Államvilág

Államvilág

Nagy Blanka a hős akit megérdemlünk, nem akire szükségünk van

2019. február 15. - Békés Gáspár

 

Korunk hősével, Nagy Blankával akar találkozni az EB alelnöke, arcát az MKKP pedig pénzre nyomta. Ez pedig sok szempontból aggasztó. Elsősorban azért, mert ezen kívül a legtöbb ember tudomása szerint nem sok mindent tett eddig. Félreértés ne essék, Blanka beszéde arányos és jogos volt, mivel ezt a hangnemet bizony a Fidesz a sajátjainál lovagkereszttel honorálja, a szólásszabadságba pedig ez belefér, egyelőre nincs felségsértési törvény. Más kérdés, hogy én ennek ellenére sem használnék, és nem is használok ilyen hangnemet. Továbbá nem tartom kiemelkedő teljesítménynek sem tartalmilag sem retorikailag. Ehhez képest már hónapok óta a teljes politikai spektrum Nagy Blankával van elfoglalva. Szélsőséges kijelentések jobban vonzzák a szélsőséges reakciókat, így nem csoda, hogy pro és kontra egymásnak esett a két tábor, a saját álláspontjának igazolására használva őt. Azonban komoly gond, hogy a politikai véleménynyilvánítás most már egyre inkább a szélsőséges reakcionizmusra épül, legyen szó Blanka beszédéről vagy a minden szempontból problémás O1G kultuszról.

http://ketfarkukutya.com/wp-content/uploads/2019/01/20190128_184352.jpg

Itt még csak nem is az a gond, hogy ezek elemei az ellenzéki konstellációnak, hanem az, hogy lényegében ennél nem is áll többől. Maga Blanka is megmondta, hogy egy ilyen rendszert csak így lehet lerombolni. Nos, ez lehet, hogy igaz, azonban kevesen teszik fel a kérdést, és még kevesebben tudják megválaszolni, hogy mi jöjjön utána. Pontosan itt bukott el a rendszerváltás is, mivel csak annyi volt a közös nevező, hogy utáljuk a komcsikat, csak aztán maradt a poroszos oktatás mely könnyen manipulálható drónokat nevel, meg pár ügynök a közéletben, ja és azért a hálapénz se tűnt el, most meg mindenki csodálkozik, hogy ugyanott tartunk. Természetesen sokkal megerőltetőbb konstruktívnak lenni, azonban a rendszer-váltás szóból eredően valami jobbat kellene a mostani helyére tenni. Ez persze nem az én találmányom, szerencsére sokan próbálkoztak az évek során pártokon vagy civil platformokon keresztül fejleszteni, legyen szó a Civil Parlamentről, a Közös Ország Mozgalomról vagy a Független Diákparlamentről. Csakhogy ezekkel az emberek töredéke foglalkozik. Ha már a diákparlamentnél tartunk, ideje közölnöm a megdöbbentő hírt: tavaly Nagy Blanka FDP képviselő volt. Tudtátok? Javaslatokat fogalmazott meg egy szakbizottság tagjaként, melyek végül egy 100 pontos javaslatcsomag részeivé váltak. Ja, hogy ez szinte senkit nem érdekelt, mert nem ’Baszd meg Balog Csomag’ néven futott. Valahogy teljesen láthatatlan volt Nagy Blanka a politikai spektrum minden szegmensének, amikor kulturált formában, konstruktív szakpolitikai javaslatokat írt egy élhetőbb oktatási rendszer érdekében. Akkor nem akart vele találkozni az EB alelnöke, ahogy egyetlen más olyan diákaktivistával, FDP-sel sem, akik Blankánál sokkal, de sokkal többet tettek már le az asztalra, és már évek óta gürcölnek (mondjuk az FDP jelenlegi válságát is mutatja, hogy nem álltak ki volt képviselőjük mellett, ahogy az MTA mellett sem, erről máskor). Tehát mégis Blankának volt igaza, így lehet csak felhívni a figyelmet problémákra. Ezek után viszont senki ne merje őt szidni, de ne is tegyen úgy, mintha a mondanivalójáért szeretné. Mert mi fiatalok erre vagyunk jók, játékbabaként megtestesítjük ki-ki vágyait, az, hogy mondanivalónk is lenne, már nem sokakat hat meg. Ez persze nem csak a fiatalokra igaz, azonban rájuk különösképp; sajnos jól látszik, hogy míg ezrek járnak tüntetni, egy civil parlamentre ötletelni jó, ha elmennek százan. Mondjuk akkor ne tessék csodálkozni, ha konstruktivitás helyett pusztítás, rendszerváltás helyett polgárháború jön. Kurvára tessék már egy kis energiát fektetni egy élhetőbb országba!   

A bejegyzés trackback címe:

https://allamvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3414629674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2019.02.18. 12:19:37

@TSandor Toth: „A Nagy Bianka egy hülye picsa te meg egy barom vagy hogy, hősnek tartod.”. Látod, erről beszélek. Még azt sem vetted észre, hogy egy szót sem írtam Nagy Biankáról, de te barmozol. És csak szóltam, hogy lehetne ezt kultúráltabban is, de, ha nem hát nem. Élvezd a stílusodat, én többet nem foglalkozom vele.

TSandor Toth 2019.02.18. 13:44:50

@élhetetlen: a poszt róla szól. Mit keresel itt ha a bablevesről akarsz írni? Vagy eltévedt él mint Jancsi és Juliska az erdőben? Látod még a magyar sem megy neked. Tudod : alany, állítmány. Alany : Bianka állítmány: hős vagy nem.

élhetetlen 2019.02.18. 14:18:31

@TSandor Toth: Te tényleg nem tudod, hogy nem csak a cikkhez lehet hozzászólni, hanem bármelyik kommenthez is? Azért írtam, mert tildy[UK]-t lesenkizted, kurvának küldted, stb, minden alap nélkül. A másik. Arra a mondatomra, hogy „Még azt sem vetted észre, hogy egy szót sem írtam Nagy Biankáról”, milyen logika alapján hoztad össze válasznak a „még a magyar sem megy neked” , és az alany, állítmány hablatyot? Érted egyáltalán, hogy miről írsz, vagy minek? Lehet, hogy neked kéne inkább a bablevessel foglalkoznod? (Bár ahogy a dolgokat kevered, azt is lehet, hogy kukoricából főznéd). Na, elég belőled.

2019.02.18. 17:51:59

@tildy[UK]:

és az mit változtat a dolgon?
amúgy színésznőnek készül, gondolom jó poénnak gondolta. lehetett volna értelmesebb, szellemesebb eredetibb.
ugye, matild?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.18. 18:46:50

@erikgross: jó próbálkozás , de ez sem nyert ;) előre szólok , a Klotild sem fog. ;)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.18. 18:54:41

@erikgross: amigy olyan dolgokat vársz el egy 18 évestől, amit lehet te magad sem tudnál teljesíteni egy tömeg előtt állva ( lásd lehetett volna szellemesebb , eredetibb) . A public speaking tanulható , nem mindenkinek megy elsőre , már ez is nagy dolog hogy ezt ennyire pontosan idézte .

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.18. 18:57:23

@TSandor Toth: nem tudom ki a Nagy Bianka , de te biztosan . Viszont Bianka !== Blanka szóval fogalmunk sincs kiről beszélsz . Ha már annyira belemélyedtél ebbe az alany dologba ...

2019.02.18. 19:06:45

@tildy[UK]:

nézd, én simán kivágnám közoktatás nappali tagozatáról azt a diákot, aki ilyen hangot mer megengedni magának nyilvánosság előtt egy nem puccs révén hatalomra jutott köztársasági elnökkel szemben. pont.

de ha kiment, mondta, támadják, nagyon helyesen, ez a tett ezzel jár. valódi diktatúrában még sokkal több mindennel járna.

az ellenzéket meg minősíti, hogy ebben látják a jövőt és a színvonalat.

bár ahol a szél berni meg a kunhalmi ági a felnőtt nők, édes jó istenem.

2019.02.18. 19:44:38

@erikgross:

szerintem a fidess stílusa se jobb, te fidessp@tkány, mint bárki másé.

youtu.be/X0yzCaTm7Hc?t=89

s nem jár egy olyan köztársasági elnöknek tisztelet, kinek nyelve a fő...gány seggébe lóg. a tiszteletet ki kell érdemelni, nem JÁR.

a főczigánynak, a sleppjének és strómanjainak se jár tisztelet. ennyi.

2019.02.18. 19:46:31

@az EU pénzek zsákolója:

ja, a te szabályaid szerint működik egy ország egy párt egy kormány, hogyne.
ébredj fel, migriárasztó

2019.02.18. 19:47:14

@az EU pénzek zsákolója:

főczigánynak"

ezen is érdemes elgondolkodni

2019.02.18. 19:57:10

@erikgross:

" te szabályaid szerint működik egy ország egy párt egy kormány"

nem a választók szabályai szerint, fidesspatkány?? kinek a pénzét zabálja a csürhéd, mi? kinek a pénzét lopja?

www.youtube.com/watch?v=xwKwqep30uQ

bájer zsoltira nem mondtál semmit te szarházi, a fidess csicska tévében alázhat bárkit? fidess támogatottsággal?

2019.02.18. 19:58:52

@az EU pénzek zsákolója:

a fideszt megválasztották, az ellenzék meg együtt sem veri le simán, a választópolgárok kisebbsége utasítja el keményen akkor mi bajod?
ez van, törődj bele

2019.02.18. 20:04:26

@erikgross:

bájer zsoltira nem mondtál semmit te szarházi, a fidess csicska tévében alázhat bárkit? fidess támogatottsággal?

kussolt geci?

hagyjuk már a geci szavazóbázisát. nyomorban, közmunka-béren tartott romák, akik még a zsák krumplinak is örülnek, a nyugdíjasok, 10k bözsiért és a megfélemlített közszolgákat leveszed, még egy marék érdek ember, aki szavaz rá.

aki tisztán hisz ebben a soros migráncs propaganda szarkupacban, az hülye. nam akarja látni, hogy a stadionok országában döglik éhen.

2019.02.18. 20:05:49

@az EU pénzek zsákolója:

a geci szavazóbázisának egy része bizony értelmiségi és átlag feletti anyagi helyzetű
nem bayer a téma, hanem a hölgy.
majd ha bayer lesz, arra is mondok valamit

2019.02.18. 20:09:29

@erikgross:

"majd ha bayer lesz, arra is mondok valamit"

haha, mint az ELIOS.. :D bajer zsóti is ékes bizonyítéka annak, hogy a fidesspatkányoknak semmi se drága, se alázni, se lopni.

nem úriemberek ezek, egy mocskos MAFFIA

2019.02.18. 20:10:35

@az EU pénzek zsákolója:

igen. le kellett volna őket győzni. csak hát nem ment, nem megy.
ez van.

2019.02.18. 20:12:34

@erikgross:

"igen. le kellett volna őket győzni. csak hát nem ment, nem megy.
ez van."

egyre többet lopnak, és ebben a világban a pénz az úr. persze erre verheted melled.
a vesztesei vagyunk mind, te is te szerencsétlen. bár lehet, te a lendvai utcából kapod a zséd. te g.ci.

2019.02.18. 20:19:18

@erikgross:

"a geci szavazóbázisának egy része bizony értelmiségi és átlag feletti anyagi helyzetű"

bizony, az az érdekszféra, aki jól él a rendszerből. tulajdonképpen haszonélvezői annak. ha nem lenne zsé, köpnének a gazdádra. :D

bájer zsolti se a hitből él és pofázik, aljasodik le, hanem eladta a lelkét az ördögnek. szerencsére van aki már kaszinózhat a pokolban már, eleget.
éljen pénztáros lölő, aki szintén hazaszeretetből bahrátja valakinek. kölcsönös imádat.

2019.02.18. 20:50:26

@erikgross:

"a választópolgárok kisebbsége utasítja e"

két és félmillió szavazó és 5 millió szavazati joggal még nem bíró ember nem nézi jó szemmel a lopást, alig kevesebb, mint a megvásárolt fidess szavazók.

ez a baj.

a vásárolt szavazatok, hogy zsákolható legyen az EU lóvé.

családvédelmi akcióterv? gumicsont, sapka szar. köszönjük a 30 milliós putrilakásárakat, fidess.

TSandor Toth 2019.02.18. 21:12:11

@tildy[UK]: mivan banya? Felébredtél? Látom fentebb okoskodsz a pöcs élhetetlennel. Úgy egyébként szarok rátok. Nem azért mert úgy érzem, hogy fölényben vagyok veletek szemben vagy okosabb vagyok nálatok mert lehet, hogy nem lenne igaz. Hanem azért mert soha nem éltem ilyen jól a becsületes munkámból mint mostanság. Mert talán mostantól fogva, hogy hiány lett a dolgozó emberekből, megbecsülik annak a munkáját. De ehhez az kellett, hogy mindenkinek lehessen, legyen munkája aki akar dolgozni. A maga harcát mindenkinek meg kell vívnia azért, hogy elfogadják. De nem úgy ahogy ez az ostoba liba teszi hívják akárhogy. A szocik meg a libások kibasztak mindenkivel mikor kormányon (bocs kúrmányon) voltak. Velem akkor, amikor 3 kisgyerekem volt, feleség gyesen, fizetés lószar, építkezés amibe belekezdtünk sehol, lakás amiben laktunk majdnem ránkdőlt. '90-es évekről beszélek. És most hízik a májam, hogy remélhetőleg soha, de soha ezek a szemét szarháziak vissza nem ülhetnek a kormány mögé. És leszarom az összes barom fejét akik arra buzdítanak, hogy az ellenzékre szavazzak. Ha az kell ahhoz, hogy kidögöljenek akkor még 20-szor 2/3. Nem, akár százszor is. Biztos ami ziher. 30 éve ugyan azt a szöveget tolják a ballibbantak. Ti még hisztek nekik. Egy balliberális kormányban Vona lenne a kissebségügyi miniszter? Noormális? Margit!

2019.02.18. 21:36:44

@TSandor Toth:

" fizetés lószar "

most is az, és azért van munkád, te címeres barom, mert 600e magyar lelépett a faxba, különben a bika facát nyalnád te is még mindig, ugyanis aki valós tudással rendelkezett akár a libsik alatt, az akkor is tudott lóvét keresni.
de most te is, mint segédmelós is királynak érezheted magad és lehet 6 szobás vályogházad Olaszliszkán, gratula. :D
az a 3 gyerek nem fog egyetemre menni, az kurv@élet. de nem baj, kell a szalagmunkás is.

TSandor Toth 2019.02.18. 21:44:26

@az EU pénzek zsákolója: a legnagyobb már végzett a két kissebb most jár egyetemre a nagyobbik utolsó éves a kissebb most kezdett. Még az olaszliszkai vájoglakóknak is több eszük van mint neked. Egyébként meg egy szardarab vagy. Egy nagy gőzölgő szarkupac.

2019.02.18. 21:50:40

@TSandor Toth:

nekem hazudhatsz, magadnak nem.
mind trógerek maradtok, ami nem baj. nekem nem. :D

a stílus maga az ember, s neked bizony van. :D

egyébként tapsikolhatsz a tolvajoknak, te vadbarom, ebből látszik mekkora fidesztroll vagy. menj aludni, mert holnap a segédmeló jó szar lesz. idióta. :D

TSandor Toth 2019.02.18. 22:05:12

@az EU pénzek zsákolója: tévedtem! Te egy icike-picike csirke kaki vagy! Aludj jól Guanó.

élhetetlen 2019.02.18. 23:18:46

@az EU pénzek zsákolója: Csak képzeld el Tsandor három diplomás gyerekét, (higgyük el, hogy van), akiket ilyen apa, ilyen szellemi szinten nevelt fel. A jobbik eset, ha rendes gyerkként ráhagynak mindent apára, és élik az életüket. Az már ciki, ha átveszik apa nézeteit, és aszerint élik az életüket. Képzeld el, mikor vizsgán valamelyik azt mondja a profnak, hogy „te egy icike-picike csirke kaki vagy” mint érvet, mondjuk bizonyítás helyett. Így már szórakoztatóbb, és hagyd a fenébe. Olyan sötét, hogy semmit nem ért meg, csak roppant büszke magára.

élhetetlen 2019.02.18. 23:28:04

@tildy[UK]: Ne haragudj, hogy belebeszéltem, csak nem tudtam tolerálni Tsandor veled szemben alkalmazott stilusát (és egyébként a stílusát). Tudom, hogy nincs szükséged idegen védelemre. Bocs.

2019.02.18. 23:31:14

@élhetetlen:

nem fog randizni veled, higgy nekem

élhetetlen 2019.02.18. 23:45:48

@erikgross: Hát, hülyén is nézne ki, mivel egy 66 éves nő vagyok. De azt kezeld le magadban, hogy valaki csak azért szoldaríthat, érthet egyet valakivel, mert randizni akar vele . Ez a te pszichés problémád.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 00:00:42

@erikgross: milyen alapon ? Nem az iskola nevében nyilatkozott . Arról meg ne nyissunk vitat , hogy a puha diktatúra diktatúra-e.

Azt már csak halkan súgom , pár éve az Országgyűlés elnöke pedzegette egy jászsági ( Dózsa vagy jakohalma) felvételen , hogy úgymond pénzért bárki lemondhat a a szavazatarol ( persze a kormánypárt javára ) , hogy hogy nem az az egyenlítős YouTube videó eltűnt szőrén szálán... Tehát nyíltan választási csalásról szavazatvásárlásrol nyugodtan beszélhet az országgyűlés elnöke ?!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 00:04:05

@TSandor Toth: tudod valakinek ezekben a szűkös , lassan brexittel sújtott időkben is termelni kell a brit GDP-t. Magyarán : dolgoztam . ( plusz gyereket nevelek, nem csak veled foglalkozom kedves ‘nevrokon’)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 00:08:25

@élhetetlen: nem beszéltél bele, utólag is köszönöm. Egyszerűen nem fogom egyes emberek hogy engedhetnek meg ilyen hangnemet , és még ők merik kritizálni azt , akit úgymond elragad a hév nagy tömeg előtt ....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 04:53:22

@az EU pénzek zsákolója:

"és 5 millió szavazati joggal még nem bíró ember nem nézi jó szemmel a lopást"

A szavzati joggal nem bíró és a nem szavazott állampolgárok véleményét nem ismerheted.

"köszönjük a 30 milliós putrilakásárakat, fidess."

Szóval a világban tapasztalható ingatlanboom okozója is a Fidesz. Jaj, de messze elnyúlik Orbán keze... :DD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 04:59:51

@tildy[UK]:

"pár éve az Országgyűlés elnöke pedzegette egy jászsági ( Dózsa vagy jakohalma) felvételen , hogy úgymond pénzért bárki lemondhat a a szavazatarol ( persze a kormánypárt javára ) , hogy hogy nem az az egyenlítős YouTube videó eltűnt szőrén szálán.."

Extraordinary claims require extraordinary evidence. Can you provide any?

2019.02.19. 05:29:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Szóval a világban tapasztalható ingatlan-boom okozója is a Fidesz. Jaj, de messze elnyúlik Orbán keze... :DD"

sok kínai ukrán arab letelepedési kötvényes vásárol ingatlant, tudod kik hozták a nyakunkra ezeket, és lopták el a kötvények bevételeit?? a geci gazdád te puttony.
tudsz arról, hogy a csok kinek a zsebébe ment, megy?? zömmel a fidesközeli építőipari cégek zsebébe, semmire nem volt jó a csok, mint felverni az árakat.
tudsz valamit a QUESTOR simliről? ott is a fidess mocskok sinmliztek, utána indult a magyar forró pénz az ingatlanpiac felé.
tudod ki nem szabályozta pl. az rbnb féle ingatlanhasznosítást?
tudod mely főczigány épít bérlakások helyett stadiont?

akkor a kurv@@nyád... azt is tudod, mely párt föncijének van az elmúlt 30 év legjobb strómanhálózata.

2019.02.19. 05:32:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"A szavzati joggal nem bíró és a nem szavazott állampolgárok véleményét nem ismerheted. "

a geci se, tehát ne állítsa, hogy az ő vezérük, géniuszuk is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 05:44:25

@tildy[UK]:

"még ők merik kritizálni azt , akit úgymond elragad a hév nagy tömeg előtt"

Azért biztos te is látod a különbséget:

1) Itt egy nick használt erősebb hangnemet egy másik nickkel szemben. Ez az internetes fórumokon, blogokban mindennapos, senki nem kapja ezért fel a vizet. Ahogy pár modoros idiótán kívül azon sem sértődik meg senki, hogy itt olyan emberek is tegeződnek, akik IRL jó eséllyel magázódnának. Nem állítom, hogy szép dolog a durvább hangnem, de ez egy ilyen közeg, aki itt megjelenik, az egyben ezt is vállalja: egy politikai blog nem angol úriemberek elit klubja.

A politikai életben ezzel szemben nem igazán szokás, hogy közszereplők lebajszosfaszozzák egymást - márpedig Blankácska a felszólalásával politikai szereplővé vált. Na jó, persze mit is lehetne elvárni Blankácskától, amikor ogy. képviselők sípolnak, füttyögnek, dudálnak stb. a Parlament üléstermében. De hát egy ilyen ellenzék ilyen közszereplőket hoz létre, mint Blankácska.

2) E komment írásakor a poszt olvasottsága pontosan 25,000, de ebben benne van minden oldallekérdezés, vagyis ténylegesen ennél kevesebb ember olvasta TSandor kommentjét. Blankácska trágár szavait az internetnek és a televíziónak köszönhetően kb. 8 millió ember hallhatta. Nem mindegy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 05:48:28

@az EU pénzek zsákolója:

"akkor a kurv@@nyád"

Folytasd csak, tudsz te még ennél lejjebb is. :) Én élvezettel olvaslak. :)

2019.02.19. 05:50:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

a fidess-tévé szarházijának hasonló mocskolódását alig hallotta valaki, ugye?

www.youtube.com/watch?v=X0yzCaTm7Hc&t=143s

arról se tudni sokat, a geci miből és miért vásároltatta fel magyarország médiáinak zömét, és nyomatja a pofánkba a propagandát, soros soros migráncs migráncs!!

mindeközben rohad az ország, mert csak is az ELIOS!! meg EU pénzek zsákolása.

2019.02.19. 05:51:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

remek, már hajnalba itt rohadsz. jó sok pízt ad neked a főczigány. :D ostoba.

2019.02.19. 06:11:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

ez a mi országunk, ahol csak a fidess, csak a soros, meg a migráncs!!

www.youtube.com/watch?v=wyry11Y9U2g

2019.02.19. 06:20:54

@az EU pénzek zsákolója:

www.youtube.com/watch?v=W_AmpJNCY8M

www.youtube.com/watch?v=MQjNU0S8Rzo

a mi kis migráncsaink, a fidess szavazóbázisa. :DDDDD

de csak a soros, csak a stadionok, csak a fidess!!!!!!!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 09:05:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: remelem valaki megtalálja , annak idején valamelyik blogon linkeltem is.Annyi , hogy az egyenlítő blog videót eltűntek , Pócs Jánosról forgattak Jászapátin abban hangzott el. Hatha mégsem felejt annyira az internet és az e-mailjeim közt amit a blog.hu-rol kapok, meglelem .

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 09:44:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: m.hvg.hu/itthon/20100218_kover_laszlo_szavazatvasarlas_mszp_hangfe Remeldm valahol a hangfelvétel is elérhető még, mondom, anno az egyenlítő blog leadta ...

közösperonos átszállás 2019.02.19. 11:20:47

@poszter: buta vagy.

Blankát nem azért rakták kutyapárték a pénzre, mert ő lenne fontos, mert belőle lenne majd a jövő köztársasági elnöke vagy whatevöre. Annyi történt, hogy mondott olyanokat, amikhez erkölcsi és jogi alapja is volt, mire a Fidesz rá is beindította a karaktergyilkoló gépezetét (érted, egy vidéki középiskolásra), amik meg olyanokat szoktak mondani (mondtak is), amikhez sem erkölcsi, sem jogi alapjuk nem volt, részben pedig még hazugság is.

(És hát azt nem meglátni, hogy a Kutyapárt pénzsorozatának szereplőiben pont ez a közös: a fideszes propagandagépezet kreálta ellenségfigurák, mindegy, amúgy mit csinálnak és mit mondanak... szóval ezt nem észrevenni, hát az butaság.)

De az hagyján, hogy buta vagy -- viszont a bátran felszólaló vidéki középiskolás vs. a magyar állam összes erőforrását (természetesen szabálytalanul) felhasználó, elnyomó propagandagépezet közül az utóbbi mellé állnod. Oh well.

2019.02.19. 15:13:15

@tildy[UK]:

oylan alapon tildike, hogy egy közoktatásban tanuló kis takonynak a köztársasági elnökkel szemben kuss a neve, elnök úrnak szólítja és tiszteletben tartja, mert a társadalmi rendnek ez az alapja, szokj szépen hozzá.
amit leírtál, megint mi, semmi. igen, lemondhat a szavazatáról, neked nem tetszik, nekem sem, attól ő még a hierarchiában valaki, akit posztjából adódóan tisztelet illet meg, te meg ugyanebben a hierarchiában senki vagy, akkor sem ha okosabb vagy és jobb ember mint ő
túl nagy a pofátok

2019.02.19. 15:15:44

@közösperonos átszállás:

takonylibsi.
ha valaki a legfőbb magyar közjogi méltóságba áll bele útszéli bunkó módon, akkor ne sírjon, ha visszacsapnak.
tőlem sokkal többet kapna, és nem vagyok fideszes, ti meg gennyes tekergőző taknyok vagytok.

2019.02.19. 15:18:13

a talángyilkos pufajkás, a d-209-es besúgó, az apró-klánba benősült szemkilövető egykori kiszvezér és számos társa megúszta.
de most akinek túl nagy a szája, az kap, bár a blanka nevű iskolás nem is nagyon kapott semmit, ki sem vágták, semmi komoly nem történt.
hát ez van, ne kezdj olyan harcba, amit nem tudsz megnyerni, befejezni, ne üss pofán ha rinyálsz mikor visszaütnek.

ezt tanuljátok meg, gecik

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 15:20:02

@erikgross: az kap tiszteletet aki megérdemli , nem akit pozícióba raktak. Bocs.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 15:48:59

@tildy[UK]:

"lejátszott egy, állítása szerint vágatlan, Jászszentandráson készült hangfelvétel-részletet"

Ha részlet, akkor eleve nem lehet vágatlan, na meg ki van ragadva a kontextusból.

Nem azt állítom, hogy nem hangozhatott el, amit írsz, de Szél Bernike nem az az ember, akinek az értelmezését hitelesnek tudnám elfogadni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 15:52:15

@erikgross:

"egy közoktatásban tanuló kis takonynak a köztársasági elnökkel szemben kuss a neve, elnök úrnak szólítja és tiszteletben tartja"

Nem az a baj, hogy Blankácska a közt. elnökhöz szólt trágárul, hanem az, hogy politikai megnyilvánulásában trágárkodott. Ezt a hangot egy politikai beszédben egy utolsó csövessel sem engedhette volna meg magának.

2019.02.19. 16:32:36

@tildy[UK]:

csak ha közjogi méltóság, ill. a hierarchiában feletted van, akkor mindegy tiszteled vagy sem, ha nem megfelelően viselkedsz vele, megkapod a jutalmad. ez van, nem anarchiában élünk, nincs egyenlőség, különböző pozíciók és hierarchia van.
ezen túl bocs de az illető hölgy még tényleg egy kis senki takony, amaz meg valaki. ennyi.
nekem meg sem fordult volna az ő korában a fejemben ilyesmi, nem is mertem volna, szégyelltem is volna mélységesen.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

szarsiknak ez tetszik, ez az ő színvonaluk. neveletlen, erkölcstelen társaság, nem különbek a fidesznél, legfeljebb azt hiszik magukról. ennyi.

2019.02.19. 17:18:25

@tildy[UK]:

"az kap tiszteletet aki megérdemli , nem akit pozícióba raktak. Bocs."

a fidresspatkányok szerint a tisztelet a pozícióval jár.

nem jár tisztelet egy ner-huszár eu pénzzsákoló stadionfüggő stróman boss-nak, tőlem sem.

akit megfizet, hogy itt ugasson, tisztelheti. de kussban.

amúgy számomra nem tisztra, ha a geci pozíciója atomstabil, a tisztelet iránta maxon, minek ugat itt a sok fidesscsicska??? csak nem fosnak majmok? :D

mit lehet tudni az ELIOS ról, most akkir ki fizet, ki lopott??????????

2019.02.19. 17:21:03

@erikgross:

" nem vagyok fideszes, ti meg gennyes tekergőző taknyok vagytok."

akkor ráérő idődben csinájl anyukáddal egy tesót magadnak, a ner legnagyobb örömére. te féreg.

élhetetlen 2019.02.19. 17:31:31

@erikgross: „hogy egy közoktatásban tanuló kis takonynak a köztársasági elnökkel szemben kuss a neve, elnök úrnak szólítja és tiszteletben tartja”. Le kéne már szakadni az ilyen szólásokról: „Akinek az isten hivatalt ad, észt is ad hozzá.”. Nem bizos, sőt jellemet sem biztos, hogy ad hozzá. Nem igaz, hogy minden rangsorban feletted állót tisztelned kell. A tiszteletet ki kell érdemelni, nem jár a kinevezéssel. Áder csak annyival jobb Plágium Pálnál, hogy le tudja írni, hogy államfő. De te nyugodtan terítsd a lába elé a kabátodat, ha kilépve a palotából tócsába lépne, csak ne várd el ezt mindenkitől.

2019.02.19. 17:41:11

@élhetetlen:

nincs túl sok eszed, nem látszol érteni mit mondtam.
mindenesetre sokat elmond hogy az ellenzék már a nagypofájú színésznőjelöltbe is kapaszkodik, mert annyira nem tudnak többet, mint rossz helyre menni a belefolytani táblával.

szánalmas, megvetendő

2019.02.19. 17:49:11

@erikgross:

itt -lent- a családod erik? :D átlagos fidess szavazó. nem kell ide migráncs, a vezérünk fajtájától bűzlik a terep.

www.youtube.com/watch?v=lJoL4tlUmi8

élhetetlen 2019.02.19. 18:12:54

@erikgross: „nincs túl sok eszed”. Igazad van, biztosan én vagyok buta, mert P.P. álamfő lehetett, ahhoz meg már ostobának kell lennem, hogy lássam, Áder mindent aláír. Ha valami nem sügős, akkor megfuttaja egy körben, és változatlan formában aláírja. Ez tényleg szánalmas és megvetendő. Azt meg áruld el a sok eszeddel, (mert neked szerinted van), hogy mi közöm nekem egy más által elkövetett helyesírási hibához? És, ha ebből azt hozod ki, hogy az egész ellenzék szánalmas, megvetendő, akkor ugyanezen logika mentén kimondható az „álamfő” leírása után az egész FIDESZ-ről. Ezt akartad mondani? Mert ez a logikus következménye annak, amit írtál. Tudod követni a gondolatmenetet a sok eszeddel?

2019.02.19. 18:41:37

@élhetetlen:

"mi közöm nekem egy más által elkövetett helyesírási hibához? És, ha ebből azt hozod ki, hogy az egész ellenzék szánalmas, megvetendő,"

mondom, buta vagy, másképp értetted volna mit írtam, de az idézett szövegből kiderült, hogy nem.

élhetetlen 2019.02.19. 19:09:43

@erikgross: Aha, én semmit nem értettem ebből a magasröptű kommentből: „mindenesetre sokat elmond hogy az ellenzék már a nagypofájú színésznőjelöltbe is kapaszkodik, mert annyira nem tudnak többet, mint rossz helyre menni a belefolytani táblával. szánalmas, megvetendő”. Pedig én erre válaszoltam. Vagy komolyan azt hiszed, hogy nem értettem, hogy te az ellenzékre mondtad, hogy szánalmas? Dehogynem, csak fordítottam a gondolaton. De te okos vagy, azért nem értetted, amit én írtam. Nem baj. Nem is válaszoltál rá mást, mint, hogy buta vagyok. Ragyogó cáfolat arra, amit írtam. Na, maradj magadnak, és vigyázz, hogy a lángeszedtől meg ne gyulladjon a hajad, ha van. Befejeztem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 19:13:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Budai Bernadett volt, nem Szél . Amúgy én sem allhatom , ha kontextusbol kivesznek egy mondatot ( lásd ‘el lehet innét menni , el lehet’) , azonban sajnos erről a hangfelvételen szó sem volt, amit Kövér állít , ahogy arról sincs bizonyíték , hogy a HVG-ben megjelentek szerint tényleg melyik liberális szlovák párttól idézett , és pontosan ott mi a teljes kontextus.
Mindenesetre én hallottam a hangfelvételt ezelőtt jópár évvel , és ott biza magyar választók szavazatának megvásárlásáról volt szó .

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 19:38:48

@tildy[UK]:

Mint az eddigiekből kiderült, én nem hallottam ezt a felvételt, sem egészében, sem az említett részletet. Az általad belinkelt cikk alapján azonban egy másik értelmezést is reálisnak tartok:

A cikk ui. azt említi, hogy az ÁLLAM vásárolná meg az erre vállalkozó emberek szavazatát. Az ÁLLAM, nem a kormány. Mivel pedig az állam nem szavazóképes állampolgár (mondjuk a kormány sem), nem is adhat le szavazatot. Következésképp én úgy értelmezem Kövér javaslatát, hogy ezeket a szavazatokat egyszerűen kivonnák a forgalomból, vagyis a távolmaradók számát gyarapítanák.

Ez első pillantásra megdöbbentőnek tűnik, mert alapvető emberi jog önkéntes eladásáról van szó. Ilyenek pl. a személyes szabadság (senki nem adhatja el magát rabszolgának), az élethez való jog és még pár. Ám éppen az állam az, amely bizonyos esetekben megvonhatja polgárától ezeket a jogokat, különösképpen a személyes szabadságot (szabadságvesztés büntetés), de egyes amúgy fejlett demokráciákban az életet is (halálbüntetés). Az élet hez való jog megvonására egyébként a halálbüntetést nem alkalmaző EU-tagállamokban is van lehetősége az államnak, hiszen katonáit simán utasíthatja halálos kimenetű küldetésekre. De ugyenez a helyzet a közügyek gyakorlásánál is, melynek része a szavazati jog, hiszen büntetésként ettől is eltilthatók a rabok.

A fentiek fényében már nem is tűnik annyira abszurdnak az, hogy valaki pénzért lemondjon egy olyan jogáról, amelyet amúgy az állam is megvonhat tőle bizonyos esetekben. A lényeg itt az én értelmezésemben az, hogy nem a szavazatát adja el, hanem önként lemond a szavazati jogáról. Ez nem egyenlő a szavazata eladásával, hiszen a nevében senki nem szavazhat majd soha, vagyis egyetlen párt sem fog profitálni ebből. .

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 21:13:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: önként ? Ja, kb úgy önként mint mnyp eseten . Nem látom, hogy ebben hol jár jól az állam , főleg, ha tömegesen lemondanak az emberek róla ....

Roan 2019.02.19. 21:16:55

@Ma is mentek gecizni?: Ezzel csak az a baj, hogy 2000-es, állandó árfolyamon is ugyanez az eredmény. Arról nem is beszélve, hogy a szomszédainknál is válság volt, nem csak nálunk, tehát a dollár árfolyama ezért sem befolyásolhatta a az eredményt.

Roan 2019.02.19. 22:17:04

@Éhesló: Az, hogy nem érvényes az SzMSz, egy szóval nem írt a linkelt cikk . Szavazás volt, tehát az nem valós, hogy senki nem szavazott, és nem választotta meg őket. Az hogy, hányan szavaznak, pedig egyszerű hangulatkeltés, ugyanis az országgyűlési választáson sincs már érvényességi küszöb, tehát ennyi erővel az sem legitim (ok, értem, hogy ott több millióan szavaztak, de ha csak 100-an szavaznának, akkor is érvényes lenne).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 23:33:32

@Roan:

Galambocska, az 1% alatti és a 70% fölötti részvételi arány azért némi különbséget jelent a legitimitás szempontjából, nem gondolod?

Ja, a gondolkodáshoz legalább pár neuronra is szükséged lenne, az meg nálad nincs.

@tildy[UK]:

A beszédből mi alapján következtettél arra, hogy egyeseknek kötelező lett volna pénzért lemondani a szavazati jogukról?

Miből gondolod, hogy tömegesen mondtak volna le róla?

Vedd észre, hogy egy elérhetetlen szövegből kiinduló, minden alapot nélkülöző feltételezéseid miatt háborodsz fel.

Mellesleg ha tényleg azt mondta, hát igaza volt Kövérnek abban, hogy aki képes pénzért eladni a szavazati jogát, az a szavazatát is eladná pénzért, és akkor már jobb, ha távol marad a szavazásoktól, mint ha a legtöbbet kínálónak adja el a szavazatát. Gondolj a görög demokrácia bukásának okaira.

erikgross (törölt) 2019.02.19. 23:45:44

@az EU pénzek zsákolója:

valahol vicces, hogy egy anticiganista játssza el a libsit, ők bizony megvetik a cigányozókat.
az orbáncigány egy jellegzetesen ocsmány rasszisa mítosz

KagirOdy 2019.02.20. 01:24:16

@tildy[UK]: Csak a világosság kedvéért hangsúlyoznám még egyszer, hogy nekem a "klasszikus" liberális eszmerendszer sem a sajátom. Részemről teljesen egyetértek Orbán Viktor elhíresült illiberális beszédével:

youtu.be/ZVwILpDagpg?t=1135

Nem vagyok benne biztos, hogy az aranyszabály tökéletes elv (bármilyen kipróbált és időtálló is), viszont én is úgy látom, hogy a liberális alapszabály nem működik.
Hiszek az egyéni felelősség fontosságában. Hiszek abban, hogy az ember először a saját háza táját tegye tökéletes rendbe, mielőtt másokat hibáztat, másokkal üvöltözik. De az egyéni felelősség nem lehet kizárólagos társasalomszervező elv. Az ember gyarló és esendő. Még a legszerencsésebbek és legkiválóbbak is bűnbe esnek, előbb-utóbb megöregszenek, megbetegednek, meghalnak. Ezért hiszek az összefogásban, az együttműködésben, a szolidaritásban, a párbeszédben is.
Viszont hogyan tudnánk összefogni, ha nem tudunk beszélni egymással. Mert nem adjuk meg egymásnak a legelemibb tiszteletet sem. Vagy a saját közösségünknek. Például a közösség olyan szimbólumainak, mint a legmagasabb vezetői tisztségek (bárkik is töltik be).
Az, hogy egy tizenéves lányka (vagy fiúcska, a hazaárulózós esetben) nem érti a tisztelet és jómodor fontosságát, azt elnézem neki. (A rendőrséggel biztos nem vegzáltatnám). Ami aggaszt, hogy a körülötte levő felnőttek sem értik. Hogyan, kitől fogja megtanulni? Nem szólnak rá a szülei, a tanárai, a "tüntetők". Nemhogy nem küldik szépen haza, de még bíztatják is. A felnőttek között is vannak jónéhányan (láthatóan még it is), akik pici gyerek módjára képtelenek kicsit is uralkodni a saját indulataikon.

Mikor lett az rendben levő, hogy egy gyerek mondja meg a felnőtteknek, mit csináljanak? Hogy káromkodva hordjon le minket?

Persze nekem sem kellene panaszkodnom és másokat hibáztatnom. A káromkodásnak és üvöltözésnek is megvan a maga haszna. Sokkal jobb, ha sokan így vezetik le a feszültséget, mintha teszem azt az utcán lövöldöznének. Úgyhogy hajrá Blanka, hülye fideszbirkák, o1g!
Én meg tisztelettel legközelebb is a Fideszre szavazok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.20. 07:11:49

@erikgross:

Mindig élvezettel olvasom, amikor lánglelkű antirasszista liberálisok cigányozzák Orbánt. Különösen pikáns bája van annak, hogy egy általuk elesettnek, védendőnek, megsegítendőnek tartott népcsoport nevét (a cigányok maguk is cigánynak nevezik magukat, romának csak a píszí liberálisok nevezik őket) szitokszóként használják.

2019.02.20. 07:25:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

neked mennyi czigány él a környezetedben, s mit tettél a népcsoporttért te mocsok?
kívánom, hogy az összes szomszéd czigány legyen, akkor megtudod mit jelent a szó, fidessköcsög. :)

www.youtube.com/watch?v=lJoL4tlUmi8

addig nézegesd, a kur@@anyádat.

ELIOS ról tudunk valamit???? végülis a geci miért hátrált meg?? Stadionok épülnek rendben?

Éhesló 2019.02.20. 11:52:16

@Roan: azt, hogy nem érvényes az szmsz én írtam. Menj el a honlapjukra és nézd meg magad.
Azt ellenben nem írtam, hogy nem volt szavazás, azt írtam, hogy a honlapjukról nem derül ki ki, mikor, kire szavazott, kik a "választott" képviselői ennek a "parlamentnek" és kik azok akiket a kutya nem választott meg semmire.
Erre továbbra sincs válasz, pontosabban a cikkben és az szmsz-ben is írva vagyon, hogy a kemény magot a kutya se választotta meg semmire soha:
pestisracok.hu/szavazok-es-jeloltek-nelkul-jatszik-orszagos-kepviseletet-fuggetlen-diakparlament/

"Az igazi csemege azonban a bizottságok munkája. Ezek a diákparlamentbe beválasztott diákok által felvetett problémák mentén szerveződnek meg, a bizottságok munkáját azonban már a szervezőbizottság tagjai mentorálják, ahogy ők osztják ki a feladatokat, és ők moderálják a plenáris üléseket is. Ők azok, akiket senki nem választott meg, hanem kijelentették magukról, hogy ők a szervezőbizottság. Egy kiemelt kaszt, amelynek tagjai már fiatalon begyakorolják a Soros-féle „nyílt társadalom” demokráciáját: a kivételezettek választások nélkül, folyamatosan ott vannak, kézben tartják a folyamat összes szakaszát, miközben állandóan demokráciát emlegetve hivatkoznak a megválasztott diákokra. Utóbbiak pedig nyilván örülnek, hogy egyáltalán ott lehetnek, évente kettőt konferenciázhatnak, és amíg fontosnak érezhetik magukat, valószínűleg észre sem veszik, hogy csupán ugródeszkának kellenek néhány önjelölt fiatal közéleti pályafutásához."

Az hogy, milyen kevesen szavaznak, pedig nem egyszerű hangulatkeltés, hanem annak a demokratikus legitimációnak a hiánya, ami miatt semmiféle "diákparlamentről" nem kellene hazudozniuk.
Az pedig nyilván vicc a részedről, hogy egy országgyűlési választáson az érvényességi küszöb nélküliség alacsony részvétel esetén nem jelentene legitimációs hiányt.
Azt jelentene.
Ez néhány zsizsegő sorospalánta lehet, hogy diák, de hogy nem parlament és magukon meg a 6ezernyi hívükön kívül nem képviselnek senkit az holt biztos.
Szerencsére az emberminisztérium is eszerint bánt (el) velük.

Akárcsak a trágár hülyepicsával a qrmánypárti sajtó.
Nem csak az a legény aki adja, hanem aki állja és aki berobban egy halom ocsmányságot okádva a pofáján a politika világába, az nem sírjon, ha egy halom ocsmánysággal őt is pofánbasszák.
A meccs nem lefutott és a trágár hülyepicsa timmermans találkozó megmutatta, hogy ha a hülyepicsának nem is, de a szüleinek leesett, mivel kellene foglalkoznia inkább.

Zabla Viktor 2019.02.20. 12:13:01

@Éhesló: Drága aranysörényű lovacskám! Úgy hiányzott a primitív trágárságod, mint egy falat zab... Az a helyzet, hogy ebben a jobb sor(o)sra ;) érett országban sajnos nagyon sok maradt az általad is képviselt alacsony műveltségű és intelligenciaszintű néptömegekből, akik azonnal ellenségnek tekintik azt aki bármilyen kritikát fogalmaz meg a pillanatnyilag uralkodó tolvajokról. Remélem este megint felveszed azt a cuki lyukacsos atlétádat, ami alatt ott csillog aranyláncon a nagy Magyarország plakett és leülsz az orbán kép alá meccset nézni egy sörrel meg szotyival... Nyomorúságosan együgyű bolond egy ló vagy.
Te jössz, bogárka! ;)

Éhesló 2019.02.20. 13:03:04

@Zabla Viktor: mivan seggarc, megint kibújtál a féreglikadból okádni?
Ezèrt felesleges volt!
Bújj vissza gyorsan!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.20. 13:14:12

@az EU pénzek zsákolója:

"fidessköcsög. :)
addig nézegesd, a kur@@anyádat."

Szia, Blankácska, ugye jól vagy?

Zabla Viktor 2019.02.20. 13:22:28

@Éhesló: Te, paci! Válaszoddal igazolod az általam leírtakat. Köszönöm, ügyi vagy!

Éhesló 2019.02.20. 13:48:30

@Zabla Viktor: mivan seggarc, megint kibújtál a féreglikadból okádni?
Ezèrt felesleges volt!
Bújj vissza gyorsan!

erikgross (törölt) 2019.02.20. 14:00:01

@KagirOdy:

"nem szólnak rá a szülei, a tanárai, a "tüntetők". Nemhogy nem küldik szépen haza, de még bíztatják is. A"

kétségbeesetten vetik rá magukat mindenkire, mert látják, mennyire nem érnek semmit, mennyire silányak magukban, kell mindenki, hátha jobb náluk, vagy legalább egy szavazóval több, az is jól jön

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

persze, egy részük csak addig liberális, amíg
-a nyilvánosság előtt kell
-beszélni

aztán magánban meg tetteket tekintve...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.20. 14:44:09

index.hu/kultur/media/2019/02/20/a_figyelo_elismerte_hogy_hazugsaggal_tamadta_a_19_eves_ellenzeki_diaklanyt/

Mai hír , hogy a Figyelő elismerte, hogy valótlanságot állított Blankáról, mikor azt írtak gyenge tanuló és bukásra all, illetve hogy rengeteget hiányzik

Éhesló 2019.02.20. 18:21:20

@tildy[UK]: olvasni tudni illene, ha már idetolod.
"a Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz"
Tehát nem állítottak semmit, hanem a ripostra, mint forrásra hivatkozva híresztelték azt, amit a ripost írt.

Érdekes bírói döntés, mely elévágott a ripost ítéletének, de a magyar gazságszolgáltatásban ez nem újdonság.
Izgalmas lesz az, amikor a ripost forrását megismerve a bíró el kell ismerje a ripost igazát.
De az is érdekes, miért is nem perelte a ripostot a trágár butapicsa ingyenüdvédje.
Talán mert cáfolni kellett volna a tényállítást, míg a híresztelés esetében a híresztelőn a bizonyítási kényszer.

Türelem tornaterem.
A végén úgy is kiderül mire képes a suliban a trágár butapicsa.

apro_marosan_petergabor 2019.02.20. 18:39:55

. Ez egy eléggé élhető ország (erre egy kis bizzonyíték a rengeteg külföldi akik ideiglenesen néhány évet élnek itt, a másik kisebb csoport, akik ide menekülnek Eu országaikból, a harmadik a rengeteh magyar aki szintén ide vándorol a határon túli országából). Emellett én is nagyon jól érzem itt magam...:)(még jó néhány millió honfitársammal együtt), a sok ballib hőzöngés ellenére.
2. X Blanka nem egy modern hős, egy senki. Akiből a ballib cspat próbál valamit faragni.
3. Elég gyatrán áll a libero csapat, ha ilyen niemandokat tolnak maguk előtt

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.20. 20:18:50

@Éhesló: tökmindegy , hogy honnét vettek at, átvették . Remelem már a többi is tolja a helyreigazítást .

Éhesló 2019.02.20. 20:25:27

@tildy[UK]: nem tök mindegy, ahogy az sem mindegy híresztelsz, vagy állítasz valamit.
Nem úgy tűnik, hogy bárki helyreigazítana.
Türelem, tornaterem.

Zabla Viktor 2019.02.20. 23:07:42

@Éhesló: Drága aranysörényű lovacskám! Úgy hiányzott a primitív trágárságod, mint egy falat zab... Az a helyzet, hogy ebben a jobb sor(o)sra ;) érett országban sajnos nagyon sok maradt az általad is képviselt alacsony műveltségű és intelligenciaszintű néptömegekből, akik azonnal ellenségnek tekintik azt aki bármilyen kritikát fogalmaz meg a pillanatnyilag uralkodó tolvajokról. Remélem este megint felveszed azt a cuki lyukacsos atlétádat, ami alatt ott csillog aranyláncon a nagy Magyarország plakett és leülsz az orbán kép alá meccset nézni egy sörrel meg szotyival... Nyomorúságosan együgyű bolond egy ló vagy.
Te jössz, bogárka! ;)

élhetetlen 2019.02.20. 23:26:56

@Éhesló: „Érdekes bírói döntés”. „izgalmas lesz az, amikor a ripost forrását megismerve a bíró el kell ismerje a ripost igazát.”. Fő az optimizmusod. De miből gondolod, hogy a helyreigázítási kérelmet nem támasztották alá mondjuk az iskolától beszerzett adatokkal? „miért is nem perelte a ripostot a trágár butapicsa ingyenüdvédje.”. Mert minek. Hosszú. Két egyszerűen ellenőrizhető dologról van szó, bukásra áll-e több tantárgyból, és sokat hiányzott-e. A ripost forrása is csak az iskola lehet. Ha nekik adják ki a tényeket egy per keretén belül, akkor csak eltelik sok idő, és itt nem merülhetnek fel ismeretlen körülmények, és a ripostnak sem lehetnek titkos forrásaik. Ez egy iskola. Minden látható. De te kombinálj csak tovább. „A végén úgy is kiderül mire képes a suliban a trágár butapicsa.”. Nem fog kiderülni, mert magánügye, hogy hova felvételizik, és hogy sikeres lesz-e.
Ja, és ez a „Türelem tornaterem.”, ez egy új elméncség részedről?

élhetetlen 2019.02.21. 00:00:34

@Éhesló: "Az igazi csemege azonban a bizottságok munkája. Ezek a diákparlamentbe beválasztott diákok által felvetett problémák mentén szerveződnek meg, a bizottságok munkáját azonban már a szervezőbizottság tagjai mentorálják, ahogy ők osztják ki a feladatokat, és ők moderálják a plenáris üléseket is.”. Hát igen, ha egy termet a meg nem választott szervezőbizottság foglal le, az már biztosan azt jelenti, hogy a diák önkormányzat nem is létezik, csak egy báb. És, ha rájössz, hogy a mentorálás csak segítés, és nem vezénylés, akkor gondold át az esetet. Vetítsünk egy másik síkra. Egy színház nem számít, mert az, hogy van-e előadott darab, az a jegyirodáktól függ. Ők döntik el, hogy melyik darabra hány jegyet adnak el, ugyanúgy, ahogy a diák önkormányzat szervezői is eldöntik, hogy mivel foglalkozzon a diák önkormányzat. Szerinted. Nincs gond, keresd tovább a szarva közt a tőgyét. „A meccs nem lefutott és a trágár hülyepicsa timmermans találkozó megmutatta, hogy ha a hülyepicsának nem is, de a szüleinek leesett, mivel kellene foglalkoznia inkább.”. Gondolod, hogy azóta a szülei kialakítottak a lakásban egy ketrecet, ahova csak az élelmet, meg a tankönyvet adják be? Te biztosan így csinálnád. A lány meg azt mondta, hogy most egy ideig a felvételire kell készülnie. Felháborító, és biztosan nem igaz, mert te máshogy tudod.

2019.02.21. 02:19:30

@apro_marosan_petergabor:

"én is nagyon jól érzem itt magam...:)"

jön a közmunkából a píz, meg a segíj se kutya mi, fidessbirka. :D téged se az eszed dögleszt meg.

Éhesló 2019.02.21. 05:41:55

@élhetetlen: hiába kombinálod, kavarod, a tények hiányoznak a kommentjeidből.
A trágár hülyepicsa maszopos ügyvédje csatát nyerhetett a Figyelő ellen egy bírónál, vagy ítélet nélkül szimpla fenyegetéssel, nem tudhatjuk, ahogy azt sem mire képes trágárka, ha nem trágárkodnia kell.
A ripost nem igazított helyre

Éhesló 2019.02.21. 05:46:53

@élhetetlen: ezért gondolom azt, hogy türelemmel várjuk ki.
A "diákparlament" mint azt a PS is bemutatta egy rossz vicc. A szokásos soros féle blöff, ahol tucatnyi leválthatatlan libbant zsizsegő senki manipulál párezer lelkes hülyét. Maszatolhatod, mentegetheted, de a tények világosan bizonyítják: magukon kívül nem képviselnek senkit a diákságból.

Éhesló 2019.02.21. 05:47:42

@Zabla Viktor: mivan seggarc, megint kibújtál a féreglikadból okádni?
Ezèrt felesleges volt!
Bújj vissza gyorsan!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.21. 08:59:40

@Éhesló:

Ha jól tudom, efféle perekben a magyar jog szerint a felperesnek (jelen esetben Blakácskának) nem kell bizonyítania az általa kifogásolt állítás hamis voltát. Ha az állítás alkalmas a felperes jó hírnevének rontására - ami ugye Blankácska esetében eléggé vicces, miféle jó hírneve lehet a mocskos szájú nőszemélynek? -, akkor a bíróság az alperes ellen ítél. Akkor is, ha amúgy igazat állított.

De egy jogász talán majd alaposabban elmagyarázza.

apro_marosan_petergabor 2019.02.21. 10:11:03

@az EU pénzek zsákolója:
Barátocskám, cigányos stílusodból - és hozzászólásod irányultságából mire következtessek?
- netán "segílyes" vagy?
Ez nem baj, próbálkozz a közmunkával is (ha nem is dől belőle a pénz), pont a hozzád hasonlóak megsegítésére, illetve a társadalom hasznos tagjai közé történő visszatérés támogatására találtuk ki, de erre azért ne alapozz életpálya modellt. X Blanka is reméljük nem áll meg az érettséginél, trágárságból kevesen tudnak megélni (Parti Nagy sem csak ebből él)- ma a libero média felkap, holnap elejt, ettől még a bankszámlád nem gyarapodik - szóval dolgozz, minél kvalifikáltabban, persze ehhez előbb egy kicsit tanulni kell, utána már hozzáláthatsz az EU pénzek zsákolásához (ez megint csak nem magától megy, a maszop-szadesz csapat 30-40% hatékonysággal tudta csak megoldani...).

2019.02.21. 16:54:37

@apro_marosan_petergabor:

nézd, a kurv@@nyád

www.youtube.com/watch?v=not7LRkgWlk

orsós, orb@n, olajos, mindegy..... egy a végeredmény

2019.02.21. 17:05:42

@apro_marosan_petergabor:

miközben a főczigány ezzel etet minket:

static.euronews.com/articles/stories/03/67/76/26/880x495_cmsv2_29ebb7a5-43ad-576c-a986-e6398a944399-3677626.jpg

az országot rajta kívül széthordja a tesóság....

www.youtube.com/watch?v=lJoL4tlUmi8

3 gyerek, 8 gyerek. migráncs? ugyan... rohad az ország. és a fidessmocskok is csak lopják.

Roan 2019.02.22. 10:17:06

@Éhesló: "Senki nem válsztotta őket meg.
Soha nem válaszották őket, mert semmifele "választás" nem volt." vs "Azt ellenben nem írtam, hogy nem volt szavazás". Ez a kettő kissé ellentmond egymásnak.

Tehát akkor leszögezhetjük, hogy volt szavazás, és megválasztották őket. Ami szerinted illegitim. Azt már leírtam: ha az OGY választás esetén lehetséges, hogy nincs küszöb, akkor egy egy ilyen választáson miért is kellene, hogy legyen? Az is törvényes, ez is törvényes, tehát legitim, ezen kár rugózni.

Az meg, hogy van egy állandó intéző bizottság, miért jelentené azt, hogy az ő akaratuk érvényesül, és nem a megválasztott képviselőké? Erre mi a bizonyíték? Van egy videód, amin éppen tollbamondanak a képviselőnek, vagy mi? Tehát ha pl. egy választott vezetőnek mondjuk ugyanaz a titkára, mint az elődjének, akkor az nálad automatikusan azt jelenti, hogy nem volt választás, hiszen a titkár ugyanaz? Szóval, amíg nincs valami kézzelfogható bizonyíték arra, hogy a bizottság, és nem a képviselők akarata érvényesül, ez csak a te feltételezésed marad.

Hungryhorse 2019.02.26. 20:46:28

@Roan: idézn csak pontosan, szépen:

Éhesló
2019.02.20. 11:52:16
@Roan: azt, hogy nem érvényes az szmsz én írtam. Menj el a honlapjukra és nézd meg magad.
Azt ellenben nem írtam, hogy nem volt szavazás, azt írtam, hogy a honlapjukról nem derül ki ki, mikor, kire szavazott, kik a "választott" képviselői ennek a "parlamentnek" és kik azok akiket a kutya nem választott meg semmire.
Erre továbbra sincs válasz, pontosabban a cikkben és az szmsz-ben is írva vagyon, hogy a kemény magot a kutya se választotta meg semmire soha:
pestisracok.hu/szavazok-es-jeloltek-nelkul-jatszik-orszagos-kepviseletet-fuggetlen-diakparlament/

"Az igazi csemege azonban a bizottságok munkája. Ezek a diákparlamentbe beválasztott diákok által felvetett problémák mentén szerveződnek meg, a bizottságok munkáját azonban már a szervezőbizottság tagjai mentorálják, ahogy ők osztják ki a feladatokat, és ők moderálják a plenáris üléseket is. Ők azok, akiket senki nem választott meg, hanem kijelentették magukról, hogy ők a szervezőbizottság. Egy kiemelt kaszt, amelynek tagjai már fiatalon begyakorolják a Soros-féle „nyílt társadalom” demokráciáját: a kivételezettek választások nélkül, folyamatosan ott vannak, kézben tartják a folyamat összes szakaszát, miközben állandóan demokráciát emlegetve hivatkoznak a megválasztott diákokra. Utóbbiak pedig nyilván örülnek, hogy egyáltalán ott lehetnek, évente kettőt konferenciázhatnak, és amíg fontosnak érezhetik magukat, valószínűleg észre sem veszik, hogy csupán ugródeszkának kellenek néhány önjelölt fiatal közéleti pályafutásához."

Az hogy, milyen kevesen szavaznak, pedig nem egyszerű hangulatkeltés, hanem annak a demokratikus legitimációnak a hiánya, ami miatt semmiféle "diákparlamentről" nem kellene hazudozniuk.
Az pedig nyilván vicc a részedről, hogy egy országgyűlési választáson az érvényességi küszöb nélküliség alacsony részvétel esetén nem jelentene legitimációs hiányt.
Azt jelentene.
Ez néhány zsizsegő sorospalánta lehet, hogy diák, de hogy nem parlament és magukon meg a 6ezernyi hívükön kívül nem képviselnek senkit az holt biztos.
Szerencsére az emberminisztérium is eszerint bánt (el) velük.
süti beállítások módosítása