Államvilág

Államvilág

Niedermüller-effekt

2020. január 29. - Békés Gáspár

 Tekintve, hogy az ország 25%-a funckionális analfabéta, illetve hogy a PISA-felmérésen gyorsabban csúszunk le, mint egy Csiki sör Tusványoson, nem meglepő, hogy sokan nem értették Niedermüller kijelentését. Illetve sokan szándékosan félreértették szavait.

scmitt.png

Nézzük tehát az ominózus idézetet:

„hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

 

Mit akar mondani a költő?

Niedermüller azt állítja, hogy végső soron a magyar kormány egyetlen, szűk társadalmi réteg érdekeit tartja szem előtt, azt a réteget, mely leginkább hozzá hasonló: azaz a fehér, keresztény, heteró férfiakat. Ez pedig igaz. A legtöbb döntésük, a politikájuk is erről szól, hiszen még a nőket is számtalan alkalommal alázták meg nyilvánosan, nem hogy a romákat, zsidókat, más vallásúakat és ateistákat. Természetesen legfőképp saját magukat szolgálják ki, azaz a gazdag, öregebb és fehér stb magyarokat, akik fideszesek. Azonban kell egy demográfiai bázis, és ez bizony az említett jellemzőkre épül.

Persze ettől még más társadalmi csoportok is bőven bekajálják a maszlagot, a vallásosság például szépen korrelál a fideszességgel. Az állam a vallás, ahogy a Kozmosz mondaná. Így el is érkeztünk a második ponthoz: Mit mondd Niedermüller a keresztényekről?
Valójában általánosságban semmit. Péter csak azt mondta, hogy a fideszesek keresztények. Ez pedig igaz, tudtommal a fideszesek 100%-a keresztény. Talán még kötelező is. Lehet persze azt mondani, hogy nem keresztények, csak mondják, de ez azt jelentené, hogy mások identitását, önképét te akarod meghatározni, ami nem lehet egy legitim érv. Ráadásul a kereszténységnek, illetve a Bibliának abszolút legitim értelmezése lehet a Fidesz mentalitása is, hiszen az a könyv tele van despotizmussal például. Az egész arra épül, hogy boldogok a lelki szegények, hajtsd végre az utasításokat mérlegelés nélkül, még ha ellentmondásosak is (Ábrahám-Izsák történet). Én elfogadom, hogy van ennél civilizáltabb értelmezés is, de nem kizárólag. Nem annyira meglepő tehát, hogy habár közel sem minden keresztény ilyen, bizony nem csak a Fideszben, de általánosságban is a vallásosság korrelál a homofóbiával, a fidesz-támogatással, a kritikus gondolkodás alacsonyabb szintjével, sőt, az alacsonyabb végzettséggel is. Persze PR- szempontból ez nem vet jó fényt azokra, akik vagy ennél civilizáltabb értelmezését képviselik a kereszténységnek, vagy pedig jobb színben akarják feltüntetni a világnézetüket.

Nem meglepő, hogy a Magyar Katolikus Egyház benzinnel locsolja magát és panaszkodik, miközben a pedofilbotrányokra konkrétan az a válasz, hogy ’nem érdekli’ őket. Elvégre egy kivégzőeszköz a szimbólumuk, lényegében ez az egész vallás a szenvedésre, bűnösségre és önsajnáltatásra épül, csak a BDSM-el ellentétben itt nincs biztiszó se kölcsönös beleegyezés, elvégre többnyire a gyerekeket indoktrinálják. Niedermüllernek hála végre van min úgy tenniük, mintha lenne valami, amin megsértődhetnek.
Folyamatosan azt halljuk, hogy mindenhol csak üldözik szegény keresztényeket, mennyire el van nyomva a véleményük, miközben csak templomból több ezer van az országban, és még Mexikóban is építünk belőle. Éppen ezért sem egyházat, sem a Fideszt, sem a hívek többségét nem zavarta, hogy Kövér László szerint az ateisták nem emberek, és végső nyereséget, azaz endsieget kell velük szemben elérni, mivel ellenségek, és nem a nemzet tagjai. Mert ugye mások üldözése valójában nem probléma. Pedig a Magyar Ateista Társaság feljelentést is tett, azaz nem volt ám titok a házelnök nyilvános és videóra rögzített uszítása. Egy zsák krumpli morális integritásával rendelkező Katolikus Egyház pedig nem véletlenül veszíti el rohamosan a híveit. A kellemetlen valóság az, hogy a Fidesz keresztény, minden tettével együtt, hiszen nem mi mondjuk meg, ki az és ki nem, ráadásul a keresztény hit és a Fideszre szavazók között korreláció áll fenn. Sajnos el kell fogadni, hogy a kereszténység sokaknál összefügg maradi gondolkodásmóddal. Ezen pedig mindannyiunk feladata változtatni, közösen kell küzdenünk egy szekuláris országért, ahol senkit nem kényszerítenek vallásosságra, a gyerekeket sem, és az egyházak pedig kizárólag a törvényekkel és az emberi jogokkal összhangban működhetnek. Egy szekuláris országban a vallásosság, a vallásos gondolkodás nem összeegyeztethetetlen a társadalmi, emberi értékekkel, talán még meg is erősíti azokat. Egy szekuláris országban nem lehetne a hittanóra része a homofóbia, az ateofóbia és a kreacionizmus. Ahogy korábban is változtak az egyházi dogmák, most is itt az ideje, hogy az egyházak a 21. századba lépjenek, és csak azokat a tanokat tartsák meg, melyek összeegyeztethetőek a társadalmi normákkal. Niedermüller valójában szavaival tükröt mutat a kereszténységnek, és ezért zúdul rá össztűz: a Fidesz erősíti a keresztény szekértábort, az ellenzéki vallásosok pedig szembe kell, hogy nézzenek saját egyházaik visszásságaival.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allamvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5115437992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B Tomi 2020.01.31. 14:47:55

@MAXVAL bircaman közíró: az ateizmus nem egy tudományos elmélet, hanem hit, tehát nem kell tudományos alapokon nyugodnia. De ezt már írtam. Viszont az tudományos elmélet, hogy valaminek nem a hiányát, hanem a létét kell bizonyítani (a Hold sötét oldalán van egy rózsaszín teknős, bizonyítsd be hogy nincs!), így bizonyíték hiányában az a valószínűbb, hogy nincs semmilyen isten. Jelenleg az ateizmus az a hit, ami leginkább összeegyeztethető a tudománnyal.

@Pipas: Azt hogy érted, hogy nem bizonyítható, hogy a Föld gömb alakú (egyébként valóban: geoid alakú), vagy hogy a Nap körül kering? Ezek elég jól bizonyíthatók fényképekkel, távcsövekkel, számításokkal. Ha ezek nem bizonyítékok, akkor mi?

"A hit ismeretelméleti értelemben kijelentések, elméletek olyan elfogadását (vagy tagadását) jelenti, melyek közvetlen és azonnali igazolása ... nem lehetséges" - wikipedia. Vallási értelemben ez valamilyen természetfeletti erő létezésébe vetett hit. Az ateizmus azt jelenti, hogy abban hisz hogy semmilyen istenség nem létezik (de adott esetben akár meggyőzhető lenne: tüzes csipkebokor, kettéváló tenger, stb.).

Cpt. Flint 2020.01.31. 14:48:05

@MAXVAL bircaman közíró: eleve, szerintem az ateizmus nem "állít magáról" semmit, ahogy a kereszténység sem. EGYES ateisták állítanak dolgokat (akár magukról, akár az ateizmusról), ahogy EGYES keresztények is teszik. Aztán hogy ezeket az állításokat valaki elhiszi-e, mennyit hisz el belőle, mennyire tartja általánosnak (minden ateistára/keresztényre érvényesnek), az baromira változó és baromira magánügy.

Minden ballib bérretteg 2020.01.31. 14:53:13

@B Tomi: A kiröhögés, megvetés, lehülyézés egyremegy.
Ha te felhatalmazást adsz magadnak, hogy vallási alapon vess meg embereket, nézd le őket, akkor milyen alapon kéred ki ha téged is lehülyéznek ?

Ez olyan ballib szokás. Mindenkit lehülyézni, aki mást gondol, és durcásan megsértődni ha téged is lehülyéznek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.31. 14:53:46

@Cpt. Flint:

De az alapvető bibliai történekről van fogalma az átlagembernek. Míg pl. Korán történeteiről nincs,

nu pagagyí 2020.01.31. 14:54:42

@MAXVAL bircaman közíró: Az ateizmusnak nincs semmiféle központja, amiben felkent személyek állítanának valami minden ateistára kötelező valamit. Az ateizmus leginkább egyéni műfaj, aki nem hiszi, hogy a világűr valamelyik bugyrából irányítgatja özvegy Bigyóvári Eduárdné életét egy nagy szakállú öregember, az ateista.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.31. 14:56:52

@nu pagagyí:

Félreérted a dolgokat nagyon.

Kb. mintha azt mondanád, már van porszívóm, szóval az majd magától kitakarít, mert ha nem, akkor hazugság az egész porszívó.

2020.01.31. 14:59:17

@MAXVAL bircaman közíró: Isten adta, szóval nem az. Plusz nem is betegség, csak szerinted az, de te meg hülye vagy. Amnnyire betegség, mint a vörös haj, vagy a 45-ös láb. Plusz-plusz szerintem te is totál meleg vagy, onnan ez az öngyűlöletből fakadó melegellenesség.

Cpt. Flint 2020.01.31. 15:00:20

@MAXVAL bircaman közíró: melyik részt asszimilálta? a vallási ünnepekre gondolsz? azt esetleg, részben. de onnantól vége, se a többistenhit, se az istenek-emberek közötti viszony nem épült be. innentől nem mondható, hogy pl. az ehhez kapcsolódó drámák asszimilálódtak volna. mégis megtűrték.
az ókori filozófusoknak csak egy töredékét tudta összeegyeztetni a keresztény (katkó) egyház a tanaival. mégis a klasszikus műveltség része maradt.
A zsidó kultúrának mely részét asszimilálta a kereszténység az Ószövetségen (ami ugye erős átirat) kívül? Viszont a zsidó művészet, filozófia az európai kultúra szerves része, anélkül, hogy bármi direkt köze lenne a kereszténységhez.
NEM a kereszténység olvasztotta magába a nem-keresztény rég- és közelmúltat , hanem az európai ("nyugati") kultúra, történelem, ethosz.

Cpt. Flint 2020.01.31. 15:02:51

@MAXVAL bircaman közíró: Jézus születésén, esetleg Júdáson (de már ez se biztos) kívül miről van fogalma az átlagembernek úgy bibliailag??? haggyámá... nézz körül, lécci!

Minden ballib bérretteg 2020.01.31. 15:04:31

@Eugene Horse:
Ezt egyébként imádom.
A buzizás, a homoklobbi oltárán, az nagyon ott van. Merthogy az biztos ciki... :DD

nu pagagyí 2020.01.31. 15:04:45

@Minden ballib bérretteg: Azt hiszem, elmerokkant lehetsz, hogy pont a Bayer vetette agresszív nyugdíjasok durcásan sértődött tüntijéről szóló blogban vádolod meg az ellenfelet durcásan sértődősnek.

Cpt. Flint 2020.01.31. 15:06:23

@B Tomi: "ateizmus nem egy tudományos elmélet, hanem hit," a(z isten)hit hiánya nem hit! ezt már más is írta, légy szíves figyelembe venni!

Cpt. Flint 2020.01.31. 15:09:14

@MAXVAL bircaman közíró: az ateizmus nem állít semmit. egyes ateisták nem hisznek istenben, egyes ateisták szerint nincs bizonyíték a létezésére, egyes ateisták szerint a legtöbb tény isten léte ellen szól.
amúgy melyik ateistákról beszélünk? Aki Buddhában nem hisz, az is ateista? akkor minden keresztény ateista is?

B Tomi 2020.01.31. 15:13:15

@Cpt. Flint: De igen, az ateizmus hit. Csak nem vallásos hit. Annak elfogadása bizonyítékok hiányában is, hogy nem létezik isten.

enrikokaruszo 2020.01.31. 15:13:29

@Cpt. Flint: ne legyél már ilyen kultúrálatlan...a képzőművészet, a zene, az építészet, a kommunikációt meghatározó szabályok,(v.ö. udvariasság, lovagi erények), ünnepeink, népszokásaink, mind a kereszténységben gyökereznek, ahhoz ezer szállal kötődnek

morph on deer 2020.01.31. 15:14:07

@Eugene Horse:
“ugyanis NP "rémisztő képződményről" beszélt”

Hát ez az, nem?
Ez ugyanis nem a társadalom természetes kialakulásának következménye, hanem az orbáni világlátásnak a magyar társadalomra ráerőszakolt eredménye, ezért nevezhette képződménynek.

Ne felejtsd el, hogy a mondat arról szól, hogy ha minden olyasmit eltávolítunk a társadalomból amit/akiket orbán szerint gyűlölni kell, akkor ez marad csak, és szerinte ez egy rémisztő képződmény.

Én mondjuk a vasorrú bábától sem rémüldöztem gyerekként sem. - inkább az érdekelt, hogy nem zavarja-e az iránytűt, nem vicc - de van, aki a póktól is frászt kap.

nu pagagyí 2020.01.31. 15:14:55

@MAXVAL bircaman közíró: Hát azt meg honnan tudod, hogy nem a Sátán adta a porszívót? Én a helyedben nem kapcsolnám be addig, amíg a Bibliában meg nem találod a használati utasítást.

B Tomi 2020.01.31. 15:17:26

@Minden ballib bérretteg: Valamit félreértettél. Én nem vetek meg és nem hülyézek le embereket vallási alapon, csak hülyeségnek tartom, amit hisz.

És végkép nem vonok le közetkeztetéseket arra vonatkozóan, hogy az illető hülye, hazaáruló, Soros-bérenc, stb.

Ne mossuk össze az embert a vallásával/pártjával. Ennél mindenki több.

Minden ballib bérretteg 2020.01.31. 15:22:45

Látom tényleg kerülöd a személyeskedést.
Így engedd meg hogy őszinte csodálatttal mondjam, hogy totálsi baromság az amit gondosz, teljesen elmeroggyant ostobaság. Az ember nem érti hogy ekkora eszement őrültséget hogy gondolhat bárki, hogy ejthet ki a száján.

De ne vedd sértésnek ! Téged nem ostobáztalak le, hisz látod.

midnight coder 2020.01.31. 15:30:13

@nu pagagyí: Az nem kis teljesítmény lett volna tőle, lévén hogy akkoriban még meg sem született.
Én amúgy szellemi felmenőkről beszéltem, nem fizikaiakról. Niedermüller esetében azokról a kommunistákról, akikhez képest Hitlerék a fasorban sem voltak. Csak a kicsi Mao elvtársék összehoztak vagy 50 millió hullát +/- 10 millió.

midnight coder 2020.01.31. 15:33:47

@Pipas: Legalább a dologgal kapcsolatos wiki cikket olvasd el.

nu pagagyí 2020.01.31. 15:33:48

@enrikokaruszo: Sok minden nem a kereszténységben gyökerezik, hiszen az is átvette az elődök szokásait és rítusait. Nem kell túlhangsúlyozni a dolgot. A disznóvágásban nem látok semmi keresztényit, az olimpia görög hagyomány. Építészet, képzőművészet, zene előtte is volt, a reneszánsz a példája, hogy nem is rossz. A magyar népdalok nagy része inkább pogány hagyományt tükröz. A kereszténység is csak egy átmeneti jelenség az emberiség történetében. Nemsokára eljut az emberiség a Marsra, aztán meg a fene tudja hová. Attól persze lehet még morzsolgatni a rózsafüzért, hátha kigyógyul a páciens az isiászból.

enrikokaruszo 2020.01.31. 15:45:21

@nu pagagyí: kérj valakitől egy reneszánszról szóló könyvet, és legalább a képekre nézz rá

nu pagagyí 2020.01.31. 15:47:26

@midnight coder: És miért gondolod, hogy Mao elvei bárkinek is szimpatikusak lettek volna. Ő is csak azokat utálta, akiket a NER is, az értelmiséget, a szuverén embereket, az autonómiákat. Nem hallottam Niedermüllertől, hogy Mao-t dicsérgette volna. Állításod tehát hazugság.

Jobboldalon viszont alap a zsidózás és a cigánygyűlölet. A Fidesz hívei vezérüket is beleértve, meg sem próbáltak elhatárolódni a cigánygyilkosoktól, holokamuznak, előszedték a rendkívül sikeres 30-as évekbeli a kirekesztő kereszténykedést (lásd Kövér László). Valószínűleg az a cél, hogy ismét elpusztítsanak néhány millió magyart a fronton, vagy exportként valamelyik megsemmisítő táborban.

rasztaszív 2020.01.31. 15:58:47

@enrikokaruszo: nagyjából a keresztény szimbólumok azok,amik a kereszténység nélkül nem lennének ott azokon a képeken.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.31. 16:18:53

@Cpt. Flint:

Az igazi ateisták hisznek Isten nemlétében.

Az ateizmus NEM azt jelenti: nem hisz egy adott vallásban, jhanem azt: nem hisz semmilyen istenhitben.

rasztaszív 2020.01.31. 16:21:27

@MAXVAL bircaman közíró: az igazi őrültek meg jobban tudják,más mit gondol.

morph on deer 2020.01.31. 16:22:39

@B Tomi:
“ De igen, az ateizmus hit. Csak nem vallásos hit. Annak elfogadása bizonyítékok hiányában is, hogy nem létezik isten.”

Sajnos ez még mindig ugyanakkora marhaság, mint a múltkor volt.

Ez továbbra sem más, mint a hívők önfelmentő mutogatása a nem hívőkre, azt állítva, hogy “de hiszen ők is hívők!” - ez pedig nem egyéb, mint bullshit.

Én például NEM abban hiszek, hogy nincs isten, hanem NEM hiszem, hogy van.

Ez milyen “hit” szerinted?

morph on deer 2020.01.31. 16:25:34

@MAXVAL bircaman közíró:
“ nem hisz semmilyen istenhitben.”

Hát ez az! De ez nem azt jelenti, hogy “hisz” a nem-hivésben, ugye érted?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.31. 16:30:08

@morph on deer:

De igen. Aki csak nem hisz, az agnosztikus. Aki hisz, hogy nincs, az ateista.

enrikokaruszo 2020.01.31. 16:32:36

@rasztaszív: teljesen fogalmatlan vagy, miféle szimbólum van mondjuk egy szent Bertalant ábrázoló festményen?

driopios 2020.01.31. 16:45:57

Keresztény fehér férfiak: a legveszélyeztetettebb többség.

enrikokaruszo 2020.01.31. 16:46:57

@rasztaszív: látod, olyasmikhez szólj hozzá, amiről tudásod és véleményed is van, nem elég a nagylöttyös indulat

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 16:51:52

@driopios: a keresztény, fehér férfi Európában és Magyarországon a legagresszívebb kisebbség.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 16:53:02

@MAXVAL bircaman közíró: kismilliószor megbeszéltük már, kis elmebeteg, hogy aki nem hisz istenben, az gyenge ateista. nem fogod fel, mert egy keresztény elmebeteg vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 16:54:30

@MAXVAL bircaman közíró: "Az igazi ateisták hisznek Isten nemlétében."

ez az ateisták egy kis része. ha szerinted "igazi", akkor ne kritizáld! ha kritizálod, akkor nem mondhatod, hogy "Igazi".

Etniez 2020.01.31. 17:04:30

@enrikokaruszo: Ja, néztem a képeket 50+ fIatal demokrata tömeg :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 17:17:03

@enrikokaruszo: itt van a világ leghíresebb képe, ráadásul rneszánsz. mutass keresztény szimbólumot ezen, te elmebeteg!

cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1604/20160429leonardo-da-vinci-mona-lisa.jpg?w=644&h=863

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 17:18:21

@enrikokaruszo: itt van a világ leghíresebb képe, ráadásul reneszánsz. mutass keresztény szimbólumot ezen, te keresztény elmebeteg!

cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1604/20160429leonardo-da-vinci-mona-lisa.jpg?w=644&h=863

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 17:19:38

@midnight coder: Hitlerékhez képest mindenki a fasorban se volt, te elmebeteg náci! senki nem valósított meg a történelem során ilyen ipari népirtást.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 17:26:58

@enrikokaruszo: ".a képzőművészet, a zene, az építészet, a kommunikációt meghatározó szabályok,(v.ö. udvariasság, lovagi erények), ünnepeink, népszokásaink, mind a kereszténységben gyökereznek"

a jó édes kuirva anyád gyökerezik A kereszténységben! persze, egy töredéke keresztény eredetű is, de a legnagyobb részt NEM keresztény!

a római jog NEM keresztény, a matematika NEM keresztény, az egész tudomány nagyjából teljesen NEM keresztény, a karácsonyfa NEM keresztény, a húsvéti nyuszi NEM keresztény, a tojások, locsolkodás, a sonka NEM keresztény. művészet létezett a kereszténység előtt, és létezik a kereszténység után. a kereszténység egy múló epizód volt a világ történetében. akárcsak a hellenisztikus kultúra. lassan vége van.

enrikokaruszo 2020.01.31. 17:32:46

@math0: sajnálom édesanyádat, komoly trauma voltál az életében....ha olvasnál is, nem csak írnál, tudnád, pont arra hívtam fel egy másik ilyen gyűlöletgombóc figyelmét, hogy nem kell feltétlenül hülyebiztos jeleknek szerepelni egy képen a beazonosításához...a reneszánsz műalkotások túlnyomó részt vallási témájúak, ha felhozol is még egy tucat portrét a millióból, a humanizmus előretörése pont abban a közegben történhetett meg, amitől a szád habzik...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 17:40:44

@enrikokaruszo: a reneszánsz (renaissance) pont a kereszténység ELLENÉBEN, a kereszténység ELŐTTI kultúra újraéledését jelentette (ahogy az elnevezés is mutatja), te kis műveletlen, keresztény tuskó! bazdmeg középiskolai anyag! ennyit nem tudsz. azért vagy keresztény, mert egy idióta, tudatlan barom vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 17:41:44

@B Tomi: az ateisták többsége NEM állítja, hogy nincs isten, te kis tudatlan fasz!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.31. 17:42:14

Na megjött Brendelmüller, kezdődik a Gréczyés, Matyi elkezdi ontani magából a testnedveket!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 17:43:25

@MAXVAL bircaman közíró: "Tehát az ateizmus nem állítja, hogy nincs Isten?"

a legtöbb ateista nem. de hát te, mint elmebeteg, keresztény ezt se tudod, hozod a formádat. pedig átvettük már ezerszer, csak hát Alzheimeres is vagy. ezért vagy keresztény.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 17:46:38

@MAXVAL bircaman közíró: a homoszexualitás NEM betegség a WHO szerint. te viszont beteg vagy a WHO szerint.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.31. 17:47:12

@Etniez: : "Ja, néztem a képeket 50+ fIatal demokrata tömeg :D"

Az ötven+ még nem olyan demens, mint a te munkásőr nagyapád, aki a Gyurcsány gyűlésen püföli a hordót! Neked meg ott van a pride!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 17:49:54

@MAXVAL bircaman közíró: "Az ateizmus azt állítja magától: tudományos nézet."

a tudományos nem hisz istenben, az ateisták sem. tehát ennyiben tudományos, kompatibilis, összecseng a kettő.

rasztaszív 2020.01.31. 17:50:24

@enrikokaruszo: barátom,akkor szólj hozzá,ha hozzá is tudsz tenni valamit...:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 18:02:27

@Grimbusz Makszimusz: a Fidesz az 50+ és 60+ korcsoportban is jobban vezet, mint a fiatal korcsoportban, vagy átlagban. ennyi, kár ugrálnod, faszfejkém, a Fidesz az öregek pártja, nem az ellenzék, te kis elmebeteg, Fidióta selejt!

444.hu/2018/04/10/a-fiatalok-kozott-a-leggyengebb-a-fidesz

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 18:07:59

@MAXVAL bircaman közíró: "S pont ezt a tudományos módszertant nem tartja be az ateizmus."

Az ateizmus a legtöbb embernél abból áll, hogy empirikus igazolás nélkül nem fogadunk el valamit létezőnek. A tapasztalati tudománynak pont ugyanez a legfontosabb elve.

Tehát hazudsz, keresztény, kisköcsög!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 18:09:25

@KalmanBlog: mi nem akarunk a 25% analfabétának békejobbot nyújtani. úgyis megrögzött Fideszesek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 18:10:14

@MAXVAL bircaman közíró: "Az egész világlátás keresztény alapokon áll. "

a kurva anyádé lehet, az enyém nem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 18:11:30

@MAXVAL bircaman közíró: "A keresztény vallási alapok részei az általános műveltségnek."

a görög valláséi is. ettől még sületlenség komolyan hinni benne.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 18:15:06

@B Tomi: "Ettől függetlenül egy ateista hihet például a télapóban vagy a húsvéti nyusziban"

elvben előfordulhat. gyakorlatilag nem nagyon, és ettől még az ateizmus nem lesz hit.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 18:17:20

@B Tomi:

"1. Valaki állít valamit, publikálja.
2. Azt mások ellenőrzik, összevetik korábbi ismeretekkel, kísérlet esetén megpróbálják reprodukálni.
3. Ha a 2. pontban mindennek megfelelt, elfogadják igaznak.
4. Ha valamiről később kiderül hogy nem igaz, akkor azt elfelejtjük."

majdnem. több elmélet megfelelhet a 2. pontnak. sőt, egész biztosan több elmélet meg tud felelni a 2. pontnak, ezek közül ökonomikussági szempontok szerint választják ki az elfogadott elméletet.

enrikokaruszo 2020.01.31. 18:17:46

na, megjött a sor vége a hülyékkel, szevasztok, ma se volt más kiváncsi rátok?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 18:19:47

@midnight coder: "az ateizmus kijelenti hogy nincs Isten"

faszt. az ateisták kis része állítja ezt.

én ateista vagyok, és én nem állítom ezt.

fingod nincs arról, mi az ateizmus, te kis selejt, de már megint teli pofával jön belőled a szar!

ateistaklub.blog.hu/2013/10/07/ertelemben_vagyok_ateista

Bircanyíró 2020.01.31. 18:21:27

A populista eszköztár és a mérhetetlen kettős mérce ékes példája Bayerék akciója: eszerint a fehér, keresztény jobboldalinak szabad lehülyéznie és kirekesztenie azokat, akik nemzetről, vallásról, kisebbségekről stb. másképp gondolkodnak, ám ha valaki az ilyen bizonyítható és félreérthetetlen kijelentések elkövetőit kritizálni meri, arra durván és sértődötten horkannak fel! N.Péterre a már ismert és jól bevált goebbelsi taktikával azért húzták rá a kirekesztés vádját, mert nevén merte nevezni a kirekesztőket. Sajnos a 25% funkcionális analfabéta nyálcsorgatva azonnal bedől az ilyen manipulációnak, másik 50% passzív szemlélőben pedig csak annyi marad meg, hogy egy DK-s libsi már megint valamilyen ciki botrányba keveredett.
Újfent bebizonyosodik a gyakran emlegetett mondás, hogy egy működő demokrácia alapfeltétele, hogy legyen hozzá kellő számú művelt demokrata. Térségünkben ez sosem volt meg és Orbánék miatt vélhetően még egy jó darabig nem is lesz. Frei Tamás Bábel című könyvének egy részletét idézném: "A kelet-európaiak bevesznek mindent, csak hogy utálkozhassanak, és a dühüket, a frusztrációjukat levezethessék másokon. Ott sosem volt és sosem lesz tájékozott, értő közvélemény, a többséget az orránál fogva lehet vezetni. Olaszországban viszont nem. Rómától felfelé biztosan nem! "
Sajnos!

KalmanBlog 2020.01.31. 18:23:08

@math0: Az más. Azt hittem kumbaya van meg mindenkit szeretni kell.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 18:23:58

@KalmanBlog: nincs ilyen, ilyen csak az idióta kereszténységben van, de nem tartják be, mert nyilván hülyeség.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 18:24:51

@enrikokaruszo: na, a keresztény kis selejt, érvekkel találkozott, gyorsan el is menekül.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.01.31. 18:31:31

@math0:

Nagyon izgulsz már, lesznek-e szép kisfiúk a mai seggtáncon?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 20:45:55

@MAXVAL bircaman közíró: ma 18:31-kor akadt ki a Fidióta droid, és állt át lemezes üzemmódra.

vigyázz, kis autista, mert te is beleszorulsz a kéménybe, mint a társad! bár egyébként mindenki jobban járna vele: neked véget érne a szenvedésed, a világ átlag IQ-ja meg növekedne.

cimlap.blog.hu/#bloghu/lampakor/2020/01/30/jelentsenek_idoben_az_autista_szulok

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 20:54:49

@enrikokaruszo: @enrikokaruszo: na, a keresztény kis selejt, érvekkel találkozott, gyorsan el is menekül.
Válasz erre

B Tomi 2020.01.31. 21:02:13

@morph on deer: Amiről te beszélsz, az az agnoszticizmus: "Az agnoszticizmus ... egy olyan filozófiai ismeretelméleti nézet, amely szerint a valóság végső dolgai, Isten vagy istenségek (felsőbb hatalmak) létezését nem tudjuk megismerni, nem tudhatjuk, hogy léteznek-e vagy nem, és enélkül a tudás nélkül kell élnünk a világban."

Az ateista elutasítja isten létezését, az agnosztikus nem hisz benne, és elfogadja a bizonytalanságot.

B Tomi 2020.01.31. 21:03:44

@math0:

"Az ateizmus az Isten, istenség vagy más természetfeletti lények létezésébe vetett vallásos hitet elutasító eszmei irányzatok csoportja. Nem egyetlen, homogén ideológia, hanem számos különböző eszmei irányzat összessége. Szűkebb értelmezések szerint ateistának a természetfeletti lények létezését kifejezetten tagadó ideológiák tekintendők. Tágabb értelmezések szerint ide tartoznak a természetfeletti létezését elutasító, de ezen meggyőződésének hangot nem adó, illetve a kérdést nem eldönthetőnek tartó (agnosztikus) vagy a kérdéssel egyszerűen nem foglalkozó egyéb ideológiák is."

"Atheism is, in the broadest sense, an absence of belief in the existence of deities. Less broadly, atheism is a rejection of the belief that any deities exist. In an even narrower sense, atheism is specifically the position that there are no deities. Atheism is contrasted with theism, which, in its most general form, is the belief that at least one deity exists."

Forrás: wikipedia

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 21:12:35

@B Tomi: engem igazoltál.

az ateisták többsége NEM állítja, hogy nincs isten, te kis tudatlan fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 21:13:09

@B Tomi: cáfoltad magad. pofán fostad magad.

az ateisták többsége NEM állítja, hogy nincs isten, te kis tudatlan fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 21:14:24

@B Tomi: "Az ateista elutasítja isten létezését"

te magad hoztál 2 idézetet, amelyben NEM ez van. mi a fasznak hazudozol orrba-szájba, aztán még idézeteket is hozol, amik cáfolnak téged?! miért vagy ennyire elmebeteg?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 21:21:34

@B Tomi:

te: "Az ateista elutasítja isten létezését"

az általad idézett wikipédia meghatározás:

"Az ateizmus az Isten, istenség vagy más természetfeletti lények létezésébe vetett vallásos hitet elutasító eszmei irányzatok csoportja."

ez kurvára más. egészen más isten létezését elutasítani, vagy a isten létezésébe vetett vallásos hitet elutasítani.

gyogyós vagy, hogy ezt neked ilyen hosszan kell magyarázni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 21:24:00

@B Tomi:

"Az agnosztikus ateizmus olyan filozófia, amely ..."

ebből következően az agnoszticizmus és az ateizmus nem diszjunkt fogalmak, van köztük átfedés. egyébként nagyon is nagy. az ateisták többsége agnosztikus.

hu.wikipedia.org/wiki/Agnosztikus_ateizmus

B Tomi 2020.01.31. 21:26:13

@math0: Az idézet szerint az ateizmusnak több értelmezése is van, szűkebb értelmezésben az istenségek létét tagadókat jelöli, a tágabb értelmezés szerint az agnosztikusok is ide tartoznak:
1. "Szűkebb értelmezések szerint ateistának a természetfeletti lények létezését kifejezetten tagadó ideológiák tekintendők"
2. "Tágabb értelmezések szerint ide tartoznak a természetfeletti létezését elutasító, de ezen meggyőződésének hangot nem adó, illetve a kérdést nem eldönthetőnek tartó (agnosztikus) vagy a kérdéssel egyszerűen nem foglalkozó egyéb ideológiák is"

Nem ugyanazt értettük alatta, de ettől még egyikünk se hülye. A személyeskedő és sértő stílusod viszont indokolatlan. Nem értem, erre miért van erre szükség.

B Tomi 2020.01.31. 21:32:57

@math0: "Az agnosztikus ateizmus olyan filozófia, amely az agnoszticizmust és ateizmust magában foglalja." - ez nem mond semmit arról, hogy a két halmaz diszjunkt-e, csak azt hogy van egy halmaz, ami mindkettőt tartalmazza. Ha az agnosztikusokat az ateistákhoz sorolnánk, akkor nem lenne szükség az "agnosztikus ateista" definícióra, ami a kettő összefoglaló neve.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 23:21:07

@B Tomi: de, te hülye vagy, mert olyan dolgokat állítasz, ami nem igaz, és nem néztél utána. a személyeskedés pont ezért jár. káros dolog az interneten hamis információkat terjeszteni, csak, mert lusta voltál ELŐTTE utánanézni dolgoknak. az embereket, engem bosszant, ha én tudok valamit, te nem, és ilyen lassan fogod fel a dolgokat.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.01.31. 23:28:09

@B Tomi: látod, most meg elemi halmazelméletről okoskodsz, de ahhoz is hülye vagy.

1) ha van agnosztikus ateista, akkor a két halmaznak van (nem üres) metszete. ez igenis mond arról valamit, hogy a két halmaz diszjunkt-e, nevezetesen kizárja, hogy diszjunktak, mert diszjunkt halmazoknak nincs metszete (üres)

2) ha az agnosztikus az ateista részhalmaza, akkor az "agnosztikus ateista" kifejezésnek van értelme, mivel van nem agnosztikus ateista, például az erős ateista. ahogy a "néger ember" kifejezésnek is van értelme, mert van nem néger ember. és eközben a "néger" az "emberek" részhalmaza.

mondom, azzal felbosszantod az embereket, hogy elemi szinten hülye vagy, elemi szinten tudatlan vagy, és ennek ellenére még te okoskodsz. bosszantóan hülye vagy. tőlem ezért ilyen jelzőket kapsz. ha nem tetszik, vagy ne legyél hülye, vagy ahhoz mérten szerény, és kussolj!

Dan da Man 2020.02.01. 00:56:48

@zord íjász: Most megmondtad. Te, a nagysikerű, fontos blogger.

Szerintem inkább a blogolást ereszd el, mert a véleményedhez jogod van, csak nem biztos, hogy bárki is kíváncsi rá.

Most se volt, mégis elmondhattad. Ehhez képest semmit sem mondtál, csak ígérgetted. A hozzászólásod egy esettanulmány a torzult énkép kategóriában.

Fánkevő Fáncsi 2020.02.01. 08:40:14

@MAXVAL bircaman közíró: "...van családom, munkám is..." - van ám a büdös apád faszának te selejt idióta. A hazudozás nem segít semmit a betegségeden, csak ezen az egy oldalon 44-et kommenteltél eddig, de nyilvánvaló nem ez volt az egyetlen ploitikai vonatkozású a kormányt vagy a fideszt ekéző cikk 2020/01/31.-én. Te mindegyiken ott vagy a 100 komment/nap az csak óvatos becslés volt alulról, az az ami biztos de akár sokkal több komment is lehet alkalmanként. Egyszerűen az olyan ember aki ilyet csinál annak nincs ideje semmi másra az életben, neked abból áll az életed, hogy minden egyes nap 200-szor kimondod hogy "ballib" mag hogy "migráncs". Te egy beteg vagy öreg ezt el kellene fogadnod, ha ezen változtatni akarsz.

"...A magyar lakosság 90+ %-a keresztény. Kulturálisan. A szigorú értelemben vett hívő csak 15 %. Na és? Nem ez a lényeg..."
Hát akkor mi a faszért beszélsz róla (11 % az a 15 csak még szorozni se tudsz)
Te hoztad fel, hogy mennyi a "fehér magyar keresztény", most meg már nem is ez a lényeg. Te szerencsétlen hülye.
Hogy lehetne már kultúrálisan keresztény egy ateista ? Vagy az aki egyáltalán nem gyakorolja a vallását, nem jár templomba, nem jár gyónni, nem imádkozik, nem olvasta a bibliát, az mitől lenne keresztény "kultúrálisan". Éppenhogy kultúrálisan nem az. Másutt azt mondják "európai kultúra", de ez nyilvánvalóan tiltott szóösszetétel a fidesz retorikájában, meg ők egyébként is a kereszténység utolsó védelmezői, hát az mondják, hogy mindenki keresztény, és ők ezt a többséget képviselik. Ilyen egyszerű ez te birka. Ez az amikor a 11% mindenképp többség.
Te egy szánnivaló beteg ember vagy. Más piázik vagy cigarettázik, vagy szippant, te a kommentálástól szédülsz el, az dobja meg a fejedet. Mit szól a feleséged ehhez a "hobbidhoz". Biztos örül neki, mert eltarthat téged, veheti és főzheti a sok krumplit neked, amíg te ütöd vágod a kompjútert. Hányat kommentáltál már ma ? A 200 megvolt délig ?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.01. 09:01:58

@Fánkevő Fáncsi:

Mindenkinek arra van ideje, amire időt teremt magának. Van aki cigizik, s van aki kommentel. Ez van, menj el dolgozni valahová, magad is meglátod...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.01. 09:27:49

@Fánkevő Fáncsi:

Egy példa, hogy értsd.

Gyurcsány pl. kulturálisan homokos. Heteroszexuális, utálja a férfiakat szexuálisan, szereti a nőket, de mégis azonosul a homoklobbival intellektuálisan.

Érted már?

Pipas 2020.02.01. 10:32:55

@B Tomi: "Ha az agnosztikusokat az ateistákhoz sorolnánk, akkor nem lenne szükség az "agnosztikus ateista" definícióra, ami a kettő összefoglaló neve."

Dehogynem, hisz nem minden ateista agnosztikus. Nem olyan bonyolult ám ez! Én például ateista vagyok, de nem vagyok agnosztikus.

B Tomi 2020.02.01. 17:25:06

@math0: @Pipas: Mindegyik fent tárgyalt fogalomnak több definíciója van. Amit én értek alattuk:
1. Ateizmus: "In an even narrower sense, atheism is specifically the position that there are no deities." (en.wikipedia.org/wiki/Atheism)
2. Agnoszticizmus: "Agnosticism is t he view that the existence of God, of the divine or the supernatural is unknown or unknowable." (en.wikipedia.org/wiki/Agnosticism)

Az agnosztikus hihet abban is., hogy van isten, és abban is, hogy nincs isten, de elismeri, hogy állítása nem megismerhető//bizonyítható:
"Agnostic atheists ... do not hold a belief in the existence of any deity and agnostic because they claim that the existence of a deity is either unknowable in principle or currently unknown in fact."(en.wikipedia.org/wiki/Agnostic_atheism)
"An agnostic theist believes in the existence of a god or gods, but regards the basis of this proposition as unknown or inherently unknowable." (en.wikipedia.org/wiki/Agnostic_theism)

Ezek szerint az agnosztikus és ateista egymástól független fogalmak, ezek bármely kombinációja elképzelhető.

Nem ragaszkodok hozzá, hogy más is ezt értse alatta, de én így tanultam. Az eredeti állításom annyi volt, hogy az ateista határozottan abban hisz, hogy nincs isten, de elismerem hogy van tágabb értelmezése is a szónak.

Csak annak örültem volna, ha mindenki képes lett volna civilizáltan, sértegetés nélkül vitázni. Most pár évig megint nem próbálkozok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.02.01. 17:30:02

@B Tomi: jöhetsz azzal, hogy szerinted minden kutya fekete, mert amelyik nem fekete, az szerinted nem kutya, csak mit érsz el ezzel? ettől nem lesz igazad, mások nem így értik ezeket a szavakat. csak hülyének fognak nézni. és végül is az is vagy, hiszen te kavartad a szart.

alöksz róz 2020.02.02. 00:18:26

@morph on deer: jaja, nem is mondta, csak mindenki hülye
sőt ott se volt szegény, mások mondták csak

ez a magyarázkodás milyen szánalmas

Fánkevő Fáncsi 2020.02.02. 12:00:51

@MAXVAL bircaman közíró: "Mindenkinek arra van ideje, amire időt teremt magának. Van aki cigizik, s van aki kommentel. Ez van, menj el dolgozni valahová, magad is meglátod..."

Ja pontosan. Arra van idő amire teremt magának, csakhogy elbaszni az ember életét interneten való kommentálásra és minden egyes nap több száz kommentet írni az egy beteg dolog. Ez most nem szarkazmus, hanem ez tényleg az egy abberáció és neked orvosra lenne szükséged. A munkával kapcsolatban, meg pontosan az a probléma, hogy az neked nincs, nem nekem. Vagy esetleg éjjeliőr vagy vagy portás, valami nyugdíjas dolog ott Bulgáriában a hazádban, ahol eltűrik hogy nem csinálsz semmit egész nap csak gépeled a kommenteket. Akármilyen rendes munkahelyen erre egyszerűen err nincs lehetőséged, mert kibasznak mint macskát szarni. A kapitalizmusban nincs olyan, hogy munkáltatót/tulajt nem érdekeli, hogy mit csinálsz mit nem csinálsz, hanem csak fizet neked mint a katonatiszt. Piszkosul fontos munád lehet, ha közben minden egyes nap 200 kommentet írhatsz.
De a családodra szánt időt is itt töltöd, hogy "okosakat" mondjál másoknak. Jobban imádod Orbán Viktort, mint a feleségedet, és jobban esik azt mondani valakinek hogy "ballib",mint megölelni saját kölködet. Egy normális ember nem az interneten éli a szociális életét, hanem vannak barátai, munkatársai, ismerősei és valamilyen rendszer és cél az életében. Te meg itt osztod az észt beteg ember létedre. Először magadat kéne rendbe tenni az országot csak azután kéne. Ráadásul más országát, hiszen a te hazád Bulgária és nem Magyarország.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.02. 12:41:26

@Fánkevő Fáncsi:

Minden ember maga dönti el, mire használja idejét. Ahogy céljait is.

Munkahelyen szerintem még nem jártál. Én csupa nyugati, profitéhes cégnél dolgoztam az utóbbi 12-13 évben, s SOSE láttam még olyan munkahelyet, ahol a munkaidó 100 %-ban hasznpsan lenne eltöltve.

Fánkevő Fáncsi 2020.02.02. 12:48:01

@MAXVAL bircaman közíró:
"...de mégis azonosul a homoklobbival intellektuálisan..."
Hogy jön ez ide te féleszű. Kit érdekel, hogy Gyurcsány buzi-e vagy hogy kivel azonosul. Ez legyen az ő meg a nyuggereinek a gondja. Ennek a magyarok vallásgyakorlásához semmi köze. Te itt a vallásról beszéltél, és kiderült, Magyarországon csupán az emberek 11%-a vallja magárol, hogy keresztény és aktívan gyakorolja is a vallását. De én például (és az ismerőseim legnagyobb része) római katolikus vagyok megkereszteltek templomban, de nem olvastam a bibliát, nem járok templomba, nem ájtatoskodok és nem imádkozok. Egy átlagos urbanista életetet élek. Ilyen a magyarok többsége a nagyvárosokban és a világon is. A vidékiek között a vallásgyakorlók száma magasabb, de ott is inkább csak a képmutatás a jellemző, nem a valódi hit. Nagyszüleim falusiak voltak, nagyonis jól ismerek hogy megy ez ott. Beöltöznek, elmennek vasárnap a templomba, de azért olyan nagyon nem viszik túlzásba azt, hogy Jézus tanításai szerint éljenek és nem bújják a bibliát lefekvés előtt és nem járnak rendszeresen gyónni. Pontosan el tudja képzelni ezt az aki látja Orbánt Viktor, na ő egy tipikus falusi parasztlegény, nagy hanggal kereszténykedik, de alapvetően idegenellenes, kierekesztő, gyűlöletre szít még magyarok között is (a libsik a hazaárulók) nemhogy a migrányákat ne gyűlöltetné meg mindenkivel de tiszta szívvel ám. Bort iszik és vizet prédikál, lopja a pénzt és korrupt, mert ez szükséges a hatalom fenttartásához, hazudik minden nap mert ez a politika sajátja, ő pedig aztán kifejezetten egy köpönyegforgató ember, híres is a "pávatáncáról". Ezek a fenti ismérvek nem éppen egy ájtatos és jámbor keresztény hívő ismérvei, ezt nehéz azért eladni. Hasonlóan nagy európai "keresztény" mint a barátja Berlusconi volt az olasz kereszténydemokrata pártból, aki meg bunga-bunga szexpartikat rendezett a saját házában. De természetesen ez igaz a fideszre is az egészére, a kereszténység csak egy póz, hazugság, képmutatás, a polgármesterek horvát tengerpartra járnak gruppenszex partikra közpénzből, amíg a feleség itthon vigyáz a kicsikre. Tudod milyen a gruppenszex ? A polgármestert szopják, miközben a nőt hátulről tolja a jegyző úr. Kereszténység hahaha. A 5-ös számú fidesz pártkönyv tulajdonosa szerint pedig a pápa egy marha, egy libsi migráns. Egy igazi keresztény számára ez kb. blaszfémia, súlyos sértés, a vallás meggyalázása. Érdekelt ez valakit Magyarországon anno ? Senkit, a napi poltika része volt. Hát ennyire vallásos emberek a magyarok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.02. 12:52:50

@Fánkevő Fáncsi:

Modern ateista-liberális elképzeléseid vannak a kereszténységről.

Egyrészt szerinted a keresztény ember csodálatos, tökéletes, bűntelen lény. Másrészt egy debilen vigyorgó barom, akinek semmiről sincs véleménye, s tűri, hogy agyonverjék.

Fánkevő Fáncsi 2020.02.02. 13:21:25

@MAXVAL bircaman közíró: "...ahol a munkaidó 100 %-ban hasznpsan lenne eltöltve...." - ki beszélt itt a a csak 99%-os munkaidő kihasználtságól te nyomorék. Te sok-sok órát töltesz naponta a kommentálással. Minimálisan 6 óra de ez nagyon óvatos becslés és csak a jéghegy csúcsa, én csak azt látom mennyit kommentelsz az itt regisztrált tucatnyi accounttal. Ennél sokkal több is könnyen meglehet. Többszáz komment megírása rengeteg időt vesz igénybe, még akkor is, ha csak rövidet írsz. A cikket el kell olvasni, más kommentjét el kell ovasni, ki kell találni valamit amit mondani akarunk, utánanézini a googliban, be kell gépelni a választ, és ugrani egy másik oldalra, és ismételni ugyanezt naponta 200-szor. Aztán csinálsz egy picit valami mást is, aztán komment újra. Ez nem a munkaidő "nem tökéletes" kihasználása te balfaszjancsi, hanem kontrollálatlan lógás egész nap, és minden egyes nap éveken keresztül. Ezt csinálod te, erre megy el az életed, ez az életed egyetlen értelme. És én azt egyáltalán nem látom mennyit kommentálsz ott Bugáriában, az ottani cikkeket nem olvasok, bolgár fórumokon nem járok, végülis az ott a hazád, az a környezet ahol élsz és a hol történnek veled a dolgok. Magyarország majd ezer kilométerre van onnan. Nyilván ott is elcsattan pár száz komment. Ha ezt nem pénzért csinálod az oroszoknak vagy magyaroknak, akkor te egy teljesen agyalágyult életképtelen barom vagy aki elbassza az életét értelmetlen dolgokra. Akkor neked nincs meg képességed arra, hogy reálisan lásd a valóságot, még a magad életét sem tudod kordában tartani, kontrollálni, milyen alapon oktatsz te ki akárkit a világról. Mekkora IQ-ja van annak aki önként ezt az életet választja "kommentálunk éjjel-nappal szidjuk a ballipsiket mert az jó, ettől sokkal jobb lesz nekünk itt Bulgáriában, nem csinálunk semmi értelmeset, ez az értelme az életünknek". "Közírók vagyunk" - lololol. Van neked egyáltalán feleséged ? Már ezt is kétlem, hiszen az ilyen balfasz semmittevő élhetetlen embereket egyszerűen nem tűrik a nők. Valószínű elhagyott és vitte a gyerekeket. Vagy soha nem is volt és te egy magányos dagadt ember vagy, akinek valóban ez a szociális élete, és az élete értelme.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.02. 13:24:12

@Fánkevő Fáncsi:

Azt mondod, Soros gazda ne szóljon bele a magyar ügyekbe, mert nem Mo-on él??? Atya Isten, te antiszemita vagy!

Fánkevő Fáncsi 2020.02.02. 14:04:33

@MAXVAL bircaman közíró: Én nem követlek téged, valamit nagyon félreértettél a dologban, én sajnállak téged, egy szerencsétlen tanulatlan idióta vagy akinek ilyen sors jutott. Európa egyik legszegényebb és legkorruptabb országában él és az élete abból áll, hogy minen nap beszól valakinek, egy ismeretlennek hogy "libsi vagy". És ettől jól érzi magát. Én nem ezt teszem, az én kommentjeim számát is meg lehet tekinteni százada sincs a tiednek. Ez egy nagyon ritka kivétel, hogy szóba álltam egyáltalán veled, neked meg ez az életed.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.02. 16:24:51

@Fánkevő Fáncsi:

Nem szeretsz kommentelni, nem kommentelsz, ilyen egyszerű ez, de miért irigykedsz ezért másokra?

Legkorruptabb? Ezek kamu statisztikák, te is tudod.
süti beállítások módosítása