Államvilág

Államvilág

Nagy Blanka a hős akit megérdemlünk, nem akire szükségünk van

2019. február 15. - Békés Gáspár

 

Korunk hősével, Nagy Blankával akar találkozni az EB alelnöke, arcát az MKKP pedig pénzre nyomta. Ez pedig sok szempontból aggasztó. Elsősorban azért, mert ezen kívül a legtöbb ember tudomása szerint nem sok mindent tett eddig. Félreértés ne essék, Blanka beszéde arányos és jogos volt, mivel ezt a hangnemet bizony a Fidesz a sajátjainál lovagkereszttel honorálja, a szólásszabadságba pedig ez belefér, egyelőre nincs felségsértési törvény. Más kérdés, hogy én ennek ellenére sem használnék, és nem is használok ilyen hangnemet. Továbbá nem tartom kiemelkedő teljesítménynek sem tartalmilag sem retorikailag. Ehhez képest már hónapok óta a teljes politikai spektrum Nagy Blankával van elfoglalva. Szélsőséges kijelentések jobban vonzzák a szélsőséges reakciókat, így nem csoda, hogy pro és kontra egymásnak esett a két tábor, a saját álláspontjának igazolására használva őt. Azonban komoly gond, hogy a politikai véleménynyilvánítás most már egyre inkább a szélsőséges reakcionizmusra épül, legyen szó Blanka beszédéről vagy a minden szempontból problémás O1G kultuszról.

http://ketfarkukutya.com/wp-content/uploads/2019/01/20190128_184352.jpg

Itt még csak nem is az a gond, hogy ezek elemei az ellenzéki konstellációnak, hanem az, hogy lényegében ennél nem is áll többől. Maga Blanka is megmondta, hogy egy ilyen rendszert csak így lehet lerombolni. Nos, ez lehet, hogy igaz, azonban kevesen teszik fel a kérdést, és még kevesebben tudják megválaszolni, hogy mi jöjjön utána. Pontosan itt bukott el a rendszerváltás is, mivel csak annyi volt a közös nevező, hogy utáljuk a komcsikat, csak aztán maradt a poroszos oktatás mely könnyen manipulálható drónokat nevel, meg pár ügynök a közéletben, ja és azért a hálapénz se tűnt el, most meg mindenki csodálkozik, hogy ugyanott tartunk. Természetesen sokkal megerőltetőbb konstruktívnak lenni, azonban a rendszer-váltás szóból eredően valami jobbat kellene a mostani helyére tenni. Ez persze nem az én találmányom, szerencsére sokan próbálkoztak az évek során pártokon vagy civil platformokon keresztül fejleszteni, legyen szó a Civil Parlamentről, a Közös Ország Mozgalomról vagy a Független Diákparlamentről. Csakhogy ezekkel az emberek töredéke foglalkozik. Ha már a diákparlamentnél tartunk, ideje közölnöm a megdöbbentő hírt: tavaly Nagy Blanka FDP képviselő volt. Tudtátok? Javaslatokat fogalmazott meg egy szakbizottság tagjaként, melyek végül egy 100 pontos javaslatcsomag részeivé váltak. Ja, hogy ez szinte senkit nem érdekelt, mert nem ’Baszd meg Balog Csomag’ néven futott. Valahogy teljesen láthatatlan volt Nagy Blanka a politikai spektrum minden szegmensének, amikor kulturált formában, konstruktív szakpolitikai javaslatokat írt egy élhetőbb oktatási rendszer érdekében. Akkor nem akart vele találkozni az EB alelnöke, ahogy egyetlen más olyan diákaktivistával, FDP-sel sem, akik Blankánál sokkal, de sokkal többet tettek már le az asztalra, és már évek óta gürcölnek (mondjuk az FDP jelenlegi válságát is mutatja, hogy nem álltak ki volt képviselőjük mellett, ahogy az MTA mellett sem, erről máskor). Tehát mégis Blankának volt igaza, így lehet csak felhívni a figyelmet problémákra. Ezek után viszont senki ne merje őt szidni, de ne is tegyen úgy, mintha a mondanivalójáért szeretné. Mert mi fiatalok erre vagyunk jók, játékbabaként megtestesítjük ki-ki vágyait, az, hogy mondanivalónk is lenne, már nem sokakat hat meg. Ez persze nem csak a fiatalokra igaz, azonban rájuk különösképp; sajnos jól látszik, hogy míg ezrek járnak tüntetni, egy civil parlamentre ötletelni jó, ha elmennek százan. Mondjuk akkor ne tessék csodálkozni, ha konstruktivitás helyett pusztítás, rendszerváltás helyett polgárháború jön. Kurvára tessék már egy kis energiát fektetni egy élhetőbb országba!   

A bejegyzés trackback címe:

https://allamvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1414629674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.02.16. 07:47:41

A jövő héten Soros valamelyik kamuszervezete kikiáltja Blankát az év emberének szerintem.

Gato666 2019.02.16. 23:45:41

3-4 hete már a városlődi kutya sem foglalkozik Blankával, és ez nagyon zavarhatta a bloggert...

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2019.02.16. 23:54:12

Hí! Békés blogger!
Pontosan a bolgár Birka szintjén mozogsz!
Lehet, hogy "álmodban két macska voltál és játsztál magaddal?"

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2019.02.16. 23:56:08

@MAXVAL bircaman közíró:
Hí! Bolgár birka!
Havasak a legelők ezért irogatsz ennyi baromságot?
Ne felejts Dimitrov elvtárs sírjára virágot vinni!

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2019.02.17. 01:01:34

@Gato666: @MAXVAL bircaman közíró:

Szegény, szegény Blankának ciszheteróként idén nincs könnyú sorsa, ráadásul nem is kizsákmányolt szexmunkás. Rajta még egy összegröndolt "Év Legbátrabb Embere" dij sem segitene.

+A kontextus röviden az, hogy a feminizmusra kapható pénzek most a travi és a szexmunka szervezetekhez mennek, és ez sok embernek nem tetszik, érthető okokból, de közben ezer szállal kapcsolódnak egymáshoz, ezek bonyolult hálózatok. Ezért is örültek, hogy akad két valaki (itt egy másik beszámoló) aki felveszi a kesztyűt, mivel ők túlságosan féltették a saját bőrüket."

Ellenzéki Tüntető 2019.02.17. 01:16:15

Brutál nagy bajban vannak ezek az európai szocik, ha Blanka kell nekik

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.17. 01:17:56

Nem kicsit jellemzi a mai ellenzéket, hogy egy buta, de legaláb trágár nőt emelt a vállára.

"Javaslatokat fogalmazott meg egy szakbizottság tagjaként"

Miféle SZAKbizottság lehetett az, amelynek tagja lehetett egy bukásra álló diák?

"Valahogy teljesen láthatatlan volt Nagy Blanka a politikai spektrum minden szegmensének, amikor kulturált formában, konstruktív szakpolitikai javaslatokat írt egy élhetőbb oktatási rendszer érdekében."

Mármint honnan véled tudni, hogy Blankácska hogyan és mennyiben járult hozzá a javaslatokhoz?

Hát így jártatok büdös lipsik. 2019.02.17. 01:33:19

Szánalmas vergődés, hogy egy félhülye diákból próbálnak nemzeti hőst csinálni. Fölleg azért röhej, mert nincs miért hősködni, végre egy jól müködő, erős, szuverén, országban élünk a külföldről irányított kamu ellenzék meg világforradalmat akar. Miközben, legfeljebb az országunkat ért külföldi támadások ellen kell védekezni.

Billy Hill 2019.02.17. 01:58:34

Nekem (is) van iszonyat mocskos szájú haverom, igaz, hogy már 60 éves, de mérnök, és nagy tapasztalattal tudna nekimenni a kormánynak. Hol jelentkezzen, ha ő is szeretne 15 perc hírnevet? Az indexes blogok nem adnak elég nyilvánosságot önmagukban. Itt is megvan a kellő emberanyag, de valahogy mégis hiányzik az a bizonyos szikra...

Che21 2019.02.17. 02:17:54

A "független" diákparlament szóvivője a szoci listán szerepel.

Ennyire "függelten".

Éhesló 2019.02.17. 07:24:26

Kik, mikor, hogyan választották meg az FDP tagjait?
Milyen szabályok alapján?

Senki nem válsztotta őket meg.
Soha nem válaszották őket, mert semmifele "választás" nem volt.
Semmiféle szabályt nem alkottak, nem tartottak be.

Igazi ballibbant blöff, egy rakás túlmozgásos hülyegyerekkel, akiket a tartóik futtatnak.

Melee 2019.02.17. 07:29:16

Orbán, a Nemzet KISZ Titkára is hasonlóan kezdte mikor visszajött Oxfordból, ahol Soros pénzén tanult.
A megjelenésére adott reakciók is hasonlóak voltak az akkori rendszertől.

Sir Galahad 2019.02.17. 07:32:54

Korábban olvastam, hogy az MSZP ügyvédje felajánlotta Blankának, hogy biztosítja a jogi védelmét. Már akkor megjegyeztem, hogy erősen meg lennék lepve, ha bárki beperelné Blankát a személyeskedő trágársága miatt, hiszen az ilyesmi bár visszataszító, de a politizálás megszokott eleme. Erre most kiderült, hogy Blankát senki sem perelte a mocskolódásért, ellenben ő pert indított Bayer Zsolt ellen, amiért csúnyán beszélt róla. És ezt nem értem. Blanka úgy gondolja, hogy ő bárkit sértegethet, őt viszont senki sem? Ha így gondolja, az általa megjelenített ellenzéknek tényleg nincs semmilyen erkölcsi alapja ahhoz, hogy a választók bizalmát kérje.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 07:40:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ugyanmar, koholt vadakat nagyon egyszerű bárkiről gyártani . Azt meg csak halkan súgom meg, hogy barkibe béke lehet kötni oly módon , hogy ne tudja a választ a kérdésre, elég csak pl egy tanár által fontosnak tartott aprobetus évszámot nem tudni , netán irodalomoran mást előtérbe helyezni az elemzesnel.

enrikokaruszo 2019.02.17. 08:01:20

valamivel csak kell foglalkozni
bár... egy áttekinthető csomag az országban tervezett változtatásokról, új, sokkal kedvezőbb irányokról....csak vicceltem, monnyonle

májnémiz nobádi 2019.02.17. 08:06:44

A történelem ismétli önmagát... Ha a kishölgy kitart ezen az úton, 1-2 évtized múlva akár még egy Fleto v. OV is lehet belőle. Királynőnk már úgy is rég volt. Amit hiányoltam: “Legközelebb hozzon magával mindenki, még egy embert!” Hajrá Magyarország!

feribácsi 2019.02.17. 08:14:35

@Che21: A "független" Tarlós István pedig a Fidesz listáján. Ennyire független. Manapság a politikában a függetlenség mást jelent, mint a hétköznapi életben, ezt tudomásul kell vennünk.

Bkkzol 2019.02.17. 08:24:14

@Huffnágel Pista: Lehet még Blankából transznemű, szexrabszolga ha így a figyelem középpontjába kerülhet. Ezzel a nem túl frenetikus belépőjével megnyert valami tuti állást egy "civil" szervezetnél amit különben a tudása révén nem.
Azt igen sajnálatosnak tartom, hogy az "ellenzék" így felkapta, reklámozta ezt a primitív műsort. Jobb lett volna ha a fellépése után valaki kimossa a száját a kislánynak a szoc-lib asszonykórusból.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2019.02.17. 08:28:30

De elvtársak! Egyedül ti mondtátok, hogy Blanka egy hős, aki megállította a diktatúrát.
Normális ember (vagyis aki zömmel a Fideszre szavaz) tisztában volt vele, hogy ez hazugság, és az ellenzékben, a DK/Jobbik koalícióban, annyi konstruktivitás van, mint egy darab kutyakakiban.

agarik 2019.02.17. 08:29:21

Haver, itt már nincs lehetőség sima rendszerváltásra. A választásokat, a teljes államigazgatást felszámolták.

Marad a puccs, a polgárháború, vagy a merénylet.

várúrfi 2019.02.17. 08:29:40

Blanka kisasszonyra - gondolom - dolgos szülei és a tanárai se büszkék.
Kivált vidéken, ahol az emberek ismerik egymást.
Szegény csaj hagyján, de az őt felkaroló Timmermans és az mszp maga a szánalom.

várúrfi 2019.02.17. 08:34:40

@agarik:
Nosza, puccsolj, merényelj, vagy háborúzz polgárilag.
Óriási pofádnál csak a fotelben a valagad nagyobb.

Roan 2019.02.17. 08:48:26

@Éhesló: "Kik, mikor, hogyan választották meg az FDP tagjait?
Milyen szabályok alapján?" - 10 másodperc guglizással megtalálod az oldalukat, ahol minden kérdésedre választ kapsz. Kellemes olvasást!

Éhesló 2019.02.17. 08:58:01

@Roan: a válaszokat leírtam.
A forrásod alapján.

Ismerem ezt a bandát.
Is.

luis5 2019.02.17. 09:02:19

Aki úgy beszél mint egy prosti ne csodálkozzon hogy akkent is vannak vele.
3 honap mulva az ellenzek hoserol azt se tudjuk ki az.

sZulamith 2019.02.17. 09:08:44

Csak tudnám, hogy mi az inditéka az egy levegővel vett, szakaszokat nem ismerő irásnak. Kíváncsibbá tett? Nem!

Nancsibacsi 2019.02.17. 09:24:26

Ezt a Blanka lányt már kb mindenki elfelejtette - most jött ez a noname blog - amiről még sose hallottam, - írt róla egy cikket, és láss csodát: index címoldal :-D Szerintem én is indítok délután egy blogot, beleírom hogy "Momentum", "O1G", "Nagy Blanka", "OV egy fasz" - ezzel meg is van a címoldal -, aztán meg rittyentek egy posztot a paradicsom palánták neveléséről :-)

rpMaus 2019.02.17. 09:26:47

Ez a poszt épp ugyanazt a naivitást és "felelőtlen szeplőtelenséget" juttatja eszembe, amelyet példának okáért - az akkorra már, de facto generikusan halálra ítélt - zsidóság még a gettókban is képes volt bemesélni magának, miszerint nem kell lázadni, biztonságban vannak, csak ki kell húzni, amíg vége . . .

Kérem szépen, lehet, hogy én egy hülye vagyok (ellenben: "Süketek maguk, tisztelt bíróság?!" 8-) ), de ebben az országban mára már NEM LEHET a józan észre apellálni.

Itt már nem lehet eredményesen és érdemben a jogi vagy más, mindenben színtisztán érvényes hivatkozásokra, indokolásokra, levezetésekre, bizonyításokra alapozni. A politikai és társadalmi életben semmiképp. (Ámde sajnálatosan lassan már a bíróságokon sem...)

Akkor ugyanis, amikor "ezek a fiúk" - a 2000-es szőlőügyhöz hasonlatosan: nem volt taggyűlés, akkor nem érdekes, mi hangzott el - [sajnálatosan] zseniális módon, de mégiscsak a köbre emelt pofátlansággal tolják el nemhogy az észérveket, de ehhez képest mindennaposan a tényeket is meghajlítják, épp mint egy Uri Geller (Muuukooodj'!), na akkor ezzel szemben LEHETETLEN érdemben az észérvekkel és a tényekkel operálni.

Mindez történik ugyanis egy olyan - nettó lezüllött - társadalmi környezetben, ahol a választásra jogosultak 28 majd 35 százalékával lehetett "kétharmadot" szerezni - ami nem más, mint "törvényesen" elkövetett választási csalás.

És egy olyan mértékben kiégett [nota bene: kiégetett] és agymosott néptömeg [egyenes akarattal elért] sunnyogása mellett, amelynél az ingerküszön már nem is látható magasságban van.

És ahol még a legelvetemültebb igazságkeresők és "liberálisok" is bezártak (már magamon is érzem!), és legyintenek lassan már mindenre, vagy egyenesen el is fordulnak a köz ügyeitől.

Szóval, kérem szépen: NEM! Nem lehet ezt a szokásos partitúra szerint, kottából halkan zümmögve előadni eztán már.

És ha polgárháború kell ahhoz, hogy ez a szerencsétlen (jelenleg és sajnálatosan: csoportszinten gyűlöletesen silány emberi állományú, már csak területét tekintve szép és szerethető) ország végre kiemelkedjen ebből a szarcsimbókokkal össze-vissza nőtt hányadéktengerből, akkor igen: folyjék a vér!

Ahogy Torgyán Papa mondaná: A patakvér, honfitársaim, a patakvér!!

Hulljon a férgese! És nem leszek álszent: ha ezen múlik, hát előreállok és engem lőjenek le legelőször!

De persze mégiscsak legelébb - ahogy annak idején a csaúékat ', még ha nem is lelőni, bár ki tudja?! - legalábbis egy kőkemény VIP börtönbe mindazokat be kell záratni, élethosszra, akik a jelenlegi rendszert fenntartják, persze a fejétől kezdve (családjával együtt) orbánékat, és a haveri, üzleti körét...
(Vagy menjenek elkölteni ezermilliárdjaikat akár Ibizára is, csak többet ne tehessék be a lábukat...)

Hogy aztán véletlenül beledöglenek-e a dologba, az már ízlés dolga, én bizton nem fogom megsiratni egyiket sem.

Sőt! Ha lepisálni nem is tudom sírjaikat (ez van, 5 éves koromtól nem tudok állva pisálni), de leköpni én is le fogom, lehet, hogy minden október 23-án, vagy március 15-én, vagy mindkétszer évente.

Feltéve, hogy nem jeltelen sírban lesznek elföldelve. Ez sem kizárható. Keményen megdolgoznak érte....

Mindenki másnak szeretettel:
'a' robi

Maus Róbert Péter s.k.
jogi asszisztens, tanácsadó
www.tele-maus.hu

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.02.17. 09:37:18

Tetszik ahogy ez a tetves, hazaáruló, magyargyűlölő, náci söpredék ráugrott a témára. Fosik a gyáva csürhe egy kislánytól.

Halibuli 2019.02.17. 09:41:58

A történelem már többször bizonyította, hogy polgárháború vagy forradalom elkerülhetetlen.

Tangooo 2019.02.17. 09:43:44

Erre mondják, hogy a fuldokló az utolsó szalmaszálban is megkapaszkodna.
N.B. ismertsége látlelet a hazai ellenzék állapotáról. LEHANGOLÓ. De volt már ilyen: a kis Puki, feketeruhás nővér ésatöbbi, akiknek már a nevére sem emlékszünk. Mind majdnem megváltottak minket.

Roan 2019.02.17. 09:44:12

@Éhesló: ők azt írják, online választás van, te azt, nincs választás. Akkor most ez hogy van?

vajdasagi 2019.02.17. 09:47:27

@Le a spammerekkel: Én is épp ezt olvastam ki a kommentekből. Ekkora érdeklődés csak azért lehet, mert be vagytok szarva, ti NER-párti kártevők. Hiszen ti ugyanazok vagytok, mint a komcsi időkben a tisztességes embereket feljelentgető házmesterek. Szánalom.

Tangooo 2019.02.17. 09:48:36

@feribácsi: Tarlós nincs a Fidesz listáján. Egyéniben indul a Fidesz támogatásával.
Kevered Gizikét a gőzekével.

antiinternáci 2019.02.17. 09:53:07

@rpMaus:

"És egy olyan mértékben kiégett [nota bene: kiégetett] és agymosott néptömeg"

Ez évek óta az első balliberális megnyilvánulás, amiben az értelem szikrája fellelhető. És pont arról szól, hogy "egy olyan mértékben kiégett [nota bene: kiégetett] és agymosott néptömeg" a ballib szavazók összessége, amely bármely terv, elképzelés nélkül lerombolna mindent. Aztán majd lesz, ami lesz...

antiinternáci 2019.02.17. 10:01:13

@vajdasagi:

Ha jól értem, azokat a bolsevistákat támogatod, akik Moszkvában, a.k.a. Brüsszel, naponta feljelentgetik Magyarországot.
És te beszélsz feljelentgető házmesterekről?
Akkor az ávó- párti feljelentgetők, Jávor, Szanyi, TASZ, meg Helsinki elvtársak micsodák?

Szánalmas.

rpMaus 2019.02.17. 10:05:06

@antiinternáci:

No, tetszik látni, épp erről beszélek. Fogja magát egy a nikkje' mögött elbúvó de facto féreg, és jó alaposan kiterjesztően (azaz érvénytelenül) értelmezve visszabokszolja az eredeti megszólalást az ő szája íze szerint. Hát Blankát idézve: akkor te is basszad magad képen, jó?! :o

Szóval erre a mentalitásra értettem, pontosan, hogy az ilyen mocskokat bizony csak a lelki/fizikai terrorral lehet lenyomni oda, ahová valóak, a szarba. Másból nem értesz, magyartakony.

Ennek ellenére megpróbálom helyre tenni a dolgokat egy félmondat erejéig: a forradalom és a "vérontás" nem feltétlenül jár pusztulással, a kiirtott területen új és szép dolgok tudnak nőni, szemben azzal, ami most van: a benőtt lábkörömhöz hasonlatos gombás ország csak feszül, feszeng, és ha ebben a formájában tör ki (keletre?!), az gennyes, akár halálos fertőzést fog jelenteni.

És már most kikötöm, hogy nem fogadom el érvényesnek az itt olvasható "fertőzés" és "genny" szóra hivatkozva a zsidóság vagy liberálisok vagy bármely csoport elleni elleni újabb náci karlendítéseket...

Na, csá!

ref.:
"És egy olyan mértékben kiégett [nota bene: kiégetett] és agymosott néptömeg"
Ez évek óta az első balliberális megnyilvánulás, amiben az értelem szikrája fellelhető. És pont arról szól, hogy "egy olyan mértékben kiégett [nota bene: kiégetett] és agymosott néptömeg" a ballib szavazók összessége, amely bármely terv, elképzelés nélkül lerombolna mindent. Aztán majd lesz, ami lesz...

Pop40 2019.02.17. 10:08:05

@Hát így jártatok büdös lipsik.:

"végre egy jól müködő, erős, szuverén, országban élünk "

Akkor menj haza Magyarországra, te majom.
Aztán majd nem beszélsz hülyeségeket.

Pop40 2019.02.17. 10:12:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Nem kicsit jellemzi a mai ellenzéket, hogy egy buta, de legaláb trágár nőt emelt a vállára. "

Nézd el nekik, nem mindenkinek jutnak olyan szellemóriások, mint Kósa, meg Rezsiszilárd.

Nem ismerem a csajszit, de abból, amit mondott, már helyből több esze van, mint másfélmillió majomnak az országban, akik egy nonstop hazudozó, tolvaj cigányban látják a messiást.

rpMaus 2019.02.17. 10:16:29

@antiinternáci:

Nos, a hiba a levezetéssel a legelején kezdődik: Magyarország NEM (nem feltétlenül) egyenlő a Magyarországon élőkkel (hanem ezzel szemben egy jogi szereplő) ÉS orbán viktor és üzletfelei, rokonsága és barátai (párttársai sem, beleértve a törvényhozást a "kétharmaddal") NEM egyenlőek sem Magyarországgal, sem nem egyenlő a Magyarországon élőkkel.
Az, ha a K-orrmány és a P-ártunk NEM a Magyarországon élők (összességének) érdekeit képviseli, az ha egy orbán viktor, és üzletfelei, rokonsága és barátai (párttársai is, beleértve a törvényhozást a "kétharmaddal") NEM a Magyarországon élők (összességének) érdekeit képviseli, az, ha a K-orrmány és a P-ártunk, ha egy orbán viktor, és üzletfelei, rokonsága és barátai (párttársai is, beleértve a törvényhozást a "kétharmaddal") bizonyíthatóan bűnszervezeteket lepipálva hazudoznak milliárdos "kampányokban", az a valóságban nem Magyarországot minősíti és az nem a Magyarországon élőket (ezek összességét) minősíti, hanem elsősorban is orbán viktort, üzletfeleivel, rokonságával és barátaival (párttársaival is, beleértve a törvényhozást a "kétharmaddal").

Tehát nem, nem Magyarországot "jelentik fel", hanem azokat "jelentik fel", akik visszaélve túlhatalmukkal, épp Magyarországot, beleértve a Magyarországon élőket (és ezek összességét) károsítják meg, vezetik félre és akiknek és amelynek ezek ártanak.

Pont.

ref.:
Ha jól értem, azokat a bolsevistákat támogatod, akik Moszkvában, a.k.a. Brüsszel, naponta feljelentgetik Magyarországot.
És te beszélsz feljelentgető házmesterekről?
Akkor az ávó- párti feljelentgetők, Jávor, Szanyi, TASZ, meg Helsinki elvtársak micsodák?
Szánalmas.

Pop40 2019.02.17. 10:17:48

@Che21:

Ja. Ugyanilyen paraméterekkel Mo-n csak ÁSz-elnök, közt elnök, főbíró, legfőbb ügyész, stb lehet valaki.
Ők bezzeg nagyonfüggetlenek, ugye, elvtárs?

Dzseem 2019.02.17. 10:25:26

@Nancsibacsi: tedd így .. frankó életed lesz :-DDD

Dzseem 2019.02.17. 10:26:32

@Pop40: tökéletes megfogalmazás. Minden szó és betű!

antiinternáci 2019.02.17. 10:28:41

@rpMaus:

Ezt a taknyot anyádnak írtad, suttyó?
Semmit nem értesz, aztán próbálod osztani itt az észt, pedig neked sincs?

enrikokaruszo 2019.02.17. 10:28:55

@Nancsibacsi: javaslom a helyre vetést. egy gonddal kevesebb...ugyan az elszórt magokból később kel ki a növény, de. mivel nincs átültetési visszaesés, május végére utoléri a nagy munkával dédelgetett palántákat...na, végre értelmes dolgokról beszélünk:)

Dzseem 2019.02.17. 10:29:18

@Tangooo: Gizikét gőzekével itt kb annyira van keverve, mintha a sajtos tejfölös lángosra előbb a tejfölt kened és rászórod a sajtot vagy a sajtot szórod először és arra kened a tejfölt. Második esetben tiszta cucc lesz amivel kened. A lángos és az it szempontjából viszont tök mindegy.

Pop40 2019.02.17. 10:31:16

@antiinternáci:

"Ha jól értem, azokat a bolsevistákat támogatod, akik Moszkvában, a.k.a. Brüsszel, naponta feljelentgetik Magyarországot."

A tolvaj cigány gazdádra, meg a maffiájára gondolsz, ostoba bolsi?
Azokat te támogatod.

24.hu/fn/gazdasag/2006/10/25/orban_elzarna_unios_penzeket/amp/

Pop40 2019.02.17. 10:41:32

@Dzseem:

Köszi.
Ezekkel a hazudozó szerencsétlen idiótákkal sajnos csak így lehet.
Különben lehazudják a csillagot is az égről.

Bár bevallom, én a magam részéről nagyon élvezem, hogy a komplett maffia, meg a debil birkasereg hogy beszart egy 18 éves csajtól. :-)))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.17. 10:55:10

@tildy[UK]:

Blankácska már azelőtt bukásra állt, hogy politikailag exponálta volna magát. Tehát nem igazán hihető, hogy az iskolájának összes tanára előre látta, mit fog tenni, ezért megelőző csapást mértek rá a rossz osztályzatokkal.

Na meg a majdnem 100 óra igazolatlan hiányzást is biztos a tanárok csalták össze neki.

Pop40 2019.02.17. 11:01:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Blankácska" nem bukott meg semmiből - ellentétben pl Bayerke elvtárssal.

Btw, hányas tanulónak kell lennie valakinek, hogy szóvá tehessen egy maffiaállamot? Négyessel már oké, vagy csak színkitűnő játszik?

midnightcoder2 2019.02.17. 11:03:14

"Pontosan itt bukott el a rendszerváltás is, mivel csak annyi volt a közös nevező, hogy utáljuk a komcsikat, csak aztán maradt a poroszos oktatás mely könnyen manipulálható drónokat nevel, meg pár ügynök a közéletben, ja és azért a hálapénz se tűnt el, most meg mindenki csodálkozik, hogy ugyanott tartunk."

Sajnos nem maradt a poroszos kádári oktatás - színvonalas oktátási rendszerünk utoljára Kádár idején volt. Az egészségügy pedig marad ugyanaz a szocialista nagyvállalat ami Kádárék idején volt, mitõl mûködne most másképp ?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.17. 11:05:07

@Le a spammerekkel:

"Fosik a gyáva csürhe egy kislánytól."

Így igaz, Áder úgy befosott tőle, hogy meg sem mert mukkanni, amikor a nemzet Jeanne d'Arcja lebajszosfaszozta.

@vajdasagi:

"ti ugyanazok vagytok, mint a komcsi időkben a tisztességes embereket feljelentgető házmesterek."

Most ugye a Bayer Zsoltot feljelentő Blankácskára gondolsz? :D Szörnyen frusztrált lehetett, hogy Áder nem jelentette fel, pedig nagyon remélte.

midnightcoder2 2019.02.17. 11:06:48

@rpMaus: Nos, ha te hajlandó vagy feláldozni a saját és a szeretteid életét azért, hogy utána 4 éven át másik csapat lopjon, hajrá!

LebensraumamOsten 2019.02.17. 11:07:31

@MAXVAL bircaman közíró: Hogy áll a cigányszaporító orbánprogram? Lesz sok kis dzsipó aki a vajdát megpróbálja újraszavazni?

fillérbaszó vadász 2019.02.17. 11:09:24

@wmiki: "Normális ember (vagyis aki zömmel a Fideszre szavaz)"

Tessék, nézzél "normális embereket":
www.youtube.com/watch?v=omG7wj4u6K4

fillérbaszó vadász 2019.02.17. 11:09:24

@wmiki: "Normális ember (vagyis aki zömmel a Fideszre szavaz)"

Tessék, nézzél "normális embereket":
www.youtube.com/watch?v=omG7wj4u6K4

Dzseem 2019.02.17. 11:10:18

@Pop40: így igaz és így is kell. Őszintén megmondom, hogy korábban nem voltam egy komment huszár. Főképp nem politikai témákban. De ha csak 1 emberrel több áll szemben a mai hatalommal és ezzel a tudatosan kitalált egyoldalú együttműködéssel, akkor már megérte. Ezek az emberek és a Fidesz hívők egy beszűkült világban élnek, beszűkült gondolkodással. Minden, amit ismernek és amiben bíznak az jöhet bármilyen mennyiségben. Ami azonban idegen elem vagy nem illik bele ebbe a szűk térbe, attól egyszerűen - nem is félnek - talán jobb szó a felkapják a vizet. De egyáltalán és önmagában az, hogy ok maguk többet FOGLALKOZNAK ezzel .. az önmagáért beszél. Egyszerű pszichológia. Úgyhogy hajrá! Jaja osztani kell őket és ahol lehet ellenállni! :-D .. jókedvűen!

Éhesló 2019.02.17. 11:10:19

@Roan: tőlem kérdezed?
Olvasd el az alapszabályukat.
Ja.
Bocsi.
Olyan nincs.

midnightcoder2 2019.02.17. 11:20:53

@Dzseem: A balfékek valóságában a FIDESZ szavazó egy nyáladzó idióta, aki naponta leborul Orbán fényképe elé imádkozni. A valóság viszont ezzel szemben az, hogy a legtöbben azért választják Orbánt, mert õ a legkisebb rossz. Fletóék a legutóbbi két ciklusban elkúrták, nem kicsit de nagyon, ekkor elõztek be minket a szlovákok, ekkor kerültünk be a Visegrádi négyek közül legalulra. Ehhez nem kell semmilyen agitprop, elég ha megnézed Pl. a GDP adatokat a google public data explorerében (www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_) mondjuk 2002 és 2018 között.
És persze az ellenzék azóta sem igazán azt bizonyította, hogy annyira kormányképes lenne.

Pop40 2019.02.17. 11:32:49

@midnightcoder2:

" A valóság viszont ezzel szemben az, hogy a legtöbben azért választják Orbánt, mert õ a legkisebb rossz."

Sokszoros tévedés.
1, Messze nem a legtöbben választják a Gecit, meg a bandáját. Még akkor sem, ha az ellenzék szétforgácsolt, a Geci meg kompletten elcsalja a választást.
2, Messze nem ő a kisebbik rossz. Mindössze a hülye fideszes HISZI, hogy a Geci a kisebbik rossz.
Ezért is hülye fideszes.

A Gecinek abban kétségkívül hatalmas mázlija van, hogy megnyerte a történelem legnagyobb konjunktúráját, világszerte zéró kamatszinttel, inflával. Másfelől a hülye eu egyrészt 3 éve elbaszta a migránskérdést, másrészt meg számolatlanul dönti a lóvét a Geci maffiaállamába. (Ami eus lóvé nélkül kb 2 perc alatt bukna meg.)

Mindezeket a hatásokat felerősíti a mindenhonnan harsogó fideszes propaganda, és a 30-as IQ-s átlag fideszes szavazóban kialakul az a nézet, hogy hű, mennyivel jobb a Geci, mint bárki más.
Közben meg a francokat. Oktatás, eü romokban, a fiatalok menekülnek külföldre, az ország meg gőzerővel megy a szakadékba. De legalább a stadionellátottság megvan, lesz minek szétesni a Geci bukása után. (Mert hogy pl Felcsúton a stadion addig áll, míg a Geci él, az nyilván borítékolható.)

Kb ennyi a "jobbanteljesít".

antiinternáci 2019.02.17. 11:35:33

@Pop40:

Ember, te egy napon akarod említeni a két dolgot?
Az neked ugyanaz, amikor 2006-ban Orbán harcolt a szadeszmp ellen és mostanit, amikor a bolsevisták akcióznak Magyarország visszaszerzéséért????
Azt a hazudozó és gyűlölködő szadeszmp-t akarják újra a nyakunkra ültetni, amelyik a Gyurcsány-dúlással tönkretette az országot. Ébredj már fel, Rózsacsipte!

n3spr3ss0 2019.02.17. 11:40:02

Az O1G nem kultusz. TÉNY.

n3spr3ss0 2019.02.17. 11:41:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: 10.55.10
Közöd? Azt nem akarod a szemére vetni, hány tampont használ? olyan kretén vagy, mint a pártod.

Pop40 2019.02.17. 11:45:34

@antiinternáci:

Dehogy akarom egy lapon említeni.
Fletóék -bár balfaszok voltak - nem loptak el ezermilliárdokat, (csak most, csak azon bukott Mo 13 milliárdot, hogy a Geci saját lábra állította a Nemzet Vejét) Fletó nem szállta meg a független intézményeket, nem a haverjait nevezte ki Ász-elnöknek, mnb-elnöknek, közt elnöknek, legfőbb ügyésznek, főbírónak ... (kb mindennek...), a sameszai nem bírságolták százmilliókkal az akkori ellenzék fideszt, ha csúnyát mondott az akkori kormányra, Fletóék nem szállták meg a komplett médiát, hírhamisító propagandagyárrá alakítva, nem alakítgatták saját szájuk szerint a törvényeket, kaszáltak el bűnöző kopaszokkal minden ellenzéki népszavazási kezdeményezést, stb stb sorolhatnám holnapig.

Szóval dehogy akarom egy lapon említeni a két dolgot. A Gecivel, meg a hazaáruló maffiájával egy lapon talán Rákosi említhető, nem a balfasz szocik.

Kocsobur Ekese 2019.02.17. 11:48:10

"Nagy Blanka a hős akit megérdemlünk, nem akire szükségünk van"

De. Pontosan rá van szükségetek. Ahogy néhány évvel korábban a hasonszőrű bácsfi dianára is szükségetek volt.

2019.02.17. 11:48:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Nem kicsit jellemzi a mai ellenzéket, hogy egy buta, de legaláb trágár nőt emelt a vállára."

Nem kicsit jellemzi a mai autoriter/fasisztoid/jobboldali hívőket, hogy egy buta, de legalább trágár faszkalapot emelt a vállára. (Bayer Zsótika ugye.)

Már megint helybe jöttél a lófaszért.

várúrfi 2019.02.17. 11:51:03

@Pop40:
Látom, neked, dékásnak a "geci"a hívószavad.
Akkor hát annak nevezlek.
Csápolj Furcsánynak, Karácsonynak, akárki idiótának.
Közben nézesd meg magad állatorvosoddal, gyógyszerészeddel.

Visceroid 2019.02.17. 11:53:30

"Ne tessék csodálkozni, ha konstruktivitás helyett pusztítás, rendszerváltás helyett polgárháború jön."

He? Ennyire nem megy már a nem megy?

Pop40 2019.02.17. 11:54:38

@Dzseem:

Kommemthuszár én se voltam soha, nagyjából azért kezdtem kommentelni, mert idegesített, hogy minden blog alatt csak a pártközpontból kirendelt fideszes bérkommentelők hazudozásait olvasni.
Azóta, ha időm engedi, és kedvem van, kommentelek, ha nem, nem.
Engem személy szerint szerencsére maximum áttételesen érint a Geci meg a maffiája országpusztítása, de úgy vagyok vele, hogy ennyit akkor is megtehetek ezért a jobb sorsra érdemes országért, ha engem nem közvetve érint a dolog.

2019.02.17. 12:00:04

@Hát így jártatok büdös lipsik.:

"végre egy jól müködő, erős, szuverén"

az összes kurv@@nyád.... egy antidemokratikus tolvaj szar országban, vergődünk. O1G

Pop40 2019.02.17. 12:00:14

@várúrfi:

1, Nem vagyok dékás. Ha mindenki dékás lenne, akinek nem tetszik a tolvaj Geci gazdád, meg a maffiája, ma 99%-kal Fletó lenne kormányon.

2, a "Geci" elnevezést illetően Simicskánál reklamálj. Tudom, a magadfajta majmok agyi kapacitása igencsak véges, ezért segítek: ő a gazdád koleszos szobatársa, akivel bő 25 éven át tandemben lopták szét az országot, és akinek a nevétől 5 éve még a szar is vigyázzban állt benned.

Szívesen.

feribácsi 2019.02.17. 12:12:53

@Tangooo: "2006 októberétől a Fővárosi Közgyűlés tagja és ott a Fidesz-frakció vezetője, valamint a fővárosi Fidesz-KNDP frakciószövetség elnöke." "A 2010-es országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP budapesti területi listájáról nyert mandátumot, az október 3-ai önkormányzati választáson pedig a Fidesz és a KDNP jelöltjeként Budapest főpolgármesterévé választották." (Wkipédia - Tarlós István) Lehet, hogy mégsem?

Pop40 2019.02.17. 12:14:41

@Borondot jol pakoljatok be lippsik:

Maximum abban a dimenzióban, amelyikben te, meg a fajtád agysebész.

várúrfi 2019.02.17. 12:15:12

@Pop40:
Vitatkozz Simicskával, Nagy Blankával, akivel akarsz.
A "geci" kifejezés épp illik hozzád.
Mindegy, kitől vetted át, téged minősít.
Na, kabbe a.... vasárnapi húslevest.

Éhesló 2019.02.17. 12:16:26

@hidroponi: wikiforrás??
Ez komoly?
Nem vagy olyan vicces, mint amilyen trágár seggarc.

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2019.02.17. 12:18:46

1. libbantaknak nincs bocsanat

2. hajra magyarok

Spiritmonger 2019.02.17. 12:21:29

@rpMaus: faszoknak szopója, mit ripacskodsz itt polgárháborúval?
Súlyos sérültet, komolyan vérző embert, halottat nem láttál még közelről, ne járjon a pofád!
Volt szerencsém hozzá, hidd el, nem akarod magad körül látni, érezni, mi is ez.
Neked is figyelmedbe ajánlom Tóta W. örökbecsű sorait:

"Fogsz kapni egy szép nagy szavazólapot. Megkeresed rajta a gazdit - Isten ajándékát -, beikszeled, és húzol haza. Szépen kivárod a végeredményt, aztán vagy csóválod a farkad boldogan, hogy mégis tiéd a gondnoki állás a székházban, vagy tudomásul veszed, hogy bukta. Utána még ki lehet menni az utcára örvendeni vagy búslakodni, újabb síkidomokat alakítani, egy kis dombra lecsücsülni"

haXXXor 2019.02.17. 12:22:55

Korunk hoseig olvastam. Koszi a posztot azert...

midnightcoder2 2019.02.17. 12:24:28

@Pop40: 1. A választáson messze a legtöbb szavazatot Orbánék szerezték. Az egész ellenzék kompletten szerzett vagy fél százalékkal többet, de ez egy rakás kisebb-nagyobb pártból áll, amik egymást jobban utálják mint Orbánékat. így az induló pártok közül bizony Orbánék szerezték a legtöbb szavazatot. Mert hogy olyan párt, hogy "az ellenzék" a világon nincs.
2. Mondod te. A számok viszont mást mutatnak.

"A Gecinek abban kétségkívül hatalmas mázlija van, hogy megnyerte a történelem legnagyobb konjunktúráját, világszerte zéró kamatszinttel, inflával."

Ja. Másfelõl Fletóék elsõ ciklusa idején sem voltak rosszak a körülmények, a problémák 2008-ban kezdõdtek, de mi már 2007-ben hibahatár körüli GDP növekedést produkáltunk, jóval a válság elõtt.

Ami alapján meg lehet ítélni a kormányzást, az a térség országai helyzetének az alakulása. Ott pedig azt láthatod, hogy Fletóék idején Pl. a szlovákok úgy húztak el mellettünk mint a forma1-es versenykocsi a trágyásszekér mellett, míg most kb. ugyanúgy mozgunk mint a többi ország, csak alacsonyabb bázisról. De ezt az alacsonyabb bázist bizony a szocik alatt hoztuk össze. 2002-ben a szlovákok még a gazdasági témájú viccek tárgya voltak, a románokhoz hasonlóan, 2010-re pedig nekik volt eurójuk, nekünk meg még céldátumunk sem annyira szarok voltak a mutatóink. Na, ezt a kormányt nem akarja még egyszer viszontlátni a nép.

Pop40 2019.02.17. 12:24:40

@várúrfi:

Nem vitatkozom, csak használom.
Gyk, nem rám mondta. Hanem tudod, kire? Segítsek?

Ha a tolvaj zsebnérót már a legközelebbi haverjai is így becézik, nekem tán máshogy kéne hívnom?

Szívesen hívnám sittesnek, őt, meg a bandáját, csak sajnos ezzel meg kell várni a maffiaállam bukását.

antiinternáci 2019.02.17. 12:26:59

@Pop40:

Ezek nagyrészt emlékezetkiesésedet ábrázolják (pl. autópályák háromszoros áron, Strabag Demokraták, metró, stb...) illetve bolsevista rágalmak, kisebb részben pedig piszlicsáré dolgok, még ha van is igazságtartalmuk.
Te tényleg olyan ostoba vagy, hogy ilyenek miatt képes lennél visszahozni a förtelmes szadeszmp-t? Akik nem csak loptak, korruptak voltak, de ugyanakkor olyan buták voltak, hogy a fekete lyuk hozzájuk képest ragyogó fényességnek tűnik.
De még ha tényleg ilyen hülye vagy is, az én nyakamra akkor se akard őket rányomni, hogy megint tönkretegyék az országot.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 12:38:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: tán ott tanítasz? Vagy ott élsz felélegyházán, hogy ennyire biztosra tudod ?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 12:41:55

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: fogalmad sincs a liberális a szó jelentéséről az már messziről látszik .

gébics · http://www.geebics.blog.hu 2019.02.17. 12:42:04

@MAXVAL bircaman közíró: Nagy Blanka nem Soros, hanem Orbán és Bayer Zóti terméke.Amúgy pedig Napóleon rendőrminisztere, Fouche mondta: "A farkasokkal üvölteni kell."

ulpius66 2019.02.17. 12:44:24

Teljesen igazuk van a ballibsiknek, amikor ezerrel üvöltik, hogy SZAR MAGYARORSZÁGON AZ OKTATÁS!!!!

HÁT PERSZE, HOGY SZAR, AMIKOR ILYEN BLANKÁCSKÁKAT TERMEL KI!

TRÁGÁRKODNI, KÁROMKODNI MÁR TUD!

GONDOLOM ERRE A SZÜLEI ÉS GIMNÁZIUMI TANÁRAI NEVELTÉK!

Ha, azt mondom egy szinten van a Bayer Zsótival, akkor nem túlzok.......

Egyebekben hová jelentkezett ez a Blankácska?

Gondolom a CEU-ra, valamilyen gender-szakra.... az esze megvan hozzá!
(meg persze a ballibsi hátszél a felvételéhez.....)

Kaszáspók 2019.02.17. 12:44:31

Az ott nem a miss Röfi?

TSandor Toth 2019.02.17. 12:45:15

Béke nobel díjat a hülye picsának! Na mert ahogy beszélt úgy csak útszéli ribancok beszélnek.

ulpius66 2019.02.17. 12:45:34

@tildy[UK]:

Te mért véded a Blankácskát? Rokonod?????
(már eszmeileg????)

Pop40 2019.02.17. 12:46:07

@midnightcoder2:

1, Hogy mit szereztek Vityáék az akadályoztatott londoni szavazókkal, a velük ellentétben levélben, ellenőrizetlenül szavaztatott külhoniakkal, a határ menti 20 m2-es putriba százasával bejelentett fantomszavazókkal, a "kreatívan" fideszhez könyvelt ellenzéki szavazókkal, a senki által nem ismert választási szerverrel, ami leállt három órára, aztán hupsz, a fidesznek kétharmada lett, a fideszes választási bizottságokkal, stb stb inkább ne firtassuk. Nagyjából azt, amit 47-ben, a kékcédulás választásokon a komcsik.
2, Ja. A számok mást mutatnak. Azt, amit írtam, a balfasz eu pénzdömpingjét, a német autógyárakat, meg a világgazdasági konjunktúrát, zéró kamatszintet, és inflát.
Ha mindezt kiveszem a képletből, ott áll a Geci meg a maffiája egy füstölgő gödörben.

Fletóék meg balfaszok voltak, de sose volt kétharmaduk 9 évig. Ellenben voltak fideszes tégláik, pl Járai, aki mnb-elnökként egekbe emelte a kamatokat, megdrágítva ezzel az adósságfinanszírozást, 2006-tól fideszes önkormányzatok, akik nyakra-főre adósodtak el, stb stb.
Ja, meg volt egy fidesz, aki ellenzékként ott gáncsolt el mindent, ahol tudott, mert a szocik nem a haverjukat rakták meg Ász-elnöknek, aki minden ellenzéki megszólalás után rájuk vert volna pár száz milla bírságot. Ja, meg nem lehetetlenítettek el köztörvényes kopaszokkal pl a vizitdíjas népszavazást.

Most, ehhez képest 9 éve teljhatalommal kúrmányoz a fideszmaffia, és nem vagyunk sehol se. Egyetlen egy jövőbe mutató kezdeményezést nem tudsz mondani, amit a Geci meg a bandája csinálna. Oktatás? Tudományok? Digitalizáció? Eü? Nagy lófaszt, minek az. Mo attól teljesít jobban, hogy szép színes plakátokra kiírjuk, meg nonstop sorosozunk.

Aztán csodálkozunk, hogy hosszú tömött sorokban húz el mindenki. Sőt, eladjuk, mint sikert, hogy emelkednek a bérek, meg nincs munkanélküliség. Ja, hogy azért, mert lassan a hülye fideszes nyuggert kivéve nincs ember az országban? Az nem érdekes. :-)

2002-ig Szlovákiában Meciar meg a bandája tombolt, Kb a helyi Orbán, naná, hogy nagyot fejlődtek a bukása után. Ehhez nem hinném, h bármi köze lenne a szociknak.
Ma, 9 év teljhatalmú fideszkúrmány után mi a céldátum az euróra?

antiinternáci 2019.02.17. 12:46:14

@Pop40:

"abban kétségkívül hatalmas mázlija van, hogy megnyerte a történelem legnagyobb konjunktúráját,"

Már megint hazudsz, Feri?

1. Semmiféle mázlija sem volt, hiszen az EU görögök mellett legrosszabb helyzetben lévő államát vette át a Gyurcsány-dúlás után.
2. A 2008 előtti konjunktúra erősebb volt a jelenleginél, a szadeszmp mégis csődbe tudta juttatni az országot. Akkor világszerte boom volt, 2010 után viszont a nyugati EU tagok nagy része gyenge teljesítményt nyújt. Márpedig a mi számunkra az EU konjunktúra helyzete sokkal fontosabb, mint a globális.
3. Magyarországot a Gyurcsány-dúlás már 2007-re padlóra vitte.
4. Magyarország gazdasági kilábalását minden létező eszközzel akadályozták az internácik, a szadeszmp 10% hiánnyal is sztár volt, Orbánt 5%-kal és cselekvési tervvel, rövid idő alatt megszilárdított költségvetéssel is leminősítették, stb...

De minek is soroljam neked, vagy meg sem érted, vagy a megbízatásod a bolsimosdatásra szól...

ulpius66 2019.02.17. 12:46:42

@TSandor Toth:

Megnyugtatlak!

Azért beszél úgy, mint egy útszéli ribanc, mert egy útszéli ribanc!

Dzseem 2019.02.17. 12:46:52

@ulpius66: Olvasd vissza amit írtál .. 2 x .. ez minek a terméke? Minek a stílusa? Minek a lenyomata? A magad szavainak minőségével foglalkozz .. vagy méginkabb törődj .. mindenki jobbban jár. Legfőbbképp Te magad.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 12:48:41

@ulpius66: igen, mondhatjuk úgy is. Bár a trágársággal nem értek egyet , lehet ezt szofisztikáltabban is csinálni. Senki nem hozott bizonyítékot arról, hogy tényleg bukásra all, tényleg hiányzott , addig meg megilleti az ártatlanság vélelme.

Dzseem 2019.02.17. 12:48:41

@TSandor Toth: .. picit felhúztad magad nem? Akkor célt ért az egész. Level 1 :-D

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2019.02.17. 12:50:01

@Pop40: Hiaba nyigsz, itt a tavasz s az ujabb lippsi taknyon csuszas az ujabb valasztason.

ulpius66 2019.02.17. 12:50:11

Gondolom a ballibsiket akkor az sem zavarja, ha a Göncz-tatáról úgy beszélek, hogy egy görény-Göncz!

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2019.02.17. 12:51:20

@tildy[UK]: tokmind1

a tobbi lippsi tehetseg koze faszan beillik

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 12:52:15

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: ha a lippsi neked nem a liberális, akkor definiáld már kérlek

ulpius66 2019.02.17. 12:52:39

@tildy[UK]:

kedves Tilda!

Akkor most mi fér bele a liberális értékrendedbe?

Az O1G és a "bajszos szar" Magyarország miniszterelnökéről, és köztársasági elnökéről, az rendben????

Pop40 2019.02.17. 12:52:58

@antiinternáci:

Elvtárs, neked a sikeres ország jellemzői a kulföldre húzó milliónyi fiatal, a szétkúrt oktatás és eü, a minden sarkon egy stadion, az ezermilliárdokat ellopó fideszes oligarchák, és a minden független intézményt megszálló állammaffia.

Nekem meg ennek az ellenkezője. Szerencsére nem vagyunk egyformák.

Ja, akkoriban autópálya épült háromszoros áron, most stadion, meg nem működő világítás tízszeres áron. Tényleg, mennyivel jobb az utóbbi. :D

Pop40 2019.02.17. 12:54:29

@ulpius66:

Az valóban nincs rendben.

Sittesnek, vagy "vádlott"-nak kellene őket hívni.
Sajnos amíg Polt az ügyész a maffiaállamban, addig marad az o1g, meg a bajszos szar.

ulpius66 2019.02.17. 12:55:07

Tilda!

Mért zavarja a liberális értékrendedet, ha egy kormánypárti újságíró leírja egy bukásra álló, útszéli ribancról, hogy "egy bukásra álló útszéli ribanc"?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.17. 12:55:22

@ulpius66:

"a Göncz-tatáról úgy beszélek, hogy egy görény-Göncz!"

Nem patkánynak nevezték azt a besúgót?

Pop40 2019.02.17. 12:56:08

@Borondot jol pakoljatok be lippsik:

Azt is olyan flottul csaljátok el, mint legutóbb?
Igaz, rutinotok már van benne. :-)

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2019.02.17. 12:56:56

@tildy[UK]: minek, a valasztok tavasszal is tudtak, ki a lippsi

neked? definialjam? nincs szuksegem a szavazatodra

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 12:58:06

@ulpius66: csak a magyar nyelv mossa össze ennyire a baloldalt a libsikkel, akik leginkább többnyire inkább középen állnak . Még a magyar liberálisokat sem lehet teljesen balra sorolni , nagyon sokan vagyunk demokrata ill kisse jobboldali beállítottságú liberálisok ( nem összemossandó a liberális konzervativizmussal vagy a konzervatív liberalizmussal)

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2019.02.17. 12:58:49

@Pop40: jo fejek ezek a gyurcsanyek, szerintuk minden valasztast elcsal Zorban, de azert reszt vesznek rajta mintha muszaj lenne...:)

kiertiezt

2019.02.17. 12:59:08

@ulpius66:

"kormánypárti újságíró "

mitől kormánypárti egy újságíró?

mert leírja az igazságot melyben hisz is, vagy leírja amit elvárnak tőle egy valag pénzért, az anyját és becsületét is eladva?

van még olyan nyomtatott sajtó, média, ami nem a csuti gecié?

ulpius66 2019.02.17. 12:59:58

@tildy[UK]:

kedves Tilda!

Tik liberálisok, kb annyira vagytok "demokraták", mint anno a Német DEmokratikus Köztársaság volt demokrata!

Pop40 2019.02.17. 13:02:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nevez a fideszes söpredék összevissza kb mindenkit, akiknek közös jellemzőjük, hogy kisujjuk alatt a kosz is többet ér, mint a komplett fideszes szarkupac együttvéve. Lásd Bálint gazda esete a söpredékkel pár napja.
A szelídebb jellemű öregeket különösen szeretik megtalálni, nemhiába, családbarát, keresztény kúrmány meg szavazótábor ez, a vak is lássa'.

Pár év múlva ugyanolyan dicsőség lesz ez az illetőnek, mint a rendszerváltás után volt az, ha anno a munkásőrök köpködtek valakire.

TSandor Toth 2019.02.17. 13:05:27

@ulpius66: nem tód' mit kér egy csumidára?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 13:06:28

@ulpius66: nem vagyok Tilda. Vagy hívhatnák én is ulpikanak ? Szóval ha már nevemen neveznél próbálkozz mással . Hadd ne definiáljam ki a ribanc. És hogy miért zavar? Többek közt mert nem egy magát kihívóan pénzért szexuális aktusra kellető nő, egyrészt.

ulpius66 2019.02.17. 13:07:23

Kedves Tilda!

Tik LIBERÁLIS DEMOKRATÁK építettétek fel a világtörténelem eddigi legnagyobb DIKTATÚRÁJÁT!

MINDENT, DE MINDENT, DE MINDENT A "LIBERÁLIS DEMOKRATÁK" URALNAK!

A POLITIKÁT, A KORMÁNYT, A BÍRÓSÁGOKAT, AZ ÜGYÉSZSÉGET, A GAZDASÁGOT, A MÉDIUMOKAT, STB!!!!!

AKI PEDIG ENNEK A KŐKEMÉNY DIKTATÚRÁNAK ELLENT MER SZEGÜLNI, AZT AZONNAL LIKVIDÁLJÁTOK, HOGY FASISZTA, NÁCI, NYILAS.........

Na, kérem szépen néhányan szóvá merték tenni Trump, Putyin, Kacsinszky, Orbán, Erdogán, stb... hogy talán nem kérnénk ebből a liberális demokrata diktatúrából, akkor máris neki esett az egész ballibsi háttérhatalom, hogy ezek fasiszta-nácik.......

Pedig, mint említette a liberális demokraták valósították meg a világtörténelem legnagyobb hatalomkoncentrációját!

Kedves Tilda!

Nyald tovább a "liberális demokratáid" seggét!!!

Ha nem nagy baj, mi ebből nem kérnénk......

MEDVE1978 2019.02.17. 13:07:39

Erről a Nagy Blanka féle beszédről mindig Loppert Dániel jut eszembe. Emlékszem, hogy anno a kis hülyegyerek berobbant a köztudatba azzal, hogy hazaárulózta Medgyessyt. Akkor a jobboldali sajtó és a FIDEX rajongók sorozatos hurrá hurrázással ünnepelték, mint az ifjúság érces hangját. Mindig ellenszenvesnek találtam az egészet, pedig a srác megcsinálta vele a karrierjét. Rögtön ezután FIDESZ tag, Rogán személyi titkára, NIF kommunikáció osztályvezető és tavalytól MÁV kommunikációs igazgató...

Nálam ugyanaz a kategória a két gyerek, node érthető, hogy az egyébként udvariasan, úriember módjára író Bayer Zsoltok ezen ki vannak akadva :D

TSandor Toth 2019.02.17. 13:11:51

@Dzseem: á, csak helyén kezelem a dolgokat.

ulpius66 2019.02.17. 13:13:06

Kedves Tilda!

Ha ennyire kíváncsi vagy kebelbarátnőd "előéletére" írjál neki, és válaszolni fog a kérdéseidre, hány tantárgyból áll bukásra, mennyit hiányzott, illetve mennyire élt "szűzies" életet......

kvadrillio 2019.02.17. 13:13:20

BLANKA KISLÁNY......EGY CSISZOLATLAN GYÉMÁNT ! JÓ POLITIKUS VÁLNA BELŐLE !!! KICSIT MÉG CSISZOLNI KELL ŐT, DE PL. NEM AZ ILYEN FIDESZ ALOMBÓL KIKELT ÁLLATOKNAK....Anális szexuális erőszakkal fenyegette meg a Jobbik alelnöke az ...
www.origo.hu/itthon/.../20180322-analis-eroszakkal-fenyeget-a-jobbik-politikusa.htm...

2018. márc. 22. - Janiczak: Oda dobod föl a pinádat! Bézsenyi: Hagyjál már! Janiczak: Szárazon kúrlak seggbe! A nő amúgy ma már nem dolgozik Janiczaknak.

ulpius66 2019.02.17. 13:16:35

@MEDVE1978: "Emlékszem, hogy anno a kis hülyegyerek berobbant a köztudatba azzal, hogy hazaárulózta Medgyessyt."

Most újat mondtál!

A D-209 nem volt hazaáruló?

Igaz jelentett a KGB-nek a '80-as években a munkatársairól, meg Magyarország pénzügyi helyzetéről.....

... szerintem a D-209 egy igazi hazafi volt!!!!!
(bárki is bármit mondott rá......)

Pop40 2019.02.17. 13:18:02

@MEDVE1978:

Az még más korszak volt, pl Megyó nyilvánosság előtt beszélt.

Ma már ez nem fordulhatna elő, a híresen bátor, szabadságharcos Geci csak szigorúan szelektált, elszeparált közönség előtt mer beszélni, fekete lepellel meg tek-kel lekerítve, mindenki más szigorúan ki van tiltva a Geci száz kilométeres körzetéből. :D

Szóval ilyen "odamegyek és bekiabálok"-eset ma már nem fordulhatna elő.

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2019.02.17. 13:19:49

@MEDVE1978: Es Meggyesy hazaarulo is, szoval mi a problema

plusz a legpofatlanabb 4es metro tolvajlaslos is van papirja

TSandor Toth 2019.02.17. 13:20:01

@tildy[UK]: na mész te is a picsába hülye ribanc a középen álló liberalizmusoddal együtt! Náci karlendítés, zsidók(vagy bármilyen más ember) listázása az belefér? Csak a hatalom megszerzése bármi áron? Te ugatsz demokráciáról te idióta? Kimentél UK-ba mosogatónak és onnan osztod az észt? Menj el kurvának!
Jobban fizet.

Pop40 2019.02.17. 13:21:13

@ulpius66:

"MINDENT, DE MINDENT, DE MINDENT A "LIBERÁLIS DEMOKRATÁK" URALNAK!
A POLITIKÁT, A KORMÁNYT, A BÍRÓSÁGOKAT, AZ ÜGYÉSZSÉGET, A GAZDASÁGOT, A MÉDIUMOKAT, STB!!!!!"

Most leliberálisdemokratáztad a komplett fideszes maffiát, poltostól, handó tündéstől, bayerestől? :O

Ne csodálkozz, ha a tartótiszted megemelteti ezután az ápolóiddal a gyógyszeradagod. :D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 13:21:48

@ulpius66: nem vagyok Tilda. Egyebkent sem ittunk pertut se veled, se a másik szepremenyuvel aki kis virágnak hívott .

De látom a liberális demokrata/ jobboldali liberális elvekről sincs halvány lilád sem. Figyusz, én szívesen meghallgatom bármelyik oldalt, egyet viszont nagyon rühellek ,es az az, ha a normális kommunikációt ( eszmecserét ) próbálja valaki elcseszni direkt. Te ezen az úton haladsz, ha lenne benned spiritusz pl befejezned ezt a kebelbaratnotodozest meg végre nevemen neveznel, és normalisan kommunikálnak . De ha nem , nem . Udv : Tildy

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 13:25:59

@TSandor Toth: kicsit több vagyok , mint mosogato , véletlen se zavarjon ( ne lepodj neg hova tűntek el a magyar IT-sok, devopsok, szoftverfejlesztők , big faradok ,jó részük itt van) A magyar liberálisnak mondott/hazudott dolgok jó része baromi messze van a valódi liberális ertekektol.

Amúgy meg nem vagyok az a típus akit pasi tartson el, úgyhogy köszi, én a tudásom adom el, nem a testem.

Konstantin Nemeth 2019.02.17. 13:28:59

Köszönöm a posztot. Végre valaki leírta az igazságot.

ulpius66 2019.02.17. 13:33:18

@tildy[UK]:

Kedves Toldy!

Kedves Kebelbarátom!

"De látom a liberális demokrata/ jobboldali liberális elvekről sincs halvány lilád sem." --- írod némi felsőbbrendűséggel vegyes kioktatással......

Akkor homályosítsál már fel, hogy pl. ez a Blankácska micsoda?
(ha mán róla szól a cikk.....)

Előre is köszike!

HEJJ HITLER ahogy a liberálisok mondják. 2019.02.17. 13:38:32

"Nagy Blanka nem az a hős, akire szükségünk van"
Úgy van, rá van szükségetek, és meg is érdemlitek. Ő kell hozzá, és a hozzá hasonlók, hogy fidesznek 22-ben is meglegyen a KÉTHARMADA.

ulpius66 2019.02.17. 13:40:15

Kedves Toldy!

Mert olvasgatva a liberálisokat nekem az jön le, hogy
- HA NEM LIBERÁLIS DEMOKRATA A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK, AKKOR AZ NETTÓ FASIZMUS

- HA NEM LIBERÁLIS DEMOKRATA A MINISZTERELNÖK, AKKOR AZ NETTÓ FASIZMUS

- HA NEM LIBERÁLIS DEMOKRATA A PARLAMENTI TÖBBSÉG, AKKOR AZ NETTÓ FASIZMUS

- HA NEM LIBERÁLIS DEMOKRATA A LEGFŐBB BÍRÓ, AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG, AKKOR AZ NETTÓ
FASIZMUS

- HA NEM LIBERÁLIS DEMOKRATA A LEGFŐBB ÜGYÉSZ, AKKOR AZ NETTÓ FASIZMUS

- HA NEM LIBERÁLIS DEMOKRATA KÉZBEN VAN AZ ÖSSZES MÉDIUM, AKKOR AZ NETTÓ FASIZMUS

- HA NEM A LIBERÁLIS DEMOKRATÁK ELLENŐRZIK A GAZDASÁGOT, A BANKOKAT, AKKOR AZ NETTÓ FASIZMUS

Nekem minden ballibsi megszólalásból ez jön le!

Tudom, tudom, persze hogy tudom, ÉN FASISZTA VAGYOK, MERT MINDEZT SZÓVÁ MEREM TENNI!!!!

Éva Lonkay 2019.02.17. 13:47:38

Alul iskolázott ócska kis vörös ivadék!

2019.02.17. 13:52:49

@tildy[UK]:

régen rossz az már, ha nappali tagozatos közoktatásban tanuló diák a köztársasági elnököt bajszos fasznak nevezi aki bassza szájba magát---na ezt próbálta volna meg akkor ha tényleg diktatúra lenne, mint a liberálisok hörögnek
nem, nem vagyok fideszes, de van a hülyeségnek egy foka, amit már nem óhajtok mosdatni

TSandor Toth 2019.02.17. 13:54:09

@tildy[UK]: itt hagytad a hazádat? Itt. UK-ban akarsz élni? Igen? Akkor ott okoskodjál, ott oszd az észt, ott legyél liberális! Hoztál egy döntést , itt hagytál apát, anyát, testvért stb. és most keresed az okokat, hogy miért ne gyere haza. Maradj ott, legyél egy migráns senki vagy gyere haza és küzdd meg itt az életed! Azonban ha ott maradsz nincs erkölcsi jogod bennünket megítélned. Még Nagy Blankát sincs jogod pedig nagyon nem értek vele egyet.

soarvány 2019.02.17. 13:55:27

@Melee: Orbánt félrenevelték, de aztán magára talált.

ulpius66 2019.02.17. 14:13:44

"Nagy Blanka most már az érettségire és a felvételire koncentrál - azt a politikai szerepvállalás miatt nem akarja kockáztatni -, így augusztusig kivonja magát a közszereplésből."

Nagyon fog hiányozni!
(gondolom van mit bepótolnia az érettségiig, ha nem akar ismét megbukni....)

Nagykörúton túli magyar 2019.02.17. 14:14:57

Nagy Blanka csak a libsi jéghegy csúcsa. Van még nála lejjebb is. (még mélyebben, még többen) :))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 14:21:38

@erikgross: ugye tudod , hogy az a mondat egy filmidézet ? ‘Take a big step back and literally fuck your own face. ’

2019.02.17. 14:38:28

@TSandor Toth:

"itt hagytad a hazádat? Itt. UK-ban akarsz élni? Igen? Akkor ott okoskodjál, ott oszd az észt, ott legyél liberális!"

jogos, bár egy mocskos patkány vagy. :D

ugyanezt lássam, amikor a kintiek szavazatait vásárolja meg a főczigány!! szavazzanak ott, ahol élnek.

mocskos fidess férgei.

2019.02.17. 15:03:19

@Borondot jol pakoljatok be lippsik:

ne is menj sehova, rohadj a gép előtt és nyald O1G golyóit.

Nagykörúton túli magyar 2019.02.17. 15:09:20

@az EU pénzek zsákolója: Jah, most már értelek. Aki magyar, az számotokra "kinti". Köszi, hát fogadd el, hogy ez az ország a miénk, magyaroké, és az is marad. Soha nem adjuk nektek, liberáns balfaszok!
Vergődjetek csak!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 15:25:50

@Ma is mentek gecizni?: gondolom minden magyar aki a határon túl él. Na nem, az ideiglenesen külföldön levők azok sokak szerint nem azok, ameddig állampolgarsaguk nincs az új helyen addig úgy tűnik kuss a nevük , ott még nem szólhatnak béke a dolgokba , ahonnét eljöttek , ott meg már nem, mert milyen alapon?! Az hogy törvényesen lehet, senkit nem érdekel , ráadásul nekik talán több közük van az országhoz, ahol leéltek 20-40-60 évet, mint azoknak akik önhibájukon kívül kerültek anno határon túlra. Szerintem egyik közt se kene különbséget tenni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 15:30:55

Más, egyelőre szabad véleménynyilvánítás van, normális esetben elmondható az embernek a véleménye akár egy olyan országról is, ahol nem érzem, hogy sosem élt . Milyen jogon is kéne ezt a jogot visszavonni ? Miért is baj, ha valaki külföldön élve fogalmaz meg akar pozitív akar negatív véleményt ?!

okleveles naiv 2019.02.17. 15:42:18

A fenének se kell újra elővenni ezt a mocskosszájú kiscsajt, már rég elfelejtette mindenki (érdemei szerint). Ha a blogger szerint az alpári nyelvezet kell a figyelemfelhíváshoz, menjen ki az első tüntetéshez, ahol a média is kint van, trágárkodjon, et voila, máris figyelnek rá.
Tudom, ízlések és pofonok, de nekem jobban tetszene, ha kulturáltan adnánk elő sérelmeinket a fityisz und lánczos kutyuskái ellen - még akkor is, ha nem lenne belőle azonnali celebmódi 14 és fél perc hírnév.
Ha pedig ennyire rossz a helyzet, hogy a szép szó már nem elég, akkor sem a szájon át fosás a megoldás, hanem cselekedni kell.

midnightcoder2 2019.02.17. 15:48:37

@Pop40: 1. Mondjuk én senkinek nem adnék szavazójogot aki az elmúlt 4 évben nem ide fizette az adót, sem a londoninak, sem a más határmentinek. Sem az elmúlt 4 évben segílybõl/lopásból elõnek.
2. A 2008-as választások elõtt is konjunktúra volt, Fletó meg is említette az Öszödi beszédben. Az pedig Fletóéknak sem volt megtiltva, hogy idevonzzák az autógyárakat, más kérdés hogy azok akkoriban a szlovákokhoz mentek. Azért is tudtak minket beelõzni. Ugyanez igaz az EU-s pénzekre is, 2006 elõtt is voltak támogatások, utána pedig ugyanúgy rendelkezésre álltak a szociknak is. Fletóéknak pedig nem kellett volna 2/3-ad ahhoz, hogy ne kúrják el, csak annyi hogy Fletó amikor megpuccsolta Megyót, állítsa le a fedezet nélküli osztogatásokat. Amit Bajnai - az egyetlen épeszû ember a bagázsban - meg is tett, némi fáziskéséssel. Ennek volt az a következménye, hogy a szocik utolsó éve már nem volt akkora katasztrófa mint az elõzõ hét. Amúgy én nem azt mondom, hogy Orbánék jól csinálják amit csinálnak, csak azt, hogy sokkal kevésbé rosszul mint a szocik csinálták. Az a 8 év maga volt a katasztrófa. Ehhez képest Orbánék a környezõ országokhoz képest szolidan stagnálnak, nem romlik olyan látványosan a helyzetünk a térségben mint anno a szocik alatt. És fõleg nem ment 55%-ról 80%-ra a GDP arányos államadósság két ciklus alatt.

2019.02.17. 15:50:23

@tildy[UK]:

tildy, neked tökéletesen igazad van.

a fidess férgeknek, itt, csak az a határon túli magyar, aki a csuti czigányra szavaz. kettős mérce.

az a 600e+ ember aki eddig elmenekült, az a nyomor, a gazember politikai környezet, és az ilyen alja népe miatt ment el (dögöljön meg a szomszéd tehene is) mint akik ezen a fórumon O1G alját nyalják.

Nagykörúton túli magyar 2019.02.17. 15:50:36

@tildy[UK]:
"Szerintem egyik közt se kene különbséget tenni. "
Egyiknek a SAJÁT DÖNTÉSE, a másiknak egyáltalán nem. Csupán ez a különbség.

midnightcoder2 2019.02.17. 15:50:45

@okleveles naiv: Ebben a történetben csak az volt a poén, hogy egy 18 éves gimnazista kiscsaj használta az útszéli szótárat. Ha egy 60 éves lepusztult alkesz használta volna ugyanezeket a szavakat, az eb nem törõdött volna vele.

apro_marosan_petergabor 2019.02.17. 15:59:28

1. Ez egy eléggé élhető ország (erre egy kis bizzonyíték a rengeteg külföldi akik ideiglenesen néhány évet élnek itt, a másik kisebb csoport, akik ide menekülnek Eu országaikból, a harmadik a rengeteh magyar aki szintén ide vándorol a határon túli országából). Emellett én is nagyon jól érzem itt magam...:)(még jó néhány millió honfitársammal együtt), a sok ballib hőzöngés ellenére.
2. X Blanka nem egy modern hős, egy senki. Akiből a ballib cspat próbál valamit faragni.

midnightcoder2 2019.02.17. 16:02:14

@az EU pénzek zsákolója: Ha 20 évvel fiatalabb vagyok, én is elmegyek. De akkor is, ha a szocik vannak hatalmon, vagy akár a cukisodás elõtti Jobbik. Egyszerûen azért, mert kinn 3-4x annyit lehet keresni ugyanazzal a melóval mint itt. És ezen rohadtul nem változtat, hogy épp ki van hatalmon, nincs az a kormány ami a 40 év szocializmust és az elmúlt 30 év balfaszkodásait záros határidõn belül helyrehozza, különösen nem a mostani világgazdasági helyzetben. Más volt 45 után elindulni a nulláról mint 89 után, még akkor is, ha nem válogatott idióták és gazemberek vezetik az országot mint a gengszterváltás óta idehaza.

BiG74 Bodri 2019.02.17. 16:11:06

Mondjuk most megint sikerült a Blankáról (is) beszélni. Ezáltal idevonzottad a szokásos fityiszorkokat okádni egy kicsit, mert ők a címig jutottak el.
Amúgy értelek, ahogy kisujjadat eltartva iszol egy kortyot, aztán kihalsz, vagy fogalmazzunk durván, kitapossák a beled a bayer lovagok, miközben egy érettségiző kiscsaj az aki felfogta, hogy álszent világunkban kár eltartani az iskolázott, kultúrált, átgondolt embereket.

Nagykörúton túli magyar 2019.02.17. 16:13:20

@az EU pénzek zsákolója: "az a 600e+ ember aki eddig elmenekült"
Pontosabban az a 600e+, aki a magyar adófizetők pénzén családtámogatásban, egészségügyi ellátásban, oktatásban részesült, majd inkább úgy döntött, hogy a szerzett tudást másik ország GDP-jének növelésében használja fel, és ezt kizárólag a saját maga jobb léte miatt, és inkább itt hagyja az országot. Na, azt hiszem így pontos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.17. 16:14:05

@TSandor Toth:

Tily kivételesen tényeg nem mosogatónak, hanem villamosmérnöknek ment ki az UK-ba, de ettől még minden másban igazad van, amit írsz róla.

Mellesleg ha megállja a helyét odaát, akkor ez is csak azt igazolja, hogy annyira azért nem rossz a magyar oktatás, hiszen egy falusi kislánynak is megadta a lehetőséget. Persze libbant körökben erről nem illik beszélni, csak azon szabad panaszkodni, hogy Kolompár Andzseló 16 éves korára csak 4 általánost végzett, és ez a magyar oktatás hibája.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 16:47:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: szoftverfejlesztőnek ( igaz a villmernokseggel sem lőttél messze, azt saját zsebből fizettem ) . Mondjuk lehet sorosberencezni, itt egy újabb Soros ösztöndíjas , anélkül az ösztöndíj nélkül lehet nem sikerült volna.

Én amúgy nem a jobbletem miatt léptem le, mitöbb amilyen itt a családtámogatási rendszer csak azért idejönni gyereket szulni nem éri meg . Az urambátyám hozzáállás, a feketegazdaság és a Fidesz várható hatalomra jutása üldözött el többek közt. Nameg a kalandvágy . 10 évet visszafizettem, fejlesztői fizuból, szóval nem fogom emiatt rosszul érezni magam.

antiinternáci 2019.02.17. 16:49:46

@az EU pénzek zsákolója:

A féreg az, aki össze akarja mosni az akaratuk ellenére a trianoni utódállamokba kényszerített, jogaikban korlátozott magyarokat a vendégmunkásként, saját akaratukból külföldre költözöttekkel. Például te?

eßemfaßom meg áll 2019.02.17. 16:52:06

@tildy[UK]: bazd meg

ez is egy filmidézet volt szóval egy szavad se lehet miatta.

2019.02.17. 16:52:45

@antiinternáci:

a probléma az, hogy egy czigggány nagyon lop, ELIOS???? pénztásos lölö? a sok stróman. :D a többi duma.

alfacharlybravo 2019.02.17. 16:55:03

@Pop40: Rossz hírem van amivel vádaskodsz azt mind megtették csak nem haverjai, hanem libernyákok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 16:55:15

@midnightcoder2: hm, attól függ . Ha magánzó az ember akkor talán , főállásban szerintem kb max 2x annyit tudok elérni , mint amennyit ma Magyarországon kapnék . És akkor meg nem beszéltem a csaladtamogatasokrol, ami itt minimális , Magyarországon meg... 3 gyereket tervezve , itt jó alsó középosztályban , ott középosztályban annyira nem rossz. Főleg hogy szegénységből törtem ki.

2019.02.17. 17:05:12

A mocskos szájú buta lány tényleg nem egy hős. Hiába próbáltatok belőle hőst faragni. Nem ment. Most majd dobjátok.

2019.02.17. 17:08:05

@valaki nagyon más:

ez a szardarab, a nemzeti echo tv ben o1g támogatással egy hős?

hallgasd a dumáját és nyilatkozz, te aljadék fidess féreg...

www.youtube.com/watch?v=X0yzCaTm7Hc&t=136s

lobster thermidor 2019.02.17. 17:13:14

Nem azért találkozott Nagy Blankával Timmermans, mert sokat tett, hanem azért, hogy felhívja a fiatalok figyelemét arra, hogy amennyiben a jelenleginél jobb világban akarnak élni, többet kell tenniük a jövőjükért.

Dzseem 2019.02.17. 17:15:49

@Ma is mentek gecizni?: ugyan arról beszélsz, csak más szemszögből írod le. Sőt a Te latasmododnál még jobban is látszik maga a valóság. A durva az, hogy jómagam is 1 - 2 hétre el szoktam utazni külföldre dolgozni. Tudod mi van? Amikor hazajövök vagy 3 nap, mire nagyjából megszokom azt a fölényes nyomulást, erőlködést, egymás oltását .. utakon, Tescóban, 20 éves BMW csikorgó gumival .. annyira csak itt van nálunk. Mint ahogyan az a morális gödör, amit 9 éve tol ránk a túlmozgásos hatalommániás zsebhuszár .. az is csak nálunk van. Jóhogy elmennek a fiatalok. ÉLNI akarnak és ott tudnak. Normálisan, sok normális ember között. Nem kell azt hallgatniuk, hogy valaki - nem valós alapon, pusztán meggyőződésből - de egy tolvaj brigád hőstetteit zengi, ami valljuk be gyökérség. Régen elég volt annyit mondani “majd rájössz” .. na most még ellenálltok. De Ti álltok ellen .. valamiért, amit nem is értek, hogy miért?!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.17. 17:21:35

@eßemfaßom meg áll: na és melyik filmből?! Ha egynél több helyen említik , nem ér. :)

enrikokaruszo 2019.02.17. 17:26:20

@lobster thermidor: azért találkozott vele, mert az ökölrázáson túl semmi ötletük sincs, mit akarnak felkínálni a választóknak

kolomparlole1114 2019.02.17. 17:29:29

Ezekkel a fideszcigányokkal csak így lehet beszélni. Nagyon helyes hogy végre a nyelvüket használják az emberek, és világosan fogalmaznak hogy "takarodj a kurva anyádba", nem pedig könyörögnek hogy lécciléccilécci...

kolomparlole1114 2019.02.17. 17:32:41

@Ma is mentek gecizni?: Ja, alatta már csak a zsidókommunista fidesz van.

kolomparlole1114 2019.02.17. 17:41:18

@enrikokaruszo: Inkább a semmi mint a stadion-luxushelikopter-kokainparty-lopás fokozatű fideszbűnözés!

enrikokaruszo 2019.02.17. 17:47:07

@kolomparlole1114: a semmi világa valóban problémamentes, és otthonos lehet számodra, de én, és még nagyon sokan nem szavazunk a nihilre

enrikokaruszo 2019.02.17. 17:57:40

@kolomparlole1114: ...és amíg ezt meg nem emészted, marad számodra az ökölrázás, jó szórakozást

Zabla Viktor 2019.02.17. 18:06:24

@Éhesló: hello, te patás állat! lemaradtam egy kicsikét, de újra itt vagyok. Hiányzott az a keresztény-konzervatív álnemzetieskedő zabhányásod, amit mindenhová kiokádsz. Te seggnyaló..., már kellene a nyelved újra a gazdi seggébe. NYihaaaaaa, gyí te

gaston 2019.02.17. 18:13:19

Persze,hogy ez a "középiskolás tini" nem hős. Ebben az országban Bud Spencerre meg a Való Világra kíváncsi a nép. Ugyanez a nép: a kőbányai, angyalföldi és csepeli panellakások ellenzéki lakossága nyilván könnyebben megérti azokat az egyszerű kifejezéseket, amiket ez a bianka használ... az, hogy csúnyán beszél, a Mónika show népének még inkább tetszik!! Egyelőre az ellenzéki retorika bangónével meg gyurcsánnyal ennyit tud!

Nagykörúton túli magyar 2019.02.17. 18:18:36

@Dzseem:
"Nem kell azt hallgatniuk, hogy valaki - nem valós alapon, pusztán meggyőződésből - de egy tolvaj brigád hőstetteit zengi, ami valljuk be gyökérség."
Az "IGEN! MEGCSINÁLTUK!" kampányra gondolsz?
Azt valóban 8 évig kellett hallgatnunk. És hát, látta mindenki az eredményt. De a libsi gyökerek még mindig azt szeretnék hallgatni. De érdekel még valakit mit szeretnének ők? Immáron harmadik választás óta megvan erre a egyértelmű válasz.

szepipiktor 2019.02.17. 18:29:52

Lássunk már az orrunknál messzebb!
A csaj tudatosan reppen rá a kényelmes politikia pályára, a háttérben valamelyik balliberális szekta, feltételezhetően a momnetum áll.
Mivel a balliberális eszme a szélsőbalhoz tartozik, bolsevista, kirekesztő izmus.
Fő képviselői az aktivista mozgalmak és a globalizáció, kozmopolitizmus párti mikroközösségek, jellemzően Y generációsosk, bölcsészalapúak. nem meglepetés, hogy a feministák, genderpártiak, ökoterroristák gyűjtőközössége.
Azaz ha a csútit ezek váltanák le, az nem megbékélés lenne, hanem egy sötét diktatúra, csak ma nem a munkásosztály lenne az alap, hanem facebook alapú "értelmiségiek".
De ez is internacionalizmus lenne, ugyanúgy a nemzetállamiság, a nemzeti kultúra, a saját nyelv, történelmi múlt lenne tagadva, ráadásul amire a kommunisták nem vetemedtek, a klasszikus családmodell, szexuális alapok is támadva lennének.
Olvassanak már az emberek! Ez a folyamat történelmi tényekkel megjósolható, elég a lenini puccs, sztálin vagy nálunk rákosi módszereire emlékezni.
A csaj pontosan megfelel Jancsó Fényesz szelek remekében látható ifjúkommunista aktivistáknak.
Csak nem a vörös zászló alatt terrorizálnák a társadalmat, hanem a szivárványuos lobogókkal.
A fidesz csorda "csak" korrupt, pénzéhes csorda, ezekhez viszonyitva ezek a szekták, mozgalmak ezerszer veszélyesebbek.
Hiszen nem faji alapon kategorizálnak, hanem gondolat alapján!

BiG74 Bodri 2019.02.17. 18:37:27

@szepipiktor:
Öcsém, te aztán nagy gondolkodó vagy, egy elveszett zseni!

vajdasagi 2019.02.17. 18:44:07

@antiinternáci: Azt azért ne felejtsük el, hogy amikor nem a fidesz volt hatalmon, akkor orbán is feljelentett Brüsszelben. És a TASZ pedig egykoron ellátta orbán jogi védelmét is az akkori kormánnyal szemben. Nem Brüsszel eteti a pénzért kommentelőket, hanem a habony-művek. Ezért ezek a pénzért kommentelők tűnnek nekem olyanoknak, akiktől kifordul a gyomrom. "Brüsszel" pedig nem a fejünk fölött van, hanem mi is része vagyunk. Odatartozunk.

Dzseem 2019.02.17. 18:55:40

@Ma is mentek gecizni?: ember .. ugyan azt mondod. Üres frázisok, nektek neuralgikus pontokkal, amik így 9 év táblázatba már egyrészt bele is vesznek, másrészt 8 év alatt SEMMILYEN fejlődést nem sikerült felmutatni. Ismétlem .. morálisan romboló világ jött létre. És bár te ezt nem érzed, de a te szavaidból is ez jön le. Libsi szó ... liberális gondolkodású ember azt jelenti, hogy szabad elvűen és szabad módon látja maga körül a világot. Olyan zenét hallgat amilyet akar és olyan nézeteket vall, amilyet ő akar. Ha ezt a szót te negatív értelemben használod, akkor Te nem tartod magad ilyen embernek. Ezzel nincs is baj. De kepviseld a saját nézeteid és NE azzal a brigáddal foglalkozz, aki nem olyan, mint te. Tény, hogy vannak olyan emberek, akik alkatukbol adódóan el tudnak fogadni egy bezárt világot. Mint Te is. Kádár apánk rendszerét is 40 évig támogatta eszetlen sok ember. Csak valahol melyen belül tudta a nagyrésze, hogy egy fos az egész. Na itt most ugyan az a helyzet. Ti akik a “Fidesz” ben hisztek .. ugyan olyan elvtársak vagytok, mint 40 - 50 éve a kommunista időkben. Te ezt sem látod, mert a saját életed belülről nehéz szemlélni. Kettőnk közt meg egy nagy különbség van. Az, hogy mindketten be vagyunk csapva, csak én tudom, hogy így van te meg még nem. Ennek meg egy oka van, hogy én nyíltan és szabad elvuen élek, nyitott szemmel, te pedig nem. És, hogy a tárgyhoz is kössem a mondókám .. igen a kiscsaj 25 évvel fiatalabb tőlem is. Pont majdnem annyival, mint Viktor atyuska a politikában töltött. (Politikus nincs a diktátorokon kívül, aki ennyire belevénül ebbe a világba) - szóval ja .. hallgass több magyar rap zenét és rájössz, hogy ez a generáció durván más, mint az a mai elvárások szerint kellene, hogy legyen. Ennek a korosztálynak a szemében fideszesnek lenni ciki.

midnightcoder2 2019.02.17. 19:03:05

@tildy[UK]: Ez azért elég szakmafüggõ és helyfüggõ.

midnightcoder2 2019.02.17. 19:05:46

@Dzseem: " liberális gondolkodású ember azt jelenti, hogy szabad elvűen és szabad módon látja maga körül a világot. Olyan zenét hallgat amilyet akar és olyan nézeteket vall, amilyet ő akar."

Csak az a fontos, hogy azt akarja amit a megmondóemberei megmondanak neki.
www.youtube.com/watch?v=-33gykQRks4

Nagykörúton túli magyar 2019.02.17. 19:06:55

@Dzseem:
"8 év alatt SEMMILYEN fejlődést nem sikerült felmutatni."
Azt a 8 évet elkúrták rendesen. Fejlődést nem, csak visszaesést hozott. Igazad van, egy morálisan romboló világ jött létre 2010-re. De túl vagyunk rajta. Ma már nem arról kell beszélni, hány embernek verték be a fejét illegálisan használt viperával, hány embernek lőtték ki a szemét, pusztán azért, mert hangot mertek adni a véleményüknek. Ma már szabad ország van, szabadon tüntethetsz. Nem fog agyonverni érte senki. A magyarok feladata pusztán csak az, hogy ezt az állapotot ne hagyja ismét elveszni.
A libsi szó meg csupán azt jelenti manapság, hogy majd ők megmondják, hogy neked mit szabad. Ennyi benne a "szabad". :)) Ha nem így teszel, kapod a fejedre a viperát, szemedbe a lövedéket.

Dzseem 2019.02.17. 19:11:04

@Ma is mentek gecizni?: rosszul shift-elted a 8 évet. De ezzel sincs baj. Ha neked jó a jelen, akkor legyen jó. Frankó!

Dzseem 2019.02.17. 19:14:09

@midnightcoder2: Ez tudod nem így van! Semmilyen csoport vagy ilyesmi tagja és eleme nem vagyok. A rengeteg ismerősöm, aki ugyan így gondolkodik, mint én SEM az. Ezt tudom, magamról meg főképp. Open your mind!

berne 2019.02.17. 19:21:04

Nem hős, hanem valakiknek a szócsöve.
És akkor finoman fogalmaztam.

BiG74 Bodri 2019.02.17. 19:22:53

@Dzseem:
Bocsánat, de újnak tetszik lenni errefelé, vagy csak új a nick, és amúgy ismeri a trollocskát?

Dzseem 2019.02.17. 19:28:21

@BiG74 Bodri: szerintem új vagyok - errefelé - bár már új nem vagyok. :-D .. nem ismerem a trollocskát :-)

Nagykörúton túli magyar 2019.02.17. 19:37:34

@Dzseem:
"Semmilyen csoport vagy ilyesmi tagja és eleme nem vagyok. A rengeteg ismerősöm, aki ugyan így gondolkodik, mint én SEM az."
Aha. Tehát van rengeted ismerősöd, aki véletlenül pontosan ugyanúgy gondolkodik, ahogy te, és véletlenül se kicsivel másképp. De ez nem csoport.
Értem.
És mi van azokkal, akik másképp gondolkodnak, mint ti? Azok is van joga nem csoportban ugyanúgy gondolkodni? Vagy ez kizárt?

okleveles naiv 2019.02.17. 19:38:54

@midnightcoder2: Én kérek elnézést, h egy 60 éves alkesztől sem tetszett volna az a beszéd! :D
Töredelmesen beismerem, h vannak olyan szituációk, amikor én sem visszafogottan kommunikálok, de az emberek elé szószólónak kiállva másként adtam volna elő - mert trágárság nélkül is lehet erősen fogalmazni.

inteligencs elenzeki 2019.02.17. 19:39:22

Megmondom őszintén, az én fejemből már ki is ment ez a kis csajszi. Káromkodott, fröcsögött egyet, aztán annyi.
Én nekem az a benyomásom egyébként, hogy ezt az egész hájpot valaki olyan találta ki, aki még emlékszik a 60-as évek végének diák lázadásaira, és úgy gondolta, hogy b.meg, próbáljuk meg, hátha bejön.
Hát nem jön be. Ugyanis ahhoz, hogy bejöjjön, több dolognak kell egyidejűleg összejönnie. Nem elég hozzá, a hagyományos bakfis lázadási hajlam. Kell, egyfajta társadalmi, kultúrális feszültség, (ha egyéb gazdasági válsághelyzet nincs is.) Ez a 60-as években megvolt, most viszont nincs.
A fröcsögő kis csajszit egyfajta karakter építés keretében próbálták felvillantani, hát nem jött össze.
Jó, megértem én, az ellenzék próbálja a külső támogatási források felé a kemény munka jeleit mutatni, de hát ez a folyamatosan javuló, és stabilizálódó gazdasági helyzetben nem működik.
Nagyon erős ugyanis a kontraszt, a ballib oldal teljesítménye, és a jelenlegi kormány teljesítménye közt.

Dzseem 2019.02.17. 19:51:27

@Ma is mentek gecizni?: húha .. ez messzire visz .. már már elvi fogalmi meghatározás szintre. Ja .. a csoport fogalma szerintem tiszta Neked is hatodikos korod óta. Lehet elé jelzőt tenni úgy, mint “érdek” vagy “politikai” vagy “művész” csoport. Ehhez joga van mindenkinek, sőt alapvetően az egész életet ez viszi előre. Már hogyne lehetne az, hogy bárki más ugyan úgy bármilyen csoportban tag legyen vagy része legyen annak.

Bisi 2019.02.17. 19:59:53

Gáspár, láthatod a kommentek színvonalából is, hogy a népnek ez kell. Lehessen O1G-zni, büdös komcsizni, libsizni vagy zsidózni. Ezek a szavazók, a politika őket akarja megnyerni. De a politika felelős, hogy az emberek ilyen szintre jutottak. Nekik azért kellett a népet folyamatosan butítani, hogy könnyebben irányíthatóak legyenek és ne gondolkodjanak.

agarik 2019.02.17. 20:03:17

@várúrfi: Inkább mesélj édes, mert én csak a szitut vázoltam, csinálnom nem kell semmit.
Mi a TE alternatívád, amiben reális lehetőséget látsz, és én nem soroltam fel, pici marhácskám?

engedélyes pinaellenőr 2019.02.17. 20:11:51

Vigyázz Blankus, ha elmúltál 18 leellenőrizlek..;)))

BiG74 Bodri 2019.02.17. 20:26:33

@Comte de Gippaud:
Szerintem kicsit többet gondolsz a csajsziba, mint kellene!
A csaj mellesleg valószínűleg többet foglalkozott olyan, jelenleg fityisz által irányítgatott ügyekkel, mint az éppen előtte csápoló tömeg legnagyobb része. Aztán az egészet megfűszerezte az ifjúkori vehemenciával, és érettlenségével, és ez jött ki belőle.
Én ellenzéki tábor nélküli ellenzéki vagyok, nagyon nem akadtam fenn a szavain, de nem is hatottak olyan nagyon meg. Igen, felejtős, mert egy a sok közül, és mert bár egyetértek vele, de ez így megint csak hőzöngés. Jól megmondta, aztán jól elfelejtjük.

Éhesló 2019.02.17. 20:29:08

@Zabla Viktor: mivan seggarc, kibújtál a féreglikadból okádni?
Ezèrt felesleges volt!
Bújj vissza!

Roan 2019.02.17. 20:30:24

@Éhesló: Én egy szmsz-t simán találtam alul belinkelve. De ha nem lenne, az sem bizonyítaná, hogy ne lett volna választás.

DFK 2019.02.17. 20:49:08

@Pop40: a figyu. Csak a 4es metrónál 160 milliárdot loptatok. Független intézmény téma: pszáf elnök megveretése?

Roan 2019.02.17. 21:03:19

@midnightcoder2: "Fletóék idején Pl. a szlovákok úgy húztak el mellettünk mint a forma1-es versenykocsi a trágyásszekér mellett, míg most kb. ugyanúgy mozgunk mint a többi ország, csak alacsonyabb bázisról. De ezt az alacsonyabb bázist bizony a szocik alatt hoztuk össze. 2002-ben a szlovákok még a gazdasági témájú viccek tárgya voltak" - 2002-ben a szlovák GDP/fő 6500 USD, a magyar 6600, a %-os növekedés pedig ugyanakkora volt; egyébként GDP/fő tekintetében 95 óta előttünk voltak.

KagirOdy 2019.02.17. 21:15:09

@ulpius66: Abszolút megértem (és osztom) a balliberálisok iránti indulatot, azonban egyvalamit szíves figyelmébe ajánlanék a hozzászólónak. Liberálisból nem csak egyféle van. Létezik egy "klasszikus" fajta is, aki olyasmi elveket vall, mit a liberalizmus hajdani kitalálói. Az egyén szabadságát (és ezzel felelősségét!), stb... Ezek az elvek mostanában leginkább a jobboldalra jellemzőek. A mai, modern, "bal" liberális ezeknek az elveknek szinte mindenben az ellenkezőjét vallja. Ez a fajta "bal" liberális a szocialista (emberek csoportokba sorolása és megosztása, nő-férfi, bal-jobb, hetero-homo, ...) és a liberális (önzés) nézeteknek is a legrosszabb részeit egyesíti. A "klasszikusok" ugyanúgy utálják őket, mint mindenki más. Nem tudom, a hölgy (@tildy[UK]) melyik fajta liberális, de lehet akár "klasszikus" is. Én személy szerint velük sem tudok teljesen azonosulni, de sokkal kevésbé találom őket visszataszítónak, mint a "modern", "bal" fajtát.

Itt egy friss Economist cikk, ami szerintem jól példázza, a "klasszikus" liberális mennyire nem bal:
www.economist.com/leaders/2019/02/14/millennial-socialism

Éhesló 2019.02.17. 21:19:30

@Roan: a feltöltött szmsz nincs jóváhagyva.
Civil szervezetként 2016-ban jegyezték be őket (nem ezen a nevükön!) 2015 óta van beszámolójuk a bíróságnál (szintén nem ezen a nevükön).
pestisracok.hu/szavazok-es-jeloltek-nelkul-jatszik-orszagos-kepviseletet-fuggetlen-diakparlament/

"DEMOKRÁCIABOHÓZAT JELÖLTEK ÉS SZAVAZÓK NÉLKÜL
Tanév elején bonyolítják le a képviselő-választást, amelyre igazi demokráciaünnepként tekint az önmagát Magyarország legnagyobb független diák érdekképviseletének nevező szervezet. Érdemes azonban megnézni a számok nyelvén, mit is jelent ez. A középiskolai és főiskolai, illetve egyetemi diákok rendelkeznek szavazójoggal; ők tavaly összesen csaknem 625 ezren voltak az országban, és közülük mintegy 6 ezer szavazott a Független Diákparlament demokráciás játékában. Ez 0,96 százalékos részvételt jelent, vagyis az ország egész diáksága nevében nagy hangon felszólaló és változásokat követelő szervezet a diákok több, mint 99 százalékát egyáltalán nem érdekli. Reméljük, nem a választási rendszer a hibás! Az sem mellékes persze, hogy kikből, mekkora merítésből áll össze az elképesztő legitimitású diákparlament 125 fős mezőnye. A parlamentjükbe bekerülő 90 diákot 198 közül választották ki, vagyis egy-egy jelentkezőnek csupán a jelentkezéssel csaknem 50 százalékos esélye volt a képviselővé válásra. A parlament tagjai közé kerülő 10 egyetemi hallgatót 12 közül választhatták ki a diák-választópolgárok, az ugyancsak 10 tanári helyre 11-en pályáztak, az 5 öregdiák-mandátumra pedig 7-en próbáltak meg odaérni."

Nagykörúton túli magyar 2019.02.17. 22:04:20

@Roan: A szocik kezdetben 2007-re tették az euró bevezetését. Akkor még 5,5 forint volt egy szlovák korona. Nos, 2009-ben 30,126--os árfolyamon váltottak euróra. Azaz a forintnak (30,126*5,5) ~165-ös árfolyamon kellett volna állnia, ha a szocik tartották volna a szintet.
És mennyi is lett 2010-re??
270-280. (de volt 300 felett is)
Ez bizony majd 70%-os pénzromlás a szomszédhoz képest! Jó jó tudjuk, világválság volt, legalábbis az országon belül.

élhetetlen 2019.02.17. 23:00:18

@TSandor Toth: Gondolkodtam, hogy mi lehet a stílusod mögött. „Kimentél UK-ba mosogatónak és onnan osztod az észt? Menj el kurvának!„, „legyél egy migráns senki„. Lehet, hogy otthon egy szavad sem lehet, ezért éled itt ki magad? Kereshetnél magadnak egy pszichológust, mert abnormális, ahogy normális kommentekre reagálsz. Csak szólok. Te sem vagy itthon egy világhódító Nagy Sándor, csak egy Tóth, és attól nem leszel Nagy Sándor, még a kommentfolyamban sem, hogy trágárkodsz, és le hülye ribancozol bárkit. Jó szándékkal írom, mert tényleg beteg vagy.

Melee 2019.02.17. 23:04:10

@soarvány: Legalábbis rájött, hogy az állandó hatalomhoz jobb út nemzete sárba tiprása, mint annak felemelése.

élhetetlen 2019.02.17. 23:31:14

@szepipiktor: Csak az utolsó pár sorodhoz. „A fidesz csorda "csak" korrupt, pénzéhes csorda, ezekhez viszonyitva ezek a szekták, mozgalmak ezerszer veszélyesebbek. Hiszen nem faji alapon kategorizálnak, hanem gondolat alapján!”. Igen, most nincs az, hogy aki nem FIDESZ hívő, az Soros bérenc. Nincs gondolati alapon kategorizálás. Ja. Az meg ciki, hogy a faji alapú kategorizálást tekinted jobbnak, mert a fajáról senki nem tehet. A gondolati hozzáállás megváltozhat, akár még egy csepp a pohárba miatt is, de bármi miatt, lásd Orbán, volt már minden, tehát a gondolati kategorizálás a jelenre vonatkozik, nem egy életre szóló stigma.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.18. 01:10:57

@KagirOdy: " Az egyén szabadságát (és ezzel felelősségét!), stb... Ezek az elvek mostanában leginkább a jobboldalra jellemzőek" Ha jol remlik szokas ezt konzervativ liberalizmusnak is hivni neha, en szimplan jobboldali liberalizmusnak hivom. Teljesen egyetertek veled. Nagyban hiszek az ongondoskodasban ( ami ugye egyaltalan nem baloldai eszme), es nem feltetlenul talalom jonak a tulzott pozitiv diszkrimimaciot ( mikor a kvota csak azert legyen feltoltve, mert lgbt, szinesboru, vagy no, nem pedig kvalitast nezve). Elni es elni hagyni.
A cikket pedig koszonom.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.18. 01:23:24

@Ma is mentek gecizni?: Azt mondod egyiknek sajat dontese, masiknak nem. Honnet tudod, ki miert ment kulfoldre? Kinek nem volt mar mas kiut pl. a devizahitelbol ? ( amiben az emberek megmentesevel ma sem ertek 100%-osan egyet, amellett, hogyabban aztan mindenkinek a keze, igy a kormanye, a bankoke, de az egyene is vastagon benne volt, de ugye Magyarorszagon az egyenek felelosseget firtatni khm, na mondjuk azt nem illik)
Sosme fogom megertenia roghozkotest, a roghozkotottseget, kvazi mint valami ujkori jobbagysag. Tessek elheto orszagot teremteni, en anno onkenteskedtem, ovikba jartunk segiteni a festesben, konyveket vittunk. Az az orom , amit a gyerekek arcan lattunk potolhatatlan, de egy fecske nem csinal nyarat, en meg beleuntam a szellel szembe hugyozasba, csak hogy kisse kepletesen es kevesbe szofisztikaltan fogalmazzak. Elegem lett az urambatyambol, a halapenz utani acsingozasbol, a mindent megoldjuk okosbabol. Marpedig az egesz orszagot megreformalni nem tudom, bocs, en a labammal voksoltam. Az mar csak hab a tortan, hogy felember lettem volna, ha nem probalom ki magam, es nem tudom megallni a helyem kulfoldon.

Pepejoe 2019.02.18. 01:24:07

@Éhesló:
De hülye vagy tesó, amíg utánanéztél ennek, inkább leszopathattad volna az asszonyt, vagy levihetted volna a kutyát és az asszony is örül hogy addig sem vagy ott! :D Nevetlek te sajt!!!! :D
Az érvelésed te majomparádé egy darab szart ér. Öreg fasz! :D

Éhesló 2019.02.18. 06:08:25

@Pepejoe: mivan seggarc, kibújtál a féreglikadból okádni?
Ezèrt felesleges volt!
Bújj vissza!

TSandor Toth 2019.02.18. 06:13:06

@élhetetlen: már a második hozzászólásodat írod csak miattam. Fóbiás lettél? Nem elég, hogy -finoman fogalmazok, hogy meg ne sértsem a lelkedet- a gondolkodásod nem kerek, még "matek zseniként" pszihoanalizist is vállalsz. A Nagy Bianka egy hülye picsa te meg egy barom vagy hogy, hősnek tartod. Ennyi a történet. Hogy milyen ideológiát csavarsz köré annak nincs jelentősége. Én a 95%-kal vagyok megelégedve te meg az 5%-kal nem. Jó lenne ha lenne számodra egy alternatív világ ahol neked és a hozzád hasonlóknak az ellenzék kormányozhatna. Persze ott 95%-ban én érezném magam rosszul. Üdv.

2019.02.18. 07:07:12

@Roan:

"Fletóék idején Pl. a szlovákok úgy húztak el mellettünk mint a forma1-es versenykocsi a trágyásszekér mellett"

arról nem is beszélve, hogy a nyugdíjpénzek fidessmocskok általi ellopása után jött igazán az eu segély... (túlzottdeficit)

élhetetlen 2019.02.18. 12:19:37

@TSandor Toth: „A Nagy Bianka egy hülye picsa te meg egy barom vagy hogy, hősnek tartod.”. Látod, erről beszélek. Még azt sem vetted észre, hogy egy szót sem írtam Nagy Biankáról, de te barmozol. És csak szóltam, hogy lehetne ezt kultúráltabban is, de, ha nem hát nem. Élvezd a stílusodat, én többet nem foglalkozom vele.

TSandor Toth 2019.02.18. 13:44:50

@élhetetlen: a poszt róla szól. Mit keresel itt ha a bablevesről akarsz írni? Vagy eltévedt él mint Jancsi és Juliska az erdőben? Látod még a magyar sem megy neked. Tudod : alany, állítmány. Alany : Bianka állítmány: hős vagy nem.

élhetetlen 2019.02.18. 14:18:31

@TSandor Toth: Te tényleg nem tudod, hogy nem csak a cikkhez lehet hozzászólni, hanem bármelyik kommenthez is? Azért írtam, mert tildy[UK]-t lesenkizted, kurvának küldted, stb, minden alap nélkül. A másik. Arra a mondatomra, hogy „Még azt sem vetted észre, hogy egy szót sem írtam Nagy Biankáról”, milyen logika alapján hoztad össze válasznak a „még a magyar sem megy neked” , és az alany, állítmány hablatyot? Érted egyáltalán, hogy miről írsz, vagy minek? Lehet, hogy neked kéne inkább a bablevessel foglalkoznod? (Bár ahogy a dolgokat kevered, azt is lehet, hogy kukoricából főznéd). Na, elég belőled.

2019.02.18. 17:51:59

@tildy[UK]:

és az mit változtat a dolgon?
amúgy színésznőnek készül, gondolom jó poénnak gondolta. lehetett volna értelmesebb, szellemesebb eredetibb.
ugye, matild?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.18. 18:46:50

@erikgross: jó próbálkozás , de ez sem nyert ;) előre szólok , a Klotild sem fog. ;)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.18. 18:54:41

@erikgross: amigy olyan dolgokat vársz el egy 18 évestől, amit lehet te magad sem tudnál teljesíteni egy tömeg előtt állva ( lásd lehetett volna szellemesebb , eredetibb) . A public speaking tanulható , nem mindenkinek megy elsőre , már ez is nagy dolog hogy ezt ennyire pontosan idézte .

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.18. 18:57:23

@TSandor Toth: nem tudom ki a Nagy Bianka , de te biztosan . Viszont Bianka !== Blanka szóval fogalmunk sincs kiről beszélsz . Ha már annyira belemélyedtél ebbe az alany dologba ...

2019.02.18. 19:06:45

@tildy[UK]:

nézd, én simán kivágnám közoktatás nappali tagozatáról azt a diákot, aki ilyen hangot mer megengedni magának nyilvánosság előtt egy nem puccs révén hatalomra jutott köztársasági elnökkel szemben. pont.

de ha kiment, mondta, támadják, nagyon helyesen, ez a tett ezzel jár. valódi diktatúrában még sokkal több mindennel járna.

az ellenzéket meg minősíti, hogy ebben látják a jövőt és a színvonalat.

bár ahol a szél berni meg a kunhalmi ági a felnőtt nők, édes jó istenem.

2019.02.18. 19:44:38

@erikgross:

szerintem a fidess stílusa se jobb, te fidessp@tkány, mint bárki másé.

youtu.be/X0yzCaTm7Hc?t=89

s nem jár egy olyan köztársasági elnöknek tisztelet, kinek nyelve a fő...gány seggébe lóg. a tiszteletet ki kell érdemelni, nem JÁR.

a főczigánynak, a sleppjének és strómanjainak se jár tisztelet. ennyi.

2019.02.18. 19:46:31

@az EU pénzek zsákolója:

ja, a te szabályaid szerint működik egy ország egy párt egy kormány, hogyne.
ébredj fel, migriárasztó

2019.02.18. 19:47:14

@az EU pénzek zsákolója:

főczigánynak"

ezen is érdemes elgondolkodni

2019.02.18. 19:57:10

@erikgross:

" te szabályaid szerint működik egy ország egy párt egy kormány"

nem a választók szabályai szerint, fidesspatkány?? kinek a pénzét zabálja a csürhéd, mi? kinek a pénzét lopja?

www.youtube.com/watch?v=xwKwqep30uQ

bájer zsoltira nem mondtál semmit te szarházi, a fidess csicska tévében alázhat bárkit? fidess támogatottsággal?

2019.02.18. 19:58:52

@az EU pénzek zsákolója:

a fideszt megválasztották, az ellenzék meg együtt sem veri le simán, a választópolgárok kisebbsége utasítja el keményen akkor mi bajod?
ez van, törődj bele

2019.02.18. 20:04:26

@erikgross:

bájer zsoltira nem mondtál semmit te szarházi, a fidess csicska tévében alázhat bárkit? fidess támogatottsággal?

kussolt geci?

hagyjuk már a geci szavazóbázisát. nyomorban, közmunka-béren tartott romák, akik még a zsák krumplinak is örülnek, a nyugdíjasok, 10k bözsiért és a megfélemlített közszolgákat leveszed, még egy marék érdek ember, aki szavaz rá.

aki tisztán hisz ebben a soros migráncs propaganda szarkupacban, az hülye. nam akarja látni, hogy a stadionok országában döglik éhen.

2019.02.18. 20:05:49

@az EU pénzek zsákolója:

a geci szavazóbázisának egy része bizony értelmiségi és átlag feletti anyagi helyzetű
nem bayer a téma, hanem a hölgy.
majd ha bayer lesz, arra is mondok valamit

2019.02.18. 20:09:29

@erikgross:

"majd ha bayer lesz, arra is mondok valamit"

haha, mint az ELIOS.. :D bajer zsóti is ékes bizonyítéka annak, hogy a fidesspatkányoknak semmi se drága, se alázni, se lopni.

nem úriemberek ezek, egy mocskos MAFFIA

2019.02.18. 20:10:35

@az EU pénzek zsákolója:

igen. le kellett volna őket győzni. csak hát nem ment, nem megy.
ez van.

2019.02.18. 20:12:34

@erikgross:

"igen. le kellett volna őket győzni. csak hát nem ment, nem megy.
ez van."

egyre többet lopnak, és ebben a világban a pénz az úr. persze erre verheted melled.
a vesztesei vagyunk mind, te is te szerencsétlen. bár lehet, te a lendvai utcából kapod a zséd. te g.ci.

2019.02.18. 20:19:18

@erikgross:

"a geci szavazóbázisának egy része bizony értelmiségi és átlag feletti anyagi helyzetű"

bizony, az az érdekszféra, aki jól él a rendszerből. tulajdonképpen haszonélvezői annak. ha nem lenne zsé, köpnének a gazdádra. :D

bájer zsolti se a hitből él és pofázik, aljasodik le, hanem eladta a lelkét az ördögnek. szerencsére van aki már kaszinózhat a pokolban már, eleget.
éljen pénztáros lölő, aki szintén hazaszeretetből bahrátja valakinek. kölcsönös imádat.

2019.02.18. 20:50:26

@erikgross:

"a választópolgárok kisebbsége utasítja e"

két és félmillió szavazó és 5 millió szavazati joggal még nem bíró ember nem nézi jó szemmel a lopást, alig kevesebb, mint a megvásárolt fidess szavazók.

ez a baj.

a vásárolt szavazatok, hogy zsákolható legyen az EU lóvé.

családvédelmi akcióterv? gumicsont, sapka szar. köszönjük a 30 milliós putrilakásárakat, fidess.

TSandor Toth 2019.02.18. 21:12:11

@tildy[UK]: mivan banya? Felébredtél? Látom fentebb okoskodsz a pöcs élhetetlennel. Úgy egyébként szarok rátok. Nem azért mert úgy érzem, hogy fölényben vagyok veletek szemben vagy okosabb vagyok nálatok mert lehet, hogy nem lenne igaz. Hanem azért mert soha nem éltem ilyen jól a becsületes munkámból mint mostanság. Mert talán mostantól fogva, hogy hiány lett a dolgozó emberekből, megbecsülik annak a munkáját. De ehhez az kellett, hogy mindenkinek lehessen, legyen munkája aki akar dolgozni. A maga harcát mindenkinek meg kell vívnia azért, hogy elfogadják. De nem úgy ahogy ez az ostoba liba teszi hívják akárhogy. A szocik meg a libások kibasztak mindenkivel mikor kormányon (bocs kúrmányon) voltak. Velem akkor, amikor 3 kisgyerekem volt, feleség gyesen, fizetés lószar, építkezés amibe belekezdtünk sehol, lakás amiben laktunk majdnem ránkdőlt. '90-es évekről beszélek. És most hízik a májam, hogy remélhetőleg soha, de soha ezek a szemét szarháziak vissza nem ülhetnek a kormány mögé. És leszarom az összes barom fejét akik arra buzdítanak, hogy az ellenzékre szavazzak. Ha az kell ahhoz, hogy kidögöljenek akkor még 20-szor 2/3. Nem, akár százszor is. Biztos ami ziher. 30 éve ugyan azt a szöveget tolják a ballibbantak. Ti még hisztek nekik. Egy balliberális kormányban Vona lenne a kissebségügyi miniszter? Noormális? Margit!

2019.02.18. 21:36:44

@TSandor Toth:

" fizetés lószar "

most is az, és azért van munkád, te címeres barom, mert 600e magyar lelépett a faxba, különben a bika facát nyalnád te is még mindig, ugyanis aki valós tudással rendelkezett akár a libsik alatt, az akkor is tudott lóvét keresni.
de most te is, mint segédmelós is királynak érezheted magad és lehet 6 szobás vályogházad Olaszliszkán, gratula. :D
az a 3 gyerek nem fog egyetemre menni, az kurv@élet. de nem baj, kell a szalagmunkás is.

TSandor Toth 2019.02.18. 21:44:26

@az EU pénzek zsákolója: a legnagyobb már végzett a két kissebb most jár egyetemre a nagyobbik utolsó éves a kissebb most kezdett. Még az olaszliszkai vájoglakóknak is több eszük van mint neked. Egyébként meg egy szardarab vagy. Egy nagy gőzölgő szarkupac.

2019.02.18. 21:50:40

@TSandor Toth:

nekem hazudhatsz, magadnak nem.
mind trógerek maradtok, ami nem baj. nekem nem. :D

a stílus maga az ember, s neked bizony van. :D

egyébként tapsikolhatsz a tolvajoknak, te vadbarom, ebből látszik mekkora fidesztroll vagy. menj aludni, mert holnap a segédmeló jó szar lesz. idióta. :D

TSandor Toth 2019.02.18. 22:05:12

@az EU pénzek zsákolója: tévedtem! Te egy icike-picike csirke kaki vagy! Aludj jól Guanó.

élhetetlen 2019.02.18. 23:18:46

@az EU pénzek zsákolója: Csak képzeld el Tsandor három diplomás gyerekét, (higgyük el, hogy van), akiket ilyen apa, ilyen szellemi szinten nevelt fel. A jobbik eset, ha rendes gyerkként ráhagynak mindent apára, és élik az életüket. Az már ciki, ha átveszik apa nézeteit, és aszerint élik az életüket. Képzeld el, mikor vizsgán valamelyik azt mondja a profnak, hogy „te egy icike-picike csirke kaki vagy” mint érvet, mondjuk bizonyítás helyett. Így már szórakoztatóbb, és hagyd a fenébe. Olyan sötét, hogy semmit nem ért meg, csak roppant büszke magára.

élhetetlen 2019.02.18. 23:28:04

@tildy[UK]: Ne haragudj, hogy belebeszéltem, csak nem tudtam tolerálni Tsandor veled szemben alkalmazott stilusát (és egyébként a stílusát). Tudom, hogy nincs szükséged idegen védelemre. Bocs.

2019.02.18. 23:31:14

@élhetetlen:

nem fog randizni veled, higgy nekem

élhetetlen 2019.02.18. 23:45:48

@erikgross: Hát, hülyén is nézne ki, mivel egy 66 éves nő vagyok. De azt kezeld le magadban, hogy valaki csak azért szoldaríthat, érthet egyet valakivel, mert randizni akar vele . Ez a te pszichés problémád.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 00:00:42

@erikgross: milyen alapon ? Nem az iskola nevében nyilatkozott . Arról meg ne nyissunk vitat , hogy a puha diktatúra diktatúra-e.

Azt már csak halkan súgom , pár éve az Országgyűlés elnöke pedzegette egy jászsági ( Dózsa vagy jakohalma) felvételen , hogy úgymond pénzért bárki lemondhat a a szavazatarol ( persze a kormánypárt javára ) , hogy hogy nem az az egyenlítős YouTube videó eltűnt szőrén szálán... Tehát nyíltan választási csalásról szavazatvásárlásrol nyugodtan beszélhet az országgyűlés elnöke ?!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 00:04:05

@TSandor Toth: tudod valakinek ezekben a szűkös , lassan brexittel sújtott időkben is termelni kell a brit GDP-t. Magyarán : dolgoztam . ( plusz gyereket nevelek, nem csak veled foglalkozom kedves ‘nevrokon’)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 00:08:25

@élhetetlen: nem beszéltél bele, utólag is köszönöm. Egyszerűen nem fogom egyes emberek hogy engedhetnek meg ilyen hangnemet , és még ők merik kritizálni azt , akit úgymond elragad a hév nagy tömeg előtt ....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 04:53:22

@az EU pénzek zsákolója:

"és 5 millió szavazati joggal még nem bíró ember nem nézi jó szemmel a lopást"

A szavzati joggal nem bíró és a nem szavazott állampolgárok véleményét nem ismerheted.

"köszönjük a 30 milliós putrilakásárakat, fidess."

Szóval a világban tapasztalható ingatlanboom okozója is a Fidesz. Jaj, de messze elnyúlik Orbán keze... :DD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 04:59:51

@tildy[UK]:

"pár éve az Országgyűlés elnöke pedzegette egy jászsági ( Dózsa vagy jakohalma) felvételen , hogy úgymond pénzért bárki lemondhat a a szavazatarol ( persze a kormánypárt javára ) , hogy hogy nem az az egyenlítős YouTube videó eltűnt szőrén szálán.."

Extraordinary claims require extraordinary evidence. Can you provide any?

2019.02.19. 05:29:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Szóval a világban tapasztalható ingatlan-boom okozója is a Fidesz. Jaj, de messze elnyúlik Orbán keze... :DD"

sok kínai ukrán arab letelepedési kötvényes vásárol ingatlant, tudod kik hozták a nyakunkra ezeket, és lopták el a kötvények bevételeit?? a geci gazdád te puttony.
tudsz arról, hogy a csok kinek a zsebébe ment, megy?? zömmel a fidesközeli építőipari cégek zsebébe, semmire nem volt jó a csok, mint felverni az árakat.
tudsz valamit a QUESTOR simliről? ott is a fidess mocskok sinmliztek, utána indult a magyar forró pénz az ingatlanpiac felé.
tudod ki nem szabályozta pl. az rbnb féle ingatlanhasznosítást?
tudod mely főczigány épít bérlakások helyett stadiont?

akkor a kurv@@nyád... azt is tudod, mely párt föncijének van az elmúlt 30 év legjobb strómanhálózata.

2019.02.19. 05:32:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"A szavzati joggal nem bíró és a nem szavazott állampolgárok véleményét nem ismerheted. "

a geci se, tehát ne állítsa, hogy az ő vezérük, géniuszuk is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 05:44:25

@tildy[UK]:

"még ők merik kritizálni azt , akit úgymond elragad a hév nagy tömeg előtt"

Azért biztos te is látod a különbséget:

1) Itt egy nick használt erősebb hangnemet egy másik nickkel szemben. Ez az internetes fórumokon, blogokban mindennapos, senki nem kapja ezért fel a vizet. Ahogy pár modoros idiótán kívül azon sem sértődik meg senki, hogy itt olyan emberek is tegeződnek, akik IRL jó eséllyel magázódnának. Nem állítom, hogy szép dolog a durvább hangnem, de ez egy ilyen közeg, aki itt megjelenik, az egyben ezt is vállalja: egy politikai blog nem angol úriemberek elit klubja.

A politikai életben ezzel szemben nem igazán szokás, hogy közszereplők lebajszosfaszozzák egymást - márpedig Blankácska a felszólalásával politikai szereplővé vált. Na jó, persze mit is lehetne elvárni Blankácskától, amikor ogy. képviselők sípolnak, füttyögnek, dudálnak stb. a Parlament üléstermében. De hát egy ilyen ellenzék ilyen közszereplőket hoz létre, mint Blankácska.

2) E komment írásakor a poszt olvasottsága pontosan 25,000, de ebben benne van minden oldallekérdezés, vagyis ténylegesen ennél kevesebb ember olvasta TSandor kommentjét. Blankácska trágár szavait az internetnek és a televíziónak köszönhetően kb. 8 millió ember hallhatta. Nem mindegy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 05:48:28

@az EU pénzek zsákolója:

"akkor a kurv@@nyád"

Folytasd csak, tudsz te még ennél lejjebb is. :) Én élvezettel olvaslak. :)

2019.02.19. 05:50:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

a fidess-tévé szarházijának hasonló mocskolódását alig hallotta valaki, ugye?

www.youtube.com/watch?v=X0yzCaTm7Hc&t=143s

arról se tudni sokat, a geci miből és miért vásároltatta fel magyarország médiáinak zömét, és nyomatja a pofánkba a propagandát, soros soros migráncs migráncs!!

mindeközben rohad az ország, mert csak is az ELIOS!! meg EU pénzek zsákolása.

2019.02.19. 05:51:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

remek, már hajnalba itt rohadsz. jó sok pízt ad neked a főczigány. :D ostoba.

2019.02.19. 06:11:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

ez a mi országunk, ahol csak a fidess, csak a soros, meg a migráncs!!

www.youtube.com/watch?v=wyry11Y9U2g

2019.02.19. 06:20:54

@az EU pénzek zsákolója:

www.youtube.com/watch?v=W_AmpJNCY8M

www.youtube.com/watch?v=MQjNU0S8Rzo

a mi kis migráncsaink, a fidess szavazóbázisa. :DDDDD

de csak a soros, csak a stadionok, csak a fidess!!!!!!!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 09:05:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: remelem valaki megtalálja , annak idején valamelyik blogon linkeltem is.Annyi , hogy az egyenlítő blog videót eltűntek , Pócs Jánosról forgattak Jászapátin abban hangzott el. Hatha mégsem felejt annyira az internet és az e-mailjeim közt amit a blog.hu-rol kapok, meglelem .

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 09:44:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: m.hvg.hu/itthon/20100218_kover_laszlo_szavazatvasarlas_mszp_hangfe Remeldm valahol a hangfelvétel is elérhető még, mondom, anno az egyenlítő blog leadta ...

közösperonos átszállás 2019.02.19. 11:20:47

@poszter: buta vagy.

Blankát nem azért rakták kutyapárték a pénzre, mert ő lenne fontos, mert belőle lenne majd a jövő köztársasági elnöke vagy whatevöre. Annyi történt, hogy mondott olyanokat, amikhez erkölcsi és jogi alapja is volt, mire a Fidesz rá is beindította a karaktergyilkoló gépezetét (érted, egy vidéki középiskolásra), amik meg olyanokat szoktak mondani (mondtak is), amikhez sem erkölcsi, sem jogi alapjuk nem volt, részben pedig még hazugság is.

(És hát azt nem meglátni, hogy a Kutyapárt pénzsorozatának szereplőiben pont ez a közös: a fideszes propagandagépezet kreálta ellenségfigurák, mindegy, amúgy mit csinálnak és mit mondanak... szóval ezt nem észrevenni, hát az butaság.)

De az hagyján, hogy buta vagy -- viszont a bátran felszólaló vidéki középiskolás vs. a magyar állam összes erőforrását (természetesen szabálytalanul) felhasználó, elnyomó propagandagépezet közül az utóbbi mellé állnod. Oh well.

2019.02.19. 15:13:15

@tildy[UK]:

oylan alapon tildike, hogy egy közoktatásban tanuló kis takonynak a köztársasági elnökkel szemben kuss a neve, elnök úrnak szólítja és tiszteletben tartja, mert a társadalmi rendnek ez az alapja, szokj szépen hozzá.
amit leírtál, megint mi, semmi. igen, lemondhat a szavazatáról, neked nem tetszik, nekem sem, attól ő még a hierarchiában valaki, akit posztjából adódóan tisztelet illet meg, te meg ugyanebben a hierarchiában senki vagy, akkor sem ha okosabb vagy és jobb ember mint ő
túl nagy a pofátok

2019.02.19. 15:15:44

@közösperonos átszállás:

takonylibsi.
ha valaki a legfőbb magyar közjogi méltóságba áll bele útszéli bunkó módon, akkor ne sírjon, ha visszacsapnak.
tőlem sokkal többet kapna, és nem vagyok fideszes, ti meg gennyes tekergőző taknyok vagytok.

2019.02.19. 15:18:13

a talángyilkos pufajkás, a d-209-es besúgó, az apró-klánba benősült szemkilövető egykori kiszvezér és számos társa megúszta.
de most akinek túl nagy a szája, az kap, bár a blanka nevű iskolás nem is nagyon kapott semmit, ki sem vágták, semmi komoly nem történt.
hát ez van, ne kezdj olyan harcba, amit nem tudsz megnyerni, befejezni, ne üss pofán ha rinyálsz mikor visszaütnek.

ezt tanuljátok meg, gecik

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 15:20:02

@erikgross: az kap tiszteletet aki megérdemli , nem akit pozícióba raktak. Bocs.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 15:48:59

@tildy[UK]:

"lejátszott egy, állítása szerint vágatlan, Jászszentandráson készült hangfelvétel-részletet"

Ha részlet, akkor eleve nem lehet vágatlan, na meg ki van ragadva a kontextusból.

Nem azt állítom, hogy nem hangozhatott el, amit írsz, de Szél Bernike nem az az ember, akinek az értelmezését hitelesnek tudnám elfogadni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 15:52:15

@erikgross:

"egy közoktatásban tanuló kis takonynak a köztársasági elnökkel szemben kuss a neve, elnök úrnak szólítja és tiszteletben tartja"

Nem az a baj, hogy Blankácska a közt. elnökhöz szólt trágárul, hanem az, hogy politikai megnyilvánulásában trágárkodott. Ezt a hangot egy politikai beszédben egy utolsó csövessel sem engedhette volna meg magának.

2019.02.19. 16:32:36

@tildy[UK]:

csak ha közjogi méltóság, ill. a hierarchiában feletted van, akkor mindegy tiszteled vagy sem, ha nem megfelelően viselkedsz vele, megkapod a jutalmad. ez van, nem anarchiában élünk, nincs egyenlőség, különböző pozíciók és hierarchia van.
ezen túl bocs de az illető hölgy még tényleg egy kis senki takony, amaz meg valaki. ennyi.
nekem meg sem fordult volna az ő korában a fejemben ilyesmi, nem is mertem volna, szégyelltem is volna mélységesen.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

szarsiknak ez tetszik, ez az ő színvonaluk. neveletlen, erkölcstelen társaság, nem különbek a fidesznél, legfeljebb azt hiszik magukról. ennyi.

2019.02.19. 17:18:25

@tildy[UK]:

"az kap tiszteletet aki megérdemli , nem akit pozícióba raktak. Bocs."

a fidresspatkányok szerint a tisztelet a pozícióval jár.

nem jár tisztelet egy ner-huszár eu pénzzsákoló stadionfüggő stróman boss-nak, tőlem sem.

akit megfizet, hogy itt ugasson, tisztelheti. de kussban.

amúgy számomra nem tisztra, ha a geci pozíciója atomstabil, a tisztelet iránta maxon, minek ugat itt a sok fidesscsicska??? csak nem fosnak majmok? :D

mit lehet tudni az ELIOS ról, most akkir ki fizet, ki lopott??????????

2019.02.19. 17:21:03

@erikgross:

" nem vagyok fideszes, ti meg gennyes tekergőző taknyok vagytok."

akkor ráérő idődben csinájl anyukáddal egy tesót magadnak, a ner legnagyobb örömére. te féreg.

élhetetlen 2019.02.19. 17:31:31

@erikgross: „hogy egy közoktatásban tanuló kis takonynak a köztársasági elnökkel szemben kuss a neve, elnök úrnak szólítja és tiszteletben tartja”. Le kéne már szakadni az ilyen szólásokról: „Akinek az isten hivatalt ad, észt is ad hozzá.”. Nem bizos, sőt jellemet sem biztos, hogy ad hozzá. Nem igaz, hogy minden rangsorban feletted állót tisztelned kell. A tiszteletet ki kell érdemelni, nem jár a kinevezéssel. Áder csak annyival jobb Plágium Pálnál, hogy le tudja írni, hogy államfő. De te nyugodtan terítsd a lába elé a kabátodat, ha kilépve a palotából tócsába lépne, csak ne várd el ezt mindenkitől.

2019.02.19. 17:41:11

@élhetetlen:

nincs túl sok eszed, nem látszol érteni mit mondtam.
mindenesetre sokat elmond hogy az ellenzék már a nagypofájú színésznőjelöltbe is kapaszkodik, mert annyira nem tudnak többet, mint rossz helyre menni a belefolytani táblával.

szánalmas, megvetendő

2019.02.19. 17:49:11

@erikgross:

itt -lent- a családod erik? :D átlagos fidess szavazó. nem kell ide migráncs, a vezérünk fajtájától bűzlik a terep.

www.youtube.com/watch?v=lJoL4tlUmi8

élhetetlen 2019.02.19. 18:12:54

@erikgross: „nincs túl sok eszed”. Igazad van, biztosan én vagyok buta, mert P.P. álamfő lehetett, ahhoz meg már ostobának kell lennem, hogy lássam, Áder mindent aláír. Ha valami nem sügős, akkor megfuttaja egy körben, és változatlan formában aláírja. Ez tényleg szánalmas és megvetendő. Azt meg áruld el a sok eszeddel, (mert neked szerinted van), hogy mi közöm nekem egy más által elkövetett helyesírási hibához? És, ha ebből azt hozod ki, hogy az egész ellenzék szánalmas, megvetendő, akkor ugyanezen logika mentén kimondható az „álamfő” leírása után az egész FIDESZ-ről. Ezt akartad mondani? Mert ez a logikus következménye annak, amit írtál. Tudod követni a gondolatmenetet a sok eszeddel?

2019.02.19. 18:41:37

@élhetetlen:

"mi közöm nekem egy más által elkövetett helyesírási hibához? És, ha ebből azt hozod ki, hogy az egész ellenzék szánalmas, megvetendő,"

mondom, buta vagy, másképp értetted volna mit írtam, de az idézett szövegből kiderült, hogy nem.

élhetetlen 2019.02.19. 19:09:43

@erikgross: Aha, én semmit nem értettem ebből a magasröptű kommentből: „mindenesetre sokat elmond hogy az ellenzék már a nagypofájú színésznőjelöltbe is kapaszkodik, mert annyira nem tudnak többet, mint rossz helyre menni a belefolytani táblával. szánalmas, megvetendő”. Pedig én erre válaszoltam. Vagy komolyan azt hiszed, hogy nem értettem, hogy te az ellenzékre mondtad, hogy szánalmas? Dehogynem, csak fordítottam a gondolaton. De te okos vagy, azért nem értetted, amit én írtam. Nem baj. Nem is válaszoltál rá mást, mint, hogy buta vagyok. Ragyogó cáfolat arra, amit írtam. Na, maradj magadnak, és vigyázz, hogy a lángeszedtől meg ne gyulladjon a hajad, ha van. Befejeztem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 19:13:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Budai Bernadett volt, nem Szél . Amúgy én sem allhatom , ha kontextusbol kivesznek egy mondatot ( lásd ‘el lehet innét menni , el lehet’) , azonban sajnos erről a hangfelvételen szó sem volt, amit Kövér állít , ahogy arról sincs bizonyíték , hogy a HVG-ben megjelentek szerint tényleg melyik liberális szlovák párttól idézett , és pontosan ott mi a teljes kontextus.
Mindenesetre én hallottam a hangfelvételt ezelőtt jópár évvel , és ott biza magyar választók szavazatának megvásárlásáról volt szó .

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 19:38:48

@tildy[UK]:

Mint az eddigiekből kiderült, én nem hallottam ezt a felvételt, sem egészében, sem az említett részletet. Az általad belinkelt cikk alapján azonban egy másik értelmezést is reálisnak tartok:

A cikk ui. azt említi, hogy az ÁLLAM vásárolná meg az erre vállalkozó emberek szavazatát. Az ÁLLAM, nem a kormány. Mivel pedig az állam nem szavazóképes állampolgár (mondjuk a kormány sem), nem is adhat le szavazatot. Következésképp én úgy értelmezem Kövér javaslatát, hogy ezeket a szavazatokat egyszerűen kivonnák a forgalomból, vagyis a távolmaradók számát gyarapítanák.

Ez első pillantásra megdöbbentőnek tűnik, mert alapvető emberi jog önkéntes eladásáról van szó. Ilyenek pl. a személyes szabadság (senki nem adhatja el magát rabszolgának), az élethez való jog és még pár. Ám éppen az állam az, amely bizonyos esetekben megvonhatja polgárától ezeket a jogokat, különösképpen a személyes szabadságot (szabadságvesztés büntetés), de egyes amúgy fejlett demokráciákban az életet is (halálbüntetés). Az élet hez való jog megvonására egyébként a halálbüntetést nem alkalmaző EU-tagállamokban is van lehetősége az államnak, hiszen katonáit simán utasíthatja halálos kimenetű küldetésekre. De ugyenez a helyzet a közügyek gyakorlásánál is, melynek része a szavazati jog, hiszen büntetésként ettől is eltilthatók a rabok.

A fentiek fényében már nem is tűnik annyira abszurdnak az, hogy valaki pénzért lemondjon egy olyan jogáról, amelyet amúgy az állam is megvonhat tőle bizonyos esetekben. A lényeg itt az én értelmezésemben az, hogy nem a szavazatát adja el, hanem önként lemond a szavazati jogáról. Ez nem egyenlő a szavazata eladásával, hiszen a nevében senki nem szavazhat majd soha, vagyis egyetlen párt sem fog profitálni ebből. .

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.19. 21:13:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: önként ? Ja, kb úgy önként mint mnyp eseten . Nem látom, hogy ebben hol jár jól az állam , főleg, ha tömegesen lemondanak az emberek róla ....

Roan 2019.02.19. 21:16:55

@Ma is mentek gecizni?: Ezzel csak az a baj, hogy 2000-es, állandó árfolyamon is ugyanez az eredmény. Arról nem is beszélve, hogy a szomszédainknál is válság volt, nem csak nálunk, tehát a dollár árfolyama ezért sem befolyásolhatta a az eredményt.

Roan 2019.02.19. 22:17:04

@Éhesló: Az, hogy nem érvényes az SzMSz, egy szóval nem írt a linkelt cikk . Szavazás volt, tehát az nem valós, hogy senki nem szavazott, és nem választotta meg őket. Az hogy, hányan szavaznak, pedig egyszerű hangulatkeltés, ugyanis az országgyűlési választáson sincs már érvényességi küszöb, tehát ennyi erővel az sem legitim (ok, értem, hogy ott több millióan szavaztak, de ha csak 100-an szavaznának, akkor is érvényes lenne).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.19. 23:33:32

@Roan:

Galambocska, az 1% alatti és a 70% fölötti részvételi arány azért némi különbséget jelent a legitimitás szempontjából, nem gondolod?

Ja, a gondolkodáshoz legalább pár neuronra is szükséged lenne, az meg nálad nincs.

@tildy[UK]:

A beszédből mi alapján következtettél arra, hogy egyeseknek kötelező lett volna pénzért lemondani a szavazati jogukról?

Miből gondolod, hogy tömegesen mondtak volna le róla?

Vedd észre, hogy egy elérhetetlen szövegből kiinduló, minden alapot nélkülöző feltételezéseid miatt háborodsz fel.

Mellesleg ha tényleg azt mondta, hát igaza volt Kövérnek abban, hogy aki képes pénzért eladni a szavazati jogát, az a szavazatát is eladná pénzért, és akkor már jobb, ha távol marad a szavazásoktól, mint ha a legtöbbet kínálónak adja el a szavazatát. Gondolj a görög demokrácia bukásának okaira.

erikgross (törölt) 2019.02.19. 23:45:44

@az EU pénzek zsákolója:

valahol vicces, hogy egy anticiganista játssza el a libsit, ők bizony megvetik a cigányozókat.
az orbáncigány egy jellegzetesen ocsmány rasszisa mítosz

KagirOdy 2019.02.20. 01:24:16

@tildy[UK]: Csak a világosság kedvéért hangsúlyoznám még egyszer, hogy nekem a "klasszikus" liberális eszmerendszer sem a sajátom. Részemről teljesen egyetértek Orbán Viktor elhíresült illiberális beszédével:

youtu.be/ZVwILpDagpg?t=1135

Nem vagyok benne biztos, hogy az aranyszabály tökéletes elv (bármilyen kipróbált és időtálló is), viszont én is úgy látom, hogy a liberális alapszabály nem működik.
Hiszek az egyéni felelősség fontosságában. Hiszek abban, hogy az ember először a saját háza táját tegye tökéletes rendbe, mielőtt másokat hibáztat, másokkal üvöltözik. De az egyéni felelősség nem lehet kizárólagos társasalomszervező elv. Az ember gyarló és esendő. Még a legszerencsésebbek és legkiválóbbak is bűnbe esnek, előbb-utóbb megöregszenek, megbetegednek, meghalnak. Ezért hiszek az összefogásban, az együttműködésben, a szolidaritásban, a párbeszédben is.
Viszont hogyan tudnánk összefogni, ha nem tudunk beszélni egymással. Mert nem adjuk meg egymásnak a legelemibb tiszteletet sem. Vagy a saját közösségünknek. Például a közösség olyan szimbólumainak, mint a legmagasabb vezetői tisztségek (bárkik is töltik be).
Az, hogy egy tizenéves lányka (vagy fiúcska, a hazaárulózós esetben) nem érti a tisztelet és jómodor fontosságát, azt elnézem neki. (A rendőrséggel biztos nem vegzáltatnám). Ami aggaszt, hogy a körülötte levő felnőttek sem értik. Hogyan, kitől fogja megtanulni? Nem szólnak rá a szülei, a tanárai, a "tüntetők". Nemhogy nem küldik szépen haza, de még bíztatják is. A felnőttek között is vannak jónéhányan (láthatóan még it is), akik pici gyerek módjára képtelenek kicsit is uralkodni a saját indulataikon.

Mikor lett az rendben levő, hogy egy gyerek mondja meg a felnőtteknek, mit csináljanak? Hogy káromkodva hordjon le minket?

Persze nekem sem kellene panaszkodnom és másokat hibáztatnom. A káromkodásnak és üvöltözésnek is megvan a maga haszna. Sokkal jobb, ha sokan így vezetik le a feszültséget, mintha teszem azt az utcán lövöldöznének. Úgyhogy hajrá Blanka, hülye fideszbirkák, o1g!
Én meg tisztelettel legközelebb is a Fideszre szavazok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.20. 07:11:49

@erikgross:

Mindig élvezettel olvasom, amikor lánglelkű antirasszista liberálisok cigányozzák Orbánt. Különösen pikáns bája van annak, hogy egy általuk elesettnek, védendőnek, megsegítendőnek tartott népcsoport nevét (a cigányok maguk is cigánynak nevezik magukat, romának csak a píszí liberálisok nevezik őket) szitokszóként használják.

2019.02.20. 07:25:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

neked mennyi czigány él a környezetedben, s mit tettél a népcsoporttért te mocsok?
kívánom, hogy az összes szomszéd czigány legyen, akkor megtudod mit jelent a szó, fidessköcsög. :)

www.youtube.com/watch?v=lJoL4tlUmi8

addig nézegesd, a kur@@anyádat.

ELIOS ról tudunk valamit???? végülis a geci miért hátrált meg?? Stadionok épülnek rendben?

Éhesló 2019.02.20. 11:52:16

@Roan: azt, hogy nem érvényes az szmsz én írtam. Menj el a honlapjukra és nézd meg magad.
Azt ellenben nem írtam, hogy nem volt szavazás, azt írtam, hogy a honlapjukról nem derül ki ki, mikor, kire szavazott, kik a "választott" képviselői ennek a "parlamentnek" és kik azok akiket a kutya nem választott meg semmire.
Erre továbbra sincs válasz, pontosabban a cikkben és az szmsz-ben is írva vagyon, hogy a kemény magot a kutya se választotta meg semmire soha:
pestisracok.hu/szavazok-es-jeloltek-nelkul-jatszik-orszagos-kepviseletet-fuggetlen-diakparlament/

"Az igazi csemege azonban a bizottságok munkája. Ezek a diákparlamentbe beválasztott diákok által felvetett problémák mentén szerveződnek meg, a bizottságok munkáját azonban már a szervezőbizottság tagjai mentorálják, ahogy ők osztják ki a feladatokat, és ők moderálják a plenáris üléseket is. Ők azok, akiket senki nem választott meg, hanem kijelentették magukról, hogy ők a szervezőbizottság. Egy kiemelt kaszt, amelynek tagjai már fiatalon begyakorolják a Soros-féle „nyílt társadalom” demokráciáját: a kivételezettek választások nélkül, folyamatosan ott vannak, kézben tartják a folyamat összes szakaszát, miközben állandóan demokráciát emlegetve hivatkoznak a megválasztott diákokra. Utóbbiak pedig nyilván örülnek, hogy egyáltalán ott lehetnek, évente kettőt konferenciázhatnak, és amíg fontosnak érezhetik magukat, valószínűleg észre sem veszik, hogy csupán ugródeszkának kellenek néhány önjelölt fiatal közéleti pályafutásához."

Az hogy, milyen kevesen szavaznak, pedig nem egyszerű hangulatkeltés, hanem annak a demokratikus legitimációnak a hiánya, ami miatt semmiféle "diákparlamentről" nem kellene hazudozniuk.
Az pedig nyilván vicc a részedről, hogy egy országgyűlési választáson az érvényességi küszöb nélküliség alacsony részvétel esetén nem jelentene legitimációs hiányt.
Azt jelentene.
Ez néhány zsizsegő sorospalánta lehet, hogy diák, de hogy nem parlament és magukon meg a 6ezernyi hívükön kívül nem képviselnek senkit az holt biztos.
Szerencsére az emberminisztérium is eszerint bánt (el) velük.

Akárcsak a trágár hülyepicsával a qrmánypárti sajtó.
Nem csak az a legény aki adja, hanem aki állja és aki berobban egy halom ocsmányságot okádva a pofáján a politika világába, az nem sírjon, ha egy halom ocsmánysággal őt is pofánbasszák.
A meccs nem lefutott és a trágár hülyepicsa timmermans találkozó megmutatta, hogy ha a hülyepicsának nem is, de a szüleinek leesett, mivel kellene foglalkoznia inkább.

Zabla Viktor 2019.02.20. 12:13:01

@Éhesló: Drága aranysörényű lovacskám! Úgy hiányzott a primitív trágárságod, mint egy falat zab... Az a helyzet, hogy ebben a jobb sor(o)sra ;) érett országban sajnos nagyon sok maradt az általad is képviselt alacsony műveltségű és intelligenciaszintű néptömegekből, akik azonnal ellenségnek tekintik azt aki bármilyen kritikát fogalmaz meg a pillanatnyilag uralkodó tolvajokról. Remélem este megint felveszed azt a cuki lyukacsos atlétádat, ami alatt ott csillog aranyláncon a nagy Magyarország plakett és leülsz az orbán kép alá meccset nézni egy sörrel meg szotyival... Nyomorúságosan együgyű bolond egy ló vagy.
Te jössz, bogárka! ;)

Éhesló 2019.02.20. 13:03:04

@Zabla Viktor: mivan seggarc, megint kibújtál a féreglikadból okádni?
Ezèrt felesleges volt!
Bújj vissza gyorsan!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.20. 13:14:12

@az EU pénzek zsákolója:

"fidessköcsög. :)
addig nézegesd, a kur@@anyádat."

Szia, Blankácska, ugye jól vagy?

Zabla Viktor 2019.02.20. 13:22:28

@Éhesló: Te, paci! Válaszoddal igazolod az általam leírtakat. Köszönöm, ügyi vagy!

Éhesló 2019.02.20. 13:48:30

@Zabla Viktor: mivan seggarc, megint kibújtál a féreglikadból okádni?
Ezèrt felesleges volt!
Bújj vissza gyorsan!

erikgross (törölt) 2019.02.20. 14:00:01

@KagirOdy:

"nem szólnak rá a szülei, a tanárai, a "tüntetők". Nemhogy nem küldik szépen haza, de még bíztatják is. A"

kétségbeesetten vetik rá magukat mindenkire, mert látják, mennyire nem érnek semmit, mennyire silányak magukban, kell mindenki, hátha jobb náluk, vagy legalább egy szavazóval több, az is jól jön

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

persze, egy részük csak addig liberális, amíg
-a nyilvánosság előtt kell
-beszélni

aztán magánban meg tetteket tekintve...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.20. 14:44:09

index.hu/kultur/media/2019/02/20/a_figyelo_elismerte_hogy_hazugsaggal_tamadta_a_19_eves_ellenzeki_diaklanyt/

Mai hír , hogy a Figyelő elismerte, hogy valótlanságot állított Blankáról, mikor azt írtak gyenge tanuló és bukásra all, illetve hogy rengeteget hiányzik

Éhesló 2019.02.20. 18:21:20

@tildy[UK]: olvasni tudni illene, ha már idetolod.
"a Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz"
Tehát nem állítottak semmit, hanem a ripostra, mint forrásra hivatkozva híresztelték azt, amit a ripost írt.

Érdekes bírói döntés, mely elévágott a ripost ítéletének, de a magyar gazságszolgáltatásban ez nem újdonság.
Izgalmas lesz az, amikor a ripost forrását megismerve a bíró el kell ismerje a ripost igazát.
De az is érdekes, miért is nem perelte a ripostot a trágár butapicsa ingyenüdvédje.
Talán mert cáfolni kellett volna a tényállítást, míg a híresztelés esetében a híresztelőn a bizonyítási kényszer.

Türelem tornaterem.
A végén úgy is kiderül mire képes a suliban a trágár butapicsa.

apro_marosan_petergabor 2019.02.20. 18:39:55

. Ez egy eléggé élhető ország (erre egy kis bizzonyíték a rengeteg külföldi akik ideiglenesen néhány évet élnek itt, a másik kisebb csoport, akik ide menekülnek Eu országaikból, a harmadik a rengeteh magyar aki szintén ide vándorol a határon túli országából). Emellett én is nagyon jól érzem itt magam...:)(még jó néhány millió honfitársammal együtt), a sok ballib hőzöngés ellenére.
2. X Blanka nem egy modern hős, egy senki. Akiből a ballib cspat próbál valamit faragni.
3. Elég gyatrán áll a libero csapat, ha ilyen niemandokat tolnak maguk előtt

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2019.02.20. 20:18:50

@Éhesló: tökmindegy , hogy honnét vettek at, átvették . Remelem már a többi is tolja a helyreigazítást .

Éhesló 2019.02.20. 20:25:27

@tildy[UK]: nem tök mindegy, ahogy az sem mindegy híresztelsz, vagy állítasz valamit.
Nem úgy tűnik, hogy bárki helyreigazítana.
Türelem, tornaterem.

Zabla Viktor 2019.02.20. 23:07:42

@Éhesló: Drága aranysörényű lovacskám! Úgy hiányzott a primitív trágárságod, mint egy falat zab... Az a helyzet, hogy ebben a jobb sor(o)sra ;) érett országban sajnos nagyon sok maradt az általad is képviselt alacsony műveltségű és intelligenciaszintű néptömegekből, akik azonnal ellenségnek tekintik azt aki bármilyen kritikát fogalmaz meg a pillanatnyilag uralkodó tolvajokról. Remélem este megint felveszed azt a cuki lyukacsos atlétádat, ami alatt ott csillog aranyláncon a nagy Magyarország plakett és leülsz az orbán kép alá meccset nézni egy sörrel meg szotyival... Nyomorúságosan együgyű bolond egy ló vagy.
Te jössz, bogárka! ;)

élhetetlen 2019.02.20. 23:26:56

@Éhesló: „Érdekes bírói döntés”. „izgalmas lesz az, amikor a ripost forrását megismerve a bíró el kell ismerje a ripost igazát.”. Fő az optimizmusod. De miből gondolod, hogy a helyreigázítási kérelmet nem támasztották alá mondjuk az iskolától beszerzett adatokkal? „miért is nem perelte a ripostot a trágár butapicsa ingyenüdvédje.”. Mert minek. Hosszú. Két egyszerűen ellenőrizhető dologról van szó, bukásra áll-e több tantárgyból, és sokat hiányzott-e. A ripost forrása is csak az iskola lehet. Ha nekik adják ki a tényeket egy per keretén belül, akkor csak eltelik sok idő, és itt nem merülhetnek fel ismeretlen körülmények, és a ripostnak sem lehetnek titkos forrásaik. Ez egy iskola. Minden látható. De te kombinálj csak tovább. „A végén úgy is kiderül mire képes a suliban a trágár butapicsa.”. Nem fog kiderülni, mert magánügye, hogy hova felvételizik, és hogy sikeres lesz-e.
Ja, és ez a „Türelem tornaterem.”, ez egy új elméncség részedről?

élhetetlen 2019.02.21. 00:00:34

@Éhesló: "Az igazi csemege azonban a bizottságok munkája. Ezek a diákparlamentbe beválasztott diákok által felvetett problémák mentén szerveződnek meg, a bizottságok munkáját azonban már a szervezőbizottság tagjai mentorálják, ahogy ők osztják ki a feladatokat, és ők moderálják a plenáris üléseket is.”. Hát igen, ha egy termet a meg nem választott szervezőbizottság foglal le, az már biztosan azt jelenti, hogy a diák önkormányzat nem is létezik, csak egy báb. És, ha rájössz, hogy a mentorálás csak segítés, és nem vezénylés, akkor gondold át az esetet. Vetítsünk egy másik síkra. Egy színház nem számít, mert az, hogy van-e előadott darab, az a jegyirodáktól függ. Ők döntik el, hogy melyik darabra hány jegyet adnak el, ugyanúgy, ahogy a diák önkormányzat szervezői is eldöntik, hogy mivel foglalkozzon a diák önkormányzat. Szerinted. Nincs gond, keresd tovább a szarva közt a tőgyét. „A meccs nem lefutott és a trágár hülyepicsa timmermans találkozó megmutatta, hogy ha a hülyepicsának nem is, de a szüleinek leesett, mivel kellene foglalkoznia inkább.”. Gondolod, hogy azóta a szülei kialakítottak a lakásban egy ketrecet, ahova csak az élelmet, meg a tankönyvet adják be? Te biztosan így csinálnád. A lány meg azt mondta, hogy most egy ideig a felvételire kell készülnie. Felháborító, és biztosan nem igaz, mert te máshogy tudod.

2019.02.21. 02:19:30

@apro_marosan_petergabor:

"én is nagyon jól érzem itt magam...:)"

jön a közmunkából a píz, meg a segíj se kutya mi, fidessbirka. :D téged se az eszed dögleszt meg.

Éhesló 2019.02.21. 05:41:55

@élhetetlen: hiába kombinálod, kavarod, a tények hiányoznak a kommentjeidből.
A trágár hülyepicsa maszopos ügyvédje csatát nyerhetett a Figyelő ellen egy bírónál, vagy ítélet nélkül szimpla fenyegetéssel, nem tudhatjuk, ahogy azt sem mire képes trágárka, ha nem trágárkodnia kell.
A ripost nem igazított helyre

Éhesló 2019.02.21. 05:46:53

@élhetetlen: ezért gondolom azt, hogy türelemmel várjuk ki.
A "diákparlament" mint azt a PS is bemutatta egy rossz vicc. A szokásos soros féle blöff, ahol tucatnyi leválthatatlan libbant zsizsegő senki manipulál párezer lelkes hülyét. Maszatolhatod, mentegetheted, de a tények világosan bizonyítják: magukon kívül nem képviselnek senkit a diákságból.

Éhesló 2019.02.21. 05:47:42

@Zabla Viktor: mivan seggarc, megint kibújtál a féreglikadból okádni?
Ezèrt felesleges volt!
Bújj vissza gyorsan!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.02.21. 08:59:40

@Éhesló:

Ha jól tudom, efféle perekben a magyar jog szerint a felperesnek (jelen esetben Blakácskának) nem kell bizonyítania az általa kifogásolt állítás hamis voltát. Ha az állítás alkalmas a felperes jó hírnevének rontására - ami ugye Blankácska esetében eléggé vicces, miféle jó hírneve lehet a mocskos szájú nőszemélynek? -, akkor a bíróság az alperes ellen ítél. Akkor is, ha amúgy igazat állított.

De egy jogász talán majd alaposabban elmagyarázza.

apro_marosan_petergabor 2019.02.21. 10:11:03

@az EU pénzek zsákolója:
Barátocskám, cigányos stílusodból - és hozzászólásod irányultságából mire következtessek?
- netán "segílyes" vagy?
Ez nem baj, próbálkozz a közmunkával is (ha nem is dől belőle a pénz), pont a hozzád hasonlóak megsegítésére, illetve a társadalom hasznos tagjai közé történő visszatérés támogatására találtuk ki, de erre azért ne alapozz életpálya modellt. X Blanka is reméljük nem áll meg az érettséginél, trágárságból kevesen tudnak megélni (Parti Nagy sem csak ebből él)- ma a libero média felkap, holnap elejt, ettől még a bankszámlád nem gyarapodik - szóval dolgozz, minél kvalifikáltabban, persze ehhez előbb egy kicsit tanulni kell, utána már hozzáláthatsz az EU pénzek zsákolásához (ez megint csak nem magától megy, a maszop-szadesz csapat 30-40% hatékonysággal tudta csak megoldani...).

2019.02.21. 16:54:37

@apro_marosan_petergabor:

nézd, a kurv@@nyád

www.youtube.com/watch?v=not7LRkgWlk

orsós, orb@n, olajos, mindegy..... egy a végeredmény

2019.02.21. 17:05:42

@apro_marosan_petergabor:

miközben a főczigány ezzel etet minket:

static.euronews.com/articles/stories/03/67/76/26/880x495_cmsv2_29ebb7a5-43ad-576c-a986-e6398a944399-3677626.jpg

az országot rajta kívül széthordja a tesóság....

www.youtube.com/watch?v=lJoL4tlUmi8

3 gyerek, 8 gyerek. migráncs? ugyan... rohad az ország. és a fidessmocskok is csak lopják.

Roan 2019.02.22. 10:17:06

@Éhesló: "Senki nem válsztotta őket meg.
Soha nem válaszották őket, mert semmifele "választás" nem volt." vs "Azt ellenben nem írtam, hogy nem volt szavazás". Ez a kettő kissé ellentmond egymásnak.

Tehát akkor leszögezhetjük, hogy volt szavazás, és megválasztották őket. Ami szerinted illegitim. Azt már leírtam: ha az OGY választás esetén lehetséges, hogy nincs küszöb, akkor egy egy ilyen választáson miért is kellene, hogy legyen? Az is törvényes, ez is törvényes, tehát legitim, ezen kár rugózni.

Az meg, hogy van egy állandó intéző bizottság, miért jelentené azt, hogy az ő akaratuk érvényesül, és nem a megválasztott képviselőké? Erre mi a bizonyíték? Van egy videód, amin éppen tollbamondanak a képviselőnek, vagy mi? Tehát ha pl. egy választott vezetőnek mondjuk ugyanaz a titkára, mint az elődjének, akkor az nálad automatikusan azt jelenti, hogy nem volt választás, hiszen a titkár ugyanaz? Szóval, amíg nincs valami kézzelfogható bizonyíték arra, hogy a bizottság, és nem a képviselők akarata érvényesül, ez csak a te feltételezésed marad.

Hungryhorse 2019.02.26. 20:46:28

@Roan: idézn csak pontosan, szépen:

Éhesló
2019.02.20. 11:52:16
@Roan: azt, hogy nem érvényes az szmsz én írtam. Menj el a honlapjukra és nézd meg magad.
Azt ellenben nem írtam, hogy nem volt szavazás, azt írtam, hogy a honlapjukról nem derül ki ki, mikor, kire szavazott, kik a "választott" képviselői ennek a "parlamentnek" és kik azok akiket a kutya nem választott meg semmire.
Erre továbbra sincs válasz, pontosabban a cikkben és az szmsz-ben is írva vagyon, hogy a kemény magot a kutya se választotta meg semmire soha:
pestisracok.hu/szavazok-es-jeloltek-nelkul-jatszik-orszagos-kepviseletet-fuggetlen-diakparlament/

"Az igazi csemege azonban a bizottságok munkája. Ezek a diákparlamentbe beválasztott diákok által felvetett problémák mentén szerveződnek meg, a bizottságok munkáját azonban már a szervezőbizottság tagjai mentorálják, ahogy ők osztják ki a feladatokat, és ők moderálják a plenáris üléseket is. Ők azok, akiket senki nem választott meg, hanem kijelentették magukról, hogy ők a szervezőbizottság. Egy kiemelt kaszt, amelynek tagjai már fiatalon begyakorolják a Soros-féle „nyílt társadalom” demokráciáját: a kivételezettek választások nélkül, folyamatosan ott vannak, kézben tartják a folyamat összes szakaszát, miközben állandóan demokráciát emlegetve hivatkoznak a megválasztott diákokra. Utóbbiak pedig nyilván örülnek, hogy egyáltalán ott lehetnek, évente kettőt konferenciázhatnak, és amíg fontosnak érezhetik magukat, valószínűleg észre sem veszik, hogy csupán ugródeszkának kellenek néhány önjelölt fiatal közéleti pályafutásához."

Az hogy, milyen kevesen szavaznak, pedig nem egyszerű hangulatkeltés, hanem annak a demokratikus legitimációnak a hiánya, ami miatt semmiféle "diákparlamentről" nem kellene hazudozniuk.
Az pedig nyilván vicc a részedről, hogy egy országgyűlési választáson az érvényességi küszöb nélküliség alacsony részvétel esetén nem jelentene legitimációs hiányt.
Azt jelentene.
Ez néhány zsizsegő sorospalánta lehet, hogy diák, de hogy nem parlament és magukon meg a 6ezernyi hívükön kívül nem képviselnek senkit az holt biztos.
Szerencsére az emberminisztérium is eszerint bánt (el) velük.
süti beállítások módosítása