Államvilág

Államvilág

Revolúció: Tippek a rendőri erőszak ellen

paprikaspray, gumibot, felebaráti szeretet

2018. december 13. - Békés Gáspár

Tegnap szintet léptünk. Elfogadták a rabszolgatörvényt súlyos visszaélések ellenére, majd a tüntetőkre bőkezűen szórták az áldást paprikasprayt. Gulyás Gergely előtúrt valami rákosista kisokost, és az alkalomhoz igazodva a tüntetést törvénytelennek minősítette, az ellenzéket nevetségesnek, a tüntetőket sorosistának és agresszívnak titulálta. 34 ember le lett tartóztatva, sokuk most is őrizetben van.

„Nincs érdemi társadalmi tiltakozás a jogszabállyal szemben”

Tette hozzá Gulyás, végül is csak az emberek 83%-a utasítja el a rabszolgatörvényt.


Gulyás szerint emellett a

nyílt keresztyéngyűlölettől Isten óvja Magyarországot"


Kinek a pap, kinek a papné, én a gondviselés helyett a paprikaspray ellen inkább az egészségvédelmi eszközökre bíznám magam az ellen-fülkeforradalomban. Ideje hamar evolúciós előrelépést tenni, és alkalmazkodni a helyzethez! Védjük magunkat a következőképpen:

Légzésvédelem: FFP2 vagy FFP3-as maszk, barkácsboltban kapható, kb. ezer forint darabja.  A gázmaszk jobban szigetel, de ez is megteszi. Gázmaszkot online vagy katonai boltban lehet vásárolni, ezeket elég szorosan viselve szinte teljes védelmet nyújtanak, és kb. 5000 forintba kerülnek. Minden maszknál fontos viszont, hogy leginkább sima (azaz borotvált) bőrön szigetelnek megfelelően!

Látásvédelem: Úszószemüveg a legjobb, de bármilyen szigetelt szemüveg megteszi. Ha nem viselsz védőszemüveget, azonban kontaktlencsét használsz, váltsa szemüvegre, mert előbbi benntartja az irritáló hatóanyagát a paprikaspraynek és a könnygáznak.

Hámvédelem: Ne hagyjunk testfelületet fedés nélkül, mert pl. a könnygáz a bőrt is irritálja! Sminket lehetőleg ne viselj, mert az megtartja az irritáló anyagot!

Hővédedelem: Fel kell készülni a vízágyúzásra is, így mindenkinél legyen vízlepergető ruha/esőkabát (vannak ebből zsebben hordható verziók is). Továbbá érdemes pár zacskót vinni a cipőkhöz is, melyeket ragasztószalaggal tudunk rögzíteni. A hidegben a nedves ruhák gyorsan akár hipotermiához is vezethetnek, a végtagok védelme különösen fontos! Csere zoknit is érdemes vinni!

Ütésvédelem: Fontos az érzékeny testrészeket védeni! Érdemes sisakot viselni, nem csak az ütések ellen, de esetleges esések tompítása érdekében is. Ezen kívül a térd és könyök védelme is fontos, ehhez görkoris térd-és könyökvédőt ajánlok, van bármelyik sportszer-boltban olcsón. Ami a test többi részét illeti, a téli réteges öltözködés a nagyobb felületeken jelentősen tompítja az ütéseket, így a rendőrökhöz hasonló védőfelszerelés aránytalanul drága és korlátozó.Vízsugár ellen pedig bármilyen barkácsmegoldás jó, egy funérlemez egy fogantyúval is megteszi.
+1 Testkamera: A hevederrel fejre, testre rögzíthető kamerák nagyban segítenek a visszaélések bizonyításában, viszont nem korlátozzák a mozgásodat. Már tízezerért is lehet olcsóbbakat szerezni, ezek viszont nem bírják általában tovább 40-60 percnél. Fontos ehhez és a mobilhoz powerbankot is vinni!

+2 Jogtudatosság Ha eljárás alá vonnak, esetleg bevisznek, akkor a Társaság a Szabadságjogokért tud segíteni ingyen ezen a számon: +36 30 722 33 56

Ha már megtörtént a baj, és benyeltél egy adag sprayt, ne pánikolj, el fog múlni (30-60 p)! Semmiképp ne dörzsöld a szemeidet! Vedd ki a kontaktlencsédet, ha van! Minél gyorsabb mosd ki a szemed (anélkül, hogy hozzáérnél) bő vízzel! Lehetőleg legyen nálad mindig legalább egy liter víz, melynek kupakjával lehet vizet koncentrált sugárban spriccelni! Az öblítés vagy víz helyett érdemes a MAALOX-oldatot használni! Ezt bárki egyszerűen elkészítheti, a MAALOX nevű folyékony gyógyszert vénymentesen lehet kapni patikákban, melyből vízzel 50%-os oldatot kell keverni, majd olyan kupakú flakonba tölteni, mely lehetőleg porlasztós (pl. parfümös). Ez szembe, szájba, bőrre fújva víznél jóval hatásosabban enyhíti a tüneteket! Más savkötők is működhetnek, de fontos, hogy káliummentesek legyenek (patikusok segítenek!). Érdemes ízesítőtlen változatokat keresni! Nem árt előre felhívni a gyógyszertárat, hogy tartanak-e magnézium és alumínium-hidroxid hatóanyagú folyékony savlekötőt, ha nincs Maalox. Ezek mellett a különböző asztmagyógyszerek is segítenek a légzés megnyugtatásában, pl. Ventolin, Foster stb.  Ez asztmásoknak kötelező!

Végső soron pedig Magosányi Árpád veterán társadalmi aktivistai szavait idézném:


„A tüntetés három alapszabálya: 1. erőszakmentesség 2. réteges öltözködés, víz, csoki 3. kiszorítás esetén ülünk, összekapaszkodunk”.

A tüntetők tartósan elfoglalták a Kossuth teret, és folyamatosan programokat tartanak! Lehet szabadon sajátot is szervezni az esemény oldalán!

https://www.facebook.com/events/2382299435167038/

Demokráciát!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allamvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4314477396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobby Newmark 2018.12.14. 13:15:38

@David Bowman: Te tényleg akkora idióta vagy, hogy elhiszed, hogy a statisztika a valóságot mutatja? Szájbabaszott MAGYARORSZÁGON?! Ahol még a rendes munkaidő sincs bejelentve, ott te tényleg azt hiszed, hogy a túlórát korrektül lepapírozzák?

Mert ha ezt komolyan gondolod, akkor életképtelenül ostoba vagy, és engedd meg, hogy gratuláljak, hogy sikerült az írás-olvasást elsajátítanod!

Bobby Newmark 2018.12.14. 13:17:17

@Cycmen: Arra nem gondoltál esetleg, hogy akit éppen érintene a dolog (tehát kirúgással fenyegetik, ha nem vállalja be a 400at), az tünteni sem tud elmenni, mert ugyanúgy kirúgják érte?

Jó, elnézést, hogy egy marék lepkénél több észt várok egy fideszestől, ez az én hibám...

DFK 2018.12.14. 13:20:43

@Etniez: nettó hazugság. az a tank nem volt többre képes, max arra 100-200 méterre tudott menni. Elindult a rendőrök felé, de nem hajtott közéjük.

Attilajukkaja 2018.12.14. 13:24:04

@DFK:
@Etniez:
"max arra 100-200 méterre tudott menni. Elindult a rendőrök felé, de nem hajtott közéjük."
Én is így tudom. Nem hajtott a rendőrök közé, mert csak annyi benzin volt benne, hogy már nem ment el odáig. Nem azokon múlott, akik elkötötték.

Cycmen 2018.12.14. 13:30:31

@Bobby Newmark: Két marék lepke agyú barátom, tudom hogy mi a túlóra, olyan helyen dolgoztam ahol soha nincs kitéve a zárva tábla és a hétvége sem a megszokott pihenést jelentette, valamint a munka megtagadása is kizárt volt.

Bobby Newmark 2018.12.14. 13:33:29

@Cycmen: Akkor a fasznak beszélsz ostobaságot?!

Vagy már azon a szinten vagy, hogy te is tudod, én is tudom, mindenki tudja, hogy lehazudod a csillagot is az égről, de nincs mit tenni, ez a munkád?
Vagy hogy a faszba van akkor ez?

Egyébként utoljára talán óvodában volt hatékony a "nem,,te vagy az!" inzultus. Tényleg ennyi telik tőled, hogy visszamondd ugyanazt a sértést, amit kaptál? Elég alja...

DFK 2018.12.14. 13:35:26

@Etniez: Akkor értelmezzük (már ha képes vagy rá, ami nem biztos mert a baloldaliság és a liberálisság szellemi fogytékosságot feltételez):
Nem lehet csak úgy 36 hónapos a munkaidőkeret. Az általad idézett rész tartalmaz pár feltételt:
- technológiai és munkaszervezési i okokkal kell indokolni
- a kollektív szerződésben benne kell legyen. Ugye a szakszervezetnek bele kell egyeznie. Gondolom a szakszervezet a melóst fogja védeni, vagy nem? Akkor mi alapon mert tüntetni a szakszervezet, ha a KSZ-be engedi a 36 hónapos keretet.
Ráadásul a a rendkívűli munkavégzés (aka túlóra) nem azonos a munkaidőkerettel.
Az ugye neked is triviális, hogy technológiai okokkal nem lehet akármelyik üzemben indokolni a dolgot...
De te és elvtikéid szándékosan összekeveritek a kettőt (ha meg nem szándékosan, akkor tök hülyék vagytok).

Cycmen 2018.12.14. 13:42:00

@Bobby Newmark: " Arra nem gondoltál esetleg, hogy akit éppen érintene a dolog (tehát kirúgással fenyegetik, ha nem vállalja be a 400at), az tünteni sem tud elmenni, mert ugyanúgy kirúgják érte?"

Nem gondoltam bazmeg, mert egyrészt nem hinném hogy kirúgnák őket a tüntetés miatt, hiszen eleve dolgoztatni akarják, másrészt ha lenne is ilyen, az néhány ember lenne! AZT NE MONDD NEKEM, HOGY MINDEN EGYES DOLGOZÓ ÚGY BESZART, HOGY MEGKÉRT MAGA HELYETT EGY KÖCSÖG KINÉZETŰ ROMKOCSMATÖLTELÉKET HOGY MENJEN KI TÜNTETNI .

conchita wurst 2018.12.14. 13:47:31

@Etniez: Mondtam mar hogy nem a mese, hanem a jogszabaly erdekelne, ami alapjan ezt allitod.

DFK 2018.12.14. 13:47:35

@Etniez: Mégegyszer elmondom: van a munkaidőkeretben dolgozó és van a nem munkaidőkeretben dolgozó. Ez utóbbi esetben van rendkívüli munkavégzés (gyk túlóra). A munkaidőkeretben eddig 1 év volt a határ. Aki munkaidőkeretben dolgozik, az tudja, hogy abban dolgozik, vagyis a "túlóra" csak az elszámolási időszak végén derül ki. Ez eddig is így volt.

Bobby Newmark 2018.12.14. 13:50:18

@DFK: Kurvára leszarjuk ám a szőrszálhasogatást. Az a helyzet, hogy a Fidesz szeret azzal pózolni, hogy ők a népet képviselik, mindet, az egészet.
Aztán egy ilyennel felköpnek és aláállnak, hogy kb a nagytőke kedvéért letolják a melósok torkán a harcifaszt, mert ettől tömődik ki jobban a saját zsebük.
Mondjuk ez a demokrácia bajnokai diktatórikus, senkivel sem egyeztetős, erőből kormányzása után annyira nem meglepő.

cselaxi 2018.12.14. 13:50:57

@conchita wurst: Komcsi, libsi = akin nem fog Viktorék agymosása.

Cycmen 2018.12.14. 13:51:40

@Bobby Newmark: Vagy már azon a szinten vagy, hogy te is tudod, én is tudom, mindenki tudja, hogy lehazudod a csillagot is az égről, de nincs mit tenni, ez a munkád?

Jó hamar elérkeztünk az ez a munkám című libsi érvhez.
Tudod mit tud mindenki? Azt, hogy ez a tüntetés nem a dolgozókról szól, és nem a dolgozók tüntetnek.

conchita wurst 2018.12.14. 13:58:49

@Bobby Newmark: "Arra nem gondoltál esetleg, hogy akit éppen érintene a dolog (tehát kirúgással fenyegetik, ha nem vállalja be a 400at), az tünteni sem tud elmenni, mert ugyanúgy kirúgják érte?
"

Ezt a baromsagot. Hat ha ML-nek dolgozol akkor kirugnak vmi mas indokkal, de multinal nem eppen. A munkaugyi birok a munkavallalok mellett szoktak donteni.

Eleg ciki lesz, hogy januarban-februarban is kifizetik majd a tulorat, mert tavasszal valasztas lesz am, es akkor ezt majd felhasznaljak a lipsik ellen! Akkor mit fog kitalalni az ellenzek?

Bobby Newmark 2018.12.14. 13:58:58

@Cycmen: Nem, de ők ezért nem voltak ott. Én sem voltam, dolgozom.
Továbbá -ugyan nem kell hozzá zseni szintű intellektus, de látom neked nehezen megy, úgyhogy segítek- a nyikhajok FOGNAK dolgozni. Bár most már gyanús, hogy nem ebben az országban, de fognak.

Ha nyuggerek lettek volna kinn, még valami alapja talán lenne is a faszkodásodnak, de így nettó idiótát csinálsz csak magadból.

Bobby Newmark 2018.12.14. 14:03:58

@Cycmen: Nem, valóban arról van itt szó, hogy most már fellógathatná valaki a Vezérgecit. Kicsit sok már belőle, és okozott annyi kárt Magyarországnak, hogy halál járjon érte.

Bobby Newmark 2018.12.14. 14:06:10

@conchita wurst: Ja, hát ezt onnan a Rózsadombról biztosan nagyon átlátod. Ha dolgoztál volna egy percet is életedben, akkor tisztában lennél vele, hogy a papíron látszó dolgoknak meg a valóságnak igencsak kevés köze van egymáshoz.

Namir 2018.12.14. 14:06:42

Egyelőre a rendőröknek kellene tanácsot adnod a tojások, palackok és füstbombák ellen.
************************

Számomra ijesztő, hogy élnek közöttünk olyan "becsületes", "jószándékú" állampolgárok, akik tojással és füstgránátokkal a zsebükben mászkálnak nap mint nap az utcán, és amikor spontán tüntetés keletkezik, csak benyúlnak a zsebükbe és már dobják is őket.
Ez olyan piszchopata dolog nem?

Számomra az is ijesztő, hogy mennyi jól öltözött, látszólag jómódú családból származó fiatal tizenévest érint a túlóra.

Azt gondoltam volna, hogy ők még gimnáziumba, főiskolára, egyetemre járnak, de ehelyett gyárakban, üzletekben robotolnak napi 10 órában.

És szegényeknek milyen korán kell kelniük, és munkában kezdeniük, hogy a 10 órás robot végén még odaértek a délutáni tüntetésre!

Morfhy 2018.12.14. 14:07:50

A cikk remek.... hogyan adjunk jogalapot az előállításra és egy későbbi eljárásra aminek akár 1 év letöltendő szabadságvesztés is lehet a vége! El kéne olvasni az új gyülekezési törvényt mielőtt ilyen ordas baromságot leírsz és embereket keversz bajba vele.

conchita wurst 2018.12.14. 14:08:34

@Bobby Newmark: En csak multinal dolgoztam, koztuk gyarban es irodaban, es mindig mindent idoben fizettek, es annyit dolgoztam amennyire be voltam jelentve.....:))

A sumakolas inkabb a kisebb cegeknel szokott elofordulni, de mivel ok ugysem tartjak be a tv-t, ez nem oszt nem szoroz. Ezen csak az segit, ha otthagyjak oket a melosok, amire most kivetelesen van lehetoseguk.

Bobby Newmark 2018.12.14. 14:09:01

@Namir: Ja, ők soha nem fognak dolgozni, úgyhogy miért is érdekelné őket ez, ugye?

Mondjuk ha így folytatjátok, akkor ITT tényleg nem fognak dolgozni, hanem elhúznak a véres hányásba külföldre.
Azt nem értem, hogy ez nektek miért cél. Ki a faszomat fogtok lehúzni, amikor már csak hozzátok hasonló élősködők maradnak itt?

Bobby Newmark 2018.12.14. 14:12:29

@conchita wurst: Na, hát ez az oka, hogy nem látod át a helyzetet, és hülyeséget beszélsz.
De ha te is tudod, hogy a leghalványabb lila fingod nincs róla, akkor minek ugatsz bele?

Viszlát és kösz a halakat 2018.12.14. 14:16:19

@Etniez: röhögök rajtad.

Messziről sötétben ellenfénynél hasonlónak tűnhet.

conchita wurst 2018.12.14. 14:18:14

@Bobby Newmark: Ez a tv. a nem multis munkavallalokra nem is vonatkozik egyaltalan....:)

A BMW kerte a munkaidokeret 3 evre noveleset. Ez tehat az autoipari multik erdeke, de a BMW meg csak most kezdi a toborzast, es olyan penzert, hogy vallalni fogjak ONKENT a munkaidokeretet, azzal hogy odamennek dolgozni.

Aminek semmi koze a tulorahoz, azt minden honapban kifizetik.

Ezt hogy fogja az ellenzek megmagyarazni a tavaszi valasztas elott, amikor a melosok is szavaznak majd a tulorapenzzel a zsebben?

Azt bassza el a baloldal, hogy ugyanugy jatszik mint amikor sajto-monopoliuma volt, es azt hazudott amit akart, hallo, 2018 van, ideje uj utakra lepni!

2018.12.14. 14:33:15

Ezt hogy oldja meg a csak erőből értő (és az erőnek/pénzerőnek lefekvő) cigányagy? Majd meglátjuk.

Attilajukkaja 2018.12.14. 14:36:51

@conchita wurst:
"Azt bassza el a baloldal, hogy ugyanugy jatszik mint amikor sajto-monopoliuma volt, es azt hazudott amit akart, hallo, 2018 van, ideje uj utakra lepni!"
És ezt éppen egy fidesznyikes nerkatona mondja???????? :o)))))))))))))))))))))

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2018.12.14. 14:53:35

A Fidesz színt vallott. A hatnapos munkahét bevezetésével rátámadt a családokra, hogy így fogyjon a magyar. Sorost szolgálják ki hogy a magyar vízkészletre rátehesse a kezét. A bölcsödék ingatlanjaival pedig lehet spekulálni és stadionokat építeni a helyükre.

Bobby Newmark 2018.12.14. 14:55:44

@conchita wurst: Jézusom, ennyire ostoba vagy?
Az kurvára mindegy, hogy ki kérte és hogy kinek lesz jó, de MINDENKIRE vonatkozik.

Vagy idézd kérlek azt a részét a törvénynek, hogy ez csak a multikra vonatkozik, kérlek!

Cycmen 2018.12.14. 15:09:52

@Bobby Newmark:" Ha nyuggerek lettek volna kinn, még valami alapja talán lenne is a faszkodásodnak, de így nettó idiótát csinálsz csak magadból."

Jaj arany drága libbant jótevőm csak nem aggódsz értem hogy idiótát csinálok magamból? Főleg nettót? Az milyen? Egészen véletlenül nem te csináltál már itt idiótát magadból? Milyen nyuggerek? És hogy ezek a tüntetők FOGNAK majd dolgozni? Akkor előre tiltakoznak, vagy hogy van ez? És mit fognak dolgozni vazze, mert én nem sok jót nézek ki belőlük.

konrada 2018.12.14. 15:11:04

@maxvaI baIcán bircaman:
Írjál hetet! Ha lúd, legyen kövér!;)))

konrada 2018.12.14. 15:14:29

@Cycmen:
Ők pont ezért jogosan tiltakoznak!
Egy részük talán még elmehet Londonba mosogatni, de elég sok arcból legfeljebb gyártósori munkát nézem én is ki.
Szóval igaza van: ők a jövőjükért harcolnak, és emiatt jogosan!

Bobby Newmark 2018.12.14. 15:17:24

@Cycmen: Igen, bazdmeg, képzeld, nem mindenkinek a közvetlen testi szükségletei pillanatnyi kielégítéséről szól az élet. Lehet, hogy te képtelen vagy előre gondolkodni, de aki ma tanul, az néhány év múlva dolgozni fog. Bármilyen kibaszottul nehezen elképzelhető ez a jövő, azért próbáld meg, hátha sikerül!

Szóval lehet, hogy ez neked, haszonállatnak nem megy, de a jelek szerint vannak, akik messzebre látnak a pöcsüknél, és más céljuk is van, mint azzal játszadozni.

Kelly és a szexi dög 2018.12.14. 15:30:52

2006-ban kellett volna tanácsolat osztogatnod, akkor hol voltál?

tamask 2018.12.14. 15:53:32

@konrada: én az erőszakot teljesen elutasítom, de ha egy népet sarokba szorítanak, akkor harap, rúg, robbant
A Fidess ésba klerikálfasiszta parazitapártja egy detonátorral játszadozik.

@hhh.: A magyar történelem azt mutatja, hogy jellemzően a kisebbségbe szorult magyarok nem lázadoznak.
A magyarokat a történelmük folyamán sokszor más magyarok nyomták el, használták ki, ezért voltak parasztfelkelések, belháborúk.
A külső ellenséget mindenki gyűlöli, de ha kitakarodik, akkor el van felejtve, zárójelbe vam téve az a korszak.
Ha viszont "magyarok" gyötrik a többi magyart, az nagyobb bűn a magyar ember szemében.
Példa: mindenki utálja a náci, Habsburg, a ruszki megszállókat, de az igazán megvetett arcok a magyr történelemben a kollaboránsok, akik "magyarok" legalábbis névleg. Rákosi, Kun Béla, Szálasi, Károlyi Mihály, Tisza István, Szapolyai, aki elsunnyogta a mohácsi csatában való részvételt.

Én nem mondom, hogy helyes, ha levélbombákat küld valaki egy kormányzati hivatalnak vagy tömény kénsavval arcon pancsol egy Fidess nyaloncot, de efelé tart az ország.
A Fidess droidjai már fenyegettek korábban sósavas tamadással ellenzékieket.

Ha majd lángolnak a katolikus templomok és a járási hivatalok előtti fákon lógnak a taknyukon és vérükön kirangatott a Fidess káderek, akkor lesz feleszmélés.
Ismétlem, én ezt elutasítom és helytelenítem. De nem leszek meglepve, ha ez lesz a vége.
Orbán és pereputtya pedig majd.Moszkva felé menekül honvédségi repülővel.

Bobby Newmark 2018.12.14. 16:00:42

@Kelly és a szexi dög: Az 12 éve volt. Simán lehet, hogy még általános iskolában.

Jakab.gipsz 2018.12.14. 16:16:16

@tamask:

És most azt is áruld el nekünk, hogy Soros ez a sátánfajzat, hova tud elmenekülni, ha ráébrednek a valóságra a népek, és arra a tényre, hogy csak a káosz csináláshoz ért.

Mint ahogyan az általa fellázított libbsi csőcselék, sem ért az üres frázisok pufogtatásán és a gyűlölködésen kívül semmihez sem.

Ezekkel a szerencsétlenekkel mi lesz?

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2018.12.14. 16:23:11

@Jakab.gipsz: Soros már nyert, csak te nem érted.

"Az adósságösszeg a globális hazai össztermék (GDP) 225 százaléka. A globális adósság egy főre vetített összege meghaladta a 86 ezer dollárt, vagyis aktuális árfolyamon több mint 24,6 millió forint."

A világon mindenki 24 millióval tartozik a karvalytőkének. Te is.

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2018.12.14. 16:24:31

@Jakab.gipsz: Soros nem ért ehhez igazán, még egy autót , egy TV székházat sem gyújtottak fel, kockaköveket sem dobtak a rendőrökre. Tankot sem loptak el. Ilyen profizmus csak az illibsiktől látható.

hűtőt kizabáló kékszemű 2018.12.14. 16:25:51

@Kelly és a szexi dög: 2006-ban felgyújtották a várost, nem kellett oda tanács.

hűtőt kizabáló kékszemű 2018.12.14. 16:27:35

@Cycmen: Te is szopni fogsz, te fasz! A hatnapos munkahétben szombaton is a gép mellett kell ülnöd és öklendezni a propagandát amit a szádba rejszolnak.

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 16:44:44

@konrada: "A munkaidőkeret eddig a munkatörvénykönyv szerint 1 év volt, amiben a kollektív szerződés eltérhet, de csak pozitív irányban. "
ezt írtad, ellenben a hatályos törvényszöveg a következő:

"94.§ (3) A munkaidőkeret tartama kollektív szerződés rendelkezése szerint legfeljebb tizenkét hónap vagy ötvenkét hét, ha ezt technikai vagy munkaszervezési okok indokolják."
csak azért, mert jogszabályértelmezés esetén legyünk teljesen pontosak, ne csúsztassunk egy kicsit sem, s ne gondoljuk azt, hogy a fél év "jogi alapismeretek" valamely főiskolán már azonnal jurátussá tesz bárkit...

Bobby Newmark 2018.12.14. 16:46:15

@hűtőt kizabáló kékszemű: Ugyan, csinovnyiknak nem kell ilyet. Ő pénteken kettőkor lelép a pártközpontból, azt' pofán röhög mindenkit.
Ez a tövig szopás,. csontig nyalás meg létérdeke, ha véletlen elzavarjuk a Vezérgecit, őt úgy kibasszák, hogy lába nem éri a földet. Úgyhogy használja a száját, ahogy az neki elő van írva.

Ma Baker 2018.12.14. 16:48:36

Baromijó, hogy már gyorstalpaló is van hozzá, hogyan úszd meg, ha csoportosan garázdálkodsz...
Cserbenhagyásos gázoláshoz nem akarsz tippeket adni?

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 16:58:42

@konrada: ".szóval nem őt kell bántani, ha olyan tudatlan kisember, mint a többi, az a hibás, aki becsapja!
(Persze olvashatna utána, megkérdezhetné, de azért ez nem olyan egyszerű bizonyos színvonal alatt, amiért meg az oktatás is felelős!)"

mivel te nem egy tudatlan kisember vagy, hanem egy tájékozott nagyember, megmagyaráznád az alábbiakat :" (Ezt szokás alkalmazni az idénymunkáknál, ahol jó időben hajtás van, rossz időben meg - de előre tervezetten, mondjuk télen - kiadják az összegyűlt szabadnapokat." , mert eddig azt gondoltam, hogy az idénymunkásokat csak az "idényre" veszik fel, de ezek szerint egész évre, csak éppen télen szabadságolják őket. jól gondolom? vagy csupán neked is belefér tíz kiló krumpli a sapkádba? s természetesen a fejmérethez passzol az arc mérete is? sz'al csak csínyján a vitriolos kioktatással...

Bobby Newmark 2018.12.14. 16:59:11

@Ma Baker: Kb kilencvenhatban töltöttem le az amúgy 1971-es Anarchist's Cookbookot.
Kicsit el vagy késve a műfelháborodásoddal.

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 17:24:23

Annak ellenére, hogy ez csupán egy "tüntike", azért rendesen beszartak a ner-cselédek két napja. Itt írják, hogy 1000 göthös vonulgatot. Emiatt túlóráztok? Aquila non captat muscas.

Viszont tényleg békésen kell tüntetni. Meg azt sem elfelejteni, hogy kkeuban a rendőr az mindig is az elnyomó autokratákat támogatta. Helyesen írták itt: meg lehet fordulni és a népet védeni. Láttam a HVG.hu-n, hogy miként "szalámizták" és basztatták a tüntetőket éjjel a körúton. Na, az megmutatta, hogy rendőrállam van. Aki kurvának megy, ne sírjon, ha baszni viszik.

Attilajukkaja 2018.12.14. 17:45:39

@Ma Baker:
"Baromijó, hogy már gyorstalpaló is van hozzá, hogyan úszd meg, ha csoportosan garázdálkodsz."
Ugye milyen jó?
Révész Mártirusz bánhatja, hogy 2006-ban nem voltak ilyen posztok. :o)))

Attilajukkaja 2018.12.14. 17:54:22

@Sir Bates dö Hól:
"Viszont tényleg békésen kell tüntetni."
Szemtanuk mondták, hogy a tömeg nagy része most is békésen tüntetett, amíg meg nem érkeztek a un. futballhuligánok és el nem kezdtek randalírozni. Kb. ez a banda volt az, amelyik 2006-ban is ráhúzta a rendőröket a békés tömegre. Ahogy vonultak az utcán és kukákat borogattak, betörték egy rendőrautó hátsó szélvédőjét, aközben a hátul jövők visszaállították a kukákat, összeszedték a kiömlő szemetet, és kiabáltak, hogy ezt nem szabad csinálni.
Ugyanakkor ez a mostani karhatalom tényleg nem ért a szép szóból, ezért kettős érzéseim vannak a békés tüntetéssel szemben. Tüntettem már én is békésen eleget, de ma már állítom, hogy ez kevés.

laci_52 2018.12.14. 18:21:05

Túl sok a hozzászólás, nem akarom végigböngészni. Az volt már, hogy a legjobb tipp: nem kimenni a tüntetésre? Vagy az,hogy széles ívben el kell kerülni azokat a helyeket, ahol balhé lehet?

Mikrobi 2018.12.14. 18:33:30

Gratulálok! Fogalmad sincs a letartóztatás és a hypertermia fogalmáról, se a tüntetők jogairól és kötelességeiről! Azért hepciáskodni tudsz!

Bobby Newmark 2018.12.14. 18:36:42

@laci_52: Igen, hozzátenném még azt is, hogy előre is lehet vazelinezni az ánuszt, hátha egy Fideszes középmagasan lévő szarfaszú arra jár, és akkor már pucsíthatsz is neki azonnal.

Attilajukkaja 2018.12.14. 18:42:35

@laci_52:
"Az volt már, hogy a legjobb tipp: nem kimenni a tüntetésre? "
Gondolod, hogy ezt nem lehetett volna elintézni egy mondattal, ha a szerzőnek ez lett volna a célja?
Más szavakkal, teljesen félreértetted a beírás lényegét, amely szvsz éppen hogy arra buzdít, hogy ne félj ellenállni az autokrata hatalomnak békésen. És ha ők erőszak szervezetekkel, azt alkalmazó karhatalmakkal állják el az utadat, akkor hogyan védekezz ellene.

Attilajukkaja 2018.12.14. 18:44:26

@Bobby Newmark:
"előre is lehet vazelinezni az ánuszt"
Ezt már mégse. Ne bomolj! :o))))

Sir Gombóc 2018.12.14. 18:56:18

@röf: nem nyertél hangszórót. Túlórát fizetni, alapvetően olcsóbb a munkáltatónak, mint új embert felvenni és fizetni.

Laciii 2018.12.14. 18:56:44

Betöréshez mit ajánlotok?

Sir Gombóc 2018.12.14. 19:05:22

@röf: a munkaidőkeret és a túlóra elszámolás szoros összefüggésben áll egymással. Láthatóan nem értitek.

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 19:05:50

@Attilajukkaja: mondatom ironikus is volt, meg nem is: persze, senki nem akar konfrontálódni, és is mindig próbáltam konszenzusra jutni, de van olyan, mikor a türelmedet, rugalmasságodat akként értékeli a másik, hogy veled gyakorlatilag bármit megtehetnek, ez most ilyen helyzet;

nekem ne ugasson senki vagy kérje számon a jogállamot, a törvények betartását rajtam az, aki elsőként helyezi önmagát a jogszabályok fölé! horn bazmeg a rohadt többsége mellé még behúzta az szdsz-t is, mert minél nagyobb legitimációt akar, és nem megpuccsolta a jogállamiságot, mint a ner?! faszom, a kdnp-t minden parlamenti funkció elosztásánál önálló identitásként kezelik?! ezzel pofán szarod a választóidat?! nem demokráciában, nem jogállamban élsz moon, itt froban már jóval kevesebbért lángol a város, abszolút helyesen...

kvadrillio 2018.12.14. 19:06:16

NABNEEEEEEEEE.....DETÉLLEG....EZ A BÁCSI TÉLLEG JÉZUSOZIK ???? :o)))))))))))
Latorcai: A tüntetők nem tisztelik még „a kis Jézust sem”
:o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 19:10:03

@Sir Gombóc: nem érthetik, s ez különbség: a szart eladni kézműves belga csokoládéként azért nem egy hálás feladat...

kvadrillio 2018.12.14. 19:10:17

A MÉSZAROS VISZONT NEM LAKIK A SZÜLEIVEL.......

MER EZ EGY CSODÁLATOS KAPITALIZMUS !!!!!!!

A 16-29 éves fiatalok 68 százaléka a szüleivel él az EU-ban

Itthon az ennyi idős férfiak 80 százaléka, a nők 68 százaléka lakik a szüleivel.
Tovább

Sir Gombóc 2018.12.14. 19:11:36

@conchita wurst: fogalmatlan idióta vagy, tudnék pár példát hozni rá, hogy tévedsz, de vesződjön veled az ápolód.

Cycmen 2018.12.14. 19:30:48

@Sir Bates dö Hól: nem jogállamban élsz moon, itt froban már jóval kevesebbért lángol a város, abszolút helyesen...

A jó kurva anyádat is kivitted froba élvezni a demokráciát? Egyáltalán mi a gecinek osztod visszafelé az észt, ha nem tudtad itt megállni a helyedet a fasz sem kíváncsi rád büdös libsibibsi görény!

Bobby Newmark 2018.12.14. 19:36:00

@Laciii: Nem tudjuk, ahhoz a 2006os zavargókat kéne kérdezned. Mi csak most kezdjük, a saját csőcseléketek meg már biztos szintet lépett.

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 19:48:22

@Cycmen: "A jó kurva anyádat is kivitted froba élvezni a demokráciát?"
nem hájas testvér, te jó kurva anyádat hoztam ki ide az unokájával együtt, mit gondolsz, miből élek? amit összerodáznak;-)...

"Egyáltalán mi a gecinek osztod visszafelé az észt, ha nem tudtad itt megállni a helyedet a fasz sem kíváncsi rád büdös libsibibsi görény!"

hájas testvér, annyi jogom biztos van osztani az észt, amennyi a határontúli honosított magyarnak szavazni;-)... kárpátaljáról szavazzanak az eu-parlament összetételéről;-)... hogyne álltam volna meg a helyem, moon még a nejed is nekem szopott... meg a házmester apád is;-)...

Sir Bates dö Hól 2018.12.14. 19:50:26

@Cycmen: miva'? felment a vérnyomás? 1000 fős tüncike van, ettől is ilyen ideges vagy, ennyitől beszarsz?;-)...

kvadrillio 2018.12.14. 20:06:55

Pintér Sándor: a rendőrség gátat fog szabni az erőszaknak

A belügyminiszter a szerdai tüntetés kapcsán azt mondta: a rendőrség továbbra is biztosítja a békés gyülekezési jogot, de „a fokozatosság, a szükségesség és az arányosság figyelembe vételével gátat fog szabni az erőszaknak”.

JAHHHHH......CSAK, HA EGY NÉP ELÉGEDETLEN A VEZETŐIVEL, AKKOR AZOKNAK ELŐBB-UTÓBB MENNIÜK KELLLLLL !!! TUDOD PINTÉR BÁCSI ???! :o) EZ MINDIG ÍGY VOLT ÉS MINDIG ÍGY LESZ !!!

DocBulywood 2018.12.14. 20:35:44

Nem értem, miért a Parlamenthez mentek mókázni?

Miért nem a Führer házát bontjátok le inkább?

Vagy dobáljátok meg szaros pelenkával, az sem rossz!

A múltkor volt valami telefon emelgetés az Erzsébet-hídon pár forint miatt, nevetséges. Bezzeg a beszántott MANYUP nem zavarta a kutyát sem, még az LTP beszántása sem.

Vajon miért nem?!

morph on dear 2018.12.14. 21:10:55

FIGYELEM FIGYELEM! TÓTA W ELÍTÉLI A TÜNTETÉST!

index.hu/velemeny/glossza/puccser/

"Figyelj ide, apafej. Vegyük át még egyszer ezt a rendszert, amiben élünk. Amiért a lufit eregetted, amikor még a Charta nevében játszottad az eszed.

Demokráciában nincs forradalom. Választás van. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a módi, hogy felborítjuk a villamost, hanem elmegyünk szavazni. Aki itt felborítja a villamost, lezárja a hidat meg felborogatja a kukát, az nem forradalmár, hanem bűnöző, huligán, söpredék. Működő demokráciában az ilyennek baja eshet. Ha mégis sikerrel jár, akkor meg puccsista, akit illik lebombázni."

Bobby Newmark 2018.12.14. 21:34:14

@DocBulywood: Ezek így halmozódnak ám. Lehet, hogy most telt be a pohár?

Egyébként szerintem is a Vezérgecit kéne fellógatni, de ott úgy tűnik, még nem tartunk. Remélem hamar eljön az is.

DFK 2018.12.14. 21:39:07

@Sir Bates dö Hól: szerintem akinek nincs baja a tanácsköztársasággal, az ebben a kérdésben kussoljon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2018.12.14. 21:44:30

@Cycmen: Mi baj szívem? ideges vagy? nem verte ki az asszony? Majd birca análisan megvigasztal téged!

Bobby Newmark 2018.12.14. 21:47:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ne bántsd ma Birkát, lehet, hogy most jött el neki a moral event horizon:

"A Fidesz színt vallott. A hatnapos munkahét bevezetésével rátámadt a családokra, hogy így fogyjon a magyar. Sorost szolgálják ki hogy a magyar vízkészletre rátehesse a kezét. A bölcsödék ingatlanjaival pedig lehet spekulálni és stadionokat építeni a helyükre."

Ilyet még nem hallottam tőle, hogy ne vállig benn legyen a Vezérgeci seggében.
Várjuk csak meg, mi lesz ebből!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2018.12.14. 21:49:54

A hatnapos munkahét törvény a multikat szolgálja ki. Ha csúcsra kell járatni a termelést, akkor ezen törvény előtt ki kellett fizetni a túlórát, de ha leállították a termelést ideiglenesen, akkor is fizetni kellett.
Most ez nincs, túlóra pénzt nem kell fizetnie, hanem "lecsúsztatja" amikor csökkenteni kell a termelést.
A Fidesz simán lefeküdt a multiknak. Kiszolgálja Sorost. És a sok idióta tapsol ennek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2018.12.14. 21:51:30

@Bobby Newmark: bircának rendszeresen van ánusz repedése a homok bulik miatt. A sok sebészeti beavatkozás fájdalom csillapító elvette az eszét.

zuulululu 2018.12.14. 22:00:22

@Attilajukkaja: olyan nincs hogy nerkatona, olyan van hogy ner-csicska

Sir Gombóc 2018.12.14. 22:03:43

@morph on dear: hát ő hülye volt mindig is. Meg eleve, ilyen névvel...

röf 2018.12.14. 22:16:00

@Sir Gombóc:
" Túlórát fizetni, alapvetően olcsóbb a munkáltatónak, mint új embert felvenni és fizetni."
Jóember, túlórát fizetni meg drágább, mint túlóra nélkül, munkaszervezéssel megoldani a problémát...

Sir Bates dö Hól 2018.12.15. 02:13:48

@DFK: én azt kérdeztem, hogy nektek mi bajotok van azzal abban az összefüggésben... egyébként, ha orbán változtathatja a véleményét, akkor én is;-)... egy stabil dolog van: a seggem azt kinyalhatod;-)...

Attilajukkaja 2018.12.15. 07:40:45

@Sir Bates dö Hól:
" senki nem akar konfrontálódni, és is mindig próbáltam konszenzusra jutni, de van olyan, mikor a türelmedet, rugalmasságodat akként értékeli a másik, hogy veled gyakorlatilag bármit megtehetnek, ez most ilyen helyzet"
Teljesen egyetértek veled! Én is valami hasonlót próbáltam írni, csak nem fejtettem ki ennyire. :o)
Ezzel a kormánnyal sajnos nem lehet értelmesen beszélni, szót érteni. Nem csak itthon, hanem az EU-ban is ez a vélemény, még a Néppártban is.
Viktor, Viktor, nem lesz ennek jó vége!!!

@zuulululu:
"olyan nincs hogy nerkatona, olyan van hogy ner-csicska"
:o)))
Szerintem a NER-ben is komoly hierarchia van. Ebbe beletartoznak a katonák is. De abban igazad van, hogy aki ide beírogat, az nem éri el ezt a "magas" pozíciót. :o)

Cycmen 2018.12.15. 08:10:45

@Sir Bates dö Hól: hájas testvér, annyi jogom biztos van osztani az észt, amennyi a határontúli honosított magyarnak szavazni;-)...

Nem a jogodat vitattam, hanem a jellemtelenségedre céloztam. Elhagytad az országot, áttelepültél máshova mert ott jobban érzed magad, könnyebben boldogulsz érzésed szerint? Szíved joga, tegyél úgy ahogy jónak látod, a te életed, a világért sem szólnék bele!
Viszont! Onnan ne ugasd nekünk hogy itt milyen rossz, pláne ne hülyézd le az ittmaradtakat! Mi a faszt képzelsz magadról? Amúgy tudom hogy sokat, egy nagyképű lekezelő arrogáns fasz vagy, egy kétlábon járó pöcegödör!
És vegyél vissza cimbora, mert rengeteg ismerősöm van a világ több pontján és tisztában vagyok a beszámolóik alapján, hogy bár több a pénz, de többet is kell dolgozni és magasabbak a kiadások is, ha megbetegszel akkor a gyógyítás első lépése nem az hogy mi a panasz, hanem hogy mennyi van a bankkártyádon. Persze amikor birkázod meg fasisztázod az ittenieket, akkor erről mélyen kussolsz, ezért vagy egy PATKÁNY!

Attilajukkaja 2018.12.15. 08:49:49

@Cycmen:
"Onnan ne ugasd nekünk hogy itt milyen rossz, pláne ne hülyézd le az ittmaradtakat!"
Miért ne? Ő legalább élt itthon és valószínűleg küld is haza pénzt vagy mást a családtagjainak, míg a határon túli magyarok azt csak viszik. Ők milyen alapon ugatnak bele a dolgainkba?

" Mi a faszt képzelsz magadról? "
Furcsa, hogy éppen te kérdezel ilyesmit.

Attilajukkaja 2018.12.15. 09:02:22

@Cycmen:
"tisztában vagyok a beszámolóik alapján, hogy bár több a pénz, de többet is kell dolgozni és magasabbak a kiadások is"
Én nem az ismerőseim beszámolói alapján, hanem saját, sokéves tapasztalatomból tudom, milyen külföldön dolgozni. A kiadások tényleg magasabbak, de a munkahelyem fizette az eü biztosításomat és öröm volt többet dolgozni, mert az ember látta az értelmét. A sikerélmény sok mindenért kárpótolt. A fizetésem pedig nem volt kimagaslóan magas, de nem voltak napi gondjaim, rendszeresen jártam étterembe, színházba, nagyon sokat utazgattam, és még így is félre tudtam tenni. Ezt itthon ma már nem nagyon engedhetem meg magamnak.
Kórházba soha nem kerültem, de nem egyszer megfordultam ilyen intézményekben. Olyan körülményeket tapasztaltam, amilyenekről itthon még álmodni sem mernék.
Az esetem csak egy a sok-sok ezerből, viszont több országra is kiterjed, mert nem csak egy helyen dolgoztam. El tudom képzelni, hogy vannak magyarok, akik nem túl jó helyre kerülnek, mert például nincs képzettségük vagy nem beszélik a nyelvet. Nekik tényleg nehéz lehet.

, ha megbetegszel akkor a gyógyítás első lépése nem az hogy mi a panasz, hanem hogy mennyi van a bankkártyádon.

Cycmen 2018.12.15. 09:09:55

@Attilajukkaja: Nem neked írtam, te el vagy könyvelve nálam az értetlenkedő hülyék közé, már régóta nem olvasom el amit írsz. Igazából sirbatesznek sem szól, mindössze az ő hozzászólása alapján fejtettem ki a véleményemet egy másféle kategóriát képviselő közönségnek.
Ha nicket váltasz esetleg átbaszhatsz.

Attilajukkaja 2018.12.15. 09:27:46

@Cycmen:
"Nem neked írtam"
Na és? Velem szemben nem mered vállalni a véleményedet? Elintézed némi személyeskedéssel és hülyézéssel?

"már régóta nem olvasom el amit írsz"
Oh, dehogynem! :o)))))

"Ha nicket váltasz esetleg átbaszhatsz."
Az "átbaszás" nem az én stílusom. De megértem, hogy rögtön ez jutott az eszedbe. :o/

Sir Bates dö Hól 2018.12.15. 10:54:28

@Cycmen: hájas testvér! te honnan az anyád retkes picsájából tudod, hogy ki miért nem moon é!? társadalom-biztosítás? itt például froban egy carte vitale után (ami mindenkinek jár, akinek bejelentett állása van) a vizitdíjat fizeted ki (30€ a vizitdíj, amit az orvos kap, te max 5-7€-t fizetsz), de ha nincs akkor trauma esetén is ellátnak, ez nem az usa! csúsztatsz megint, hazudsz! többet kell dolgozni? kelet-európaiként nem is érted, hogy mi a helyzet: mi az, hogy egy órát ebédelsz? mi az, hogy szabadnap? tényleg nem dolgozik senki? magasabbak az árak? egy óra minimálbér után egy komplett Big Mac XLMenu-t veszel!

baribaszó ner-cseléd! én nem hülyéztem le senkit! én a jellemeteket kifogásolom! nem az a gond, hogy rasszista vagy, antiszemita, konzervatív vagy marxista, hanem az, hogy egy elnyomó, a saját népedet kirabló és eláruló szűk érdekcsoport seggéből a hatalom védelmében ugatsz! hogy kritikátlanul büfögitek vissza a hazug propagandát! ez volt a gond az mszmp-kiszólgálóival is! ti sem vagytok különben, alattvalók vagytok, csak jelen pillanatban nem egy, a hazáért akár az életét is feláldozni kész arisztokrata cselédje, hanem mészáros-tiborcz-rogán csicskája lettél! sz'al megbaszhatod anyádat, eddig terjed a saját akaratod...

én még most sem kértem meg az állampolgárságot, mert még most is moot tekintem a hazámnak! én nem Vajna felesége vagyok, aki állampolgárságra gyúr! téged nem az ideg, hanem a szégyen basz szét, mikor valaki ír neked;-)...

(olyan a jellemed, mint a "rendőré", aki a hangfelvételen hallható)

Attilajukkaja 2018.12.15. 11:02:11

@Sir Bates dö Hól:
Megértem a felháborodásodat, ... de
"ha nincs akkor trauma esetén is ellátnak, ez nem az usa! "
Az USA-ban is ellátnak!!!!! Csókolom.

Sir Bates dö Hól 2018.12.15. 11:12:45

@Attilajukkaja: akkor meg pláne, arról nincs információm, oda be sem engednek;-)...

nem vagyok felháborodva, csak ezt gondolom; én sokakkal váltok itt is kommentet, akikkel valószínűleg soha nem szavaznék azonosan, de ők legalább nem a győztes védelméből gyűlölködnek...

Attilajukkaja 2018.12.15. 11:21:01

@Sir Bates dö Hól:
"oda be sem engednek"
Szóval te vagy az egyik, akit kitiltottak az USA-ból? :o)))))
(vicccc!)

" ők legalább nem a győztes védelméből gyűlölködnek..."
Mit jelent számodra az, hogy győztes?

Cycmen 2018.12.15. 11:41:15

@Sir Bates dö Hól: : hájas testvér! te honnan az anyád retkes picsájából tudod, hogy ki miért nem moon é!?

Biboldótestvér, tényleg nem tudom a retkes anyám picsájából, ezért írtam általánosságban, egyedül nálad vagyok biztos, a kezdősoraid alapján akkora tahó paraszt vagy hogy kinéztek innen a rendes magyarok és mehettél a multikulti froba!

Attilajukkaja 2018.12.15. 12:31:44

@Cycmen:
"az anyád retkes picsájából tudod"
" a retkes anyám picsájából"
"tahó paraszt"
Amikor elfogynak az érvek, előjönnek a a saját anyuka nemi szervéről szóló mocskolódások.
Ez a színt. :o(

Cycmen 2018.12.15. 12:33:52

@Attilajukkaja: kussolsz ha nem kérdeznek.

Attilajukkaja 2018.12.15. 12:44:05

@Cycmen:
"kussolsz ha nem kérdeznek"
????
:o))))))))))

Sir Bates dö Hól 2018.12.15. 17:37:12

@Attilajukkaja: nem, engem saját jogon utasítanának ki:-)..

jelen esetben a ner kritikátlan híveit értem alatta, általában azokat, akik az éppen regnáló alakulat kritikátlan hívei, kedvezményezettjei, járulékos aki...

Sir Bates dö Hól 2018.12.15. 17:40:46

@Cycmen: te lennél a "rendes magyarok"? hájas testvér, én nem bevándorló vagyok, én menekült vagyok;-)
most meg kiverheted a hisztit...

kiskutyauto 2018.12.17. 14:26:15

Azért az sem baj most már ha néhányan néhány koktélt is visznek, csak hogy a partit feldobják... és kis erős dezodor sem árt amivel ha büdös valaki akkor lefújhassuk vele, vagy visszafújhassunk esetleg, ha ő is tréfából ránkfújt egy büdi sziszegő szapcsit... :::D
süti beállítások módosítása