Államvilág

Államvilág

Rácz Zsófia: intergenerációs egyenlőtlenség

2019. december 17. - Békés Gáspár

Olvasva a részben közfelháborodást, részben megértést hangoztató kommenteket és cikkeket. Fontos arról beszélni, számít-e valaki kora, és ha igen, mikor, illetve, hogy ki is Rácz Zsófia valójában, mit is jelent az ő jelenléte és pályája.

 Induljunk ki az utóbbiból. Rácz Zsófia politikai karrierje az ENSZ ifjúsági küldött programnál kezdődött, ami nem éppen arra lett kitalálva, hogy Fidesz karrieristák ugródeszkája legyen. Ezen a pályázaton Rácz Zsófi és utódja, Szuda Ágnes is annak ellenére nyertek, hogy sem diákképviseleti tapasztalatuk, sem szakirányos végzettségük nem volt. Ezen a válogatáson én először komolyan, majd a következőben már csak tesztjelleggel szintén pályáztam, a Független Diákparlament képviselőjeként, kommunikációs koordinátoraként, akkor már nem csekély kommunikációs, médiatapasztalattal,  és egy International Relations BA diplomával, Később, egy  következő pályázati kiíráskor 50+ civil szervezet is biztosított a támogatásáról, ekkor már két szakirányos (mester)diplomám is volt, mégsem sikerült eljutni ekkor már a döntőig sem, nehogy az összehasonlíthatóság gondot okozzon a tervezett kontraszelekcióban. Amikor a bírálati kritériumokat és a pályázók neveit és anyagát elkértem, nem adták ki, az illetékes minisztérium pedig elutasította még a közérdekű adatigénylést is. 

Persze ezen nincs mit csodálkozni, hiszen a küldött személyéről alapvetően az EMMI, a Külügyminisztérium és a Nemzeti Ifjúsági Tanács döntött, a legkevésbé transzparens módon. Ebbe a folyamatba még az udvari HÖOK és az Országos Diákparlament se szólhatott bele. Rácz Zsófia és utódja, Szuda Ágnes pedig odaadó lojalitással szolgálta a programot: Zsófi küldöttsége alatt kizárólag a Fidelitasszal találkozott a pártok ifjúsági szervezetei közül, majd véletlenül éppen oda is lépett be; ezek után az egyik legdurvább NERhenger intézetnél, az Alapjogokért Központban folytatta pályafutását. Képviselősége alatt egyetlen valóban független érdekképviseleti civil szervezettel se egyeztetett nyilvánosan, egyszer sem kritizálta a kormány katasztrofális szakpolitikai döntéseit. Pár iskolai előadást tartott a fenntarthatóság fontosságáról és ezzel alapvetően le is tudta a kötelező köröket.

 

 Szuda Ági hasonlóan kerüli a valódi, érdemi érdekképviseletet. A Fridays for Future harmincöt hétnyi tüntetése alatt egyszer sem tudott a mozgalom képviselőivel találkozni. Majd a fenntartható fejlődési célokról nemrég tartott workshopján két órányi előadás után kijelentette, hogy nem tudja megválaszolni, hogyan teljesít Magyarország az oktatási és klímavédelmi fenntartható fejlődési célok teljesítése terén. Azt viszont szerette volna megtiltani, hogy erről bárki nyilvánosan beszéljen. A program groteszk módon arra biztatja a fiatalokat, hogy sajátítsanak el egy környezetbarát szemléletet, miközben a hazai környezetvédelem legfőbb akadálya a küldött által kiszolgált kormány, mely ellen egy kritikus szót nem mer emelni. Legyünk környezettudatosak, csak semmiképp se úgy, hogy a környezetért leginkább felelős kormányt kritizáljuk. Nem nem soha!

A ENSZ ifjúsági program tehát hiteltelen, így az alkalmasságot szempontjából nem épp pozitív. Zsófi az említettek alapján kiváló pártkatona, de mint a fiatalok képviselője borzalmas. Zsófi a kormány képviselője és  saját magáé, senki másé.

Mindenesetre Zsófi éppen azt tette, amit vártak tőle: bemutatta a nemzetközi közvéleménynek, hogy a Magyar Keresztény Birodalomban a fiatalokat megbecsülik, a klíma meg köszöni, jól van, Józsi tegnap javította, mert kicsit zörgött, na. Ez a típusú kirakatdiplomácia volt számára az ugródeszka az Alapjogokért Központba, a HírTV-be és a közpénzes washingtoni kiruccanásához. Mert a Fidesznek fontos, hogy minél több területen építse a Mátrixot, hitesse el az emberekkel, hogy minden rendben van. Ehhez mindenkit felhasználnak, akit csak tudnak, lásd a János Kórház esetét, ahol karácsonyra vécédeszkát és lázmérőt kértek, majd miután megkapták, közleményben ekézték a gonosz ellenzéket, akik szóvá tették ezeknek az az alapvető felszereléseknek a hiányát, pedig a kórház szerint nincs is semmi probléma.

Az ifjúságpolitika pedig különösen érzékeny terület a Fidesz számára, na nem azért, mert egykor fiatal demokratáknak hívták magukat. Azért fontos nekik, mert a párt  éppen ebben a korcsoportban a leggyengébb, a különböző diáktüntetések, pl. a klímasztrájkok komolyan megroppantották a tökéletesre mázolt propagandájukat, és ezt még a pártkáderek is így látják. Éppen ezért kell bevetni egy fiatalt, még egy személyre szabott törvényt is vállalva, hogy talán majd akkor visszanyerik az ifjakat. Természetesen a tízen-huszonévesek nem hülyék, továbbra is inkább leköti majd a figyelmüket az összeomlott oktatás, a kilátástalan munkakörülmények és a környezeti válság, és bizony a koktéldiplomácia itt nem fog működni. Zsófi elődjét, Illés Boglárkát is csak akkor ismerte meg az ország, amikor kérdéseimre válaszolva hazudozott egy erdélyi fesztiválon, majd elvette a telefonomat, hogy ne rögzíthesse a személyes kérdéseket; azaz gyorsan bizonyította politikai alkalmatlanságát, hiába volt jogász végzettsége, alkalmazni már nem tudta, ezért ’felfelé’ buktatták.

Fontos szempont azonban Zsófia kora. A kritikák jelentős hányada ugyanis erre irányult, azt említve, hogy ennyi idősen nem lehet valaki helyettes-államtitkár, lényegében nem tudhatja feladatait ellátni. Pedig amire választották, arra tökéletesen alkalmas: a koktéldiplomáciai feladatokat biztosan el tudja majd látni, ha angolul kell beszélni akkor pláne (aki hallotta már Ádert angolul beszélni, az meg fog könnyebbülni).

Kérdés még, hogy hiteles államtitkári feladatokat el tudna-e látni valaki ilyen idősen? Talán. Esetleg gondoljunk arra, hogy többek közt Mátyás király is 15 évesen már országot vezetett. Előfordulhat, hogy valaki rendelkezik olyan elképzelésekkel, stratégiával, amelyek valóban alkalmassá teszik ilyesmire, vagy csak egyszerűen a kényszer úgy hozza, hogy muszáj alkalmassá válni. De épp ez a gond Zsófival, hogy nem egy értelmes, a fiatalokért évek óta hitelesen küzdő embert akartak kinevezni, akinek a hatékonyságán lehet vitatkozni, hanem valakit, akinek a teljesítménye objektíven alacsony. Ez bizony nem fogja csökkenteni a szakadékot a fiatalok és az idősek között, sőt. Így a magukat progresszívnek, ellenzékinek tartók is kapnak egy ürügyet, hogy korsovinizmussal vegyítsék elképzeléseiket, mely végső soron nem hoz majd kielégítő társadalmi átalakulást.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy nincs szükség ifjúsági érdekképviseletre egy országban, egy kormányban. Azonban ez a Fidesznek ez nem érdeke, éppen ezért kebelezte be a HÖOK-öt, az ENSZ ifjúsági küldött programot, az Országos Diákparlamentet, és fúrta az azóta megszűnt Független Diákparlamentet is. Mert a Fidesznek kirakatprogramokra, legitimációra van szüksége.

Ha valóban modern társadalomban élnénk, szükség lenne olyan fiatalokra, akik közvetítenek a civilek és a kormányzat, a fiatalok és az idősek, illetve a hazai és nemzetközi fórumok között. Volt is ilyen pozíció, csak ugye a Fidesz ezt is megszüntette természetesen: a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa pontosan erre a feladatra volt kitalálva. Ezt a szerepet például betölthetné akár egy fiatal is, vagy lehetne ennek a szervnek egy különleges megbízottja, akit transzparens és demokratikus módon választanának. Mert bizony léteznek olyan magyar fiatalok nem kevesen, akik már 22 évesen is jelentős ifjúságpolitikai munkát végeznek, és több év tapasztalattal rendelkeznek. Ne Rácz Zsófi képviselje a generációmat a kormányban, és ne Pumped Gabó a TV-ben. Ne csak akkor kapjon fel valakit a média és a köztudat, ha szélsőséges tartományba esik: Nagy Blankával például független diákparlamentesként nem foglalkozott senki egészen az ominózus beszédéig, pedig a szakpolitikai javaslatok legalább olyan fontosak voltak.

Hiteles képviseletet érdemelnek a fiatalok, és ezt mindannyiunknak támogatnunk kell, hidak építésével, alternatívák keresésével. Van Szabad Egyetem, Hallgatói Szakszervezet mozgalom, Tudatos Ifjúságért, Demokratikus Ifjúságért Alapítvány. Ne az határozza meg a mondanivalónkat, hogy épp kinek az árnyéka vetül ránk. Szerveződjünk helyi közösségekbe, és ha kell, demonstráljunk, tiltakozzunk is a minket negatívan érintő folyamatok ellen. Vannak lehetőségeink, éljünk velük az intergenerációs egyenlőség jegyében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allamvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5815352584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyadmajma 2019.12.18. 17:05:20

@Világít a torony: a nádfedeles faszparaszt meg azt találta kifosni a szája helyén álló segglyukból, hogy aki nem hisz az ő istenében, az hazaáruló. És ezt szó szerint fosta.

Sir Galahad 2019.12.18. 17:06:59

@Zed is not dead yet: Értelmes hozzászólás, gratulálok.

anyadmajma 2019.12.18. 17:17:12

@MAXVAL bircaman közíró: na, te bolsevik hazaáruló geci terrorista, mondom én, hogy kell neked a túlóra, hogy legyn pénzed szopni:D Te faszparaszt:)

anyadmajma 2019.12.18. 17:18:30

Na, egy jó vicc:
Honnan tudod, hogy egy fideszes hazudik?
Lélegzik
:D

body_andras 2019.12.18. 17:19:51

@Kelly és a szexi dög: Én is ezt mondom már hetek óta. Ott ül a sok kivénhedt, korrupt, cinikus, dilettáns, analfabéta f*sz, képességeik alapján még a Zsófikánál is alkalmatlanabbak. Hirtelen bekerült a gépezetbe egy helyes csaj aki meg tud szólalni legalább két emberi nyelven, egyből össze van zavarodva az istenadta nép, mintha ez olyan szörnyű lenne.
Mindaddig amíg pl. Kövér László a Ház elnöke, szerintem egyik új vagy régi-új tisztviselőre nem lehet egy szavunk sem.

Alick 2019.12.18. 17:34:22

Kedves Zsófia, kinek a faszáról tetszett jönni..?

BiG74 Bodri 2019.12.18. 17:34:41

@body_andras:
Ámen, bár a külső és a nyelvtudás ellenére lehet egy köcsög tajparaszt.

anyadmajma 2019.12.18. 17:42:15

@body_andras: nem hát, te hazaáruló bolsevik geci terrorista birka, az tuti rendes ember, aki azt tudja mondani, mint a kövér, hogy aki nem hisz az ő istenében, az hazaáruló.
Te szardarab:)

Indriq 2019.12.18. 17:44:21

@Alick: ezt már én is kérdeztem pár hete, de valaki felvilágosított, hogy a hitgyülis németh pereputtyához tartozik, és neki fizettek meg a 30 ezüstpénzt.

Kánikula 2019.12.18. 17:53:02

Az életkor nem számít, kár ezért támadni.

Azt, hogy "bevándorláspártipolitikus"-ozik már nyilván beárazza, de miért is lenne elvárás, hogy egy Fidesz kormány ne Fidesszel szimpatizáló embert tegyen pozícióba.

Ezen rugózunk közben a főnök kiutalt 8milliárdot a saját lábán álló lányának.

Fideszes vagyok tehát lopok 2019.12.18. 17:55:16

ÓVODÁSOKAT A HATALOMBA!

Annyi CV-jük a hatéves gyerekeknek is van, hogy fél évig itt voltam, fél évig ott, na ba+ mekkora életút meg szakmai tapasztalat áll mögöttem, alkalmas vagyok vezetni a népet!

mel gibson 2019.12.18. 17:58:34

Zsófika biztos lenyeli.

Proud Mary 2019.12.18. 18:14:41

@Világít a torony: húú aztán most nagyon megcáfoltad azt, h mennyire tróger szarháziak vagytok

Szabados Patrícia 2019.12.18. 18:20:44

@Muhammad Balfas: EGYETEMI TANULMÁNYAI ELŐTT dolgozott kasszásként a finn miniszterelnök, és az egyetem UTÁN lett belőle miniszterelnök. Mondjuk a fenti hölgyeménynél elképzelhetetlen lenne a MUNKA.

Szabados Patrícia 2019.12.18. 18:22:07

@BiG74 Bodri: Mert ő megdolgozott a diplomáért a pénztárban ülve. Mármint a finn miniszterelnök.

Szabados Patrícia 2019.12.18. 18:24:52

Kár cikket írni egy szerencsétlen qurváról.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.12.18. 18:45:07

@Kánikula: "Az életkor nem számít, kár ezért támadni." - Á nem! Végezzen rajtad agyműtétet, egy 22 éves medikus!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.12.18. 19:00:33

@MAXVAL bircaman közíró: "Vastagon túl vagyok fizetve" - leírtam a zárójelentésedbe, hogy az anális szexet csak bizonyos méreten aluli partnerrel folytasd, mert túl sok már a heg az ánuszodon.

sZulamith 2019.12.18. 19:32:49

Vallom, hogy a kora nem lehet akadály, viszont a videó arról győzött meg, hogy a külső megjelenése az ami viszi, és és ezt ő is tudja:)

Ez a név már foglalt! 2019.12.18. 19:35:29

"Esetleg gondoljunk arra, hogy többek közt Mátyás király is 15 évesen már országot vezetett"

Kiváló példa, mert szép lassan visszatérünk a sötét középkorba és feudalizmusba.

Nem az számít mit tudsz, hanem hogy kinek a kije vagy. Ez egyébként mindenhol így működik a világon, de azért van egy határ, na nálunk az nincs, határtalanok a lehetőségek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.12.18. 19:40:00

@MAXVAL bircaman közíró: Persze hogy magamból indulok ki. Qrvára unom már hogy a vasárnapi ügyeleten a sok aranyeresnek egy orosz buzi birkával kell együtt ülnie a váróban.

törppicur 2019.12.18. 19:41:22

@Boycie: mitől lenne a finn minielnök alkalmas?
A kérdés is értelmezhetetlen. Ő volt ugyanis az előző kormányban az a szakminiszter, akinek a területén felütötte a fejét a sztrájk és amiért elszállt az előző minielnök, ráadásul ugyanabból a pártból.
Látsz valami problémát abban, hogy a problémás szakterület problémás vezetője visz mindenT?

Weißkopf 2019.12.18. 20:11:43

"még egy személyre szabott törvényt is vállalva": fideszéknél ez szokás, lásd lex Szász és lex Szapáry. Előbbi elvtárs (mint a PSZÁF távozó elnöke) beleesett volna a 2 millió Ft feletti végkielégítéseket 98%-os adóval sújtó fideszes törvénybe, hát gyorsan hoztak az elvtársai egy póttörvényt, hogy a mi kutyánkra ez nem vonatkozik. Szapáry meg nem lehetett volna washingtoni nagykövet a 70 éves korhatár miatt, de őt is mentesítették ez alól, nehogy már itthon kelljen maradnia.

nemecsekerno_007 2019.12.18. 20:27:34

Hát kedves szerző....

aki tudja csinálja, aki nem tudja az tanítja.
Aki meg tanítani se tud, az ilyen blogokon vezeti le a frusztrációját...

Woody Allen után szabadon...

Fülig José 2019.12.18. 20:42:20

@nemecsekerno_007: így van... aki tudja csinálja. a seggnyalást... hajrá dzsémsz, hajrá, előre a bónuszért...
(sok adatot, észrevételt, témával kapcsolatos véleményt tartalmazott a röfögésed, szaros fideSSbirka, beheheeeeeh.)

nemecsekerno_007 2019.12.18. 21:20:07

@Fülig José: Viccesek vagytok...

12 millióért kapott 100 négyzetméteres belvárosi lakást
az önkormányzattól a Szeviép-ügy tanácsvezető bírója

BiG74 Bodri 2019.12.18. 21:21:38

@Szabados Patrícia:
Na de kérem! A munka az munka, akárki, akármin is végzi azt el!

BiG74 Bodri 2019.12.18. 21:26:51

@nemecsekerno_007:
Ha encsem-bencsem volt, tessék felkoncoltatni!

Világít a torony 2019.12.18. 23:09:51

@Proud Mary: Tőled és a hozzád hasonló primitív alakzatoktól nem elvárás, hogy megértsetek egy hosszabb mondatot. Ebből kifolyólag értelmetlen, sőt kissé megalázó lenne számomra bármiféle polémiába keveredni veled, vagy hasonszőrű agyatlanokkal. Nincs harag ugye?

Európai téridő 2019.12.18. 23:34:48

Ja, és a szerző szintén pályázott, de neki nem jött össze. Így viszont még neccesebb is ez a kis szösszenetke.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.12.19. 00:21:20

@nemecsekerno_007: "12 millióért kapott 100 négyzetméteres belvárosi lakást
az önkormányzattól a Szeviép-ügy tanácsvezető bírója"

Betanított orbán majom, már nem m igránsozni kell, hanem szeviépezni?

Amúgy mi ez a szeviép, a Mérszaros Lölöd 593-ik cége külön svájci bankszámlával a falubeli futtatójának, vagy mi a fax?

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2019.12.19. 00:23:55

Mivel a fideszmaffában semmihez nem kell érteni csak felszopáshoz, így ez a bakfis biztos alkalmas.
Különben mit keresne a kivénhedt illibbanatak között?

Békés Gáspár 2019.12.19. 01:01:04

@Nancsibacsi: Haha sose voltam HÖOK-ös, 25 vagyok, de ne zavarjon. Amúgy meg azért azt hiszem ennél alaposabban leírtam, mi a baj Zsófival.

Békés Gáspár 2019.12.19. 01:02:43

@Európai téridő: Igen pályáztam, onnan tudom azt, hogy kik milyen kvalitásokkal indultak, és elég objektív, hogy valakinek volt képesítése és tapasztalata, másnak meg nem. Ahogy azért az is árulkodó lehetne, hogy a minisztériumból csak kiperelni lehetne azt, hogy egyáltalán kik indultak még el. Ha annyira megérdemelte, akkor mi titkolnivaló van?

Békés Gáspár 2019.12.19. 01:03:49

@nemecsekerno_007: Megsúgom, hogy nem a blogolás az elsődleges szakmám, környezetvédelmi szakember vagyok 3 diplomával :)

Békés Gáspár 2019.12.19. 01:06:56

@Boycie: Óriási különbség, hogy a miniszterelnököt megválasztották. Az hogy alkalmas-e, kiderül, azonban az emberek többsége szerint ő volt a legalkalmasabb erre a pozícióra. Rácz Zsófit egyedül a fidesz választotta, ha valami, az biztos nem garancia.

desw 2019.12.19. 04:53:27

Bezzeg a Momentumos lipcsik lehetek volna az ország vezetői, mi? Az egyetemről épp kizuhant, az életben egy percet sem dolgozók, mi?

Törpvadász 2019.12.19. 05:52:40

@nemecsekerno_007: Ez de gyenge. Tanítson már valaki, aki Nem tud, oly hamar beég...

Törpvadász 2019.12.19. 05:56:08

Hihetetlen gáz az egész! LexRácz... Ráadásul buta is a nő, de cserébe vlag mutatós (ha valakinek bejön a buta szőke okoskodása, aki hatalmas egóval tolja magát). Esetleg mehetett volna egy okos szőke is a pozícióba.

midnight coder 2019.12.19. 07:30:15

@werinter: Aki politikusnak áll, az vagy küldetéstudatos elmebeteg, vagy lopni megy. A kettő közül még mindig az utóbbi a kevésbé toxikus, a küldetéstudatos elmebetegek nyomát általában előbb-utóbb tömegsírok, koncentrációs táborok jelzik.

masada 2019.12.19. 07:50:53

Jézusom kik ezek a pinák?!

micimate 2019.12.19. 07:55:28

@midnight coder: Na, ja! Okosabban válogatta meg, hogy kikkel fekszik le!

Grimbusz Makszimusz 2019.12.19. 08:19:52

A kormánynak szíve joga azt kinevezni, akit akar és egyébként sem értem ezt a Zsófizást, hiszen az a poszt eddig nem volt fontos az ellenzéknek, fingjuk sincs, hogy ki töltötte be és az mit csinált, tehát ez egy műbalhé ismét! Az alkalmatlanságot is hagyni kéne, hiszen ballb oldalon, a napi szinten porondon levő figurák alapvető jellemzője már nem is a sima alkalmatlanság, hanem a teljes stupiditás, ennyi otromba, kulturálatlan barom még soha nem volt a közéletben, talán csak a "felszabadulás" utáni hatelemis munkáskáderek időszaka mérhető hozzá!
A poszternek me gratula ahogy bemutatta, hogy mennyivel alkalmasabb lenne Zsófinál, amit leírt, az egy naplopó, mindenféle álközéleti alibitevékenységre kapható ballib érteliségipalánta képét adja róla, biztos vagyok benne, hogy a megélhetése és a karrierje szárnyalni fog valami Soros által pénzelt alakulatnál!

Grimbusz Makszimusz 2019.12.19. 08:23:17

@masada: Jézusom kik ezek a pinák?!..............

Hát nem Dobrev kategória ugye? :D

Grimbusz Makszimusz 2019.12.19. 08:27:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: " Mi van a 17 milliós szabadtéri jógával?"

Ja! Annyi simán belefért volna anno egy nokiás dobozba, vagy rá lehetett volna költeni pár kórházi széfre! :D :D :D

Grimbusz Makszimusz 2019.12.19. 08:30:46

@micimate: Na, ja! Okosabban válogatta meg, hogy kikkel fekszik le!.....................

Így van, meg kell nézni kivel kúrsz és biztos a siker! Olgica is csak szerencsétlenkedett, aztán amikor leszopta a Gyúrcsányt, meg is lett a jó kis meló!

baaamba 2019.12.19. 09:11:44

Van bárkiben kétely, hogy ez a most kinevezett kiscsaj bájolgáson kívül bármit csinál majd? Akkor teljesen fölösleges kinevezni, közpénzt rákölteni. Menjen el egy multihoz dolgozni. A kormányt és az önkormányzatokat el kell számoltatni minden fillérrel. Igen, az ellenzéket is. Itt kezdődik a demokrácia.

Nancsibacsi 2019.12.19. 09:15:51

@werinter: Ne árnyékboxolj - az eredeti állításod cáfoltam: erre nem az a válasz, hogy egy másik légből kapott marhaságot állítasz (LogMeIn, Prezi megvan? Ott mi volt a politikai hátszél?), hanem az, hogy azt mondod: "igen, igazad van, hülyeséget mondtam".

werinter 2019.12.19. 09:17:43

@Nancsibacsi: Öhm, oké. Veled kár vitatkozni. Mindenben igazad van, te vagy a Nagy Bölcs. Köszönjük.

Nancsibacsi 2019.12.19. 09:21:43

@Békés Gáspár: Ja, diákparlamenti képviselő - az a másik szar. Amúgy végeztél már valami értelmes munkát, mondjuk a versenyszférában? Nem. Akkor meg miről beszélünk? Irigykedsz - ennyi. Kezdj el dolgozni, ahogy mások, aztán lehet hogy viszed majd valamire. Ja, hogy a munka az büdös, ha politizálni is lehet jó pénzért.

Nancsibacsi 2019.12.19. 09:24:37

@werinter: Ha nincs érved, akkor valahogy így - nem vagy teljesen reménytelen.

werinter 2019.12.19. 09:26:07

@Nancsibacsi: Hát látom az egóddal nincs gond...

Muhammad Balfas 2019.12.19. 09:45:17

@werinter: "Szaktudás, hozzáértés"..A finn miniszterelnök egy pénztárosnő.Legalább számolni tud..:)

CleanYourRoom 2019.12.19. 09:46:48

Egy biztos: a posztból kiérezhető fortyogó irigység arra utal, hogy az új helyettes államtitkár jobb nő, mint a poszter.

paráznabillegető 2019.12.19. 09:51:05

@MAXVAL bircaman közíró: fizetve vagy, kutya, de nem áldással, még ilyet, hanem zsozsóval!
bazmeg, már ha kérdezel is hazudsz... :o

CleanYourRoom 2019.12.19. 09:53:49

@werinter: Ezt mire alapozod? A ballibek törzsi összetartása éppolyan szoros, mint a jobboldalé, ha nem szorosabb.

Európai téridő 2019.12.19. 10:19:06

@Békés Gáspár: Elfogultság esete forog fenn.
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Békés úrnak adott válaszomat kéretik figyelembe venni.

HaCS 2019.12.19. 10:37:36

@CleanYourRoom:

Micsoda éles, releváns meglátás! Milyen logikus elme! És ez a tájékozottság?

Amúgy a "poszter"-t Gáspárnak hívják. Még csak el sem kell innen lapozni, hogy kiderüljön.

Csak figyelmesen olvasni előbb...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.12.19. 10:39:02

@Grimbusz Makszimusz: A kórházi széffel mi is a baj? A nokiás doboz pedig csak mendemonda.

Grimbusz Makszimusz 2019.12.19. 11:04:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A kórházi széffel mi is a baj? A nokiás doboz pedig csak mendemonda........................

Ja értem, a széf a libsi megoldás az általatok hangoztatott egészségügyi problémákra, az meg még jobb, hogy nem a lopást cáfoljátok, egyszer sem, bár azt nem is lehetne, hanem a nokiás dobozt! A mendemonda elindítása miatt pedig az emeszpés tolvajnál reklamálj, az említette, hogy abban vitték ki a pénzt! Van még valami, amit nem értesz, mert állok a rendelkezésedre!

Európai téridő 2019.12.19. 12:09:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tény, hogy Békés úr is pályázott, neki nem sikerült, Rácz kisaszonynak sikerült. Van még kérdés?

nemecsekerno_007 2019.12.19. 12:20:09

@Békés Gáspár: És dolgozol is vagy csak diplomákat gyűjtesz?

midnight coder 2019.12.19. 13:29:12

@CleanYourRoom: Ne viccelj. A ballibák megfojtanák egymást egy pohár vízben. Fletó pont ebbe bukott bele, odáig még eljutott hogy megpuccsolja Megyót, de kormányozni már nem tudott az élükön. Ehhez egy Horn Gyula kellett, aki valószínűleg minden csoport fontosabb embereiről tudott annyit ami több év letöltendőt jelentett, másképp aligha tudta volna egyben tartani a bolhacirkuszt.

midnight coder 2019.12.19. 13:31:31

@Grimbusz Makszimusz: A széf volt Hordágy Ágica programjának kb. az egyetlen olyan pontja aminek valóban volt értelme.

nemecsekerno_007 2019.12.19. 14:48:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: 6 milliárd vs. 17 millió...
A Gréczy kolbászról már nem is beszélve... Nem tudtok ebből jól kijönni mert túltoltátok a farkas-kiabálást és már senkit sem érdekel.
Az már érdekesebb, hogy az igazság bajnokai saját maguk finanszírozták a bírókat. Biztos azért mert a Geciorbán nem adott nekik elég fizetést. Ők csak a társadalmi egyenlőtlensékeket akarták csökkenteni... :)))))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.12.19. 15:27:09

@nemecsekerno_007: Milyen 6 milliárdról beszélsz? Mesélj Mészáros ezer milliárdjáról!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.12.19. 15:29:23

@Grimbusz Makszimusz: Világos. hagyd nyitva az autód, az megoldás a közlekedési problémákra. Te magadtól vagy ilyen hülye, születetten? Az nem lehet, ahhoz hogy valaki ennyire hülye legyen génmanipulációra, vagy láncfűrésszel végzett lobotómiára van szükség.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.12.19. 15:48:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Mészáros vagyona Sorosénak az 1 %-a, erről bezzeg nem szóltok egy szót se...

Békés Gáspár 2019.12.19. 15:49:42

@Nancsibacsi: Sosem kaptam pénzt politikai tevékenységemért, és nem is vagyok párttag. Képzeld, dolgoztam már, jelenleg is dolgozom, mondjuk már gimiben tudományos olimpikon voltam, az elmúlt években több tudományos publikációm is megjelent. Betont valóban nem kevertem, bocsi, ha szerinted esetleg csak az munka.

nemecsekerno_007 2019.12.19. 16:42:52

@MAXVAL bircaman közíró: Hát nemtom. Nem lesz ez így jó... :))))

nemecsekerno_007 2019.12.19. 16:44:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hány milliárdot nem fizetett ki Mészáros az alvállalkozóinak?!?

Meséld már el... Durván visszaüt, hogy folyamatosan korrupcióztatok...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.12.19. 16:46:38

@MAXVAL bircaman közíró: Soros vagyona 8 milliárd dollár, Mészárosé 2 milliárd. Szóval vagy hazudsz, vagy hülye vagy. Szerintem mindkettő. Gátlástalanul beböfögsz bármilyen hülyeséget.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.12.19. 16:48:45

@nemecsekerno_007: A korrupciónak és az alvállalkozók ki nem fizetésének mi köze egymáshoz? Meddig "sűlyedsz" még te kis faszfej?

Grimbusz Makszimusz 2019.12.19. 17:31:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: : A korrupciónak és az alvállalkozók ki nem fizetésének mi köze egymáshoz? ....................

Tényleg semmi, a korrupció, amikor a csúnya Mészáros, vagy valamelyik másik rohadt oligarcha elvégzi a munkát és kifizeti az alvállalkozókat, viszont az alvállalkozók ki nem fizetése, pl. a Szeviép lippsitz cég, vagy a talpig becsületes libás Gordon által, tök rendben van, az korrekt üzlet!
Érdekes, hogy ezek a fővállalkozók soha nem a munka közben szólnak, hogy álljatok le, mert nem tudunk fizetni, hanem csak a garanciás munkák után jut a tudomásukra, hogy nincs pénzük, vagy ha már levágták a libákat!

nemecsekerno_007 2019.12.19. 20:05:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Grimbusz Makszimusz már megírta a lényeget.

Te magadtól vagy ilyen hülye vagy képezted magad? Ha ilyen szellemi színvonalú "szakértők" kerültek az ellenzéki önkormányzatokhoz, akkor nincs miért aggódni 2022 miatt...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.12.20. 05:19:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Lásd az EY sttaisztikáját, a Viláégbankot, bármely általad isteníttett szervezetét.@Muhammad Balfas:

Kánikula 2019.12.20. 10:12:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Igazad lehet, huszon évesen soha senki nem fektette le milliárdos világcég alapjat, nem talált fel semmit..

mindenre az őszülő halánték a garancia!

Szabados Patrícia 2019.12.20. 13:52:54

@nemecsekerno_007: Az antimeritokrácia nagyobb méreteket már nem is ölthetne, így egyre több lesz a frusztrált tehetség, akik helyett ilyen kis tinglitanglik töltenek be párthűség és családi, baráti kör alapján posztokat. Ez nem hozza ám közelebb a fiatalokat a párthoz!

2019.12.20. 19:16:10

@sZulamith:

Vikike, mondták már neked, hogy ritka nagy hülye vagy? Ha nem, akkor én most mondom.

sZulamith 2019.12.20. 19:44:21

@Quercus Maximus: Te meg kihez beszélsz/irsz, bunkocska te drága:)
süti beállítások módosítása