Államvilág

Államvilág

Magyarok közt európai: Bródy János, az örök humanista

2019. április 30. - Békés Gáspár

Nem rég jelent meg a 73 éves Bródy János legújabb lemeze bakeliten is, melyről az ATV élő adásában beszélgetett a napokban. [A fiatalabbak kedvéért kiemelném, hogy Magyarország egyik legkiválóbb, leghumánusabb veterán zenészéről van szó.] Szóba került az „Akit a hazája nem szeret” című dal is, mellyel kapcsolatban Bródy diplomatikus visszafogottsággal, Obi-Wan Kenobi jedi mesterhez méltó kiegyensúlyozottsággal és békességgel nyilatkozott. Elmondta, hogy a jelenlegi kormány kisajátítja a hazafiságot, mely kizárólag az őket támogatókat nevezi igazi magyarnak, míg a többieket, akik valójában az ország többségét jelentik, kevésbé tartja hazaszerető embernek, sőt, olykor kifejezetten ellenséges velük szemben, melynek következtében el kellett hagyniuk az országot.

A hazaszeret semmiképpen sem az éppen regnáló kormány szeretetét jelenti.

Szerinte a hazaszeretet ehelyett

 Annak az érzése hogy egy kultúrához, egy közösséghez, főképp nyelvhez, hagyományokhoz, történelemhez tartozik

Azt gondolnánk, hogy ezzel mindannyian tudunk azonosulni. Azonban sajnos az erő sötét oldala, a gyűlölet ködbe burkolta az elméket, és Bródy konstruktív definíciója kiverte a biztosítékot egy bizonyos Nagy Kemény Gézánál, aki egy erdélyi Fidesz-szimpatizáns. Ő nyílt levelet intézett Bródyhoz, melyben így indít „Erdély üzenetét” közvetítve:

Tisztelt mű(vész) úr!

Vicceske.

Ezek után egy nosztalgikus #régenjobbvoltBródy merengés után kifejti, hogy „lemezei a szemetes ládába kerültek” mert „politikát csinált a zenéből” ami már „nem a régi”, és a „gyűlölete, további gyűlöletet szül!”

Végül azzal zárta levelét, hogy „gondolkozzon, hogy ki volt, és kivé változott?”

A kritikus gondolkodás jegyében elgondolkoztam én is, ki volt Bródy, és ki lett. Rövid elmélkedés után megállapítottam, hogy Bródy mindig is ugyanaz az ember volt. Ugyanaz a zenész, akit a hetvenes években izgatásért vont eljárás alá a kommunista hatalom, aki

1969-ben megírta a Ha én rózsa volnékot, mely A walesi bárdok óta a magyar művészet legkiemelkedőbb ellenálló alkotása.

(Be is tiltották egyből).  Egy ember az embertelenségben, aki minden viszontagság ellenére hangoztatta szabadságszeretetét, és teszi ugyanezt ma is. Míg mások a rendszerváltás után a párttagkönyvet a farzsebbe csúsztatva büdöskomcsiztak úgy, mintha ellenállónak születtek volna, addig Bródy mindig is ugyanazt akarta:

Egy emberséges, élhető, demokratikus hazát mindannyiunknak.

A sors tragédiája az, hogy 30 évvel a rendszerváltás után ugyanoda kanyarodtunk vissza.

Ahogy a Kozmosz mondta,

volt egy lépcsőnk, de eltemettük

most építjük újra, hogy lebontsuk együtt

mert az utód is úgyis begőzöl

még pár év és kezdhetjük elölről

Bródynak pedig azzal kell szembesülnie, hogy ugyanaz a hatalmi dinamika, csak a szereplők változtak meg. Habár az emberek többsége természetesen így is nagy tisztelője maradt, mégis azt látja, hogy valójában nem változott semmi. Ez a csalódottság pedig látszik rajta, és én személyesen ezt rettenetesen sajnálom, mert ennél többet érdemelt volna. Azonban rendkívül becsülöm benne, hogy ehhez képest sem adta fel; 70 év fölött is aktívan zenél és áll ki azért a szabadságért, melyet valószínűleg sosem lát már kibontakozni. Teszi ezt úgy, hogy vállalja a hatalom haragját is, mert az önazonosság és az értékalapúság fontosabb; habár szomorú, de nem töri meg, hogy a budapesti operettszínház új igazgatója elkaszálta a darabját a bemutató előtt valószínűleg a lemezére reakcióképpen.

Bródy munkássága számomra nem csak művészi karrierje miatt példaértékű, hanem azért is, mert rendkívül kevés ember van, aki a hatalmi konstellációtól függetlenül, önazonosan, értékalapúan áll ki az elnyomás ellen, idejét, energiáját és megítélését nem féltve.

Pedig a körülöttünk összeomló demokráciában lassan csak a morális integritásunk marad,

és ha ezt is feladjuk, ahogy tették sokan, akkor asszimilál minket az a gyűlöletkultúra, melyet az Orbán-rendszer teremtett, a sötét oldal. Azt hinnénk, ez velünk vagy közeli ismerőseinkkel nem történhet meg, azonban tapasztalatból tudom, hogy olyan emberek törtek meg már fiatalon a hatalom vonzásában, akikről ezt korábban nem tudtam elképzelni. Ehhez képest Bródy több, mint fél évszázada a szabadság sziklája maradt, aki mindig etalon volt és lesz.

Szó bennszakad, hang fennakad,

Lehellet megszegik. -

Ajtó megől fehér galamb,

Ősz bárd emelkedik.

Az, hogy vajon a Nagy Kemény Gézához hasonló fideszesek rákosista ’aki nincs velünk ellenünk van’ filozófiájára mi a helyes válasz, nehéz kérdés. Mit kezdünk olyan emberekkel, akik pavlovi reflexként reagálnak bármire, ami egy hajszállal is eltér a propagandától, akik  szerint hazaáruló az, aki pusztán egy elfogadóbb nemzettudat mellett áll ki egy ártatlan interjúban?  Természetesen nem gondolom, hogy patkányok lennének, azonban úgy gondolom, hogy nem tehetünk úgy, mintha a fideszt támogató emberek nem szélsőségesen korlátoltak és/vagy erkölcstelenek lennének, azaz valamilyen definícióra szükség van. Az internet korában senki ne mondja, hogy nem fér hozzá alternatív véleményhez, nem látja, hogy egyik nap diákok szoknyája alá fotóznak, a következő héten pedig árva gyerekeket lakoltatnak ki, miközben több száz milliárd megy stadionra de nincs pénz az egészségügyre. Amikor hirtelen felindulásból a fideszt támogató embereket minősíteném, eszembe jut Bródy, hogy bizony semmi sem fekete-fehér, és megértéssel kell fordulnunk embertársaink felé. Valóban, be kell látnunk, hogy ezt a társadalmat az évszázados poroszos oktatás kollektívan lobotomizálta, irtotta ki belőle a kritikus gondolkodást, a szeretetet, a kreativitást, melynek következtében eljutottunk napjainkig, ezt pedig egyetlen politikai erő sem gátolta meg. Így nem tehetünk mást, mint igyekszünk, építkezünk és odafigyelünk, hogy bármi áron, de a jövő generációit más szellemben neveljük, akár az iskolán kívül is. Ha Bródy nem fáradt bele, akkor mi sem fogunk. 

Végül pedig Bródy válaszlevélét idézném Géza írására.

"Géza kedves, igazán sajnálom, hogy így gondolkozol rólam, ettől kicsit szomorú vagyok, de ahogy egyszer már volt más a véleményed, lehet, hogy lesz még egyszer megint más. (Ahogy a múltat most átértékelted, lehet, hogy a jelent is átértékeled majd a jövőben.) A régi lemezeket pedig ne dobd ki, mert egyszer még sokat fognak érni az unokáidnak.

Üdvözlettel, Bródy János"

 

Köszönjük, Bródy János!

Demokráciát az oktatásban, demokráciát az országban!

 

brody.png

A bejegyzés trackback címe:

https://allamvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6614794510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.04.30. 07:24:17

Ezt a bakelitet felejtsétek már el! Modern lemezjátstón tán nem is lehetne lejátszani. Utoljára valamikor az ötvenes években (+/-10 év) jelent meg itthon bakelit lemez. Onnan lehet felismerni, hogy dögnehéz, törékeny és vastagabb, mint a közismert LP-k.

Egyébként Bródyban azt tudom csak igazán tisztelni, hogy ő megmaradt annak, ami volt, nem ment Szörényiékkel magyarkodni.

Aquincum 2019.05.01. 10:03:00

A posztoló minden sorával egyetértek! Bródyval kapcsolatban pedig annyit: igazi, a jó értelemben vett úriember. A NER uraskodó tahói számomra a csak olvasmányaimból ismert dzsentrivilágot, az uram-bátyàm viszonyokat, más nézőpontból pedig a cikkben is említett ràkosista mentalitást idézik. Sajnos az erdélyieket is sikerült meghülyíteni, részben a Gyurcsány kormány idiótaságának köszönhetően. Ügyesek ezek a fideszes fiúk, de az ablakon a madárszart többre becsülöm náluk az emberi szemétségük miatt!

Merlot 2019.05.01. 10:18:05

@Le a spammerekkel: "nem ment Szörényiékkel magyarkodni."

Szörényi azóta súlyos kritikával illette a már neki sem tetsző, szélsőjobb felé tartó féldiktatórikus rendszert, ami végtelen messzeségbe került a rendszerváltó idők Antall-kormányától, ami mellé Levente odaállt akkoriban.
Nagy Kemény Gézának meg azt üzenem, hogy szeresse csak az ő Orbán Viktorát, olvassa "világirodalmi gyöngyszemnek" számító könyvét, akár a Biblia helyett is. Remélem ő volt az, aki tépte a haját, és rántotta földre azt az ellenzéki lányt, aki merészelte a sok erdélyi Orbán fun között tiltakozó tábláját felemelni a tusványosi Orbán előadás alatt.

Aquincum 2019.05.01. 10:45:15

@Merlot: Milyen “érdekes”, hogy ez a NER banda, folyamatos hazudozásai közepette vádolja “Brüffelt”, ahogy a beszédhibás főgazember ejti, kettős beszéddel, habzó szájjal kampányoltak Soros ellen, ők, akik, élükön e kedves vezetővel, nagy számban Soros Ösztöndíjat kaptak fiatalon, kommunistáznak, akik közül szép számban komoly MSZMP, vagy KISZ múlttal rendelkeznek! Száz példát lehetne sorolni, de nem folytatom: ép erkölcsi érzékkel ezek után csak köpni lehet!

kun andras 2019.05.01. 10:47:07

A Közel-Kelet nem Európa. Még mindig nem az.

kocsisj 2019.05.01. 10:47:08

Jó írás. Köszi.

7macska8 2019.05.01. 10:57:16

Magyarok közt egy zsidó. Persze hogy nem állt be magyarkodni,az ő fajtájának mások az érdekei.

Sancho12 2019.05.01. 11:08:46

@7macska8: Köszi Emese.Jó nagy paraszt vagy B+.

szkepi 2019.05.01. 11:09:51

@7macska8: szellemi sötétségben élsz. remélem nem sokáig

szkepi 2019.05.01. 11:10:41

minden elismerésem Tinié:-)

7macska8 2019.05.01. 11:12:21

@Sancho12: színvonal suttyó barátocskám, színvonal.Ennél több kellene.

Sancho12 2019.05.01. 11:15:03

@7macska8: Gondolod nézz magadba,utána beszélj.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.05.01. 11:22:14

@7macska8: nem hinném, hogy egy nyilas hazaáruló, népirtókkal cimboráló, takonygerincű humanoid többet érdemelne, szóval ne reklamálj!

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.05.01. 11:23:56

@szkepi: ráadásul ahhoz is gyáva a fideSSes disznaja, hogy a nickjét vállalja.

KissGecihuszár 2019.05.01. 11:31:29

Ez van, idáig, azaz a bányászbreki segge alá 1000 méterrel süllyedtünk, miért? Hát mert erre a szintre van általános népi igény; a "bölcs" vezérre, aki az élet minden területén "tudja a tutit", megmutatja a "helyes irányt", aki mielőtt az átlagmagyarja szájába röptetné a sült galambot, az előtt még meg is rágja, aki majd gondolkodik mindnyájunk helyett, tekintve hogy az egyéni gondolkodás rá és a maffiájára nézve súlyosan veszélyes, akinek elnézi ez a jobbágylelkű, birkanép az elmúlt 9 év összes geciségét a MANYUP pénzek nettó lenyúlásától a több 10 ezer embert tönkretevő trafik mutyin át egészen az évi alsó hangon megmenthető 30 ezer halottat produkáló, full lepukkantott EÜ-ig bezárólag. Nem érdekes, hogy ez a regime egyáltalán nem szeretné, ha a 7-800 ezer "disszidensnek" akárcsak a 15-20%-a visszatérjen, mert még a végén valami balhét mernek, merünk itten véghezvinni. Ehelyett álmodoznak a "babyboomról" egy olyan országban, ahol szinte semmilyen feltétel nem adott a kiszámítható jövőre, 1-2-3 gyerek stabil anyagi biztonságban történő felnevelésére, ami nem pár éves, hanem alsó hangon 18-22 évig tartó "projekt", ha és amennyiben 2-3 gyerekkel számolunk, akkor bőven 30 éven át tartó full time "job"! Édes kevés ide a (falusi) CSOK, a 7 személyes kocsik kedvezményes megvásárlásának támogatása, az ilyen meg olyan SZJA kedvezmények, miegymás. Ez a regime addig képes fennmaradni, ameddig a tavalyi GDP számokat hozni tudjuk és a nettó átlagbérek 10% körüli mértékben képesek emelkedni, ha ennek leáldozik, és esetleg nadrágszíjat kell húzni, úgy fog bukni az egész, mint Rottenbiller.

7macska8 2019.05.01. 11:40:46

a zsidók nem változnak,számtalan helyről űzték már el őket a történelem folyamán Egyiptomtól Oroszországig de nem tanulnak semmiből.Csak óbégatnak hogy őket nem szereti senki.Vajon miért?

Visceroid 2019.05.01. 11:57:28

@KissGecihuszár: "ameddig a tavalyi GDP számokat hozni tudjuk"

Egyébként azt mondja már meg nekem valaki, hogy mégis mitől lesz az jobb, ha a "tavalyi GDP számokat hozzuk". Ok, és? Egy számadat a sok közül, elvész a rengetegben. Hol vannak a megfogható sikerek? Hol van az euró pl? A forint megint bezuhant, úgy néz ki, hogy ennek nyaranta már hagyománya lesz. Ellenpéldaként lehet hozni mondjuk a bezzegszlovákokat. Náluk van euró, konkrét, megfogható gazdasági fejlődés van, a kormány azzal akarja befogni a nép száját lassan, hogy ingyenes lesz a tömegközlekedés. Erre a nép mit válaszol: minket nem lehet pénzzel megvenni, nekünk tiszta, átlátható kormány kell. Ehhez képest mi hol vagyunk? "Örüljünk magunknak, mert a hamisított statisztikáink szerint fejlődünk". Ne vicceljünk már!

renaultfan 2019.05.01. 11:59:13

@Sancho12: Hagyjad... szegény kiscicát valamiért kib@szták az alomból, és most kemény útkeresésben van...

KissGecihuszár 2019.05.01. 12:09:25

@Visceroid: sztem essél neki még 1x annak ,amit írtam, mert én sehol nem írtam arról, hogy tökéletes lenne az irányunk, hogy itt minden szép és jó. ellenkezőleg, kurvára szarul állunk a közoktatás, az EÜ, a társadalom "looserebb" , azaz a 3H-s rétegeinek felzárkózása, a real vidék gazdasági erejének felturbózása, stb területen, csakhát az átlag birkája csupán azt érzékeli, hogy 10 Ft-val több van a zsebében, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt, ezért elalél és recskázik, majd elélvez a csúti szotyiköpködőre, valamint "dicső" NER maffiájára, akik mást sem csinálnak, mint sorosoznak, Junckereznek, az EU-t anyázzák, migráncsoznak, miközben arról egy megbaszott büdös szó sem esik, mit kéne tennünk a kb. 1 millió full használhatatlan cigánnyal!

Visceroid 2019.05.01. 12:41:46

@KissGecihuszár: Én nem ellenvéleményt írtam, csak azt, hogy azokat a "GDP számokat" is fenntartással lehet kezelni. Valaki többet kap, valaki kevesebbet. Senki nem tudja, hogy pontosan mennyit keres a másik, ezért szerintem nem biztos, hogy ez tartja egyben a Fidesz szavazóbázisát. Sokkal inkább ideológiai, mintsem gazdasági oka van a Fidesz sikerének.

várom a levelet 2019.05.01. 13:01:22

@engedélyes pinaellenőr: a karamell tud,vagy a többi hasonló.Bródy sok számát nem szeretem,de becsülöm,mint embert.nem hiszem,hogy zsebbe dugott kézzel szotyit köpködne bárhol is..mondjuk fiatal korunkban mi is ettünk,de nem pöködtük szanaszéjjel.igaz,van elég közmunkás,aki majd föltakarít az "urak" után.

Bunkóné Barom Ildikó 2019.05.01. 13:02:52

@Le a spammerekkel: Ez talán azért lehet, mert nem is magyar..

enrikokaruszo 2019.05.01. 13:18:34

tinibácsi és az ő háromakkordos zenei horizontja:)

engedélyes pinaellenőr 2019.05.01. 13:24:42

@várom a levelet:

1.Azt honnan lehet tudni, hogy Zorbány szétköpködi.?

2. Azt honnan lehet tudni, hogy Tini bá' nem szotyizik, és nem köpködi szét..?

inteligencs elenzeki 2019.05.01. 13:26:29

"A hazaszeret semmiképpen sem az éppen regnáló kormány szeretetét jelenti.
Szerinte a hazaszeretet ehelyett annak az érzése hogy egy kultúrához, egy közösséghez, főképp nyelvhez, hagyományokhoz, történelemhez tartozik."

Ezt nem is lehet vitatni, sőt, elvárható, minden magát magyarnak tartó honfitársunkkal szemben.
Akkor is, amikor pl. a kettős állampolgárságot ellenző gyurcsány negatív kampányolt, fel lehetett volna szólalni pl.

engedélyes pinaellenőr 2019.05.01. 13:39:19

@kun andras: Tudod, ennek egyre többen örülünk. Bár biztos vannak akik szeretnék, hogyha egy facebook kommentet követően csengetne a rendőr, mint a fejlett nyugaton. Na ők szoktak pár ezren tüntizgetni a belvárosban.:)

impala 2019.05.01. 13:45:20

@7macska8: 8. életednél tartasz?
helyes ...

impala 2019.05.01. 13:48:15

@engedélyes pinaellenőr: olyan, mint a színészek, akik nem az énektudásuk miatt adnak elő csodálatosan egy dalt. voltak páran.

AngeI 2019.05.01. 13:54:20

@7macska8:

Te nem 7macsek8 vagy a Honfoglalóról?

7macska8 2019.05.01. 13:54:47

Nem tetszik a kilincsorrúaknak hogy nem arra megy az ország, amit ők kitaláltak.Ezek azt szeretnék ha mindenki a világon úgy táncolna ahogy ők fütyülnek.Illetve kárognak mint a varjú (ha már Bródy énekhangja is szóba került)

AngeI 2019.05.01. 13:59:12

@impala: Viszont ők elsődlegesen színészek, akik néha énekelnek. De nem bántom Tini urat. A 20. század második fele tele van a hozzá hasonló szélhámosokkal. Nick Cave, Leonard Cohen meg a többiek. Rájuk van nyomva a kóser pecsét, onnantól ők sztárok, bármilyen gyanús nyekergés is jön ki a torkukon..

7macska8 2019.05.01. 14:06:15

@csentecsa1: Nem.Azt hittem rég halott ez a nick. Keresek valami mást ,ha még játszik.

n3spr3ss0 2019.05.01. 14:16:15

Megint egy romániai, románnak nevelt mondja meg ki a magyar itthon.

Cycmen 2019.05.01. 14:27:22

Bródy az SZDSZ minden belső és külső jegyeit magán viselő figura. Ezek a megnyilvánulásai is tipikusak, azt hiszi hogy még mindig tényező és mantrázza a bukott pártja szemétre vetett nézeteit.

élhetetlen 2019.05.01. 14:48:28

@engedélyes pinaellenőr: „Mindössze énekelni nem tud..”. Ettől függetlenül nekem élmény hallgatni őt, vagy mással a számait, míg téged olvasni nem igazán az.

Cycmen 2019.05.01. 14:59:46

@élhetetlen: „Mindössze énekelni nem tud..”. Ettől függetlenül nekem élmény hallgatni őt, .....................

Más meg zabálja azt a rohadt büdös pálpusztait! Ne baj hogy szar ha szereted, ettől még lehetsz rendes ember! De nem vagy! :D :P Háháháháhá!

Orion65 2019.05.01. 15:02:57

Sajátosan furmányos logika, mely szerint a szelíd szó gyűlölködés. (Persze a zsigerileg gyűlölködő emberben gyűlöletet szül, ez kétségtelen, és ezek ma javarészt fideszesek...) Ha valaki, hát Bródy sohasem gyűlölködött.

Hungry horse 2019.05.01. 15:19:06

Egy hazátlan szadeszes zsidó, aki az élet császára volt csermanek alatt és után is, milyen hazáról és hazaszeretetről hohmecol a magyaroknak?

élhetetlen 2019.05.01. 15:22:44

@Cycmen: Teljesen világos meghatározás. Aki szereti a pálpusztait, az még lehet rendes ember, de aki kedveli Bródyt, mint én, az nem az. Jól értettem? Vagy csak úgy a semmire nem vagyok rendes ember? Rendes ember csak te vagy? Mitől is? Hogy ilyen szar poént engedsz meg magadnak? Ez a rendes ember mércéje köreidben?

engedélyes pinaellenőr 2019.05.01. 15:32:42

@élhetetlen: Vigasztalhatatlan vagyok..Az viszont igaz, hogy önelégült pinák felbuzerálásához mindig is jól értett Tini bá..:)

Sancho12 2019.05.01. 15:33:35

@Hungry__horse: Igen neki van,volt,lesz hazája nem úgy mint neked.

Sancho12 2019.05.01. 15:41:09

@Hungry__horse: Neki volt,van,van lesz hazája .Neked lehet ,hogy nem lesz.

Sancho12 2019.05.01. 15:47:04

@Cycmen: Mert a te véleményet a tuti.Köszi nem kérek belőle.

élhetetlen 2019.05.01. 15:54:52

@engedélyes pinaellenőr: Nem gondoltam, hogy Bródy dalai, szövegei (István a király) csak az önelégült pinákhoz szóltak, ez a te véleményed. De azt sem gondolom, hogy ebben a kérdésben te vagy a „szakértő”. Azt viszont igen, hogy a pinaszakértőséged is csak a vágyálmod, ezért jut az eszedbe még Bródyról is ez.

élhetetlen 2019.05.01. 16:00:34

@Hungry__horse: „aki az élet császára volt csermanek alatt és után is”, anélkül, hogy köpönyeget fordított volna, az lehet, hogy egyszerűen tehetséges. Egy tehetséges embernek nem lehet hazája, csak, mert más az erkölcsi mércéje, mint a tied? Praktikusabb lett volna a magyar nickedet haszálni, Éhes ló, akkor talán páran beennék, hogy te vagy az igazi magyar.

Cycmen 2019.05.01. 16:09:13

@Orion65: Ha valaki, hát Bródy sohasem gyűlölködött........................

Ehhez képest most is arról szól a poszt, hogy sír az a tepsi szája mert nem a neki tetsző kormányt választotta meg a nagytöbbség! Ismerjük az ilyen Konrád György, Fisher Iván, Kertész Ákos féle nem gyűlölködő hazafiakat.

Blogolo Blogi 2019.05.01. 16:11:12

Majd epp egy jottment roman, cycmen, enrikokaruso meg hungaryhorse mondja meg. Wehehehe. Szerencsetlen fotelnyomoronc egy csapat...

pireza 2019.05.01. 16:16:01

@csentecsa1: hát, sajnálhatod hogy ilyen szar ízléssel vert meg a sors.... az említett urak a legjobb kortárs előadók közé tartoznak. Tom Waits-t kifelejtetted.

Hungry horse 2019.05.01. 16:25:00

@Sancho12: ismerjük az appel valagából körmösbauerhez eltaláló szadeszes zsidót, köszi.
Nem kell bemutatni a többi ávósfattyút se, akikkel együtt nyomul.
De ezeknek hol a hazája, mert nem nagyon találják amióta galiciából ideette őket a rosseb?

Hungry horse 2019.05.01. 16:29:42

@élhetetlen: leszarom mit eszel be.
De nekem nem jön be a pdoletardiktatúra appeli kultúrpolitikájának ez az agyonsztárolt kóser majma, aki a kommunisták oldaláról villámgyorsan átnyergelt az ávósfattyak oldalára.
Ott a helye.
De ettől még csak egy a hazátlan zsidók bandájából, még zsidónak is silány, mert akkor hazatalált volna a kies teokráciájába arabot gyilkolni.

Hungry horse 2019.05.01. 16:32:13

@Blogolo Blogi: megmondjuk mesüge. Ezért ajvékol a hazátlan haverod. Nincs már appel, a szadeszt is kukaztuk. Vége a jóvilágának.
Szerencsére.

Cycmen 2019.05.01. 16:33:24

@Hungry__horse: Ha megkérdezted volna őket, akkor Appel és Körmösbauer is azt mondják, hogy azért csinálják hogy jobb legyen Magyarország! :D Bár az is lehet hogy ha megkérdezed őket, nem mondanak semmit, csak lecsuknak! Ki nem végeznek, mert szeretik a magyarokat! Vagy lehet hogy mégis kivégeznek, de csak a magyarság érdekben. Elhiszem hogy kicsit furcsán hangzik, de ők genetikailag mindig jobban tudják hogy mi kell nekünk!

engedélyes pinaellenőr 2019.05.01. 16:42:15

@élhetetlen: A szövegei jók többnyire.Csak a mikrofont kellett volna kerülnie,ha van egy minimális önkritikája.Azt meg nem állítottam,hogy szakértő vagyok,csak ellenőr.Téged viszont régen nem checkolt mán le senki,ahogy elnézem,hallgasd hát tinibát.Neked való: egy kiöregedett rocknagypapi hergel egy pókhálós,ódon kazamatát..)

élhetetlen 2019.05.01. 16:45:55

@Cycmen: „most is arról szól a poszt, hogy sír az a tepsi szája mert nem a neki tetsző kormányt választotta meg a nagytöbbség!”. Ennyit az eszedről. Nem arról szól. Arról „hogy a jelenlegi kormány kisajátítja a hazafiságot, mely kizárólag az őket támogatókat nevezi igazi magyarnak”. És ez tény. Kezdődött a kokárdával, aztán folytatták, folytattátok. Konrád György, Fischer Iván, Kertész Ákos stb. gyűlölködő magyarok, mert nem esküdtek fel a Bánra. Én még rendes ember sem vagyok, csak ti. Sötétség.

Sancho12 2019.05.01. 16:50:35

@Hungry__horse: Tudod Ö nem színeváltó.orbán,köteles,stb,nincs annyi szín a szivárnyba amit már váltottak.A lényeg a tartás s neki van.A többi meg gerintelen.

AngeI 2019.05.01. 16:53:42

@pireza: A hozzád hasonló BALfasszal bármelyik színpadképtelen,énekhanggal nem rendelkező szerencsétlen nyekergőről el lehet hitetni,hogy nagy sztár,mert ha a kóserpecsétet osztogató megmondóbácsik azt mondják,akkor úgy is van..

Sancho12 2019.05.01. 16:54:14

@Hungry__horse: A kedves mdf-ed hol is van?Megette a csuti bárod.

AngeI 2019.05.01. 16:56:46

@Blogolo Blogi: @n3spr3ss0: Erdélyben több magyar ember van,mint Lipóciában.(Százalékosan is..:)

Hungry horse 2019.05.01. 16:57:07

@Sancho12: ismerjük az appel valagából körmösbauerhez eltaláló szadeszes zsidót, köszi.
Nem kell bemutatni a többi ávósfattyút se, akikkel együtt nyomul.
De ezeknek hol a hazája, mert nem nagyon találják amióta galiciából ideette őket a rosseb?

Hungry horse 2019.05.01. 16:58:27

@Sancho12: milyen "mdf" ről maszatolsz te agyhalott?
Eltévedtél az idő óceánján?

Blogolo Blogi 2019.05.01. 17:03:24

@csentecsa1: "Erdélyben több magyar ember van,mint Lipóciában.(Százalékosan is..:)"

Hat persze, ezek azok a Kelemen Hunor fele vermagyarok, akik hol a roman, hol a magyar utlevelet hasznaljak epp attol fuggoen, hogy reggel epp milyen identitassal ebredtek. Szanalmas haszonlesok, tisztelet a kivetelnek.

Kelly és a szexi dög 2019.05.01. 17:07:11

Azért közben sikerült folyamatosan a húsosfazék közvetlen közelében maradnia...
Na, ez az igazi teljesítmény!

Sancho12 2019.05.01. 17:08:33

@Hungry__horse: Arrol te szerecsetlétlen ,hogy a cigány bárod mindenkit megesz aki nem azt fujja amit ő elképzel.Megette,mdf,fisgida,miép,pátrtocskákat.Akkor miröl is beszélünk?

pireza 2019.05.01. 17:10:52

@csentecsa1: jó, nyugodj meg szépen, mert attól megnyugszol. Nem tudom, miből vontad le a következtetést, hogy melyik oldalon állok (szörnyű, hogy nálunk betonfal van az "oldalak" között), de csak ismételni tudom magam: sajnállak. És többnyire a fülemre és a szívemre hagyatkozom, amikor eldöntöm (nem, nem döntöm el, csak érzem), hogy mi tetszik és mi nem. Nincs szükségem rá, hogy valaki "megmondja".

pireza 2019.05.01. 17:18:21

@csentecsa1: ja, és ha már ennyire okos és jól tájékozott vagy, engedd meg, hogy mélyítsem tudásodat: Nick Cave NEM zsidó. Hithű anglikán családban született, Ausztráliában. Nem mintha ez a tény bármemmyiben is befolyásolná művészi kvalitásait.

AngeI 2019.05.01. 17:20:48

@pireza: Nem állítottam, hogy zsidó. Ez csak a te kényszerképzeted.

élhetetlen 2019.05.01. 17:20:54

@engedélyes pinaellenőr: Pontatlanul fogalmaztam. Úgy gondolom, hogy a zenében nem vagy szakértő, és az ellenőrzés is csak a vágyálmod. Egyébként komoly becsípődésed van, ha azt hiszed, hogy zenét (bármilyet, operát, népdalt, dzsesszt, dixit) azért hallgat csak bárki,amite te írsz. Ez viszont „szép” volt: „Téged viszont régen nem checkolt mán le senki,ahogy elnézem,hallgasd hát tinibát.Neked való: egy kiöregedett rocknagypapi hergel egy pókhálós,ódon kazamatát..)”. Téged viszont megnézhetne egy pszichiáter. Gondolod, ha a hithű Ákost hallgatnám szívesebben, vagy a nagyon helyére talált Nagy Ferót, akkor változna a helyzet, gyökérke? Ha neked ennyi a zene, akkor neked annyi.

Csaba_78 2019.05.01. 17:23:13

Azert jol lathato a fidesztrollok vezervonala szohasznalat es kommunikacio tekinteteben. Az meg szegenysegi bizonyitvany a javabol,h valakit a vallasaval akartok minösiteni. Csak az a magyar aki kereszteny? Ööööö...akkor kiralyotok a csuti cigany vajon magyarnak szamit-e? :) Nincs gond a kettös allampolgarsaggal sem (ha ez kell,h magyarnak erezze magat, akkor egeszsegere)...amivel van az a szavazati jog! Az ne verhesse mas faszavala csalant, aki nem ott elt/el. Brody tiszteletremelto müvesz, aki az elmult evek alatt sok mindent tett le az asztalra nem csak a zeneiparban. Ez rolatok fizetett trollok nem mondhato el, sem kiralyotokrol, aki max annyit tett le az asztalra,h kierdemelje a lampavasat a hübereseivel együtt. Nektek pedig eletfogytig közmunkat kivanok csupan. :)

AngeI 2019.05.01. 17:24:00

@pireza: Nem, te arra hagyatkozol, amit a megmondó bácsik mondanak az ÉS-ben, a Klub rádión, meg a hasonló ballibsi sajtótermékekben.És hogy lásd, hogy nem politikai oldalak szerint szelektálok.: Cseh Tamást is pontosan ugyanolyan szélhámosnak tartom, mint a fenti figurákat..

pireza 2019.05.01. 17:27:31

@csentecsa1: édes szíves, most mondtam, hogy a FÜLEMRE és a SZÍVEMRE hagyatkozom. Másra nincs szükségem. Megmondóbácsikra se, és a te véleményedre se. Áruld már el, hogy kik azok, akiket nem tartasz szélhámosnak? És ki mondta, hogy ne tartsd őket annak?

Csaba_78 2019.05.01. 17:33:43

@csentecsa1: Az izles olyan, mint a segg...mindenkinek van es mindenkinek masmilyen...van ertelme erröl vitazni? :)

élhetetlen 2019.05.01. 17:35:45

@Hungry__horse: Az, hogy neked ki nem jön be, azt meg én szarom le. „De ettől még csak egy a hazátlan zsidók bandájából, még zsidónak is silány”. Te meg embernek is silány vagy. Csak azt remélem, még mindig, hogy több az országban a nálad normálisabb ember, mint az ilyen éhes állat, és nem te vagy az etalon. Zabálj! Zabálj fel mindent, és mindenkit, aki nem olyan, mint te. Mert most ez a te világod, nem mindenkié.

Sancho12 2019.05.01. 17:41:06

Uraim addig ameddig a most regnáló kormány még az dédunokáinkat is nyomorba dönti nincs miről beszélni.Tökmindegy melyik oldal,olyan hítel mennyiséget vessz fel ami már elképzelhetetlen.Erre varjatok gombot.Utána lehet miről beszélni.

élhetetlen 2019.05.01. 17:45:29

@Hungry__horse: „De ezeknek hol a hazája, mert nem nagyon találják amióta galiciából ideette őket a rosseb?”. Téged, vagy az őseidet honnét is ette ide a rosseb? Vagy a te ősanyádat, ősapádat külön ideteremtette az isten?

élhetetlen 2019.05.01. 17:58:24

@Kelly és a szexi dög: „Azért közben sikerült folyamatosan a húsosfazék közvetlen közelében maradnia...”, ráadásul úgy, hogy nem váltott köpönyeget. Megpróbálom elmagyarázni. Vannak „sztárok”, akik azért futnak, mert adott polikus mellett vigyorognak a plakáton, ennek fejében szerveznek nekik koncerteket, ami félházas lenne, hát a többi jegyet kiosztják repiben, fizeti a támogató. Ők általában mennek a politikussal, vagy belátják, hogy „tévedtek”, és nyalják a következő segget. És vannak olyan alkotók, akiknek az életművét akkor sem érdemes kidobni, ha rendszerváltás, kormányváltás van. Mert maradandó.

impala 2019.05.01. 18:12:03

ha elbizonytalanodtam volna, hogy miért is utálom a geci fanjait, elég átnézni itt a hsz-eket :)
tényleg patkányok :)

élhetetlen 2019.05.01. 18:15:11

@Hungry__horse: „Nem kell bemutatni a többi ávósfattyút se, akikkel együtt nyomul.”. Csak azt nem értem, hogy az ízlésedet miért a politikai hozzáállásod határozza meg. Az István, a király szar, mert Bródy írta a szövegét? Esetleg Wagnert is csak azért szereted, mert Hitler is szerette, vagy hogy van ez?

morph on deer 2019.05.01. 18:27:43

@Kelly és a szexi dög:
“Azért közben sikerült folyamatosan a húsosfazék közvetlen közelében maradnia...”

Cserélj szemüveget, szivi, az nem a fazék!

Bródy a saját teljesítménye, kreativitása, munkája és tehetsége eredményéből él, és nincs rászorulva arra, hogy bárkinek is gazsuláljon!
Nem is teszi, mint ahogy korábban sem tette.
Nem hiszed?
Ez a lemez 1971-ben jelent meg, ez a fehér album, a Human Rights.
Hallgasd meg, ez egyszerűbb, és/vagy keresd elő a szövegeit, fogod látni, hogy miről beszélek.
Azt, hogy érteni is fogod, nem igérem, de az valószínűleg átjön még neked is, hogy ez bizony nagyon nem kormánypárti propaganda, meg is kapta érte a magáét.
Viszont a Bródy Bródy maradt, máig az.

Szemben takonygerincű, köpönyegforgató kedves vezetőnkkel, aki bármelyik szélkakast megszégyenítő tempóban vált irányt..!

Na jó szórakozást:

m.youtube.com/watch?v=pSq0uRSK1n4

rallus 2019.05.01. 18:29:20

Koncz Zsuzsával együtt lelkesen kampányoltak Gyurcsánynak és mutogatták a V -betűt... Ezzel sokat segítettek kis hazánknak.
Művészként kedvelem...a fiatalságom volt, csak az a V-betűt tudnám feledni...

szepipiktor 2019.05.01. 18:38:26

Remek példa az "irányított" demokráciára.
Az erdélyi (!!!) figura akkor elfogadta Bródyt, amikor a neki sem tetsző mocsok ellen emelte fel a szót.
Ma, amikor neki megfelelő mocsok van, már nem tetszik a kritika...
A erdélyit azért emeltem ki, mert ott él egy elég hangos közösség, akik nemcsak a más elvett területeken élő honfitársait nem fogadja el, hanem az anyaországnál "magyarabbak"...
Pár éve Moldova Gyuri bácsin kérték számon a napi dolgait.
Az öreg csendesen mondta, hogy ő most is ugyanott áll!
A háttérben a politikai drapériát húzogatja ide-oda az aktuális hataol, így ő mindig valamilyen negatív környezetbe sorolódik be...

Hungry horse 2019.05.01. 18:42:14

@Sancho12: én egy tepsiszájú hazátlan zsidóról írok, aki kedvence volt appalnek a prolik diktatúrájában és aki a gengszterváltás után az ávósfattyak bandájánál kötött ki sec perc.

Azt, hogy te miről delirálsz ennek kapcsán, nem tudom, de le is szarom.

röf 2019.05.01. 18:55:45

Közép-Európa legjelentősebb ádámcsutkájának birtokosa lyukra futott az SZDSZ ánuszában való tobzódással.

Sancho12 2019.05.01. 19:01:25

@Hungry__horse: Én le szarom,hogy mit is gondolsz de nem szivárványszínű mint oly sokan.Tartja a hitét (nem a vallásáról)beszélek,a többi nem érdekel.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2019.05.01. 19:05:04

Csak halkan mondom, adalékként, mert látom, nem tudjátok, hogy Nagy-Kemény Géza annak a Kemény Jánosnak az unokája (és az ő hagyatékáért, vagyonáért, birtokáért, tulajdonának visszaszolgáltatásáért harcol Erdélyben), aki a magyar irodalomért, kultúráért élt (Erdélyi Helikon, hallottatok róla?). Báró Kemény János mindenét épp azoknak az elvtársai rabolták el tőle, akikért Bródy lelkesen kiállt, kampányolt az elmúlt évtizedekben. Már megbocsássatok, a kurvaéletbe.

Szabványok 2019.05.01. 19:08:49

Egyetértek a cikkel.
"Annak az érzése hogy egy kultúrához, egy közösséghez, főképp nyelvhez, hagyományokhoz, történelemhez tartozik" Ehhez én hozzátenném a természetes és épített környezetet is. Nekem a Balaton és a Szabadság-híd is jelenti a hazát.
Hazaszeretetről mindig Radnóti verse jut az eszembe:
www.nemzetismeret.hu/?id=4.54

Hungry horse 2019.05.01. 19:10:09

@Csaba_78: a zsidók büszkék rá, hogy zsidók.
Többségében.
A zsidó nem vallás, hanem nép, származás, amit maguk a zsidók tartanak szigorúan számon.
A kies teokráciájukban a személyi okmányaikba is bejegyzik, annyira büszkék rá.
Lehetnek is büszkék.
Számos előnnyel jár zsidónak lenni.
Felvásárolták a fél világot, amint pereszbácsi elkotyogta, van atomfegyverük dögivel, ingyen fegyvereik, sőt még atomfegyver hordozó tengeralattjárójuk is van mellé - ingyen a kedves náci haveroktól.
Büntetlenül építenek falat, bombázgatnak, gyilkolgatnak, üldöznek el milliókat a szülőföldjükről.
Még egy fontos előnyük van:
Ha akarják zsidók, ha nem akarják nemzsidók, mint appel, meg rosenfeld, meg eisenberger, kohn, sámmuel és a komplett kommunista központi bizottság és patkányköztársasági direktórium.
Lehet útlevelük, állampolgárságuk is dögivel, mert a zsidóknak ez jár, elég ha követelik.
Le lehet lépniük haza a kies sivatagukba, ahol büntetlenül lehet rabokat ölni, sőt, ha valahol lebuknak a bűnözésükkel, akkor is hazaszaladhatnak, nem adják ki őket a zsidó tesók, nehogy börtönbe kelljen menniük érte.
De lehet végtelen kárpótlást kaszálni nekik, ha valamely felmenő a nagy háborúban elhunyt, vagy bántalom érte.
Ilyen magyaroknak , meg a más gójimoknak nem jár.
Nos ilyenkor ők zsidók, nem magyarok.
Máskor meg nem. Például nagy dilemma az ingyen szalonna, meg sonka nekik. Ilyenkor nem zsidók.
Fineszes népség a zsidó, az már szent igaz.

Tehát ha valaki zsidó ne szégyellje, legyen rá büszke bátran.
Ha meg nem tetsz neki idegen földön, ne cseszegesse az ott otthon élőket, mert azt senki nem szereti.
Se a magyarok, se az arabok, se a németek.
Senki.

Mindez vonatkozik erre az appel kedvenc bródibácsira is.
Arany élete volt a kommunista diktatúrában, a kevés kegyeltek egyike volt, dalolgathatta, amit a grünhut gyerek erdős (szintén zs+) jóváhagyott.
-haja szála se görbült, tehát nem csoda, ha az ávósfattyak tárt karokkal fogadták szadeszben.
Máig nem heverte ki, hogy a magyarok nem komálták a vircsaftjukat.
Pedig inkább hálásnak kellene lennie, mert belőlü(n)k élt és ma is ők (mi) csenegetik neki a sűrű sékeleket.

morph on deer 2019.05.01. 19:16:52

@Dr. Schwanzkopf Rudolf:
“Már megbocsássatok, a kurvaéletbe.”

Én nem haragszom, nyilván nem tehetsz róla, hogy korlátolt látásmóddal rendelkrzel, ennyi telik!

Az, hogy ki volt a nagypapa, nem menti fel az unoka hülyeségét!

Bródynak semmi köze nincs és soha nem is volt sem a románokhoz, sem a kommunistákhoz!

Ergo: te is hülyeségeket beszélsz, már ne is haragudj!
Ja igen: a kurvaélerbe!

open access 2019.05.01. 19:18:24

Én így látom a dolgot: "Senki vagyok, semmit sem értem el, a kutyát sem érdeklem, no de majd belekötök Valakibe, és akkor már elérem legalább azt, hogy páran pár percig velem foglalkoznak, ennél többre úgysem viszem az életben."

а nаgу hohohorgász 2019.05.01. 19:18:42

én istenem jó istenem
lecsukódik már a szemem
amig alszom vigyázz reám
hol pinád - hol a pinám

morph on deer 2019.05.01. 19:25:05

@Hungry__horse:
“Fineszes népség a zsidó, az már szent igaz.”

Szerintem elírtad, mert egyértelmű, hogy “fideszes népség” akart az lenni:

index.hu/kulfold/2019/05/01/magyarorszag_az_utolso_pillanatban_megvetozta_az_izraelt_elitelo_nyilatkozatot_de_az_eu_nem_torodott_vele/

Jakab.gipsz 2019.05.01. 19:33:55

@morph on deer: És ?

Igen megvétóztuk, azért mert az ilyen koncepciós elítéléseket, rendszerint a kis emberek szívják meg.

Sir Galahad 2019.05.01. 19:35:52

A szerző markánsan ellenzéki. Ezzel nincs baj, ez is egy vélemény, bár elég sablonosan fejti ki. Az erdélyi levélíró meg kormánypárti. Ezzel sincs baj, bár az ő véleményét csak részletekben ismerhetjük meg.

Mindenki eldöntheti, kivel ért egyet.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.05.01. 19:41:28

@Hungry__horse: bezzeg ti szarházi náci tetvek, úgy tagadjátok, hogy nácik vagytok, mintha szégyellni kéne... ja, tényleg szégyen... még az is hogy a magadfajta söpredék levegőt kap.

Hungry horse 2019.05.01. 19:42:13

@élhetetlen: kvittek vagyunk tehát.
A reményeidben csalatkozni vagy kénytelen.
A szadeszt kukázták a magyarok és kinéz a kuka még pár utódpártjának is.
Kukmal:
www.kozvelemenykutatok.hu

Jobban jársz te is, ha kézen fogod a bródipapát és hazamentek végre a sivatagba.

Jakab.gipsz 2019.05.01. 19:42:35

@Hungry__horse:

Egy valamire, nem gondoltak, ingyen ebéd senkinek sem jár.

Mi történik akkor ha 1 x vége szakad a habzsi-dőzsinek ?

És nem áll szóba velük senki sem.

morph on deer 2019.05.01. 19:44:47

@Jakab.gipsz:
“rendszerint a kis emberek szívják meg.”

Aha!
Csak nem a mi kis garázsderekú & csügőhasúan sportos, délceg vezérünkre céloztál ezzel?
Ejnye bejnye kedves Jákob!

Szerinted mégis milyen hátránya lehet egy magyar kisembernek egy Izraelt elítélő határozat eredménye képpen?
Drágább lesz a Jaffa narancs?
Esetleg felmegy az Uzik ára?

Vagy mégis mi?

Jakab.gipsz 2019.05.01. 19:46:22

@MAXVALL bircaman közíró:

Nem az a kérdés ki szeretek vagy kit nem szeretek, én csak az igazságot keresem.

Hungry horse 2019.05.01. 19:47:49

@élhetetlen: ide bizony.
Szar ügy ez nektek hazátlanoknak.
De ez van.
Kinek ezt dobja Jahve, kinek meg amazt.

Hungry horse 2019.05.01. 19:50:38

@élhetetlen: te, figyu, én a tepsiszájú hazátlan bródiról írtam, sikerült észrevenned?
Mit hohmecolsz itt Wagnerrel, akit a fajtád a sivatgban (is) betiltott?

magyarnemzet.hu/migr_1834/a-kirekesztett-wagner-829909

Hungry horse 2019.05.01. 19:55:09

@morph on deer: hahaha! Fején találtad!
Látod, látod, mindenhol ott nyomulnak ahol hatalom és lé potyoghat, pedig haza is mehettek volna.
De ott nehezebb.
Zsidó zsidónak farkasa, amint a kedves bibi is párhuzamosgyuribácsinak.

yourmomtits 2019.05.01. 19:57:48

@Le a spammerekkel: tehát cigánykodik vagy zsidóskodik?

Hungry horse 2019.05.01. 20:04:36

@Le a spammerekkel: figyu, ez a náci matrica már lejárt szavatosságú. Ne pazarold egy nyomorult kommentelőre, aki egy rossz szót se szólt a zsidókról, csak erről a tepsiszájú vén tiniről és ávós cimboráiról írt pár kedves és közismert tényt.
Ezek mind erősítették az együttélés alapjait, pont mint a drága hitsorsos genetikai alattvalózása, bőgatyázása.
Ha már nácizol írd ki: nemzeti-szocialista.
Érted, igaz?
Mint szegény csurka, kónya, zétényi, torgyán, hóbagoly, kövér, vona, hogy csak a hazai mezőny élvonalát hozzam szóba, mert vannak még párezren, akik megkapták ezt a lejárt szaatosságú matricátokat a fél országgal együtt.
De volt már itt náci már szegény bibi is, amikor leszólta az idolotokat a dárga jó párhuzamosgyuribácsit, no meg a tumpli trump is, vejestől, főbíróstól, foxostól.

Szóval ne aprózd el a címkekészletedet, te szerencsétlen agyhalott barom, olyanokra - mint én - akik leszarnak a címkézéseddel együtt!
Vagy ha már igen, akkor nácizz, fasisztázz durvábban, trágárabbul, személyeskedj aljasabbul, kreatívabban, mint a barom brendelmatyi teszi soktucatnyi nicken, jól passzolnál hozzá.

élhetetlen 2019.05.01. 20:15:21

@Hungry__horse: Tudod, én itthon vagyok, magyar vagyok, te meg csak egy hőbörgő agyament, aki kikukázná fél Magyarországot, csak azért, mert nem olyan lököttek, mint te vagy. És miből gondold, hogy aki okosabb nálad, az mind zsidó? Ez a komplexusod, ezért vagy ellenük?
A másik commented.” ide bizony.”. Nesze neked, keresztény Magyarország. A legmagyarabb magyar nem fogadja el a biblia tanítását, hogy Isten az Édenkertbe teremtette Ádámot és Évát, ami bizony nem itt volt. Neki külön istene van, aki az ő családját ideteremtette Magyarországra, ami még nem is létezett. Ezt azért még beszéld meg valamelyik KDNP-sel, vagy a pszichiátereddel.

Csaba_78 2019.05.01. 20:17:39

@Hungry__horse: Sok nep összetart, a magyar az egyetlen, aki rohadtul nem hajlando erre, söt...a zsidok arra nevelik a gyerekeiket, amiben tehetsegesek, (reszben) ezert tudtak sok esetben a törtenelem folyaman kiemelkedni. A hagyomanyos iskolarendszerben a kreativitast elnyomjak. En nem vagyok zsido, de azt vallom,h a gyermekem azt csinalja, amiben jo es amit szeret. Jo iranynak tartom ezt. Fontosnak tartom a tisztesseget, a korrektseget es a tiszteletet es az összetartast is. Nezd meg a fenti HSZ-okat...ebböl sosem lesz igazi nemzet, mert birka nep. Egyik resze eladja a lelket egy garasert, masik resze hatalomvagybol hazudozik es tesz tönkre masokat. Demagogiara, hazugsagra vevö a magyar es tökeletesen alkalmas az oszd meg es uralkodj politikara...sajnos...de ez a cikk nem erröl szol.

Csaba_78 2019.05.01. 20:21:40

@Dr. Schwanzkopf Rudolf: Csak halkan mondom, hogy a jelenlegi kormanyban több a tetves komcsi, mint az ellenzekben. Illetve a jelenlegi vezetök szinte kivetel nelkül elkötelezett kommunista hivök gyerekei es/vagy önmaguk is azok vagy csontig benyalt KISZ-tagok voltak.

Jakab.gipsz 2019.05.01. 20:21:41

@Hungry__horse:

A harag még ha jogos és megalapozott is rossz tanácsadó, ez itt most egy ész-játék, játszani pedig csak könnyedén szabad,

Nyugi ingyen ebéd nekik sincsen, előbb utóbb, minden, jó elnyeri a jutalmát és minden aljasságért meg kell fizetni. És nem csak a mennyekben hanem itt a földön is.

Ha pedig gondosan meg figyeled az ellenünk acsarkodókat, nem csak az agyaraikat láthatod meg, hanem az Achilles sarkaikat is.

Jakab.gipsz 2019.05.01. 20:24:55

@Csaba_78: A hangsúly a "voltakon" van.

Igen voltak, de mára már nem azok, mert csak az ökör marad következetes, és a libbsik ettől vannak kiborulva.

morph on deer 2019.05.01. 20:33:40

@Jakab.gipsz:
“Nincsenek véletlenek.”

Maradéktalanul egyetértek!

kocsisj 2019.05.01. 20:35:01

@csentecsa1: Azért ennek a "szélhámos Cohennek a bokájáig felérsz, remélhetőleg.

Hungry horse 2019.05.01. 20:39:41

@élhetetlen: nem értelek miket hohmecolsz itt össze? Ne hazudozz olyasmiket, amiket nem írtam ide.
Nem tudom ki vagy, mi vagy, nem is érdekel, azt hazudsz, amit akarsz. Leszarom.
Azt írtam, akinek nem kóser itt, nincs aknazár, nincs vasfüggöny el lehet húzni, mint elqúró is tanácsolta a cégvezetőknek. tininek kóser volt az aknazár és a vasfüggöny is - ő is kóser volt appelnek és erdősnek is. Röviddel utána meg a kedves ávósfattyaknak is kóser volt, no meg vice versa. Ez morálisan vállalhatatlan, nem kóser.
Ez legitim álláspont az egybesült Európában, ahol a komisszárbírák a szájzártörvény, a totális ideológiai PC cenzúra, a náci jelképek betiltása mellett a tiniféle komcsi szarokat és a jelképeiket védik.
Nem írtam semmiféle kukázásról, ebben hazudsz.
Nem írtam azt sem, hogy a zsidók okosabbak bárkinél, ebben is hazudsz.
Nem vagyok a zsidók, pirézek "ellen", a magyarok mellett vagyok és az olyan erkölcsi hullák kapcsán van véleményem, mint ez a "tini".
Sehol nem írtam a hitemről, egy hülye kérdésre válaszoltam egy hülyének, az ő szintjén.
Sehol nem írtam, hogy én, vagy bárki más "legmagyarabb" lenne. Azt írtam, hogy a galiciánerek jobb lenne, ha tovább állnának a saját hazájukba, amint azt tették az évszázadok folyamán és nem csesztetnék a magyarokat. Tekintsd ingyen adott jótanácsnak, ilyet rabbitól nem kapsz.

Pszichiáterre annak a "tininek" van szüksége, aki vénségére még nem nőtt fel, meg azoknak, akik szerint bármilyen morális alapja van itt hőzöngenie ez után az "életút" után, appel és az ávós haverjai valagából.

kocsisj 2019.05.01. 20:41:16

@Cycmen: Leírtál itt pár EMBERT (szándékos a nagybetű). akiknek te még a cipőfűzőjét sem kötheted be, mert ahhoz is kevés vagy. Pont, mint a bolhafing, annyit érsz.

élhetetlen 2019.05.01. 20:56:02

@Hungry__horse: „te, figyu, én a tepsiszájú hazátlan bródiról írtam, sikerült észrevenned?”. Igen, és azt is, hogy csak azt hozod fel ellene, hogy zsidó, és nem a te politikai nézeteidet vallja. Ezt írtam: „Csak azt nem értem, hogy az ízlésedet miért a politikai hozzáállásod határozza meg.”. Ezért kérdeztem, hogy „Wagnert is csak azért szereted, mert Hitler is szerette?”. Ha nem érted, hát nem érted.

Hungry horse 2019.05.01. 21:05:02

@Csaba_78: ne etess ezzel a maszlaggal, nem vagyok rá vevő.
Az évezredes beltenyészet okán a zsidó nép komoly egészségügyi problémákkal küzdenek, ezek egy része mentális betegségeket jelent, más részük öröklött hajlamot speciális betegségekre.
zsido.com/betegek-zsido-genek/

A magyarfikázásodat tartsd meg otthonra, ott talán értékelik.
Azt nem tudom mire nevelik a zsidók a gyerekeiket, de közöttük pont olyan eloszlásban vannak mesügék és zsenik, mint a magyar, vagy angolszász népességben.
A kiemelkedésük okairól szőtt mítoszok hamisak, a java részük nincstelenként érkezett a Kárpát-medencébe és nem a tehetségük hajtotta őket el Galiciából, hanem az ukrán/hohol népesség vérszomja, melyet párszáz év alatti áldásos és emberbaráti tevékenységükkel érdemeltek ki
Nálunk detto, ahogy már az aranybullában is írták eleink.
Ennek fejtegetése gyöngyösi feladata - bár ó mostanság kóser és gondolom "tini" is csípi a nagy összefosásban.

Nem értem amit a nemzetről írsz.
Van magyar nemzet. Mindig is volt ezer évek óta. A magyar fejedelemség magyar fejedelemség volt Géza idején is, magyar királyság volt István alatt és később is, nem pedig zsidó birodalom.
Akiknek a magyarokkal és a nemzettel gondjaik vannak, azok jellemzően galiciáner zsidók, vagy azok hasznos idiótái: bőgatyázók, nácizók, genetikailag alattvalózók stb.

A felsorolt értékek valóban fontosak. Bródi meg a futtatói ezeket gyalázták szarrá az életükben.
A népet ne birkázd, mert nem biztos, hogy amit birkaságnak képzelsz az is. A magyarok sokat tanultak a történelmük során és sokat harcoltak. Nem birkaként. De csak akkor, amikor azt érezték, hogy harcolni kellett. Amikor meg nem, éltek békében és a maguk dolgával foglakoztak.
Az itteni és a zindex fórumain, blogszfárájában olvasható hozzászólások a hazai közélet lagmélyebb mocska. Ide járunk dagonyázni. De ezt ne keverd össze a valósággal. Az nem itt van.

A világ ezer évek óta ilyen: "egyik resze eladja a lelket egy garasert, masik resze hatalomvagybol hazudozik es tesz tönkre masokat. Demagogiara, hazugsagra vevö" mindenki, nem csak a magyar "es minden nép "tökeletesen alkalmas az oszd meg es uralkodj politikara...sajnos..."

Ez a cikk is erről szól.
"Tini" egy árokásó, gyűlöletgombóc, a mocskos proletárdiktatúra kommunista öröksége, aki sose volt rest szolgálni az urait, legyenek azok kommunisták, mint erdős, appel, vagy ávósfattyak, mint körmösbauer, rajk, pető.
magyarforum.hu/cikk/3225/Apak-es-fiuk/

Olvasgass, tanulgass és ne bántsd a magyart!

Janossz 2019.05.01. 21:07:37

@szepipiktor: " A erdélyit azért emeltem ki, mert ott él egy elég hangos közösség, akik nemcsak a más elvett területeken élő honfitársait nem fogadja el, hanem az anyaországnál "magyarabbak".."

Istenem, milyen igaz!.

Blogolo Blogi 2019.05.01. 21:07:44

@Jakab.gipsz: "Ha pedig gondosan meg figyeled az ellenünk acsarkodókat, nem csak az agyaraikat láthatod meg, hanem az Achilles sarkaikat is."

Jeeeee, ha nincs itthon a gazdi, mar egymaset is nyaljatok. De aranyos!

Csaba_78 2019.05.01. 21:17:59

@Hungry__horse: te is fikazol masokat, azonban en alanyi jogon teszem es nem alap nelkül. Azonban, ha mar a nagy nemzeti öntudatnal tartunk es a törtenelemnel...olyan,h igazi magyar mar nem letezik genetikailag, ha ennyire erdekel a törtenelem, akkor ezzel tisztaban kell legyel. :) Szerinted mitöl magyar a magyar? Ebben is egyet ertek Brodyval,h h mitöl magyar valaki.

Hungry horse 2019.05.01. 21:18:30

@élhetetlen: ismét hazudsz.
Az, hogy zsidó fontos körülmény ott, ahol a zsidó-kommunista appel volt a művészeti világ ura, ahol egy zsidó erdős volt a könnyűzenei világ ura és ahol a fél KB zsidókból volt verbuválva még eisenberger és rosenfeld bukását követően is, hogy a többi kommunista-zsidó díszpintyet ne kelljen felsorolnom a kommunista proletárterror éveinek sötétjéből.
Az, hogy jó káder volt, jó kommunista, politikailag megbízható, az legalább ennyire fontos volt a tartótisztjeinek és a pályáját egyengetőknek.
Ellenkező esetben nem a támogatott kategóriába került volna, hanem a tűrtbe, mint Nagyferó, a Piramis, vagy a tiltottba, mint a Scampolo, Kex, Horváth Csárli, akik vagy elmenekültek át a vasfüggönyön, vagy megöngyilkolták, halálra itták magukat.
Bródinak nem volt róluk szava se.
Soha.
Most sincs.
Valóban gondom van a magyar- és keresztényellenes nézeteivel.
Valóban nem tartom semmire, mint embert.
Gondolom ez alapjogom.
Értem a wagneres sunyi célzásodat, válaszoltam is rá.
Forrással.
Majd akkor hohmecolj művészi teljesítménnyel, ha képesek lesztek értékelni Csurkát, Wagnert, Riefenstahlt, Wasst és hosszan sorolhatnám...

Jakab.gipsz 2019.05.01. 21:27:50

@Blogolo Blogi:

Bizony, bizony, meg lehet találni a vicsorgó és gúnyolódva nyáladzók Achilles sarkait, és ez ellen nem tehettek semmit sem.

Hungry horse 2019.05.01. 21:34:13

@Csaba_78: a magadfajták szerint az a magyar, akinek magyar papírjai vannak.
Olvasgass, hogy meghaladd a zsidó-kommunista bródit:
www.libri.hu/konyv/szekfu_gyula.mi-a-magyar-2.html

Fülig José 2019.05.01. 21:34:47

@Jakab.gipsz: ja, semmi sincs ingyen, meg a jó is elnyeri méltó jutalmát...veled meg a többi f.szjancsival lengőtekét fogunk jàtszani mikor eljön az ideje... el ne felejts idejekoràn nyúlcipőt húzni tetü!

élhetetlen 2019.05.01. 21:35:09

@Hungry__horse: „Nem írtam semmiféle kukázásról, ebben hazudsz.” Csak itt 2019.05.01. 19:42:13. „Aszadeszt kukázták a magyarok és kinéz a kuka még pár utódpártjának is.”, gondoltam, a velük szimpatizálóknak is.
„Nem írtam azt sem, hogy a zsidók okosabbak bárkinél, ebben is hazudsz.”. Írtam én, hogy írtad? Nem. Csak feltettem egy kérdést a kommentjeiddel kapcsolatban: „És miből gondold, hogy aki okosabb nálad, az mind zsidó? Ez a komplexusod, ezért vagy ellenük?”
Az „ideette őket a rosseb” szöveged után egyáltalán nem hülye kérdés, hogy a családod hogy is került ide. „egy hülye kérdésre válaszoltam egy hülyének, az ő szintjén.”. Nem, te a saját szinteden írtál hülyeséget.
„a galiciánerek jobb lenne, ha tovább állnának a saját hazájukba”. Te miért nem mész haza a saját hazádba? Hogy neked ez a hazád, mert egyszer az őseid idejöttek, de nekik nem a hazájuk, mert az őseik idejöttek? De mindegy. A lényeg, ha odáig jutottál, hogy „hazudsz”, és ha kérdezek arra is az a válasz, hogy „ebben is hazudsz”, akkor már abba kell hagyni, ezt teszem. A továbbiakban beszélgess Jakab.gipsz-szel, ő lesz a megfelelő társ.

Fülig José 2019.05.01. 21:36:42

@Hungry__horse: éheslóf.sz! kuss a neved! ostba vagy a végtelenségig, nem kell bizonyítanod: tudjuk.

Jakab.gipsz 2019.05.01. 21:38:07

@Hungry__horse:

Csak a tényeket és az igazságot utálják. Ezért acsarkodnak és gúnyolódnak, és persze össze.vissza hazudoznak. Figyeld meg ennek a cikknek a címét milyen rafináltan fogalmazták meg: "Magyarok közt európai: Bródy János, az örök humanista"

A Bródyt behelyettesíthetnénk, Heller, TGM, Konrád stb. A vicc az benne, hogy európai kultúra nincs Homérosz nélkül, és ezek ezt akarják túlszárnyalni, akik még írni és beszélni sem tudtak.

A rafinált hazudozással van egy kis gond soha sem válhat igazsággá.

Ezért kell nekik, egy nyóc osztályos Schulz kancellárnak,

Hungry horse 2019.05.01. 21:38:34

@Fülig José: összekeversz a családoddal tárgár balfék.
Nekik parancsolgass, talán eltűrik és szót fogadnak, tekintettel az elmeállapotodra.
Én leszarlak.

Jakab.gipsz 2019.05.01. 21:41:17

@Fülig José: Szóval te is európai humanista vagy: és így szeretnéd intézni a ontológiai problémákat = " ja, semmi sincs ingyen, meg a jó is elnyeri méltó jutalmát...veled meg a többi f.szjancsival lengőtekét fogunk jàtszani mikor eljön az ideje... el ne felejts idejekoràn nyúlcipőt húzni tetü!"

Hungry horse 2019.05.01. 21:46:22

@élhetetlen: azt hazudtad, a fél országot kukáznám.
Erre magadat cáfolod, amikor idézed, hogy ezt írtam: - kukáztuk a szadeszt, az ávósfattyakkal.
Neked mesüge lehet, hogy a szadesz a fél ország, de szerencsére nem az. Ezért valóban rosszul gondolod. De szerintem hazudsz és maszatolsz.
Az is lehet neked mesüge ugyan az, hogy egy pártot küldtek a választók a történelem szemétdombjára azzal, hogy én kukáznám az ország felét, amint hazudtad, de megnyugtatlak értelmes ember tud a kettő között különbséget tenni.
Gyenge próbálkozás volt.
Nem jött össze, jobban figyelj.

Nyilván ismered a hazai zsidóság történetét. Ezzel kapcsolatban tettél fel nekem hülye kérdést. Megválaszoltam. Nem tartozok a fajtádhoz. Ezért gondolom azt, hogy "a galiciánerek jobb lenne, ha tovább állnának a saját hazájukba”.
Én pedig itthon vagyok, mert magyar vagyok és nem zsidó.
Ez két nép.
Mindekettőnek van hazája.
A rabbik szerint is.
Ezért írják azt magukról, hogy ők magyarországi zsidók.
Mert tisztességesebbek nálad és a tinidnél is.
Ez van, tetszik, avagy sem.

infrablue 2019.05.01. 21:46:29

Hát egy zsoldon élő magyarkodó román miatt igazán nem kellene háborogni. Jó oka van, hogy a meleg sz@rig benyaljon. Megtanulta a Kárpátok Géniusza alatt, hogyan kell túlélni és most vastagon dől a lé - a szavazat ára. Sosem felejtem el, a bukaresti követségen dolgoztam pár napig és a gondnok azt mondta, minden külsős munkát bárkinek kiad, csak magyarnak ne mondja magát, mert mind átb@szta. Ennyi.

Csaba_78 2019.05.01. 21:50:29

@Hungry__horse: Te mar csak tudod milyen fajta vagyok...rad hagyom, mert innen kezdve nem konstruktiv a beszelgetes. Illetve a velemenyed sem erdekel, mert az utolso (es a korabbi hozzaszolasaiddal is csak magadat es a szintedet jellemezted). Minden jot neked igaz magyar. :)

Fülig José 2019.05.01. 21:50:57

@Hungry__horse: ne okoskodj baromarc, nem kevertem össze senkit senkivel, veled törlöm a seggem..nyújtsd ki a nyelved...úgyis megszoktad...na takarodj a zorigóra magyarázni.

Fülig José 2019.05.01. 21:53:34

@Hungry__horse: jaj! most olvasom: " magyar vagyok" .. dehogy vagy. egy f.szfej fideSSkutya, az vagy. sose voltál magyar.

Csaba_78 2019.05.01. 21:55:56

@infrablue: nem gondolnam,h mindegyik külföldi magyar penzehes lenne. Inkabb azt,h halabol szavaznak oda ahova, mert megkaptak a cigany kiskiralytol amire vagytak... Mint a videkiek, akikhez csak az M1 fos jut el, ahol rossz kommunista idöket idezö öntömjen jut el az is tele hazugsaggal. Egy infojuk van a "valosagrol", az is hazugsag, igy nehez elfogulatlan velemenyt formalni. Sok szerbiai es 1-2 romaniai magyarral beszelgettem erröl. Kivetel nelkül azt követöen megtagadtak a szavazast, mert belattak... Mas faszaval nem verjük a csalant. Paran eltettek viktatort..erre en is elkezdtem eltetni csaucseszkut..olyan kopkodesbe kezdtek,h orom volt nezni. Utana egyszerubb volt elmagyarazni a parhuzamot a ketto kozott.:)

élhetetlen 2019.05.01. 22:23:53

@Hungry__horse: Nem foglalkozom veled tovább, csak pár megjegyzés. „Értem a wagneres sunyi célzásodat, válaszoltam is rá. Forrással.„. Amire ez jön fel: „Nincs találat
A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést”. Keressed te, de ne küld át, nem érdekelsz, azaz, hogy a kedvenc kifejezéseddel éljek, leszarlak.
Írtál még egy commentet. „Nem tartozok a fajtádhoz”, Érdekes, hogy mi lehetsz, de azért ne írd meg. Embernek nem tűnsz, én magyar vagyok, te viszont nem tartozol a fajtámhoz, tehát magyar sem vagy, hát, nem tudom elképzelni. Megint csak kérdezem. A svábok, tótok, szerbek, örmények, stb. maradhatnak? Csak a zsidók menjenek? Mégiscsak valami fóbia? Egyébként a kukázás, amiről nem is írtál, csak írtál. Vétkes könnyelműség lenne a szimpatizánsokat itt hagyni, mert még megint pártokat alapítanának.
Egy régebbi mondatodra még válaszolnék. „Tekintsd ingyen adott jótanácsnak, ilyet rabbitól nem kapsz.”. Látod, ebben az egyben igazad van, mert egyet sem ismerek. További jó zsidózsást, de engem mostmár hagyj ki.

axolotl77 2019.05.01. 22:26:33

@7macska8: Ezt is egy zsidó írta:
"Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa."
Nem kellett volna?

axolotl77 2019.05.01. 22:39:46

@Hungry__horse: A-ha! Azért volt ellene eljárás hatalom elleni izgatás miatt, azért kért rá az ügyész több éves börtönbüntetést (amit végül megúszott 5ezer forint pénzbüntetéssel), és azért sújtották lakhely-elhagyási tilalommal, ami zenészként teljesen ellehetetlenítette.

axolotl77 2019.05.01. 23:01:00

@morph on deer: Bizony-bizony! Csak pár sor, hogy miket mert ez az állítólagos takonygerincű papírra vetni és megjelentetni 1970/71-ben:
"Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget"
"Valakinek holnap le kell tépni magáról a láncot"
"Valakinek holnap le kell mondani hivataláról"
" A hatalom szeretete nem a szeretet hatalma"

apro_marosan_petergabor 2019.05.02. 00:02:43

Bródy jó dalszövegeket írt, hangszereken is élvezehető volt, énekelni, na azt nem...
Na most, egy dalszövegíró nem biztos, hogy érti a világot. Bródy is dalszövegíró. Volt.
Politikusnak gyengécske. Még mindig a szadesznél tart, de hol van már a szadesz.?
Sehol.
Csak az 500.000.000-s adóssága maradt meg... meg néhány utódpártocska, na azok is minek...?

szamaritánus 2019.05.02. 06:59:06

brody mint jo enekes :DDDDDDDDDDDDDDDD

Full metal burka 2019.05.02. 07:40:09

ujabban a zsidot hivjatok europainak meg magyarnak?

Jakab.gipsz 2019.05.02. 07:40:26

@Fülig José:

Azt nem te mondod meg, mert nincs jogod, semmi féle jogod nincs, megmondani, hogy ki a nemzeti szocialista és ki az aki internacionalista, náci. Véleménye pedig még a szamárnak is van. ennyit ér a tiéd is.

felucca02 2019.05.02. 07:42:04

@Hungry__horse: Wass azért értékelhetetlen, mert az általa képviselt irodalmi értéket messze túlhaladja az ideológiai töltés, ami a műveiből árad. És ez így együtt elég gyenge teljesítményt ad. Amikor olvasok, akkor nem ideológiát akarok, hanem irodalmat és egyetemes értékek közvetítését. Wass gondoskodik róla, hogy ez ne történhessen meg.

citrix 2019.05.02. 07:49:49

„Erdély üzenetét”
Ez a fidesz fan miből gondolja hogy ő maga Erdély?! Neki lehet egy priv véleménye és ennyi. Ahogy a fidesz nem Magyarország, úgy ez a mókus sem Erdély. A fidesz és a fideszes úgymond szimpatizánsok beleesnek abba a téveszmébe amibe Rákosiék és szimpatizánasaik: azt hiszik ők az ország. Hát nem.

felucca02 2019.05.02. 07:49:50

@Csaba_78: Hát, talán nem pénzèhesek, de nagyon célirányosan érdekemberek. Hamar meglátják, mi az, ami nekik kedvező, ebbe aztán beleállnak, és dobják félre az elveket. Emellett van bennük valami indokolatlan felsőbbrendűségi tudat, hogy ők többek az anyaországiaknál, de ez gondolom sima kompenzálás.

Fülig José 2019.05.02. 08:23:52

@Jakab.gipsz: látom a magyar nyelv nem az erősséged, kutyus...

lenörd hofstadter 2019.05.02. 08:41:41

Vicces, ahogy az előző rendszer egyik három Tés tagja (ebből is a támogatott, gyengébbek kedvéért) és haszonélvezője, ha jól rémlik az Artisjuson keresztül az új rendszer haszonélvezője hazaszeretetről prédikál.

Szelid sunmalac 2019.05.02. 08:44:09

@lenörd hofstadter: Vicces, ahogy barmelyik semmirekello faszparaszt, aki nem is ismeri a masikat, hazaszeretetrol predikal masoknak ugy nagy alatanossagban. Mert egyreszt mi a lofasz koze van hozza, masreszt meg megis mi alapjan allapitana meg barki a masikrol mennyire hazaszereto ugyebar. Viszont ebbol a megallapitgatasbol nagyon jol meg lehet allipitani ki rendelkezik 20-nal nagyobb IQ-val.

Jakab.gipsz 2019.05.02. 08:58:53

@Fülig José: Mentségedre szólva, megértetted.

Jakab.gipsz 2019.05.02. 09:06:06

Visszatérve a cikk eredeti témájához, egy költő dalszerző soha sem lehet példakép.

Mint ahogyan Homérosz sem példakép, de a mű amelyet alkotott az mindenkihez szól, mert az európaiság a görög klasszikus bölcselettel vette kezdetét.

Aki pedig ezt a filozófiát megakarja haladni az kösse fel a gatyáját.

Minden ballib bérretteg 2019.05.02. 09:21:57

Bródy politikai prodtituált lett.
Ezen nincs mit szépíteni.

Van ilyen jobboldalon, baloldalon. Csak a ballibek valamiért azt hiszik, hogy az ő kurváik szentek, és függetlenek.

Nem baj.. Ettől még nem azok.

Full metal burka 2019.05.02. 09:23:29

@citrix: Az erdelyieknek jo orruk van arra hogy ki magyar, nem tudjatok atbaszni oket...:)))

99% FIDESZ

Lajos Kovács tanaka 2019.05.02. 09:48:54

MI AZ HOGY "EUROPAI A MAGYAROK KÖZT"???? ....1. Europa egy kontinens neve és a fehér bőrszinű ember tipusé! 2. Europában nemzetek vannak, ahogy a magyarok is oda tartoznak! 3. A legrasszistább hozzáállás, hogy vannak a "magyarok" meg vannak az "europaiak"!! Nem! Emberek vannak, akik ilyenek-olyanok. Az, hogy a pártállami rendszer kegyelt előadója évek óta sír, hogy "milyen már ez a diktatúra"....erre teljesen felesleges bármit is reagálni.

n3spr3ss0 2019.05.02. 09:52:51

Mikor egy bozgor osztja az észt az ittenieknek. Fogalma sincs semmiről, csak a potyát látja a fidesz kormányban. Ezek voltak akiktől még normálisan végig sem lehetett autózni Románián, mert minden hugyozásnál kunyeráltak cukrot, csokit.

Pepicsek 2019.05.02. 09:54:39

Cohen, Nick Cave etc. dalainak az ertesehez es szeretetehez szukseg van egyfajta szellemi ertettsegre es intellektualis fejlettsegre. Sokaknak ez nem adatik meg, de bantani oket ezert nem szabad, hiszen nem feltetlenul az o hibajuk. Azok a kedves kommentelok, akik habzo szajjal zsidoznak, majd sertodotten horognek amikor lenacizzak oket, hasonlatosak a derek Torrentehez: „Te kivered nekem, én kiverem neked. Hogy oldjuk a feszültséget. De semmi buzulás! Buzulás az nuku!”

n3spr3ss0 2019.05.02. 09:56:18

@Lajos Kovács tanaka: Akkora TUDATLAN barom vagy, hogy az már fáj. A pártállamban a legtöbbet eltiltott szerző Bródy János volt. Volt hogy egy évig nem léphetett fel.

citrix 2019.05.02. 09:56:40

@Full metal burka: Sőt, 110%, ez még reálisabb :-)

morph on deer 2019.05.02. 09:58:13

@axolotl77:
”miket mert ez az állítólagos takonygerincű papírra vetni és megjelentetni”

Olvass figyelmesebben: az a jelző nem rá vonatkozott, hanem hőn szeretett vezérünkre!
Épp azért hivatkoztam ugyanarra az időszakra, jelezve azt is, hogy Bródy nem változtatott az elvein azóta sem, szemben dicső nemzetvezetőnkkel, többek közt.

magyarparaszt 2019.05.02. 10:09:56

@Lajos Kovács tanaka: Te még egyszer nagyon fogod szégyellni magadat, barátom!

kissiú 2019.05.02. 10:21:21

Szívemből szól a poszt. Merítsünk erőt Bródy türelméből és kitartásából.

Cycmen 2019.05.02. 10:31:13

@magyarparaszt: Miért kéne szégyellenie magát, elmondanád? Ez a Bródy minél öregebb annál hülyébb, "forradalmi" dalokat írogat mint valami metélt Petőfi, közben ismert az SZDSZ-es múltja, ami alapján egyszerűen röhejes hogy a magyarságát bizonygatja, ismerve annak a pártnak az összetételét és a cselekedeteit! A dalszerző szórakoztatni van, de ha belevág az ilyenfajta politizálásba, akkor ne ő sértődjön meg amikor elküldik a picsába. Ez a magyarok közt európai, pedig annyi hátsó tartalmat hordoz és lehet fényezgetni és magyarázgatni, de visszautalván az SZDSZ-re mindenki előtt világos hogy egy szaros kioktatás és magasabbrendűség hangoztatás az egész! Ahogy most áll a helyzet Európában, mi inkább elsősorban magyarok akarunk lenni, Bródytini meg elmehet a picsába, mert rohadtul unalmas!

moloy 2019.05.02. 10:37:45

@KissGecihuszár: Érvelésed a számok nyelvén: Ha évente 10%-os a jövedelem emelkedése Magyarországon, és jelenleg 3x magasabb Európa nyugati régiójában, akkor 12 év mulva már lehagytuk őket. Tehát, a Fidesz 2031-ben fog megbukni.

katamara 2019.05.02. 10:51:20

@Csaba_78: Teljes egyetértésem. Az rendben van hogy az erdélyiek magyar állampolgárságot kaptak, de mire fel határozzák meg hogy mi történjen a MI országunkban. A csuti rémtől kapják a pénzt és még a halottak nevében is szavaznak levélben. Kívánnék nekik egy újabb Csausescut, mert kiérdemelték az aljasságukkal hogy a mi életünkbe beleugatnak. Éljenek itt és akkor éltessék a csuti cigányt. Bródy egy intelligens kulturált ember aki nagyon is megérdemli a tiszteletet. Nem egy köpönyegforgató mocsok mint sok itt röfögő fidesznyik !

Attilajukkaja 2019.05.02. 10:53:13

Le a kalappal Bródy előtt! Ember volt és az is tudott maradni.

Cycmen 2019.05.02. 10:54:08

@B55: sötét és buta vagy , mint az összes fidesznyik.............................

Ja és mégis mi győztünk! :D
Ezek alapján milyenek lehettek ti? :P

Cycmen 2019.05.02. 11:01:15

@katamara: . Az rendben van hogy az erdélyiek magyar állampolgárságot kaptak, de mire fel határozzák meg hogy mi történjen a MI országunkban................................................

Mert magyarabbak mint ti! Azon kívül sokmindent nem kellett meghatározniuk, illetve nem volt döntő súlya, ugyanis a 114 választó körzetből 91-ben győzött a Fidesz így csak a listást javították fel, ami sokat már nem osztott vagy szorzott!
Csak tudnám hogy ezt a választókörzetes történetet miért felejtitek ki mindig a panaszaitokból, amikor még a sánta kutyákat is hozzáadjátok a nem Orbánra szavazók táborához! :DDDDDDDDDDDDDDD

morph on deer 2019.05.02. 11:05:28

@Lajos Kovács tanaka:
“Emberek vannak, akik ilyenek-olyanok.”

Hát épp ez az!
Vannak a gerinctelen érdekemberek, akik mindig az aktuális rezsim talpát nyalják, meg akadnak olyanok is, akiknek van saját, személyi integritása, bár a legtöbbször nem az a leginkább kifizetődő tulajdonság.

Magyarként lehet európainak is lenni, de lehet balkáninak is, - ez kulturáltság kérdése. Mint ahogy az is, hogy valaki képes-e felfogni a jelző jelentését, vagy saját magyarázatokkal áll elő az általánosan elfogadott értelmezéssel szemben.

enrikokaruszo 2019.05.02. 11:09:08

@katamara: szerintem mindent elmondtál, már úgy értem, magadról, köszi

morph on deer 2019.05.02. 11:10:17

@Cycmen:
“Mert magyarabbak mint ti!”

Te meg akkor nyilván a legmagyarabb vagy ugye picim?
Anyuka jól van?
:)

citrix 2019.05.02. 11:18:03

Bródy Jánosnak:
Mi hallgatunk és lesz, aki csak éppen
néz téged, mert örül, hogy lát ma itt
fehérek közt egy európait.

Echo73 2019.05.02. 11:24:32

@Minden ballib bérretteg:

Bródy politikai prostituált lett.
Ezen nincs mit szépíteni.

Van ilyen jobboldalon, baloldalon. Csak a ballibek valamiért azt hiszik, hogy az ő kurváik szentek, és függetlenek.

Nem baj.. Ettől még nem azok.

+1

szívemből szóltál, ezt a kifejezést kerestem Bródyra. Kösz.

Minden elismerésem az "István a király" - ban való részvételéért, le a kalappal a fiatalabb Bródy zenei és előadóművészi kvalitásai előtt. De mostanában: szégyen. Ez kérem nem lázadás, nem szókimondás, nem merész szembenállás. Ez művészi kurválkodás. Megrendelésre vagy seggnyalásra írt szánalmas vernyogás. Kár így befejezni a pályát, Koncz Zsuzsához hasonlóan.

morph on deer 2019.05.02. 11:27:57

Kiváncsi leszek, mikor diszkvalifikálják a külhoni haszonelvű “magyarok” érdekszavazatait az EU-s választásokkal kapcsolatban, mivel ez eddig a legnagyobb sunyítás a fidesz nevű bűnbanda részéről, amit le akarnak tolni az EU torkán.

Hogy miért az?
Mert aki egy másik EU-s országban él, pl Romániában, annak orbán biztosította, hogy csalhasson, mivel szavazhat magyarországi és romániai képviselőre is, ez pedig csalás.
Aki pedig maga nem él az EU-ban, az milyen jogon szavaz EU-s képviselőre, valaki is tudja ezt?

Ugyanis szemben a magyar választásokkal ez már nem belügy.
Szóval kiváncsian várom, ahogy újra fogják számoltatni a fideszre leadott szavazatokat, sans külhoni talált kincsek... Érdekes lesz.

Macropus Rufus 2019.05.02. 11:56:13

végig olvasva a kommenteket szépen lehet látni, hogy mikor kapták meg az itinereket a trollok. Aktuális itinert: zsidózás 1000L.... Remek.

lenörd hofstadter 2019.05.02. 12:02:52

@Szelid sunmalac:

A 20-as IQ a te negatív IQ-hoz képest professzori szint.
Örülök, hogy saját képességeiddel demonstráltad a sötét agyhalottat, csak így tovább.

Larrikin 2019.05.02. 12:32:35

Nos igen, 30 év után Bródy sajnos ismét aktuális. Csak hát a közbeeső 30 évben Kuncze, Magyar Bálint meg Gyurcsány kebelbarátjaként baromira nem volt se demokrata, se hazafi, se aktuális. Amikor valaki elvek, eszmék, célok helyett politikusok szolgálatába áll, bizony elveszíti a hitelét.

Világít a torony 2019.05.02. 12:43:16

Ezen hozzászólások nagy része is azt tanúsítja, hogy mentálisan a gödör alján van ez a társadalom. Egy számukra indifferens valakiről olyan gyűlölettel tudnak beszézni, hogy azzal már ölni lehetne. Most itt pl. Bródyról. Egy másik posztban az Ákos művésznevű előadó zenei és politikai tevékenységével kapcsolatban. hasonló, gyűlölettel teli megnyilvánulások tömege hangzott el, csak akkor a másik oldal részéről.
Emberek, ti tényleg nem gondolkodtok?

axolotl77 2019.05.02. 12:45:40

@morph on deer: Csak úgy megtetszett ez a szó; tudom hogy a karton-Castrora írtad.
Végül is nem egy kommentelő, aki ellene emelt szót, tüntette fel itt a halomnak benyaló emberként Bródyt. Én ehhez szolgáltam némi adalékkal. Nem is tudtak rá mit felelni!

Világít a torony 2019.05.02. 12:51:46

@Le a spammerekkel:
"Ezt a bakelitet felejtsétek már el! Modern lemezjátstón tán nem is lehetne lejátszani. Utoljára valamikor az ötvenes években (+/-10 év) jelent meg itthon bakelit lemez. Onnan lehet felismerni, hogy dögnehéz, törékeny és vastagabb, mint a közismert LP-k."
Ez akkora ökörség, hogy ehhez külön itatót kellene építeni.

élhetetlen 2019.05.02. 14:00:57

@lenörd hofstadter: „Vicces, ahogy az előző rendszer egyik … haszonélvezője…hazaszeretetről prédikál.”. Lehet, hogy fiatal vagy, aki nem élt, dolgozott a rendszerváltás előtt, és ezért szűznek érzed magad, és úgy érzed, hogy hazaszeretetről beszélni a te előjogod. Most próbáld meg kicsit nyitottabban nézni a világot. 1971-től dolgoztam. Nyugi volt. Ha nem is művészetei vonalon, de „támogatott” voltam. Mérnökként jól kerestem, és nem piszkált senki. Miért nincs jogom hazaszeretetről beszélni? Mert nem robbantgattam, szervezkedtem, és nem kerültem börtönbe, sőt egy munkahelyemről sem rúgtak ki? Akkor lenne csak jogom? És a legtöbb ember így élt, (lehet, hogy a szüleid is, te is), tette a dolgát. Nincs joguk hazaszeretetről beszélni?

Monsieur 2019.05.02. 14:03:17

@Hungry__horse: _tényleg..-ki a magyar.? - egy latin,egy avar, egy vandál, egy szarmata,egy turk,egy besenyő,egy ongor, egy vend, egy kun, egy kazár,egy jász, egy rác,egy tót,egy bunyevác,egy oláh,egy sváb,egy szász,egy vallon,egy rutén,egy zsidó.,- ja, azt tisztáztad az nem.. - és (csak halkan merem nehogy..) szóval egy cigány.?

zriff 2019.05.02. 14:09:04

Az igazán korlátolt, és erkölcstelen inkább a cikkíró, akinek fogalma sincs a valóságról, vagy letagadja azt. A fidesz hibáival is együtt ezerszer vállalhatóbb mint az ellenzék, és jelenleg úgy látszik tényleg az országért dolgozik. Azért mellékesen amennyire rajong az elfogadásért, meg a szeretetért, nagy ateistaként a rohamosan növekvő iszlámmal(ami a baloldal támogatását élvezi), vagy a társadalomromboló genderpropagandával(amit jamie shupe is elítélt) mit kezdene?

Hungry horse 2019.05.02. 14:09:10

@Fülig José: a családoddal keversz össze az anális fixációid során tárgár balfék. Ez alapos hiba.
Nekik parancsolgass, talán eltűrik és szót fogadnak, tekintettel az elmeállapotodra.
Én leszarlak.

@élhetetlen: www.origo.hu/kultura/20120605-tovabbra-is-bojkottalja-wagnert-izrael.html
Tele a net a zsidó művészetpártolás szép példáival. Ha érdekel.
Aki itt zsidózott az tini volt, aki alapos leckét adott a magyaroknak abból, kikhez tartozik.
Ami kapcsán itt koptatom a billentyűzetemet az pont az, ha magamagát odatartozónak gondolta, akkor mégis mire számított?
A szavaimat kifordítva maszatoltál rám olyasmit, amit nem írtam. Ez aljas és sunyi húzás. Aljasabb, mint egy hazátlan szadeszárva ajvékolása a hatátlansága kapcsán.
Ez szintén a magadfajtákra jellemző.
De ez legyen a te gondod, mert ahogy helyesen megállapítottad: én szarok a fajtádra, hazudj bármit.

Hungry horse 2019.05.02. 14:13:49

@axolotl77: ne hazudozz:

Eljárás volt. Két lemezük kiadása között. Semmilyen következménye nem volt.
brody.mediastorm.hu/elet.htm

A hűségesküt ismét letette és boldogan szolgálta a proletárdiktatúrát, lemezeit adták ki, a cenzorokkal kiegyezett minden alkalommal, könyvei jelentek meg, előadhatott szabadon, útlevele volt.
Akiket a diktatúra nem a kegyeltjei között tartott nyilván, azoknak ezek nem jártak.

Nem véletlenül kötött ki a gengszerváltást követően tgm, körmösbauer, rajk, demszki és a többi kommunista, maoista ávósfattyú oldalán. Ott érezte magát jól, ott volt otthon, a hazátlanok között.
magyarforum.hu/cikk/3225/Apak-es-fiuk/
Olvasgass és tanulj!

Hungry horse 2019.05.02. 14:17:58

@felucca02: neked Wass, nekem pedig más. Szabad ember vagy.
De akkor miért kellene nekem tisztelnem a ti kedvenceiteket, ha ti kettősmércével mérve mentetek fel minden kommunistát, maoistát és a "művészeti" kollaboránsaikat, kitartottjaikat?

Mi a morális mérték, ha a zsidó-kommunista vircsaft kóser, a másik pedig tréfli?
Mert csak, mint a jelképek kapcsán elbukott brüsszelitakomisszár bírák, akiknek a vörös mocsok kedves a barna a meg nem?

ügyfélszolgálatos 2019.05.02. 14:20:02

@zriff: A Fidesz MO -ért dolgozik? BWAHAHAHAHAHAHA ez a hét vicce... Te olyan hiszékeny vagy hogy a Nigeriai hercegnek is küldtél pénzt mi?

Hungry horse 2019.05.02. 14:22:16

@Monsieur: a magadfajták szerint az a magyar, akinek magyar papírjai vannak. Ez is egy értelmezés, tinivel biztosan egyet fogtok érteni.
De, hogy ne halj meg hülyén, inkább aovasgass, hogy meghaladd a zsidó-kommunista bródit:
www.libri.hu/konyv/szekfu_gyula.mi-a-magyar-2.html

Monsieur 2019.05.02. 14:28:49

ha@Hungry__horse: ha már gyula, szerintem inkább lászló..- ő mégiscsak száz évvel később több anyaggal ,több forrással rendelkezve volt régész,történész..

yourmomtits 2019.05.02. 14:32:04

bródy akkora európai, h pezsgőspohárba fingik és önelégülten szagolgatja

felucca02 2019.05.02. 14:48:15

@Hungry__horse: "...De akkor miért kellene nekem tisztelnem a ti kedvenceiteket…"
Egy szóval sem mondtam, hogy kit kell tisztelned, én Wassról beszéltem. Nem is tudom, hogy van-e kedvencem.

"...ha ti kettősmércével mérve mentetek fel minden kommunistát, maoistát és a "művészeti" kollaboránsaikat, kitartottjaikat?…"

Csak a jóisten tudja, meg talán te, hogy miről beszélsz, én Wassról beszéltem, és arról, hogy nekem nehezen volt olvasható az állandan előtüremkedő ideológia miatt, amire nem voltam kíváncsi.

"...Mi a morális mérték, ha a zsidó-kommunista vircsaft kóser, a másik pedig tréfli?…"

Nem tudom, miről beszélsz, én még mindig Wassról, le is írtam, hogy mi vele a bajom.

"...Mert csak, mint a jelképek kapcsán elbukott brüsszelitakomisszár bírák, akiknek a vörös mocsok kedves a barna a meg nem?…"

Egyre rejtélyesebb a dolog, már fél szavadat sem értem, annyit tudok kihámozni, hogy valami vérbeli antiszemita beszél hozzám. Ez legyen a te bajod, engem meg nem érint, nem vagyok sem zsidó, sem kommunista. De akár lehetnék is, annyifélék vagyunk, nemigaz?

felucca02 2019.05.02. 14:50:57

@zriff: A hülye fejed élvezi a baloldal támogatását, nem az iszlám. Honnan kotorsz össze ilyen baromságokat?

Aquincum 2019.05.02. 15:49:27

@felucca02: Ne aggódj semmit, ez az Éhes Ló ritka egy fasiszta bunkó. Időpazarlás egy mondatot is írni neki.

Echo73 2019.05.02. 16:20:11

Egy ilyen témával foglalkozó blogbejegyzés kapcsán óhatatlanul elharapóznak az indulatok, és az utolsó kommenteket olvasgatva, mintha már nem is azzal kapcsolatban mondogatnánk egymásnak, ami az egészet kiváltotta.
Nem vártam persze pártatlanságot, objektivitást a Bródyt méltató és az őt ekézőket kutyázó poszt után, de az utolsó bekezdésben ez-az megütötte a fülemet.

" Természetesen nem gondolom, hogy patkányok lennének, azonban úgy gondolom, hogy nem tehetünk úgy, mintha a fideszt támogató emberek nem szélsőségesen korlátoltak és/vagy erkölcstelenek lennének, azaz valamilyen definícióra szükség van. "

Annak, hogy történetesen én (is) a legutolsó választásokon miért a Fideszre szavaztam, főként az ellenzék az oka, illetve az elfogadható alternatíva teljes hiánya volt. Nem Orbán Viktor "imádata", nem korlátoltság, nem tájékozatlanság (nem tudom hányan olvasták végig minden párt fellelhető programját, de én köztük voltam) és nem erkölcstelenség. Éppen ezért a fentieket szeretném visszautasítani.

Éppen azt a mocskolódó, a másik véleményét leszarva átkozódó viselkedést testesíted meg, ami ellen érvelsz. Nem vagyok sem patkány, sem más, amit esetleg kitalálnak még az ellenzéki megmondóemberek.

A felsorolt tényeket nem vitatom és nem is állítom, hogy örülök minden döntésnek, törvénynek, változásnak, de a Gyurcsány-érában sem volt ez másképpen.

"kiirtotta belőle a kritikus gondolkodást, a szeretetet, a kreativitást"

ezzel nem értek egyet, bár politikai szinten volna mit változnia a szemben álló feleknek.

Bródy iskolapéldája a látványosan lázadó, de mégis valahogy üres megmondóembernek. Kritikus gondolkodása van, szeretet kevés, kreativitás kifogyóban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.05.02. 16:21:27

@Világít a torony: látom, szakértő vagy ebben is. :D Csak az a különbség, hogy nekem gyerekkoromban még volt a kezemben bakelit lemez, mi több, megpróbáltuk lejátszani a "hipermodern" Unitra lemezjátszóval, de valahogy nem volt az igazi. :D
A húsz évvel régebbi lejátszóval viszont simán ment.
Na erre varrjál gombot okoska! :DD

Hungry horse 2019.05.02. 16:27:03

@Aquincum: figyu, ez a náci matrica már lejárt szavatosságú. Ne pazarold egy nyomorult kommentelőre, aki egy rossz szót se szólt a zsidókról, csak erről a tepsiszájú vén tiniről és ávós cimboráiról írt pár kedves és közismert tényt.
Ezek mind erősítették a zsidó-magyar együttélés alapjait, pont mint a drága hitsorsos genetikai alattvalózása, bőgatyázása.

De ha már fasisztázol, akkor egyezz meg a nácizó haverjaidddal, mert a náci és a fasiszta nem ugyan az.
Nagyon nem.
Érted, igaz?
Mint szegény csurka, kónya, zétényi, torgyán, hóbagoly, kövér, vona, hogy csak a hazai mezőny élvonalát hozzam szóba, mert vannak még párezren, akik megkapták ezt a lejárt szaatosságú matricáitokat a fél országgal együtt.

Szóval ne aprózd el a címkekészletedet, te szerencsétlen agyhalott barom, olyanokra - mint én - akik leszarnak a címkézéseddel együtt!

Vagy ha már igen, akkor nácizz, fasisztázz durvábban, trágárabbul, személyeskedj aljasabbul, kreatívabban, mint a barom brendelmatyi teszi soktucatnyi nicken!
Jól passzolnál hozzá.

Aquincum 2019.05.02. 16:34:06

@Hungry__horse: “ha már fasisztázol, akkor egyezz meg a nácizó haverjaidddal, mert a náci és a fasiszta nem ugyan az.” Attól tartok, mindkettő illik rád! Mindemellett az Agresszív Kismalac link jobban illene hozzád. Az alpári stílusodhoz pedig nem óhajtok igazodni.

Világít a torony 2019.05.02. 16:46:13

@Le a spammerekkel: Megint csak csacskaságokat firkázol. Bakelit alapanyagú hanglemez sosem készült. Mi volna mégis, ha a butaságok firkázása helyett utána néznél? Annyira könnyű az manapság!
" Na erre varrjál gombot okoska! :DD"
Az ilyen ökörségekre? Mégis minek?

Hungry horse 2019.05.02. 16:47:47

@Aquincum: összekeveredtél a téridő végtelenjében mesüge, mint amikor ingyen kínáltak a sonkásszendviccsel.
Még pár hét és ismét szétröhögöm rajtatok magam: www.kozvelemenykutatok.hu

Jól nyomjátok mesüge, abba ne hagyjátok az Istenért (Jahvéért) sosem!

ami szabad 2019.05.02. 16:49:51

@7macska8: Nem baj, te valami marhanagymagyarnak gondolod magadat, de ebből csak a marhát sikerült megvalósítanod. De ha sokat dolgozol rajta, egyszer tán még további s jutsz, ne add fel a reményt! Bár ahhoz, hogy nagy legyél, nemessé is tudnod kellene válni, de nálatok már csak a görcsös, habzó szájú arrogancia van, eleganciáról, tán hallani sem hallottatok. Ennek az embernek a bal lába kisujjában több ész és emberség jutott, mint amit te valaha álmodtál az egész kurmánynak + magadnak és családodnak együtt..

dare 2019.05.02. 17:04:51

Az elfogadóbb nemzettudatról beugrott egy sztori.
Történelemórán a tanárom szóba hozta, hogy Bródy már nem is tudom melyik dalt említve, de hogy azt a dalt elénekelte több ezer embernek, és volt egy interjú vele kapcsolatban később, melyben kérdezték tőle mit érzett akkor, amikor azt a dalt elénekelte a színpadon.
Bródy erre azt válaszolta, hogy semmit, ő ott és akkor csak elénekelte azt a dalt, nem jelentett neki semmit.
A tanárom erősen hazafias volt, már lassan 20 éve is van, hogy meghalt, de annyira erősen belém ivódtak az akkori szavai Bródyval kapcsolatosan, hogy egy ember hogy mondhatott ilyet, amit nem tudtam a mai napig elfelejteni.
Hihetetlen és felfoghatatlan, hogy abban a szituációban, amikor ezt a dalt annak a közönségnek elénekelte, akkor ő nem érezte azt, amit az a közönség akkor érzett.
Nem jelentett neki semmit az a dal?
Miért nem tudta azt mondani, hogy felemelő érzés volt elénekelni azt a dalt ott és akkor annak a több ezer embernek?
De ő nem, ő csak annyit volt képes nyilatkozni, hogy semmi különöset nem érzett.

Nem tudom melyik interjú volt ez, tehát ezért azt sem tudom, mennyi volt a jogos indulat a jobboldali tanáromtól a baloldali zeneművész felé, ő értett félre esetleg valamit, vagy tényleg volt egy "balul" sikerült interjú Bródytól, de azt viszont tudom (vagy sejteni vélem), hogy mit érezhet ez a bizonyos Nagy Kemény Géza erdélyi lakos.
Vélhetően azt, amit az egykori tanárom.
Amit ők éreznek az nemzettudat, ami azért nem elfogadóbb, mert sokan vannak a magyarok között európaibb (régebben más volt a nevük) emberek, ahogy arra a poszt címe is utal.
Ezért az elfogadóbb nemzettudat egy oximoron, mivel a jobboldali és a baloldali emberek között egy hatalmas szakadék tátong, amit csak jobbközép és balközép emberek tudnának csak betemetni, csak sajnos egyre kevesebben vannak hozzá (nem beszélve a centristákról, akik meg a legkevesebben).

Ja, és nagyon szeretem Bródy zenéjét, csak azért írtam le ezt a régi sztorit, hátha jobban megérti a poszt szerzője az erdélyi lakos indulatait.
Hangsúlyozom: erdélyi lakos.
Ő az európai között a magyar ebben az olvasatban.
Szöges ellentét, ami sajnos indulatot szül.
Jó lenne már végre mérsékelni ezt, de talán nem pont Bródynak kellene ezt kiharcolni, mert arra sajnos ilyen levelek fognak születni.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.05.02. 17:09:59

@Hungry__horse: csak azt árulná el valamelyik szarházi fajtársad, hogy miért tiltakoztok a náci/fasiszta/nyilas jelző ellen! Soha, egyikőtökben sincs annyi gerinc, hogy valóban elismerje, azok vagytok. Tökmindegy, hogy náci vagy fasiszta vagy nyilas, mert a lényeg ugyanaz. Ahogy az is, hogy takonygerincű, szaremberek vagytok mind.

Szabványok 2019.05.02. 17:16:41

@élhetetlen: Én szeretem Bródy dalait is hallgatni és Wagner rajongó is vagyok. (Mindkettőnek tetszik a mondanivalója, szövege is!)
Tessék mondani, akkor én most hova álljak?

ételizésítő 2019.05.02. 17:19:51

Arról a Bródyról beszélünk, aki 1981-ben Tatán, egy zenészek ás állami vezetők részvételével a hazai rockzene jövőjéről zajlott rockzenei szakmai-politkai tanácskozáson keményen tökön rúgta az akkor feltörekvő zenekarokat, kb. úgy, ahogy 20 évvel korábban őket az akkori menők?

"Még mindig nem tudni pontosan, hol vannak e műfajnak a határai, s ennek a következménye az is, hogy ilyen szélsőséges jelenségekről szólt Tóth elvtárs. Itt hivatásos előadóművészi engedéllyel rendelkező zenészek ülnek, s a Tóth elvtárs által említett rossz példák alanyai nem tartoznak hozzánk. Sem az URH, sem az Orgazmus, sem a Bizottság. Utóbbi például képzőművészekből áll. Ök nem rendelkeznek hivatásos előadóművészi engedéllyel. Ha ez a műfaj megkapja a kellő elismerést, akkor az is kiderül majd, hogy ki vállalja a felelősséget."

Ugyebár 35 évesen nem volt már akkor egy forrófejű tizenéves, akire azt lehet mondani, hogy meggondolatlanul hadovált össze mindenfélét.
Most meg ezekhez az akkor lekutyázott emberekhez dörgölőzik.

Hungry horse 2019.05.02. 17:26:13

@Le a spammerekkel: valamit benéztél seggfej, én sehol nem tiltakoztam a magadfajta agyhalottak címkéi okán.
Szimplán leírom nektek, hogy elegáns társasághoz soroltok - méltatlanul: Kónya, Zétényi, Takács, Csurka, Torgyán, Boross, Orbán, Kövér, Vona, no meg Lovas, Bencsik és a komplett jobber sajtóval és még hosszan sorolhatnám az irodalmunk, történelemtudományunk nagyjaival. Ez pedig csak a hazai mezőny, de ott sorakozik még sok jobbnál jobb arc a világból: filozófusok, politikusok, halottak és élők tömegei.
Miért tiltakoznék ez ellen?
Eszemben sincs.
Le ís írtam már ezerszer.
De nem értitek meg.
Azt sem értitek, hogy ez a szar cimkétek, amit mindenkire rámaszatltok, aki nem veletek ajvékol, már nem olyan hatású, mint 10-20-30-50 éve.
Lejárattátok, túltoltátok..
Ti.
Nem én.
Nem azok, akikre rámaszatoltátok.

Ami a trágárságaidat illeti, ne tódítsd, mert nem érdekelnek a családod szimptómái és nem kelek a fajtáddal versenyre a trágár okádásotokban.
Inkább nevetek rajtatok.
Naponta.
Meg minden országos választáson 2006 óta.
Még pár hét és megint iszom a könnyeiteket a soron következő buktátok kapcsán.

Húzzatok bele, abba ne hagyjátok!

Hungry horse 2019.05.02. 17:27:17

@Szabványok: menekülj!
Az ilyen itt nem kóser.

Szabványok 2019.05.02. 17:27:36

@Le a spammerekkel: A "bakelitlemez" a régi lemezeket jelentette. Amik eleinte sellakkból készültek, aztán más műanyagokból, általában valami PVC keverék, innen a "vynil". (Volt színes is, sőt volt "hangos képeslap" is.)
Sokféle fordultszám volt elterjedve. A legnagyobb különbség a "normál" és a "mikrobarázdás" lemez között volt. A kettő tű szinten nem volt kompatibilis egymással.
Bródy már a mikrobarázdás korszakba született bele, semmiköze sem a normál lemezhez, sem a bakelithez. De a szleng "bakelit"-nek hívja a mechanikus barázdákkal rendelkező lemezeket.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.05.02. 17:28:24

@Hungry__horse: legalább ne hazudj ekkorákat, szarember! A genetikai hulladék családod korcsai okozta lelki sebeidet ne itt oszd meg, ha kérhetem! O.K., nagyapádék kiszolgálták Szálasiékat, majd Rákosiékat, apádék a Kádár rendszer hű seggnyalói voltak, készséggel megértem, hogy ez a mai Magyarországon kissé frusztráló számodra, de kímélj meg a hazug faszságaidtól!

Hungry horse 2019.05.02. 17:29:13

@ételizésítő: ne gondold egy pillanatig sem.
Ő mindenki felett áll.
Ő egy kiválasztott.
Legalább is ezt képzeli magáról.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.05.02. 17:30:05

@Szabványok: volt a kezemben olyan lemez, amit anno bakelitnak neveztek. Az "ős", a törékeny, ami dögnehéz volt és ha véletelnül kicsúszott a kezedből, darabokra tört és a PVC lemezhez készített lejátszók már nem vitték... Nem a sebessége miatt, egyszerűen nem maradt meg a tű a barázdában.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.05.02. 17:30:37

@Hungry__horse: egyébként mi lett az éhesló nickeddel, takonygerinc?

Hungry horse 2019.05.02. 17:32:32

@Le a spammerekkel: miről delirálsz te agyhalott barom?
Nem érdekel a családod története.
Parancsolni pedig itt a kutyádnak se tudnál, én pedig kifejezetten szarok a vágyaidra.
Anyáddal beszéld meg, talán őt érdekli.

Éhesló 2019.05.02. 17:33:26

Mivan agyhalott, aggódsz értem?

Szabványok 2019.05.02. 17:34:32

@Hungry__horse: Miért meneküljek?
Magyar vagyok, szeretem Bródyt, tetszenek a dalai, ott voltam a születésnapi koncertjén, meg egy másikon is.
Én is egy rezignált nyugger vagyok: youtu.be/R0_Ik48GUnQ?t=10
Wagner zenedrámáit is szeretem. (Konzervatívabb rendezésekben...)

Szabványok 2019.05.02. 17:37:43

@Le a spammerekkel: A barátomnak még *van* ehhez való lemezjátszója.
És mint mondottam a XX. század első felében használt barázdát és acéltűt kiváltották pár 10 mikor hegyű zafír vagy gyémánt tűvel. Arról nem is beszélve, hogy a sztereo átvitel miatt függőlegesen is modulálták.

Éhesló 2019.05.02. 17:46:20

@Szabványok: ez itt egy különösen penetráns pöcegödre a zindex blogszférájának, ahonnan emlékezek rád, pár fokkal értelmesebb társaság volt, itt csak dagonyázni lehet, amint látod.
Bár ki tudja, ez is lehet szórakoztató, szelídebb embereknek is. :)

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.05.02. 18:15:54

@Éhesló: aggódik a halál szarházi. Csak kíváncsi voltam, miért kell neked ennyi nick.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.05.02. 18:19:53

@Szabványok: még mindig ott tartunk, hogy volt olyan lemez, amit bakelitnak neveztek, de annak köze nincs ahhoz, amire ma sokan használják ezt a szót...
Hogy aztán az az eredeti ténylegesen miből volt... egyébként abban nem vagyok teljesen biztos, hogy ugyanarról beszélünk, mert amin le tudtuk játszani azokat a törékeny, karcos ócskaságokat, azzal a lejátszóval le lehetett játszani az akkori legújabbakat is. Csak fordítva nem ment. :D
(Voltam vagy 6-8 éves, mikor ezzel játszottunk)

anyadmajma 2019.05.02. 18:26:44

@Éhesló: mi van te hazaáruló bolsevik geci terrorista migráncs birka, már megint itt baszod a rezet
? mér nem anyádat baszod inkább? Ja mer az is utál és nem áll veled szóba.

A büdös szőröstalpú román paraszt meg fogja csak be a pofáját, oszt otthon ugasson. Ki kéne mosni szappannal a pofáját minden egyes magyar szó után a sudriparasztjának.

élhetetlen 2019.05.02. 18:35:41

@Szabványok: Maradj ott, ahol jól érzed magad.
Valami félrement. Ezt írtam: „Csak azt nem értem, hogy az ízlésedet miért a politikai hozzáállásod határozza meg.”, és a pikírt megjegyzés, hogy „Wagnert is csak azért szereted, mert Hitler is szerette?”. Fogalmam sincs, hogy a ló szereti-e Wagnert. Ennyi.
Egyébként szeretem Bródy dalait, és Wagnert is. Komoly fájdalmam, hogy ezek a dögök (Operaház), nem hajlandóak kiadni CD-n a már műsorról levett kosztümös Ringet. Arra hivatkoznak, hogy csak egykamerás felvételük van. Na és? Én is egy helyen ültem. Persze, a MŰPA Ringjei is csodásak, és a rajzolt sárkány is sárkány… Bocs ez csak kitérő volt.

Éhesló 2019.05.02. 18:38:17

@Le a spammerekkel: hamar megöregszel trágár agyhalott!

Éhesló 2019.05.02. 18:40:41

@anyadmajma: no nézd csak, megjött a trágár agyhalott banda legmocskosabb pofájó majma.
Kiengedtek a zárkádból?
Óvatosan nyomulj, mert szurit kapsz megint, oszt bekómálsz egy hétre ismét!

Cycmen 2019.05.02. 18:47:05

@anyadmajma: Na te vagy a másik európai a magyarok között! :D

Szabványok 2019.05.02. 18:48:20

@Le a spammerekkel: A régi "normál" lemezekre már csak a nagyon öregek emlékeznek. 5 perc volt a 12" korongon. Makroszkópikus tűvel rendelkezett, a barázdának akkora kitérése volt, hogy abból akár elektronika nélkül lehetett hangot csinálni. ("Gramofon")
A háború után már a mikrobarázdás lemez terjedt el. Ami ugyanazon alapszabvány a mai napig.
Ha valamivel valamit ezen belül nem lehet lejátszani, akkor az egyedi hiba lehetett. Egy 50 éves Shure V15 pickup mindent lejátszik, Bródy legújabb lemezéig

berne 2019.05.02. 18:52:06

Marha nagy ellenálló volt. Az a jónéhány kiadott lemez nagy elnyomásról árulkodik.
Csak segítek, hogy aki igazán ellenálló volt vagy legalábbis nem volt a kegyeltek között, az nem adott ki egy lemez sem.
Ráadásul a rendszerváltás után ő kezdett bele a politikába, a méltán semmivé lett SZDSZ-ben.

axolotl77 2019.05.02. 19:23:08

@Hungry__horse: Uram, Ön egy igazi gentleman! Ilyen antré után ("ne hazudozz"), nagyon nehezemre esne bármi dehonesztálót írni Önre.
A pénzbüntetést és a lakhelyelhagyási tilalmat nem gondolom, hogy a "semmilyen következménye"-kategóriába kellene sorolnunk:
www.boon.hu/emlekezes-a-legendas-miskolci-rockfesztivalra/2360022

Bródy Tini úr rendszerváltás utáni tevékenységét pedig nem minősítettem. Bizonyára előző hozzászólásaimat - akár itt, akár más fórumokon - tüzetesen áttanulmányozta, mielőtt sommás ítéletét megalkotta rólam.
A linket köszönettel veszem, majd alkalom adtán olvasgatom.
Ui: Azért azt szívesen vettem volna, ha az inkriminált cikket alá is írja az azt jegyző újságíró.

morph on deer 2019.05.02. 19:24:17

@Szabványok:
“5 perc volt a 12" korongon.”

Nekem egyszer (‘69-ben) sikerült egy április negyedikei ünnepségen 45 helyett 72-vel lejátszani a szovjet himnuszt..!
Az se tartott sokáig.:)

Hát mit mondjak, nagy siker volt! Bár csak a haverjaim között, az is igaz.
A meghívott elvtársak meg lila fejjel, vigyázállásban hallgatták...
Viszont a továbbiakban nem nekem kellett hangosítanom a rendezvényeken.
Hát ez volt a hála akkoriban. :))

engedélyes pinaellenőr 2019.05.02. 19:33:30

@élhetetlen: Mert te olyan marha nagy szakértő vagy ugye? Egy pókhálós ballibsi fapina vagy, akit beindít a vén rokker nyekergése..

engedélyes pinaellenőr 2019.05.02. 19:36:21

@élhetetlen: "és az ellenőrzés is csak a vágyálmod."

Hihi, lehet, hogy a kislányodat is épp ellenőrzi valaki a távoli Londonban, izzadt, koszos papírfontokért cserébe..;) (Kiváltva egy 1 órás engedély..;)

anyadmajma 2019.05.02. 19:46:39

@Cycmen: mi van te hazaáruló bolsevik geci migráncsterrorista birka, mára elzavartak az arabok?

morph on deer 2019.05.02. 19:46:59

@berne:
“Csak segítek, hogy aki igazán ellenálló volt vagy legalábbis nem volt a kegyeltek között, az nem adott ki egy lemez sem.”

Meg az sem, aki keveseknek szóló rétegzenét játszott, vagy csak simán szar volt.
Nem érdemes elfelejteni azt sem, hogy az Illés mikor kezdett. (1960-ban amúgy) Akkoriban még egészen kevesen játszottak és írtak magyarul dalokat, ők egyike voltak a néhánynak.
Az alternatív zenekarok igazából a ‘70-es évek második felében kezdtek csak el feljönni, addigra már nekik - akkor már mint Fonográf - több mint 15 éves előnyük, és komoly méretű közönségük volt.
Egyébként nem nagyon volt “igazibb” ellenálló akkoriban, aki több politikai konfliktusba keveredett volna a rendszerrel a dalai miatt, mint Bródy.
Az első tíz évben biztosan nem.
Akkor még legfeljebb csak viselkedés és kapcsolataik miatt vegzáltak rajtuk kívül zenészeket, nem a dalaik miatt.
Az később jött.

anyadmajma 2019.05.02. 19:47:29

@engedélyes pinaellenőr: mi van te hazaáruló bolsevik geci migránycsterrorista birka, újabb nicked van, faszkalap?

ételizésítő 2019.05.02. 19:52:16

@Le a spammerekkel:
A hanglemez pont annyira bakelit, mint amennyire vinil: semennyire.
De valami nevet mégis illik neki adni, és bakelit a hagyományos neve a magyar nyelvben. Angolul vynilnek hívják, de az is téves megnevezés. Szólnál nekik?

Én Szörényiben azt tisztelem, hogy egyrészt nem rúgta tököm a műfaj fiatal képviselőit, másrészt meg képes volt változtatni a véleményén, és azt el is mondani, pl. hogy amit a Fidesz jelenleg csinál, az nem a kultúra, hanem a seggnyalás díjazása.

ételizésítő 2019.05.02. 20:32:23

@engedélyes pinaellenőr:
Bródy nem énekel hamisan. Túl nagy hangterjedelme nincs, de azt jól használja. (Mondom ezt úgy, hogy nem szeretem sem őt, sem a dalait.)
Koncz Zsuzsa, na, ő tényleg hamis.

@Comte de Gippaud:
A kettős állampolgárságot minden épeszűember ellenzi.
A hozzád hasonló agyatlan cigányseggnyalók kivételével.

@élhetetlen:
Ha nem fordított volna köpönyeget, akkor ma is MSZMP-párti lenne.
De SZDSZ-es lett, ami 1988-tól egy darabig az MSZMP, majd MSZP legádázabb ellenfele volt.
Én annyira tehetségesnek sem mondanám. Azt a kevés érdemlegeset, amit alkotott, nem egyedül alkotta. A szövegei meg... hát, elég második vonalbeliek.

"vannak olyan alkotók, akiknek az életművét akkor sem érdemes kidobni, ha rendszerváltás, kormányváltás van. Mert maradandó."
Igen, vannak ilyenek. De Bródy nem ilyen.

"Az István, a király szar, mert Bródy írta a szövegét?"
Nem azért szar, de szar.

@pireza:
Azért elég szar lenne a világ előadógárdája, ha Nick Cave, Tom Waits meg Leonard Cohen (aki egyébként már meghalt) a legjobb kortárs előadók közé tartoznának. Messze nem azok. A zenéik olyanok, amilyenek, van, aki szereti, van, aki nem, én pl. nagyrészt igen, de Cave zenéit pl. nem ő írja. Valamint más a zene minősége meg az előadói minőség.
Más kérdés, hogy te csak őket ismered.
(Fogalmam nincs, hogy melyik zsidó, melyik nem, nem igazán érdekel. Cohen esetében a név alapján azért gyanakodnék.)

@csentecsa1:
Erdélyben románok vannak.
Vannak rendesek, meg vannak haszonleső mocsok, szar románok, utóbbiak a magyar választásokon szavaznak.

Az pedig minden hozzászólásodból látszik, hogy ostoba segg vagy a zenéhez. Is.

@Csaba_78:
Lehet, hogy sok mindent tett le az asztalra, de kurva sokat is vesz fel onnan. Pl. a legmagasabb szerzői jogdíjat kapja az országban Presserrel együtt, évi tízmilliós nagyságrendben, holott nagyon-nagyon nem ők a legtöbbet játszott szerzők, márpedig a jogdíjelosztás alapját hivatalosan ez képezi. Viszont ott vannak az Artisjus vezetőségében, és elosztják saját maguknak a pénzt.

@morph on deer:
"Bródy a saját teljesítménye, kreativitása, munkája és tehetsége eredményéből él"
Ja, meg abból, hogy a másoknak járó jogdíjat magának utaltatja az Artisjusban mint vezetőségi tag.
Ez semmivel sem jobb annál, mint amit az O1Gecigány csinál.
Ezen a belinkelt albumon meg mondj már bármi politizálós szöveget, ha már így belinkelted.
Bizony, segget nyaltak ők Kádárék alatt is. Nem véletlenül jelent meg annyi lemezük. Aki nem tette, annak nem jelent meg. Lásd pl. Mini, P. Mobil, 1. lemez 10 év után, és akkor nem az alter zenekarokat említettem, akiknek meg soha semmi, pedig mára elég sok kultstátuszban van, nem véletlenül. A fiatalok közt jóval magasabb polcon, mint Bródyék, akiket max. azok szeretnek és tartanak értéknek, akik a 60-as években voltak huszonévesek.

@szepipiktor:
Erdélyben románok élnek.
Vannak köztük tisztességes románok, meg vannak haszonleső mocsok, szar románok, utóbbiak a magyar választásokon szavaznak.

ételizésítő 2019.05.02. 20:44:36

@Dr. Schwanzkopf Rudolf:
És báró Kemény János vajon kiktől rabolta a vagyonát báróként? Vagy az ősei?

@Hungry__horse:
Egy betűt elírtál. Helyesen:
Fideszes népség a zsidó.

"tiltottba, mint a Scampolo, Kex, Horváth Csárli"
Ezek egyike sem volt tiltott soha, Horváth Charlie meg kifejezetten a támogatott Generál tagja volt, amikor kiment Amerikába, mert azt hitte, hogy ott sztár lesz a fahangjával, csak hamar kiröhögték, és mehetett hajókra énekelni.

@Jakab.gipsz:
Életben nem volt egy igaz szavad sem.
Most is hazudsz, Fidesz-seggnyaló.

élhetetlen 2019.05.02. 20:46:28

@engedélyes pinaellenőr: „Hihi, lehet, hogy a kislányodat is épp ellenőrzi valaki a távoli Londonban” Hogyne. A jövő hónapban megy férjhez, és a leendő férje futtatja, gondolod te, mert a ti családotokban ez a szokás. „(Kiváltva egy 1 órás engedély..;). Ezek szerint tényleg jártas vagy a témában, és így élnek a családod nőtagjai. Békén hagynál az aberrált kommentjeiddel? Egyszerűen undorító vagy.

élhetetlen 2019.05.02. 21:06:31

@engedélyes pinaellenőr: „Mert te olyan marha nagy szakértő vagy ugye?”. Nem, de nem vagyok olyan hülye, mint te, hogy ami nekem nem tetszik, arra azt mondjam, hogy szar. Ennyi. „beindít a vén rokker nyekergése.”. És beindít a tradicionális jazz is, megvan az első rögzített felvétel másolata is 1917-ből. Beindít. Persze, ez is csak egy fapinás attitűd. Te, aki állítólag férfi vagy, te Ákosra indulsz be, mert ő most nagyon menő, és a jó oldalon áll? Nem kínos?
Ezt a pókhálós fapinázást anyádnak is szoktad mondani, vagy már nem él, mert szégyenében meghalt, hogy egy ilyen suttyót sikerült csak felnevelnie? És tényleg felejts már el.

pireza 2019.05.02. 21:26:56

@ételizésítő: tudom, hogy meghalt Cohen. De, tekintve, hogy éltünk egy időben, bátorkodom kortársnak nevezni. Egyébként meg ízlésekről hülyeség vitatkozni - az én szememben feltétlenül a legjobbak közé tartoznak mind a hárman. És még sokan mások.

ételizésítő 2019.05.03. 01:58:06

@Jakab.gipsz:
" ezek ezt akarják túlszárnyalni, akik még írni és beszélni sem tudtak."
Hát nálad azért mindkettőt jobban tudnak, mert te segghülye vagy az anyanyelved helyesírásához és nyelvtanához is, mint az összes hozzád hasonló seggfej turbómagyar.
Elég ciki, hogy a saját anyanyelveteket sem voltatok képesek rendesen megtanulni. Akkor meg mi a faszra is magyarkodtok?
Arra, hogy más nyelvet még ilyen szinten sem beszéltek?

@axolotl77:
Ez 1983-ban volt, de sebaj. Nagy merészség nem kellett hozzá.
Ahhoz egy kicsit nagyobb kellett, amit a Kontroll Csoport énekelt:
"Tudom, hogy kik jönnek majd érted, tudom, hogy mit kérdeznek majd
Kérlek, hogy ne tudj semmit rólam, ne hozd a fejemre a bajt ".
Meg hogy
"Nem tudom, hol laksz, nem tudom, honnan tűnsz majd el,
De láttam a házat, ahová majd visznek, a félelem háza az a hely"

Valamint az URH 1980-ban a Szabó Lászlóról (Kék fény, III/3):
"Az vagy nekem havonta egyszer, ami az agynak a daganat
Szabó László, te kedves, elárasztod az agyamat.
A forró nyom hozzád vezet,
Szabó László, mossál kezet!"

Nem ilyen kis tingli-tanglik, hogy Ha én Róza volnék, utcasarkon állnék...

@Full metal burka:
Persze, hogy jó orruk van. Mert ők mind románok, aki nem olyan büdös, mint ők, az magyar.

@Pepicsek:
"Cohen, Nick Cave etc. dalainak az ertesehez es szeretetehez szukseg van egyfajta szellemi ertettsegre es intellektualis fejlettsegre."
Felejtsd el ezt a sznob baromságot.

@n3spr3ss0:
"A pártállamban a legtöbbet eltiltott szerző Bródy János volt. Volt hogy egy évig nem léphetett fel."
Kár, hogy ennek semmi köze az igazsághoz. Nála jóval keményebb odamondogatókat sem tiltottak el.
Az Illés meg kifejezetten a támogatott zenekarok között volt, Nyugatra is mehettek zenélni. Amit akkoriban kevesen, a tiltottak meg pláne nem.

@katamara:
"Az rendben van hogy az erdélyiek magyar állampolgárságot kaptak"
Dehogy van. Miért kaptak románok magyar állampolgárságot? Erdélyben románok élnek.

@Attilajukkaja:
Biztos volt olyan is. Meg volt olyan is, amikor nem. Lásd tatai rocktalálkozó. Akkor nagyon nem emberként viselkedett.

@Cycmen:
Már hogy lennének magyarabbak? Erdélyben románok laknak.
Vannak köztük tisztességes románok, meg vannak haszonleső mocsok, szar románok, utóbbiak a magyar választásokon szavaznak.

@Világít a torony:
Az a baj, hogy fel sem fogtad, mit írt. Nem a torony világít, hanem a szádban a Negro cukor.

@zriff:
Te vak vagy, vagy csak sík hülye?

@Hungry__horse:
"Nem véletlenül kötött ki a gengszerváltást követően tgm, körmösbauer, rajk, demszki és a többi kommunista, maoista ávósfattyú oldalán."
Nem ott kötött ki, mert akkor a Fideszben lenne. Az összes egykori kommunista és azok fattya ott van.
Veled együtt, te exmunkásőr fasz.

@Echo73:
Tévedsz. Ha a Fideszre szavaztál bármikor, az korlátoltság.
Ha tavaly, az előtte levő 8 év után is, az pedig már igen nagyfokú korlátoltság.

@Szabványok:
Nem volt sok fordulat szám, volt a 78-as a sellaklemezekre, meg a 33 1/3 a mikrobarázdás nagy- és 45 a kislemezekre. Az én lemezjátszóm még mindhármat tudja, bár tűt valóban érdemes cserélni, ha 78-as sellakot raksz fel.

@Le a spammerekkel:
Valójában az sem volt bakelit. Sellak volt.
Ma pedig bakelitnek neveznek minden lemezt, ami nem digitális. Nem abból van, de így nevezik mégis magyarul. Ellene ágálni kb. akkora hülyeség, mint azt mondani, hogy a buszra nem felszállsz, mert nincs szárnyad.

@morph on deer:
72-es fordulatszám nem volt.
Ahogy ennek a történetnek az igazságtartalmát is erősen kétségbe vonnám.

"Egyébként nem nagyon volt “igazibb” ellenálló akkoriban, aki több politikai konfliktusba keveredett volna a rendszerrel a dalai miatt, mint Bródy."

Na ne röhögtess... Bródy annak a rendszernek erősen a támogatott seggnyalója volt.

ételizésítő 2019.05.03. 02:04:26

@pireza:
Én is szeretem mindhármat, bár Cohen pl. nincs a főbb kedvenceim között, de jó pár száma tetszik. Még volt szerencsém élőben látni koncerten.
Tom Waits meg nem is tudom, adott-e ki valami újat az elmúlt 15 évben, amit én szeretek tőle, az szerintem mind '80-as évekbeli zene.
De Cave zenéi sem igazán tetszenek, mióta nincs mellette Blixa Bargeld mint szerzőtárs. A régiek közül sok igen.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.05.03. 09:31:01

@ételizésítő: nehéz a felfogásotok... volt, valamikor az ősidőkben "a bakelit lemez" - tökmindegy, miből készült, ezek voltak azok a dögnehéz, törékeny lemezek. Egyébként ha kicsit utánanéznétek, nem volt véletlen az elnevezés.
Ami utána jött, az már egyáltalán nem hasonlított hozzá.

Világít a torony 2019.05.03. 11:49:07

"Az a baj, hogy fel sem fogtad, mit írt. Nem a torony világít, hanem a szádban a Negro cukor."
Nem vágom, miről firkázol forró vízben oldódó agyú. Részleteznéd?

Világít a torony 2019.05.03. 11:57:44

@ételizésítő: " Angolul vynilnek hívják, de az is téves megnevezés. Szólnál nekik?"
Szólok neked, nem annak. Vinyl...így és azért, mert az alapanyag megnevezése nagyon hosszú, emiatt a szóhasználatban rövidítették. Levesben a helyed, ne kínlódj. Nem megy ez neked!

ételizésítő 2019.05.03. 16:52:15

@Világít a torony:
Igazad van, vinyl. Ettől még nem az. Azaz semmivel sem jobb vagy pontosabb, mint a magyarban a bakelit, faszfejkém.

Buda vagy, mint a segg. Továbbra sem a torony világít, hanem a szádban a Negro cukor.

ételizésítő 2019.05.03. 16:52:57

@Világít a torony:
Igazad van, vinyl. Ettől még nem az. Azaz semmivel sem jobb vagy pontosabb, mint a magyarban a bakelit, faszfejkém.

Buta vagy, mint a segg. Továbbra sem a torony világít, hanem a szádban a Negro cukor.

Világít a torony 2019.05.03. 22:18:44

@ételizésítő:
" ... a mikrobarázdás hanglemezek vinylből – a polivinil-klorid és polivinil-acetát kopolimerjéből – készültek "

Most sem érted miért vinyl? Nem csodálom. Aki agyatlan, az az is marad. Megértem, hogy az agyatlanok makacsságával ragaszkodsz az ostobaságaidhoz, ám a bakelit akkor sem alkalmas hanglemez készítésre.
Te még a levest is elbaßnáda romlot6tságoddal, csatornában a helyed.

Európai téridő 2019.05.04. 08:14:00

Sajnos az általa, vagy "beépített emberei" által a koncerteken levezényelt rituáléi megkoptak, vagy feszengő érzést keltenek. A "magyarok közt európai" - kitétel necces (sértő), ezt még József Attila sem lépte meg, ő "fehérek közt"-öt mondott. A másik rinyáló dala a nagyokosról, aki mindent jobban tud, és a hazája őt nem szereti, pedig ő szereti a hazáját - de akkor miért bírálja (fikázza) állandóan -, sajnos a sikertelen pálfordulással való próbálkozás mintadala. Így múlik el a világ dicsősége (Sic transit gloria mundi)

axolotl77 2019.05.04. 11:40:38

@ételizésítő: Az általam idézett szövegek - egy kivétellel - az Illés 1970-ben felvett, és 1971-ben kiadott Human Rights albumának "Te kit választanál" című számából vannak.
Az tény, hogy a szélesebb tömegek az István, a királyból ismerik.
hu.wikipedia.org/wiki/Human_Rights

Hát, igen! A Kontroll Csoport már egy teljesen más kategória. Akkor már erősebben rohadt a szocializmus, kevésbé tudtak odafigyelni a renitensekre.
Meg előtte az URH! Azoknak még a nevét sem engedélyezték. Az általad idézett szöveg is az URH idejéből való:
www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/9453/urh/kek-feny-zeneszoveg.html

Pop40 2019.05.05. 16:02:12

Bródy elcseszte: az ilyen megélhetési magyar "gézákkal" szóba se kell állni.
Ettől eltekintve természetesen maximális tiszteletem Bródyé.

"Természetesen nem gondolom, hogy patkányok lennének"

Én sem, a fideszeseket a patkányokhoz hasonlítani tényleg sértő lenne.
Mármint természetesen a patkányokra.
A fideszes csürhére inkább talán a rákos daganat a találó jellemzés.

Attilajukkaja 2019.05.13. 12:37:35

@ételizésítő:
"Meg volt olyan is, amikor nem. Lásd tatai rocktalálkozó. Akkor nagyon nem emberként viselkedett."
Miért, ott mi történt?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.05.18. 16:51:54

@csentecsa1: Anyád picsája hülye ótvar kretén seggfej!

Éhesló 2019.06.21. 15:15:34

@ételizésítő: kicsit megkésve, de jelezném neked, hogy ma már közismert tény, hogy tgm, körmösbauer, rajk, demszki és a többi kommunista, mind mind nyomorult maoista ávósfattyú.
Ráadásul csak a magadfajta mesügék hazudnák azt, hogy ezek az ávósfattyak fideszesek lettek volna bármikor is.
Ezek sajnos a mára már kukázott magyarellenes zsidófészek szadeszben pusztítottak, míg tehették.
Mára nem tehetik, mert szabad választésok során lettek elhajtva a fenébe és a pártjuk - zsidó módra - jelentős tartozást maga után hagyva megszűnt.
Persze ezek a férgek szétáramlottak és ma is ott pusztítanak, ahol tudnak - hozzájuk hasonló aljas alakok oldalán.

Nos ebbe a brancsba passzol a magát tininek hazudó haverotok és a zsidó ribanca is.
Veled együtt faszfej.
süti beállítások módosítása