki, valószínűleg hiányozna az atombomba, és persze a hidrogén bomba is az emberiség leghülyébb találmánya, a fegyver tárunkból.

Neumann pedig kikeresztelkedett, tehát a magyar anyanyelvű John von Neumann -ról kell gondolkodnunk. Neumann elhatárolódott a zsidóságtól, a maga kifinomult módján, nincs is olyan jó sajtója mint Einstein- nek.

Az iskolának pedig nem az a funkciója, hogy "demokrata gyártó üzem" legyen, hanem éppen a fordítottja, ezért nem demokratikus intézmény a diákok számára sz iskola, ugyanis tudományos kérdésekben nincs módunk népszavazást tartani.

Tehát az iskola célja az, hogy felkészítse fiataljainkat az élet adta kihívásokra, és egy kulturális értékrend hordozására, ami itt Európában azt jelenti, a keresztény értékrend és a görög filozófia, azaz Homérosz nélkül nincs európai kultúra. aki pedig mást mond az hazudik.

Ennyi.

ednet2023 2018.01.11. 23:13:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "sakhogy itt az oktatásról van szó. Márpedig ezek a Nobel-díjas magyarok MIND a poroszos magyar oktatási rendszerben váltak akkor koponyává. "
Félelmetes egyoldalúsággal nézed a világot.
Amikor poroszos oktatás volt a "divat", akkor ott tűntek ki a tehetségek. De azért vannak máshol is eredmények. Ugye nem azt akarod mondani, hogy CSAK a poroszos oktatás lehet eredményes? A NASA-nál kizárólag poroszos oktatási intézményekből odakerült tudósok dolgoznak? Vagy a Google-nél? Túl kellene lépned a "csak az és csak úgy működik a világban, amit én személyesen megtapasztaltam" látásmódon.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.11. 23:25:16

@ednet2023:

" Ugye nem azt akarod mondani, hogy CSAK a poroszos oktatás lehet eredményes?"

Miért, talán azt írtam, te idióta? A kurva anyádnak adj a szájba olyasmit, amit nem mondott, ne nekem.

Jöhet a kitiltás, leszarom.

Jakab.gipsz 2018.01.12. 00:28:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ne hisztizz az nem segít.

A NASA és a Google a mai napig a "poroszos" rendszerben kiképzett tudósok nyomdokaiban lépked, igazán új dolgot nem találtak fel.

flamer 2018.01.12. 01:08:49

Nagyon vicces, ahogy megjelentek a kormányzati trollok és ömlik a szájukból a hülyeség.

Szerintetetek a diákokat tényleg megggyőzi az, ahogy az Echo TV-ben szopják Matolcsy faszát, vagy hogy azt a baromságot magyarázzátok, hogy a poroszos iskolarendszer (nem pedig pár kivételként működő, egy-egy elhivatott, tehetséges tanár köré szerveződő szellemi műhely) termelte ki a Nobel-díjasainkat?
Vagy komolyan meg akarjátok nekik magyarázni, hogy a KLIK mekkora faszaság?

Ha ezt így gondoljátok, akkor tényleg ostobák vagytok.

bkkzol 2018.01.12. 02:08:00

Igen!! Itt az ideje azután a felnőtteknek , dolgozóknak is utcára menni!!
3 munkanapos hetet és évi 90 fizett szabadságot követelünk!!!

Jakab.gipsz 2018.01.12. 08:06:03

@flamer: Te kiket majmolsz, nincs egy önálló gondolatod.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.12. 08:22:57

@ednet2023:

EGy cseppet aggresszívan tolod a ballib gyűlölködést.

Tanulj inkább szerencsétlen, mert a ballib megélhettési seggfejek manapság szenvedneka politikában.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.12. 08:24:18

@ednet2023:

És mi van, ha a többség a poroszos iskolamodell mellett dönt ?
Ha nem kér a gender elméletben és krumpli rajzolásban kimerült agybeteg öteletekből ?

Mit teszel ?

exterminador 2018.01.12. 08:52:47

@stim: szép szöveg, csak nagy kár, hogy Magyarországon a szavazók jelentős részének a politikai tudatossága megrekedt egy éti csiga szintjén, és egy száz forintos csirkefarhát-utalványért az anyját is eladná. Kiderült ez már 2002-ben, és azóta még jó párszor. Nekem az a véleményem, hogy lecsökkenthetnék a szavazói jogot három éves korra, akkor sem változna itt semmi.
Mellesleg pedig az érettségi egy szánalmas, röhejes valami. Ha valaki ettől számítana érettnek, az már régen rossz.

Jakab.gipsz 2018.01.12. 09:39:44

@exterminador:

Bezzeg TE a politikai tudatosság csúcs terméke vagy és úgy osztod az észt a magyaroknak, mintha a te fenekedről sütne a nap.

Előbb azt tisztázzuk, Te ki vagy és mit akarsz ?

Mert nincs jogod, semmi féle jogotok nincs kioktatni a magyarokat.

Barátkozz meg a gondolattal.

exterminador 2018.01.12. 10:33:06

@Jakab.gipsz: mi van öcsém, találva érzed magad?
(Ezzel le is zártam: mint a blog.hu egyik legótvarabb és agyilag leglepusztultabb trollja, te számomra nem vagy vitapartner. )

Scott Tenorman Must Die 2018.01.12. 10:55:27

@exterminador: nincsenek (nem is voltak) érvek, olyankor jön a sértett visszavonulás. ősi ballibsi vitataktika (az antiszemita és náci kártya kimaradt, csak jelzem)

mrtns 2018.01.12. 11:33:46

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"Hol itt a pocskondiázás? Talán nem egy ballib diáktünti lesz ez?"

Még csak itt tartok a kommentek olvasásában, de te tényleg a világ ostobája vagy (vagy csak ezt akarod elhitetni, akkor viszont qrvajól csinálod, gratula)! :D

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.12. 11:43:38

@mrtns:

Hiteles ember vagyok, koherens értékrenddel. Így könnyű a dolgok mögé látnom.

mrtns 2018.01.12. 11:47:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Helyesbítek: minden egyes BALLIBA kommentelonek feltunik..."

Ez a "balliba", "libsi" (egyesek szerint "liPsi" :) ), és társai nálatok gyűjtőfogalomnak számít, de szükségetek is van rá, hogy leegyszerűsítsétek a dolgokat, mert megérteni, átlátni amúgy nem tudnátok, ez egyértelmű. Hát legyen, nevezzünk ballibának mindenkit, azt is, aki lehet, hogy egyáltalán nem szimpatizál egyik oldallal sem, de nem fidesz-birka, és épeszű, józan gondolkodásra képes. Szóval tudom, én is egy balliba vagyok (de csak a kedvetekért, amúgy semmi sem áll messzebb tőlem, de a kedvetekért ezt most félreteszem).

Na, akkor jöhet, amit valójában írni akartam: szóval azért csak a - fenti "logika" alapján - ballibáknak nevezett kommentelőknek tűnnek fel, mert ők még használják az agyukat, nem csak a "kedves vezető" eszement hülyeségeit szajkózzák.

2018.01.12. 12:01:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azt felejted el, hogy nem itthon, ugyanis itthon se oktatást, se eszközt, se lehetőséget nem kaptak ehhez.
ne röhögtess, nem 20 évesen lettek díjazottak.

2018.01.12. 12:03:49

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: te egy kis hülye hazaáruló vagy külföldről, ruszki fizetett szócsőként aknamunkát végzel az indexen, közben a világ egyik legnagyobb multijánál húzod az igát. Annyira vagy te hiteles, mint egy sajtos tészta, amire az étterembe ráírták hogy bolognai spagetti.

2018.01.12. 12:05:48

@Rettegek mert ballib vagyok: volt ilyen szavazás pubi? ja nem, még szakmai vita sem volt róla.

Éhesló 2018.01.12. 12:38:45

Demokrácia van Magyarországon.
Az iskolában pedig tanítás van, ahol nem a takony eszi meg az iskolást és nem a tizenéves hülyegyerek diktálja mit és hogyan kell tanulnia.

Ez mondjuk szar ügy, de akinek nem tetsz, elhúzhat olyan kies afrikai helyekre, ahol nincs iskola és tanulni sem fontos.

Éhes Ió 2018.01.12. 12:49:38

Demokrácia van Magyarországon.
Tehát az iskoláknak támogatniuk kell a diákmegmozdulásokat. Nem úgy mint régen amikor kiszöktem a Pride-ra és intőt kaptam érte.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.12. 13:16:16

@okostojas007:

S hol az ellentmondás a munkahely és a politikai nézet között?

konrada 2018.01.12. 13:24:11

...hát gondolom ismeritek azt a viccet, melyben a vén pedofil azzal érvel: azért szereti a gyerekeket, mert azoknak még el lehet magyarázn, hogy "azért kicsi és puha, hogy ne fájjon".

...szóval: tényleg nem hülyeség politikusoknak gyerekeket küldeni az utcára tiltakozni, ha már a felnőttekből nem tudnak szinte senkit sem megmozgatni.
...hiszen - ha azt iskola időben csinálják, máris tudnak adni nekik valamit: egy plusz szabadnapot - és azokat még könnyű lelkesíteni is, így talán többen lesznek azon, mint egy átlagos nagygyűlésükön.
...sőt, a hátuk mögé is lehet bújni, hiszen biztosan akad majd olyan pedagógus-iskolavezető, akinek ez nemtetszik, így még gyerekvédőnek is feltünhetnek, tiszta haszon!

...szóval érthető az ötlet.
...de úgye nem baj, ha van olyan aki, úgy gondolja: a gyerekeket talán ki kéne hagyni a választási kampányból: persze mindkét - vagy mindhárom, mindnégy...? - oldalon.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.12. 13:49:33

@okostojas007:

És mivel nem votl szavazás, ezért úgy kell lennie, ahogy a ballib balfaszok óhajtják ?

Szavaztassátok meg, ha változást akartok, aztán kiderül.

Éhesló 2018.01.12. 17:55:18

@ÉhesIó: te egy elmebeteg nicktolvaj vagy, egy pszichopata perverz rohadék, amit bárki láthat, aki a karakterlapodra néz.
A büdös kurva anyád nevével szórakozz te mocskos állat!

2018.01.12. 21:50:19

@Rettegek mert ballib vagyok: te osztottad az észt, te csökkent képességű, hogy ez meg az a népakarat. az, hogy vezéred mit tart annak, az semmit se jelent. A másik, hogy most mit is lehet a fideszes komcsiknál megszavaztatni? ja semmit?.. ez is egyfajta demokrácia.

2018.01.12. 21:53:11

@konrada: te most azokról a gyerkőcökről beszélsz, akiket minden pártrendezvényre kötelező jelleggel akár hétvégén kivezényelnek biodíszletnek, mint kádár és rákosi idejében.. jahh.. be kéne már fejezni.
A következő mi lesz? felvonulás, aztán a végén meg "köszönjük néked viktor elvtárs" kezdetű dal?

2018.01.12. 21:56:35

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: azokhoz mentél dolgozni, akiket szidalmazol.. ez is egyfajta gerinc, csak elég hajlékony.. kb, mint az összes narancskomcsinál.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.13. 09:41:30

@okostojas007:

Mikor szidalmaztam a munkaadómat? A kapitalizmust ellenzem, nem személyükben ezt vagy azt a kapitalistát.

2018.01.13. 12:50:52

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: gerinces ember, ha rühelli az oroszokat, nem megy a gaspromhoz dolgozni, és nem moszkvába megy nyaralni. Nem azt a szekeret tolja, amit utál. Te jelenleg a kapitalizmus és a nyugati kultúra egyik fényes csillagának szekerét tolod. Ez is egy elv, úgy hívják, hogy pénz mentén politizálsz. Bárkinek lefekszel, akitől hasznot remélsz, elvek nem számítanak. A legpopulistább antikapitalista bullshitet tolod, és közben gyártod a kólát :D

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.13. 14:41:34

@okostojas007:

"gerinces ember, ha rühelli az oroszokat, nem megy a gaspromhoz dolgozni, és nem moszkvába megy nyaralni"

S én melyik népet rühellem szerinted? Mert egyiket se.

A nyaralós példa meg rossz. Ismerek embereket, aki szerint a görögök aljas, lusta, bunkó nép, s megy oda nyaralni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.13. 14:45:21

@okostojas007:

"Nem azt a szekeret tolja, amit utál."

S hogyan lehet nem tolni a kapitalizmus szekerét, ha a társadalom kapitalista?

"Te jelenleg a kapitalizmus és a nyugati kultúra egyik fényes csillagának szekerét tolod."

Egyébként már nem a kólánál dolgozom, hanme egy másik amerikai multinál, de mindegy. Akkor se toltam semmit, amikor ot dolgoztam.

"Ez is egy elv, úgy hívják, hogy pénz mentén politizálsz. Bárkinek lefekszel, akitől hasznot remélsz, elvek nem számítanak."

Nem kapok pénzt az elveimét, s nem adok fel elveket a béremért.

"A legpopulistább antikapitalista bullshitet tolod, és közben gyártod a kólát"

S egy termék gyártása mennyiben gond? Vedd észre, nem egy liberális média szerkesztőségében dolgozom, cikkeket gyártva ott.

Logikád alapján aki ma bármilyen állami cégnál dolgozik, pl. takarítónő egy iskolában, az mind fanatikus fideszes.

2018.01.13. 17:32:54

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: a választási lehetőség adott volt a te esetedben, senki se kérte, hogy amerikai multinál dolgozz, ellentétben pl egy tanárral, akinek jóval kisebb a mozgástere. Te simán bort iszol, és vizet prédikálsz. Választhattál volna mást is, nem kötelező multinál tolni a szekeret.
Gerinces ember nem szegődik oda, amit utál. Jahh.. hogy akkor nem lenne miből finanszírozni a birka féle agymosást? nem fizetnek eleget az oroszok?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.13. 18:33:24

@okostojas007:

S nem mindegy egy antikapitalista ember számára, hogy milyen nemzetiségű tőkésnél dolgozik?

2018.01.13. 23:48:36

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: a nemzetiség mindegy, mert elvekről van szó. A kapitalizmus zászlóshajójánál és jelképénél tolni a szekeret antikapitalistaként minimum álszent tevékenység, ahogy én se megyek el informatikusnak egy fideszes oligarchához. tudod.. elvek..

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.14. 07:04:31

@okostojas007:

Az ém názőpontom más: tök mindegy, hogy melyik tőkésnél vagyok proletár.
süti beállítások módosítása