Államvilág

Államvilág

Váratlan kihívás a NERhenger előtt: a fiatal környzetvédők

2019. május 29. - Békés Gáspár

   A Fidesz 2010-es hatalomátvételével igencsak sok fronton szabadult ránk a NER, így nem csoda, ha a hazai környezetvédelem teljes elpusztítása nem tartozott a társadalom többségének legfontosabb problémái közé; elvégre más változtatások azonnali negatív következményekkel jártak. A rombolás azonban rendkívüli volt; a Környezetvédelmi Minisztériumot megszüntették, a terület költségvetését több, mint 50%-al csökkentették, mely a 2016-os költségvetés legnagyobb forráselvonása volt. Ezek után megkötötték az évszázad üzletét, a paksi bővítést, mely annyira jól sikerült, hogy egyből 30 évre titkosították. Cserébe nem épülhet szélerőmű sem, a napelemeket pedig még a akkumulátoroknál is magasabb ’környezetvédelmi’ adóval sújtották (már persze addig, amíg Szuper Lőrinc nem kezdett el naperőművet építeni, akkor csökkentették). Mindezt azért, nehogy gazdaságosabban lehessen áramot termelni, mint Pakson.

 

Települések 12 km-es környezetében nem lehet szélturbinát elhelyezni. Azaz sehol.

Mindezek ellenére a környezetvédelem igencsak marginális kérdés maradt, és habár Paks II-őt a társadalom többsége elutasítja, mégis a környezeti szempontból súlyosan aggályos projekt ellen alig pár százan tüntettek, mikor a Greenpeace demonstrációt tartott. Pedig ez nem csak környezetvédelmi, de politikai kérdés is, hiszen az orosz energiaipar trójai falova fél évszázadra orosz függőségre kárhoztat minket. Komolyabb, de alapvetően lokális, tehát marginális problémát csak a Ligetvédők tudtak okozni, akik habár sokan nem voltak, de rettenetes szívósságukból adódóan évekig lassították a fideszes úthengert.

 

"Paksot már egy vörös csillag fűti"

És látá Orbán, hogy ez így jó

 

A kormánynak tehát semmi oka nem volt a környezetvédőkkel szemben frontot nyitni, mivel nem igazán tudtak társadalmi támogatást generálni. A zöldpártot útközben felszámolták, a többi párt pedig alapvetően nem környezetvédelmi síkon politizált.

Nyugodtan mérgezhették tehát a vizeinket, levegőnket, szavazhatták le az EU-s környezetvédelmi terveket.

Kit érdekel, hogy rosszabb a levegő, mint Kínában? Vagy hogy tűzifát megújulónak minősítve teljesítjük a nevetséges nemzetközi elvárásokat, vagy hogy Magyarország az egyetlen tagállama az EU-nak, ahol 2013 óta minden évben csökken a zöld energia aránya? Nem gond az sem, ha kivágnak egy őserdőt vagy ha letarolják a köztereket.  Legutóbb a természetvédelmet végezték ki, ez ellen pusztán csak 85 szervezet tiltakozott. Felmerül a kérdés, hogy a mezei korrupciós/autoriter szempontokon túlmutató pusztítás minek tudható be; én úgy gondolom, hogy

a megalomán diktátorok egyszerűen imádják a geometrikus, elvágólagos város/tájképet, a növényeket pedig olyan független változók, melyek nem szégyellnek maguktól, szabadon nőni; ez pedig a hataloméhséghez elengedhetetlenül tartozó kényszeres irányításvágynak ellentmond.

  

Orbán esete a liberális növényzettel

 

balra a pesti rakpart, jobbra Germánia, Hitler reformterve Berlinre

 

Közben kifejezetten jól szórakozhatott a Fidesz azon, hogy nemzetközi fronton és itthon is Áder a klímaváltozás elleni fellépéssel haknizott, még akkor is, ha a gimisek irdatlanul megszívatták (most már csak ovisokkal és általános isisekkel mernek szóba állni). Ezt jól kiegészítette az ENSZ Ifjúsági Delegáltja, akit  a Fidesz kézivezérléssel, titokban választ még az udvari országos diákparlamentet se kérdezve, serényen tolta a fenntartható fejlődési célokat a magyar kormány intézkedései felett szemet hunyva. Sőt, még a Fidelitas is szervezett egy rendkívül kínos (cringe) környezetvédelmi fontoskodást pár ügyeletes államtitkárral, akiknek az arcát kifogástalan ízléssel tortára nyomtak.

 

Semmi se tart örökké

Nem is lett volna gond, ha nem változik a nemzetközi konstelláció. Azonban akárcsak a fák, a környezetvédő aktivisták nem átallanak a semmiből előállni, és Greta Thunberg 15 évesen sztrájkba kezdett a pusztuló Földünk megmentése érdekében. Lássuk be, tényleg minek suliba járni, ha felnőttkorod nagy részében egy palack vízért kell majd egymást aprítani, főleg Magyarországon, ahol a poroszos és magolásalapú oktatásnak amúgy sincs túl sok létjogosultsága. Greta sikere következetes és határozott kiállásában rejlik, na meg abban, hogy nagyon fiatal lány, aki ráadásul aspergeres, és mégis mindezek ellenére többet tesz, mint a legtöbb 'felelős' felnőtt. A bayerizmus kasztrendszerében persze ő egy nyomorék kis proli, de szerencsére egyelőre még nem kötelező a NER-es nevezéktan. Mozgalma mindenesetre futótűzként terjedt, és a legutóbbi globális sztrájkon már több, mint 1,4 millióan vettek részt, többnyire fiatalkorúak.

A Párt természetesen nem érti, hogy a teljesen szétdúlt, agyonterhelő oktatási rendszer mellett hogy tudnak a fiatalok valami egészen távlati, globális problémára koncentrálni. Megfejteni nincs idejük, mert azonnal lépniük kell; a Fidesz saját múltjára emlékezve semmitől se retteg jobban, mint a fiataloktól, főleg, ha szervezettek, ráadásul sztrájkolnak; nekik nincs mit veszteniük, energiájuk, ötletük pedig van bőven; nem véletlen irtotta szisztematikusan a kormány a diákszervezeteket a HÖOK-tól az FDP-ig, belülről és kívülről egyaránt. A globális környezetvédelmi mozgalom azonban Magyarországon is gyökeret eresztett, és minden pénteken a Kossuth téren tüntet hetek óta, legutóbbi alkalommal pedig ezrek gyűltek össze Budapesten és más városokban is. Ha ez nem lenne elég gond, a zöldek alaposan megerősödtek az EU -választásokon. Így a Fidesz által évekig hanyagolt téma hirtelen a frontvonalra került, ahol most már egy munkanélküli Jávor Benedekkel is meg kell küzdeniük, akit az EU legzöldebb képviselőjének választottak idén.

 

Pánikgomb

A fideszes vészforgatókönyv a gyengébb tagok kedvéért nem áll túl sok elemből, így egyből rátenyereltek a SOROS-gombra. A közmédia már a legutóbbi tüntetés előtt kifejtette, hogy az Avaaz aktivista szervezet szervezi a tüntetést, azt meg a Tudjukki támogatja, kész. Persze ez nettó hazugság, mert az Avaaznak köze nincs az egészhez. A narratívát annyival finomhangolták ezért, hogy a környezetvédelem Soros elterelő hadművelete, hogy ne a migrációval foglalkozzunk. Az ne zavarjon senkit, hogy az

 ENSZ szerint 2050-re akár 1 milliárd klímamigráns is nekiindulhat a világnak; megnézem, milyen kerítés az, ami ennyi embert megállít; jobb lesz, ha elkezdjük ásni a vizesárkot is!

Aki a környezetvédelmet támogatja, valójában a migrációs nyomás csökkentését is elősegíti, de ez gondolom már olyan logikai árnyalat, mely az átlag lobotomizált fidesz-szavazónak kész relativitáselmélet.

Természetesen az endgém valószínűsíthető: a fideszes kommunikáció végső állomása, hogy nincs is klímaváltozás. Ezt már Bayer Zsolt klímalovag is megszakértette, tehát csak idő kérdése, hogy mikorra válik ez hivatalossá. Az USA-beli narratíva a legkényelmesebb módja annak, hogy az összes környezetvédelmi problémát eltüntessék, még akkor is, ha a klímaváltozástól függetlenül is fontosak, mint például a légszennyezés, melynek megoldásában még a régióban is köröket vernek ránk.

 

A NER fenntarthatatlan

Nem kell aggódni, kormányunk meg akar majd védeni minket a gonosz klímalobbitól is, akik politikai haszonlesésből akarnak tisztább levegőt/vizet/földet és kb. 10-nél több növény-és állatfajt. Gondolom ehhez képest a Gasprom meg a Rosatom karitatív zöldszervezetek. Sajnos a Kedves Vezetőnek ez most nem fog összejönni. A környezetszennyezés most már része a közbeszédnek, és a fiatalok pont leszarják, hogy minek bélyegzik őket, mert az iskola falain belül jóval rosszabb dolgokat is vágtak már a fejükhöz tanárok és diákok egyaránt. A fiatalok pedig nem fogják feladni, mert ők megértik, hogy létkérdésről van szó; erre pedig minden lenéző, elutasító, hazug reakció csak olaj a tűzre.

Minden egyes újabb fronttal közelebb kerülünk a NER összeomlásához, mert akárcsak a jelenlegi civilizációs mintáink, ez is fenntarthatatlan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://allamvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr114867288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2019.05.29. 16:20:13

A vicc az, hogy eleg kevés olyan szervezet van a világon, akik annyit tettek a globális felmelegedés fokozásáért mint a zöldek az atomellenes mozgalmukkal.

enrikokaruszo 2019.05.29. 16:56:22

az ország erdősültsége magasabb mint trianon óta bármikor
az erdők tehát megújulók
a globális felmelegedés tény, oka tisztázatlan
a zöld az új vörös
legyünk figyelemmel tehát

nemecsekerno_007 2019.05.29. 17:04:59

Sajnos a zöld mozgalmak is magukhoz vonzottak elég sok hasznos hülyét, ami nem igazán jó.

- van globális felmelegedés, az emberi tevékenység erősíti
- nem kéne az atomerőműveket ekézni, mert azzal lassíthatjuk a felmelegedést
- a klímaváltozás csak az egyik gond, tele van szeméttel az óceán is pl...
- a kapitalizmus néhány alapelvét kéne megváltoztatni, különben nem sok esélyünk lesz bármit is elérni
- valahogy rá kéne kényszeríteni a leggazdagabb 1-2%-ot, hogy a fenntarthatóbb életbe fektessenek és mondjanak le a profitjukról a jövő érdekében.
- így lehet elvárni a "maradék" 98%-tól, hogy változtasson az életmódján....
- különben jön a Mad Max....

bölcsbagoly 2019.05.29. 17:09:04

Ha a görögdinnye (kívül zöld, belül vörös , fekete magvakkal) beszélni tudna, hasonló marhaságokat mondana! A mai környezetvédők olyanok mint az egykori buzgómócsing úttörők, akik azt is átvitték az út másik oldalára, akinek eszébe sem jutott átmenni! Jellemzően bigott szektánsok, akiknek fogalmuk sincs a természetről és annak életéről. Az új szekta/vallás buzgó hívei: a klímahisztié!

bölcsbagoly 2019.05.29. 17:44:39

Szakmaiak, de hát azok benneteket soha sem érdekeltek! Ha képesek vagytok egy szellemi fogyatékos 16 éves lányt - aki ráadásul 10-nek ha kinéz! - magatok előtt tolni egész Európán át a tüntetéseiteken, akkor az azt jelenti, hogy ti sem vagytok különbek, jobban tájékozottak a természetről, vagy pedig nagy gazemberek!
Amúgy, életem 8 évtizede alatt elég sok nyarat/telet megéltem, voltak köztük mindenfélék, de ettől még csak az időjárás változott évről évre, s nem a z éghajlat! De ti képtelenek vagytok a két fogalmat megkülönböztetni!
Klímaváltozás van, de létezik mióta a Földnek légköre van! A jelenlegi kb. 3 millió éves ciklusban (Pleisztocén) gyorsabban is változik, mivel váltják egymást a glaciálisok (jégkorszakok) és interglaciálisok (eddig 5 volt) s bennük a hűvösebb stadiálisok és enyhébb interstadiálisok (de ezekben is a hidegebb és melegebb , de rövidebb időszakok =oszcillációk) . Jelenleg a 12.000 éve kezdődött Holocén interstadiálisban élünk (aminek kb. 6-8.000 év múlva vége lesz és átvált egy újabb hideg stadiálisba, ami szerencsére a mi szélességi körünkön még élhető körülményeket teremt, úgy ahogy az 12.000 év előtt is volt), amiben az északi félgömb szárazulatait az 50 é.sz.fokig borító több ezer méteres jégpajzs visszahúzódott a sarkkörön túlra, de ott is jórészben elolvadt. Ez az olvadás, a gleccserek visszahúzódásával együtt ma is folytatódik, de nem tart sokáig (természeti léptekkel mérve). Ha nem hiszed, várd ki a végét!

morph on deer 2019.05.29. 17:47:11

“....jobb lesz, ha elkezdjük ásni a vizesárkot is!”

A sivatagba...
Vizet majd hozol hozzá, ugye?

Full metal burka 2019.05.29. 17:48:32

Kov. Valasztasra szetverik A momo-t v hogy hivjak ezt a buziklubot, a jobbik sokkal komolyabb volt oszt veguk mint a botnak

enrikokaruszo 2019.05.29. 18:19:12

momenyaló cikknél levették a kommenteket?
vagy csak engem tiltott le ez a demokráciáért küzdő ifjú sereg?

Gyorgy007 2019.05.29. 18:58:37

Ezt valaki magyarázza már el nekem: "habár Paks II-őt a társadalom többsége elutasítja, mégis a környezeti szempontból súlyosan aggályos projekt ellen alig pár százan tüntettek"
Olyannyira elutasítja a társadalom, hogy most vágta vissza a társadalom az LMPt a középkorba :D
Vajon mire gondolt a blogíró, amikor ezt leírta? Biztos be volt szíjjva...

Gyorgy007 2019.05.29. 18:59:27

Lelehet még írni párszor, de úgy se értik meg a baloldaliak paksnak nem alternatívája a napelem.

Gyorgy007 2019.05.29. 19:24:42

Tipikus ballipsi cikk, van benne minden ami ilyenkor kötelező. Gonosz Orbán, Bayer és NER és a megentő szimpatikus jók a FIJAATALOK,Napelem,szélkerék. ligetvédők, tüncikézők :D
Nem baj ha nem épül szélerőmű a települések közelébe mivel hallható és igen alacsony frekvenciás hangot bocsájt ki, ami káros az egészségre. Nekem ilyeneket is oktattak a poroszos rendszerben, mint neked is kedves író, csak neked kevesebb hatékonysággal.
A zöldpártot nem a kormány számolta fel, hanem a választók hiánya :)
Az erdőpusztítós része a cikkednek nettó hazugság, soha nem volt annyi erdő mint most és soha nem telepítettek annyi erdőt mint az idén: "22 millió facsemetét ültet a kormány az erdők felújítására - ez 2000-2500 hektárnyi erdőterületet jelent -, valamint 6000 hektár új telepítéssel bővül a magyar erdők területe idén. " forrás: www.agrarszektor.hu/noveny/6-ezer-hektarral-bovul-iden-a-magyar-erdoterulet-meg-100-ev-es-elerjuk-a-celt.13381.html ,de azindex is megírta (Hiába na, hazudtok éjjel és nappal kedves író :) )

Ismét mire gondolt az író szakaszunk következik: " főleg Magyarországon, ahol a poroszos és magolásalapú oktatásnak amúgy sincs túl sok létjogosultsága."
???? Most akkor poroszos van, vagy nincs? Van létjogosultsága vagy nincs? Valami forrás, vagy ezt gáspárka kiszívta a kisújjából???

Ismét mire gondolt az író szakasz: "A bayerizmus kasztrendszerében persze ő egy nyomorék kis proli, de szerencsére " - mármint a kislány.
Gáspár,gáspár ez a te kivetülésed, ezt te képzeled, hogy Bayer ezt gondolja, de ez ettől nincs így, úgyhogy ne nagyon hangoztasd :)

"Fidesz saját múltjára emlékezve semmitől se retteg jobban, mint a fiataloktól, főleg, ha szervezettek, ráadásul sztrájkolnak;" Gáspár a fidesz nem retteg, hanem kormányoz, méghozzá brutális erővel felhatalmazva. Gyakorlatilag minden választáson tönkreverte a teljes ellenzéket és a teljes ellenzék összegét is. A fidesz nem retteg :D Képzelheted, hogy igen, DE nem :) Nem Gáspár. NEM NEM. Nem retteg a fidesz :D GÁSPÁR vedd be a gyógyszered, nyugodj meg, nem retteg a fidesz.
Az utolsó két rész annyira szar, hogy nincs is mire rámutatnom. Gáspár totális kivetülései,így válaszra se méltatom.
Hogy lehet ilyen szart írni? Begombázva?

felucca02 2019.05.29. 19:35:14

@Gyorgy007: Úgysem értik meg a jobboldaliak: nem Paksnak kell alternatívát keresni, hanem en bloc, fenntartható modellt kellene kitalálni és megvalósítani. Erre a Fidesz válasza: Paks.
Ugye belátható az elmeroggyantság?

Gyorgy007 2019.05.29. 19:44:52

@felucca02: A Paks 1 kivezetésre válasz a Paks 2 Mesélj már a fenntartható modellről ami kivált egy alaperőművet :D Szeretném megérteni!

felucca02 2019.05.29. 20:08:55

Nem az én dolgom, hogy fenntartható modellt dolgozzak ki. Miért nincsen erre külön minisztérium? Nem fontos kérdés? Például a propagandaminisztérium helyett, ami kevésbé fontos, és már húsz alternatívát kidolgozhatott volna? Ebből az egyik, de csakis az egyik, lehetne mondjuk Paks. Mellette további tizenkilenc. Mit szólsz?
Tudom, semmit, te imádod a propagandaminisztériumot, el sem tudod nélküle az életet képzelni...

Visceroid 2019.05.29. 20:47:36

Újabb szánalmas libsi próbálkozás, újabb idiótaság a Fidesz részéről.

Gyorgy007 2019.05.29. 20:57:24

@felucca02: Mi az a propaganda minisztérium?

Szóval akkor fogalmad sincs a fenntartható modelről, az energetikáról és az erőművekről, de azért belepofázol a nagyok dolgába?

Kitalálom te vagy az egyik FIATAL és SZÉP, akitől rettegnie KELLENE a fidesznek :D

naty77 2019.05.29. 21:24:12

@bölcsbagoly: Az Asperger szindróma nem jelent automatikusan szellemi fogyatékosságot, érzelmit és szociálisat igen. Hihetetlen tudással rendelkezhet egy fiatal Aspergeres is abban a témában, ami érdekli. (de minden más is megmarad a memóriájában, amit hall és lát) És ha elég bátor, hogy kiálljon mások elé, akkor vezesse is Őket jó irányba.
(van egy Aspergeres lányom, ezért mertem ezeket leírni)

GyMasa 2019.05.29. 21:32:40

@felucca02:
"Nem az én dolgom, hogy fenntartható modellt dolgozzak ki. "
Kedveském, nagyon dícséretes, hogy belátod, ha nem értesz valamihez!
Ez nagyon becsülendő valakinél!
Azonban ha az általatok vágyott rendszer még nem létezik, akkor arra nem is lehet alapozni egy ország/kontinens energiaellátását!
Lehet bohóckodni, ahogy a németek csinálják, (eddig igen kicsi eredménnyel) ha van az embernek 500-1000 milliárd EUR-ja rá.
Magyarország sajnos nem ilyen gazdag, így Magyarországnak marad az, hogy olcsón fejleszti a villamosenergia rendszerét a MA rendelkezésre álló techológiával.
Amúgy, véleményem szerint nem az akkumulátor a megoldás az energia tárolására, hanem a mesterséges üzemanyagok, mert azzal kicsi lépésekben lehetne átállni egy CO2 semleges energiaszektorra úgy, hogy nem kell gyakorlatilag az egész rendszer lecserélni.
Azaz Németország jobban járt volna, ha azt a sok pénzt (idén a lakoság összedob úgy cirka 27 milliárd EUR-t) és állami tulajdonban elkezdtek volna tömegesen mesterséges üzemanyag reaktorokat fejleszteni, majd telepíteni.
Ugyanis a jelenlegi rendszernek nem az a legnagyobb baja, hogy irtó drágán gyakorlatilag hatástalan, hanem az, hogy ez a durva támogatás lehetetlenné teszi, hogy az időjárásfüggő energi-piac kiizzadjon magából egy életképes üzleti modellt, ami képes állami támogatások, és durván piactorzító törvényi előnyök nélkül is nyereségesen üzemelni.
Mert ugyanis a mai időjárásfüggő energiatermelés ezek nélkül az előnyök nélkül azonnal összemlik.
"Miért nincsen erre külön minisztérium? "
Te most komolyan a magyar kormánytól várod, hogy oldja meg azt a problémát saját hatáskörben, amit az egész világnak nem sikerül már vagy 50 éve???
"Nem fontos kérdés?"
De az, csak emellett még, ahogy láthatod, NEHÉZ is!
Ha ugyanis könnyű lenne, akkor már az lenne a természetes.
"Például a propagandaminisztérium helyett, ami kevésbé fontos, és már húsz alternatívát kidolgozhatott volna?"
Lásd, mint fentebb! Ha ez ennyire egyszerű volna, akkor már meg is lenne rá a megoldás.
"Ebből az egyik, de csakis az egyik, lehetne mondjuk Paks. "
Pontosan!
Az atomerőmű az egyik (jelenleg is létező) megoldás a problémára.
A többi 19 még csak a sötétzöldek lázálmaiban létezik, így azokkal nem lehetséges megoldani az ország MAI problémáit.
Ha majd mondjuk 30 év múlva meglesz a megoldás, akkor majd hidd el, hogy azzal fognak dolgozni az iparban.

szepipiktor 2019.05.29. 21:41:10

Most ez lmp-s vagy momentumos alapú propaganda?
Ezereszer kitárgyaltuk már, a mai ökoterrorosta szekták ártanak a legtöbbet a világunknak, mert soha nem megoldásokat mutatnak, hanem mindent tagadnak.
Lesöprik az alapokat, például az EMBER-t!
A világunk "percekre" van a végtől, de nem a környzetszennyezés vagy a felmelegedés miatt - azok csak következmények -, hanem a túlnépesedés a fő gond.
Hogy a világ több mélyszegény részén hatalmas a népességnövekedés, a mai 7,4 milliárd nemsokára 8 milliárdot éri el és ez az embermennyiség már tarthatatlan a Földünk számára.
És a sok "új" tömegesen kezd fogyasztani, nekik nem a legkorszerűbb technológiák elérhetők, hanem a régi szar szennyezők.
Nem Európa vagy az USA a gond, mi, ők fogyunk, a régit cseréljük korszerűbbre.
De ha Kína teleszrja a világ arcát a szennyezéssel,az aktivisták azonnal trumpozni kezdenek.
Ezek a mai bolsevik örökösök, neomarxisták és a NGO-k által fizetettek.

szepipiktor 2019.05.29. 21:47:42

Az viszont felháborít, hogy fiatalok akarják előírni, meghatározni a világ irányát!
Egy tinédzser, egy huszonéves, de még egy Y generációs sem érte el a tapasztalat, a tudás, megfelelő szintjét, legyen bármennyi iskolájuk. Az az évekkel szerezhető meg!!!
Ugye a sok fiatal ifjúkommunista-jellegű egy vészhelyzetben is rábízná az életét, a családja a szerettei sorsát egy fiatal titánra? Nem egy tapasztalt rutinosra, egy rutintalanra...
Egy büdös nagy francokat, ma felelősséget egyik sem vállal.
De a világot irányítani akarják.
Ezt sokan megéltük már.
Csak anno a vörös százlót emelték a magasra az ifjúkommunisták és gyalogoltak át az embereken, ma ezt a szivárványos zászlóval helyettesítik...
Egyszer, csak egyszer olvasnék ezektől olyan megoldást, ami LÉTEZIK MÁR, van rá pénzünk és egyáltalán megvalósítható hazánkban... Csak egyszer!

Punxsutawney Mormota 2019.05.29. 21:56:19

Ééééééés, annyira jó, amint a takonygerinchúros, fidesz éhbértrollok, migráncs-, Afrika-, muszlim és Korán-szakértőból parancsszóra átvedlenek energetikai és / vagy nukleráris mérnökökké.

bölcsbagoly 2019.05.29. 21:58:13

@naty77: igaz, de nézd meg Gréta arcát és általában a viselkedését! Nem a pozitív vonalat képviseli!

GyMasa 2019.05.29. 21:59:08

@szepipiktor:
Sajnos az eddigi összes sötétzöld agymenés percek alatt elvérzik egy közepes, felős matekot magabiztosan használni tudó emberrel szemben.
Mert az OK, hogy tegyünk mindenhová szélkereket (még akkor is, ha gyakorlatilag soha nem fog megtérülni) meg napelemeket, meg TESLA powerwallt minden háztartásba.
Csak utána egyből előjönnek a kellemetlen kérdések:
- Vajon hány magyar család engeheti meg magának, hogy 4-8 millió HUF-ért napelemet telepítsen a háza tetejére?
- Vajon hény család engedheti meg magának, hogy 20+ millió HUF-ért telepítsen Tesla Powerwall-t otthonra:
- Vajon hány család lesz képes kb 5 évenként újra kifizaetni ennek a 20+ millió HUFnak a nagyrészét, hog cserélje az akkorra tönkremenő akkuit?
- Vajon honnan lesz árama egy ilyen családnak egy 3 hetes, téli szél-és napsütésmentes időszakban?
- Vajon mit csináljanak ezügyben a panelban és belvárosi tömbházakban élők?
- Vajon mennyibe kerül 1 kWh "előállítása" ebben az "ingyenes" rendszerben?
És, sejtésem szerint azért is nyomják ilyen magabiztosan a sötétzöld mantrát, mert ők maguk teljességgel hijján vannak a matematikai alapoknak, amivel ki tudnák számolni, hogy mindez az "ingyenes" energia végül mibe kerül...

kvadrillio 2019.05.29. 22:03:48

HÁÁÁÁÁÁÁÁ....AKKKOOOOO LEGYEN SZOCIALIZMUS, MERT AKKOR NAGYON BIZTONSÁGOS VOLT A BETEGELLÁTÁS !!!!!

Makrogazdaság » Egészséggazdaság
Kimondták: a biztonságos betegellátás Magyarországon nem biztosítható
2019. május 29. 18:46
nyomtatás

Éles hangú határozatot tett közzé a Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezetének Tanácsa hétvégi ülésének befejeztével. A MOK többek között kimondta: a kormányzat halogatása csalódást okozott az egészségügyben, ahol a kiszámíthatóság hiánycikk, a biztonságos betegellátás pedig már nem biztosítható.

Portfolio Private Health Forum november 6-án. Extra early bird jegyek még kaphatók

ÁTTEKINTÉS
|
RÉSZLETES PROGRAM
|
ÁRAK
JELENTKEZÉS

A felelős állami vezetőkkel folytatott, mindvégig eredményesnek tűnő, közös megegyezéssel zárult tárgyalássorozatot nem követte kormányzati döntés, ez pedig a nagy várakozás után még nagyobb csalódást okoz az egészségügyi munkavállalók körében - áll a határozatban, amely leszögezi: a kiszámíthatóság, a tervezhető jövőkép továbbra is hiánycikk az ágazatban.

A helyzetértékelésben a MOK drámai képet fest fel:

Amint tényeken alapuló gyógyítást várnak a XXI. század orvosától, úgy a gyógyítók pedig tényeken alapuló költségvetést, és pénzügyi fedezetet várnak el az ország választott felelős vezetőitől.
Ismét a társadalmi rangsor végére csúszott az ágazati bérszint: a szakorvosi nettó órabér 1.800-2.300, a szakdolgozói nettó 750-1.050,-Ft között alakul. Egy szakorvosi vizsgálat hivatalosan folyósított ára 1.485,-Ft!
Hiába áll készen az orvoskar a 70 éves szégyenbélyeg, a paraszolvencia megszüntetésére, ha ehhez költségvetési forrást, érdemi bérrendezést továbbra sem kap.
Szakorvosképzésünk minőségének hanyatlásáért, a betegellátás minőségének fokozódó bizonytalanságáért nem kis mértékben a rendszert torzító paraszolvencia-rendszer a felelős.
Az alapellátás jogi és financiális elhanyagoltsága, közellátó fogorvosaink szégyenletesen alacsony javadalmazása rohamosan súlyosbodó népegészségügyi kockázat, amint azt a legfrissebb nemzetközi statisztikák is fényesen bizonyítják.
Nyugdíjas munkatársaink, mintegy 5000 nővér és orvos nélkülözhetetlen, és áldozatos tevékenységének engedélyezési folyamata botrányos, közteherviselési diszkriminációjuk jogorvoslatért kiált.
A biztonságos betegellátás már az önként vállalt túlmunka maximális kiaknázásával, a munkajogi szabályok rendszeres és sorozatos megsértésével sem biztosítható.

A Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezetek Tanácsa ezek után az egészségügyi ráfordítások jelentős növelését sürgetik.

kvadrillio 2019.05.29. 22:06:10

@kvadrillio: ...A MAGYAR ORVOSI KAMARA PEDIOG MENNYEN A SUNYIBA !!! AZ EDDIG FELVETT KIEMELKEDŐ JAVADALMAZÁSUKAT PEDIG FIZESSÉK VISSZA AT....ÁLLLAMNAK !

IMPOTENS BANDA ! ÉVEK ÓTA SZÓRAKOZNAK A NÉP- betegek KÁRÁRA ! FASZOM KIVAn tőlük !!!

2019.05.30. 10:37:51

Az iderendelt fidesztrollok mennyiségéből ítélve a cikkíró igencsak a lényegre tapintott.

2019.05.30. 10:40:04

@kvadrillio: semmi gond, ezt is megoldja a klímaváltozás. Kiapad a Duna (tavaly augusztusban már megpróbálta), oszt nincs hajókázás. Tovább a lenini úton, vagy ahogy nálunk mondták: Ceausescu PCR!

zriff 2019.06.01. 09:20:21

Ezek a mai tüntető fiatalok, nem a normális környezetért, jövőért, demokráciáért tüntetnek, hanem utópiáért, szingularitásért, egy korlátok nélküli hedonista fantáziavilágért amiben ők az urak, istenek, és bármit megtehetnek, örökké tart majd a szex, pia, drog, buli. Téveszmések, agybetegek, azt képzelik ha nem lesz nacionalizmus, monogámia, kereszténység stb. akkor egyből jó lesz minden, minden gondjuk megoldódik.

Békés Gáspár 2019.06.02. 22:26:25

@szepipiktor: Nekem huszonévesen van két diplomám környezetvédelemből, de persze nyugodtan rád lehetne bízni az ügyet :D Nem tudom, a vörös meg szivárványos zászló hogy jön ide, nem uralni akarom a világot, csak szeretném, ha nem halnánk ki, és ennek köze nincs ahhoz, amit írtál.
süti beállítások módosítása