Államvilág

Államvilág

Ököljog

A diákönkormányzatiság végső elpusztítása bármi áron fontos állomása a neoabszolutista oktatás újraélesztésének

2019. június 21. - Békés Gáspár

Egy hete derült ki, hogy Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért és házirénszarvas-gyilkolásért felelős minihelyettes kezdeményezésére a kormány elvenné a véleményezési jogot is az iskolai diákönkormányzatoktól, szülői szervezettől, iskolaszéktől és tantestülettől (azaz mindenkitől). A vasárnapi boltbezárás sztárja azzal indokolta mindezt, hogy

"az intézményvezetői megbízáshoz kapcsolódó véleményezési jogok törlésére kerül sor".

 Nos szívesen megkérném, hogy elemezze a mondatot, de a fidesz-kdnp ikonikus duó már évek óta maximum alsósokkal mer egy légtérbe kerülni, nem hogy vitára kiállni, így ebben nem reménykedem. Amúgy is költői kérdés lenne, hiszen egyértelmű, hogy már vagy 10 éve a kormány szent célja, hogy a diákok, és ezáltal a magyar társadalom Semjén Zsolt etalon-IQ-szintjére süllyedjen; ennek pedig fontos eleme az iskolák kézivezérelt lepusztítása szervilis igazgatók kollaborációjával, melyet egy kis extra júdáspénzzel hálálnak meg a törvénytervezet szerint.

Dübörög a kulturális forradalom, mégiscsak kényelmesebb választást nyerni, ha nem tesznek fel értelmes kérdéseket. Úgy még könnyebb, ha nem is kérdezhetsz, sőt, igazgatót is könnyebb úgy kinevezni. Így el lehet kerülni az olyan kellemetlen eseteket, mint amikor például sem a nevelőtestület, sem a szülői munkaközösség nem támogatta a volt fideszes polgármester kinevezését egy budapesti iskolába, de ez természetesen Palkovicsot nem zavarta. Elvégre ki gondolta volna, hogy utána rendszeresen verni fogja a diákokat? Egyébként is, minden elvtárs érti, hogy az egész véleményezgetés nemhogy nem ildomos, de fölösleges bürokrácia; a KLIK ugyanis volt, hogy saját alkalmazottját, az igazgatói pályázat kontaktszemélyét tette fejessé az iskolában, akit konkrétan a nevelőtestület 0%-a támogatott, de politikailag érvényes volt, na.  Ha már az egész eljárás ilyen felesleges, és a kormány megígérte a bürokráciacsökkentést, akkor épp ideje ezt az egész színjátékot megszüntetni. A rekordmennyiségű államtitkárra sajnos szükség van, ugye, ezért hát tetsziktudni valahol meg kell húzni a határt. 

 

„Mi ez a sok kérdés,

Ha várod a választ szoptad,

Mások mást választottak”

Kozmosz, A Kedves Vezető

A Nemzeti Együttműködés Rendszerében jobb tehát, ha minden diák kussol, elvégre így nevelünk felelős állampolgárokat…izé….együttműködésre. Szóval az együttküszködés rendszerében a diákönkormányzatnak annyi értelme marad, mint Németh Szilárdnak egy kebab-evőversenyen.  Tudom, a politikai memória rövidtávú, de szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy

a 2011-ben elfogadott Köznevelési Törvény fosztotta meg a diákönkormányzatokat az egyetértési joguktól, azaz vétójoguktól számos iskolai döntéssel kapcsolatban.

Már ez olyan demokrácia- és ifjúságellenes tett volt, amely vállalhatatlanná tette a Fidesz nemzet- és oktatáspolitikáját.

 A jelenlegi javaslat az utolsó szög a DÖK-ök koporsójában, és ezt még az általában erősen kézivezérelt Országos Diákparlament Diáktanácsa se hagyhatta szó nélkül, hivatalos levélben írta, hogy:

 „Az Országos Diák Tanács tagjai és póttagjai szeretnénk kifejezni, hogy a törvényjavaslat ezen részével nem értünk egyet.”

Gondolom az (szokás szerint) ő véleményük is kuka. A haldokló Független Diákparlament megosztott egy DÖK-petíciót ezzel kapcsolatban, így gondolom ők is elítélik, habár explicit módon nem foglaltak állást (jelenleg állapotukban ennél nem is lehet többet várni tőlük sajnos, megéltük, hogy az ODT hitelesebb).

Azaz lényegében nincs egyetlen diák ebben a rohadt országban, akik az (ex) Fiatal Demokraták Szövetségének tervét támogatná.

Az, hogy ez a javaslat sérti az ENSZ Gyermekjogi Egyezményének véleménynyilvánítás szabadságára vonatkozó rendelkezését, az már végképp érdektelen gondolom. Egy szabály van, amit a kormány tiszteletben tart, ez pedig az ököljog, és bizony a Szent Jobbhorog hülyére veri ezt az országot. Azonban a diákok szívósak, rosszabbat is túléltek már; az iskolarendszerben a kezdetek óta diktatúra van, és abból szabadulva az arra fogékonyak edzetten veszik majd a elnyomó hatalom akadályait. A despoták sose értik meg, hogy mindig lesznek emberek, akik úgy viselkednek, mint (Ákos barátom fordulatával élve) a hőre keményedő műanyag; és előbb-utóbb ezek az emberek fogják az Orbán-féle senkikre borítani az asztalt, és nem fogja tudni a rezsim ezt megakadályozni.

 Zárásképp a következő áll a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában:

„Legyen béke, szabadság és egyetértés.

 A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség húsz éve következetesen képviseli azt a politikát, melynek alappillére a szolidaritás, a szabadság, az állampolgári jogok és az emberi méltóság feltétel nélküli tiszteletben tartása”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allamvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr214904542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2019.06.21. 16:52:29

Ezeket a diákvalamiket kik, hányan, mikor választották meg és mire szól a felhatalmazásuk?
Mert ahogy olvasgattam az eltelt években ezek leginkább túlmozgásos libbant hülyegyerekek, aakik magukat nevezik/neveztetik ki, szarva a demokráciára és a demokratikus válaaztásokra, kedves szüleiktől/nagyszüleiktől tanulva a komcsi módit.
De ez még hagyján, a poén az, hogy szinte automatikusan kötnek ki valamelyik soros pénzelte ballibbant ügynökszervezetnél.

Szóval kukkoljuk már meg kik ezek és kiket képviselnek?
süti beállítások módosítása